Čo sa stane po neúspešnej samovražde?
Nie som trol, normálne sa pýtam. Ak sa niekto pokúsi spáchať samovraždu a sa mu to nepodarí, že to prežije, čo nasleduje? Vážne ho proti jeho vôli umiestnia na psychiatriu? Nasilu?
Tak, keď máš dieťa máš obrovský dôvod žiť.Psycholog a psychiater roky študuje, aby mohol pomáhať ľuďom netreba sa báť im povedať svoje trápenie..Urcite hľadaj ďalej mne je veľmi sympatický Marek Madro z Ipečka skús tam napísať poradia....ak to je veľmi zle môžeš ísť aj na urgent do nemocnice zavolajú psychiatra z oddelenia a dajú Tí niečo na ukludnenie.A magnézium začni brať aj b komplex forte.
Ako je staré dieťa?
Tak začni tým magnéziom. V druhom kole si uvedom, že ak spáchaš samovraždu, zabiješ matku svojho dieťaťa. Bez ohľadu na to, aké staré dieťa máš, to dieťa z toho nebude mať nič dobré, práve naopak, môžeš mu tým poriadne posrať život.
A máš bábo, je dobrá šanca, že máš popôrodnú depresiu. Určite hľadaj ďalej, napíš nie dvom, ale desiatim psychológom, alebo rovno vyhľadaj psychiatra. Neurob to svojmu dieťaťu.
Co konkretne sa ti na tom hnusi? Ze ta vypocuje a poradi ti clovek, u ktoreho je to ako na 100 zamkov a tebe sa ulavi? Teraz nevidis tie moznosti ktore mas, ale su a je ich vela. Vies aj kolko znamych osobnosti bojovalo s rovnakymi problemami ako ty? Vies kolko statisicov ludi sa lieci a dokazu byt stastni, mat zmysel zivota? Tvoje dieta si to mozno pamatat nebude. Ale cely zivot s tym bude musiet zit. Ze jeho mama to ukoncila. Vies ako to ovplyvni jeho/jej psychiku? Mozno to raz kvoli tomu urobi tiez. Potrebuje ta. Bud lepsou mamou ako bola ta tvoja a keby si chcela akukolvek pomoc, tak mi napis.
@loliki predstav si cloveka, ktory ma zlomenu nohu. Nepovies mu aby isiel behat ze? Ludia s psychickymi problemami su rovanko chori. Ale oni nechodia s obviazanou hlavou, preto ludia ktori to nezazili im mnohi absolutne nerozumeju. Modli sa, aby si to ty alebo niekto z tvojej rodiny nezazil. Lebo niekedy je lahsie si nieco zlomit, ako sa pasovat s tazkou depresiou. A skoda je, ze mnohi nevedia kde hladat pomoc, alebo ako si pomoct
@lolika ako som si podľa teba mala nájsť psychologičku? Asi tak, že najprv napíšem mail alebo zavolám, či má vôbec vezme. Ja som napísala. Odpoveď od jednej som nedostala a od druhej že neberú nových pacientov. Kašlem na to, už nehľadám.
@luccija aj tak mám pocit že má nemá rád, len mi robí zle... Bude mať dva roky
Pocuj autorka, ty mas dietatko.. asi trpis poporodnou depresiou (ta moze byt mesiace aj roky po porode). Treba ti pomoc. Urob to pre dietatko tvoje. Bud mu lepsia mama ako bola tebe tvoja mama.
Pisala si, ze ta kazdy nenavidi. Zena! Vies ako ta bezhranicne tvoje babo lubi??? Ved uz len kvoli tejto laske sa musis vzchopit a pomoct si alebo si nechat pomoct
Autorka s psychologmi je problem. Je ich malo na ludi, kolko ich potrebuje. Musis zavolat aj dvadsiatim. Niekto sa urcite najde. Niektori poskytuju aj online poradenstvo. Ale ja by som na tvojom mieste sla aj za psychiatrom. Vies ako sa mozes mat dobre? Mozes zmenit svoj zivot ked si sama budes chciet pomoct. Tvoje dietatko ta potrebuje. Su nejake moznosti ako zacat s depkou pracovat, chces ich “pocut”?
@freepalestine môže byť popôrodnú depresia skoro dva roky po pôrode?
@liv1ja som vyberala takých, ktorí mali dobré hodnotenie na internete a sú z iného mesta, ale aj tak nič z toho, keďže má nechceli zobrať. A áno oslovila som len tých dvoch
Tak oslov ďalších desiatich. Urob to pre svoje dieťa.
A ak nemáš doma, zajtra si kúp magnézium. Neviem či sú v sobotu otvorené lekárne, ale dm je otvorené určite.
Chapem, ale naozaj ich treba oslovit viacerych. Pretoze najma ti, ktorych najdes na nete ako prvych, tych najdu aj ini a prave preto su velmi vybookovani. Ale napr moju mamu na nete nenajdes, hoci je to spickovy psycholog s dlhorocnymi skusenostami a taktiez mnohe jej kolegyne sa na nete najst nedaju. Ale ak sa niekomu ozves a povies svoje myslienky ake mas a ze potrebujes urgentnu pomoc, niekto ti urcite pomoze. Ale treba hladat viac, dlhsie.
A ano aj dva roky po porode moze byt poporodna depresia.
@liv1 ja som im aj napísala, že mám myšlienky na samovraždu, a aj tak ma nechceli zobrať. Už sa bojím odvolávať ďalších
Prepáč, mňa vytočil ten peter. Ak ti môžem poradiť, najrýchlejšia prvá pomoc: Magnézium. Veľa Magnézia. Smer lekáreň. Mám takýto problém a neviem si nájsť psychológa, čo mi poradíte? Možno De-press. Možno poradia iné. Toto musíš riešiť. Ide o tvoj život a máš dieťa.
prasiatko30
•
Dnes o 22:12
Su krajiny, ktore uz uzakonili aj eutanaziu aj u takychto pacientov - sa mi vidi, ze v holandsku uz clovek co ma tazke depresie a dlhe roky sa mu stav nezlepsuje moze o nieco take poziadat
sisska96
•
Dnes o 22:16
Tak potom preruš s ňou kontakt a nebudeš mať depresiu kvôli nej. Nekomunikuj s ňou. Možno že časom sa zmení. A ži si svoj život podľa seba.
AUTOR
•
Dnes o 22:17
@prasiatko30 dúfam že to časom príde aj ku nám na Slovensko
AUTOR
•
Dnes o 22:18
@sisska96 ťa má 65 rokov, a nerozumie ničomu, na všetko zle čo sa mi kvôli nej v živote stalo zabudla
🎀Holandania eutanaziu, my zeleznicu💥nie je dna, kedy by na topkach nebol clanok a "neopravnenom pohybe v kolajisku." s nasledkom smrti.. Ked si predstavim psychosa, ako si vykracuje proti vlaku, chudak masinfirer.
Napis mi mesto kde niekoho hladas a ja ti skusim pomoct. A “bojim” obvolavat, to nie je argument ☺️. Tak sa neboj, a volaj a volaj.
Podľa toho, čo si popísala je to s najväčšou pravdepodobnosťou popôrodná depresia. Áno, môže trvať aj niekoľko rokov po pôrode a práve keď je neliečená, môže sa prehlbovať až začneš mať takéto pocity ako popisuješ, že ťa napríklad dvoje dvojročné dieťa nemá rado. Nie je to pravda. Každé malé dieťa svoju matku miluje. Tiež nie je pravda, že by si nikomu nechýbala. Vidíš sama koľko ľudí sa tu zišlo a chcú ti pomôcť. Na svete je veľa ľudí, ktorým by si chýbala. Ako prvý krok môžeš napríklad zavolať na číslo 0800 500 333, je to krízová psychologická linka. Život je krásny a nezabudni, že na svete je veľa ľudí, ktorí ťa potrebujú, len ich možno teraz až tak nevnímaš. Určite sa nám ozvi aby sme vedeli, že si v poriadku.
Zdvihnut prdel a ist dobrovolnicit niekde. V utulkoch, hospicoch atd je roboty vela. Samovrazda nie je riesenie. Ehm a potom mozes skoncit ako niekto z nasej rodiny. Skocil, zial prezil a je z neho strasny mrzak. Nemoze pohnut rukami, nemoze nic, ale vnima. Lenze nemoze ani poriadne rozpravat. Absolvuje rozne liecenia, ale stav nebude nejaku uzasny. Zopakovat ziadny pokus nikdy nebude moct, nakolko sa sam nepohne z postele/ vozika. Takze radsej hladat lepsiu cestu. Ist umyvat podlahu napr na onkologii a hned bude lepsie. Ludia absolutne nevedia co maju uz len tym, ze mozu ist vobec von, ze mozu chodit, sami sa najest
Zavolaj 155 a povedz, ze mas take myslienky, na mesiac Ta vezmu ihned . Nakolko musia
Prosim napis mi ❤️
Ty v prvom rade potrebuješ psychiatra a lieky. Výmenný lístok nepotrebuješ. Sadni do čakárne v pondelok a čakaj. Držím palce.

Tak by si mala začať. Čo si myslíš, že ostatné matky sa prečo nezbláznili a prežili? Ty sama si musíš najprv pomôcť, nie len písať mail psychologičke.