icon

Čo sa stane po neúspešnej samovražde?

7. jún 2024

Nie som trol, normálne sa pýtam. Ak sa niekto pokúsi spáchať samovraždu a sa mu to nepodarí, že to prežije, čo nasleduje? Vážne ho proti jeho vôli umiestnia na psychiatriu? Nasilu?

autor
8. jún 2024

@maxalla a len tak odídem, nechám tu dieťa s jeho otcom a nedám ani vedieť kam idem a kedy sa vrátim.. a budú po mne pátrať záchranné zložky... Zase toto nechcem

autor
8. jún 2024

@kiki68 niekomu už nepomohli ani lieky ani terapie, ani hospitalizácia, nič a toto bude aj môj pripad

autor
8. jún 2024

@silvike moje dieťa mi aj tak robí také hnusne veci, ako by ma vážne nemal rád.

thirstymonk
8. jún 2024

Ver mi, ze to nam všetkým robia vsetky deti. Nerobia to zamerne. Pise,ms, ze ma dva roky, ved to sa sam mevie este ani vycikat. Ako by ti mohlo tak male dieta robit napriek?

silvike
8. jún 2024

@thirstymonk Asi citi z teba aj tu tvoju negativitu. Ty musis si byt sama sebou ista, stat si za nejakym rozhodnutim ( napr. "Nie, teraz nebude nic sladke, nemal si normalnu veceru" alebo "Uz si pozeral telku hodku, to staci, bolelu by ta ocka, pojdeme robit nieco ine alebo von" a pod.) a zaroven laskava a napr. nevrieskat po nom, necapat ho. Dieta musi z teba tu lasku aj citit, nemozes nanho len ganit, alebo ho stale nervozne napominat, lebo to potom nerobi dobrotu a bude aj ono take nijake. A este zrusit mobil, ked sa s nim rozpravas alebo hras. Aspon 15min. Sustredenej pozornosti mu denne venuj. Musis v nom vidiet toho dobreho cloviecika ktory ta chce velmi lubit, len mu to musis aj ty umoznit. Asi je to tazko ked sa sama blbo citis. Ked mas len jedno, tak aspon neriesis skriepky a natahovacky so surodencami, lebo to je samostatna kapitola. Inak, zijete aj s ockom dietatka, ci to len tak sa pritrafilo a si slobodna mamka ?

kiki68
8. jún 2024

Ale skusala si lieky, hospit a nastavenie na liecbu priamo pre Teba? Terapie? Pripadne Mindfulness? Je kopec rieseni. Hlavne to skusat riesit inak, hlavne ked mas dieta. Skusila by som cokolvek, lebo samovrazda naozaj nie je dobre riesenie. A to ja som ju zvazovala spachat uz ako 9 rocne dieta. Takze viem o com hovorim. Ale vzdy je nejaka cesta z toho. Mne velmi pomaha to ( mam spektrum autizmu a s tym suvisiace uzkosti a depresivne stavy), ze idem von a logicky so uvedomim, ze dazd, slnko, vidiet kvitnut kvety, pozorovat macku od susedov su uplne uzasne veci a ked umriem, tak co? Bud teda podla nejakeho nabozenstva skoncim v pekle ( nakolko je to smrtelny hriech), alebo proste skoncim a je to ako led vypnes computer. Ale zarucene nemas nic, ze potom to skonci, ze to bude dobre. Co ked nebude, co potom? Takze stale sa vratim k tomu, ze som velmi privilegovany tvor, ktoremu je vlastne dobre.

silvike
8. jún 2024

A preco si dopredu hovoris, ze toto bude tvoj pripad, ze ti nic nepomoze ani lieky ani hospit. ani nic ? Ved si hovor opacnu verziu. Lebo ked sama nebudes chciet, rak mas pravdu, vtedy ti nic nepomoze Cize vela robi to ako sa sama v sebe nastavis. A to sa mozes a musis len ty sama. Nikto iny za teba nerozhodne. Ved chci aby ti to pomohlo. Hlavne koli tomu ze lubis to svoje dietatko.

silvike
8. jún 2024

Dietatko ta len zrkadli. Nic viac nic menej.

kiki68
8. jún 2024

No a co, kto Ta najde? Niekto bude mat sok a znicis mu cast zivota. Si myslis, ze iba nejak zmiznes? Najhorsie riesenie tak ako tak. Dieta ma rozne fazy vzdoru, ale miluje svoju mamu. Aj keby bola neviem aka, dieta Ta ma za to najlepsie.

luccija
8. jún 2024

To, že myslíš negatívne je vidieť aj v tvojej odpovedí, že niektorým ľuďom nepomôžu lieky ani terapie.Este si nič nevyskúšala a už vieš.Vies koľko ľudí berie lieky a žijú normálny život?

ankare
8. jún 2024

Píšeš, že máš zlú matku. Buď Ty dobrou matkou pre Tvoje dieťa. Ono sa sem samo nepytalo, to Ty si ho "vyrobila" s jeho otcom. Takže už len zo zodpovednosti k nemu musíš žiť. To dieťa Ti to 100nasobne vráti. Nič nie je viac ako objatie od Tvojho dieťaťa.
V pondelok zájdi na psychiatriu a pýtaj si minimálne lieky.
Držím palce!

koniarova
8. jún 2024

@kiki68 ja nevravím, že nemá riešiť psychoterapiu. Ja vravím, že nemusí byť hospitalizovaná. Dá sa to aj ambulantne. Je mi jasné, že by jej pomohli.

autor
8. jún 2024

@thirstymonk bije, kope, škrabe, vreští.. bez príčiny

thirstymonk
8. jún 2024

Mam pocit, ze hovoris o mojich. Okrem toho mna kope do vajec a manzelke trha bradavky. 🤷 Tiez bez priciny a to ma uz vyse dva roky. Starsi ma 6 a ADHD, to si ani nechci predstavit ten folklor.

nikolca
8. jún 2024

Ja som sa pokusila o samovraždudvakrat pojedla som tabletky nevidela som zmysel života no skončila som na psychiatrii proti svojej vôli doktor mi povedal že keď nebudem suhlasiť vybavia si sudny prikaz na psychiatrii som bola prvy krat dva mesiace a druhykrat tri mesiace od vtedy som na id a pravidelne chodim psychiatričke

autor
8. jún 2024

@silvike Asi som už vyhorela z toho. 98% času som s ním sama, nemám nikoho na pomoc. S jeho otcom spolu žijeme, nie sme síce zobrati. On chodí do práce, ale keď ma volńo tak sa mu venuje, pomôže, ale keď robí tak som na neho sama

kiki68
8. jún 2024

Mozes dat dieta do jasli/ opatrovatelke? S tym, ze pojdes normal do prace. Za mna idealne riesenie ked toho mas plne zuby

kiki68
8. jún 2024

@koniarova toto ambulantne je velmi tazke nastavit. Hlavne ona potrebuje prec z toho kolotoca ako je chlap a decko. A mozno chlapa trkne ked bude mesiac s dietatom, ze preco sa veci stali. S tym, ze bude dakovat Bohu, ze ma zenu zivu a iba v nemocke

betulinka1
8. jún 2024

Psychiatria je to najlepsie co sa moze stat. Potom su aj ine nasledky ako napriklad invalidny vozik, ostat uplne ležiaci, stratiť ruku, nohu, zrak a kopec ineho.

autor
8. jún 2024

@kiki68 skúšala som len voľnopredajné lieky Depress a Sedatif PC, ale nezabrali ani jedne. Ja som sa o samovraždu nikdy nepokúsila, aj keď som o nej uvažovala aspoň 300 krát. Chcela som skočiť pod vlak. Ale furt má zabrzdilo to, že keď to náhodou nevyjde, doživotne budem označovaná za psychiatrického pacienta, strčia ma na psychiatriu proti mojej vôli. A ja som ľuďom v mojom okolí dávala najavo, že mám nejaké problémy, dokonca aj mojej mame som to naznačovala. Nikto si nič nevšimol, ani ona. Nikdy ma nikam nevzala a pritom o mojich problémoch vedela. Každý týždeň som jej o tom hovorila. Ani na základnej škole sme nemali školskú psychologičku ktorej by som sa zdôverila. A ja ako neplnoleté decko som nemohla ísť ku žiadnej bez sprievodu rodiča. A ona má nechcela zobrať. Aj som sa vyhrážala že si dačo urobím, že sa zabijem. A jej odpoveď bola že prídu psychiatri, odvezú ma v kazajke na psychiatriu a najbližšie mesiace budem tam hospitalizovaná. Preto kvôli nej mám teraz taký blok navštíviť odborníka.

autor
8. jún 2024

@kiki68 môj chlap nevie o mojich problémoch. Všimol si že som celé dni smutná, plačem, ale nerozprávame sa o tom

kveova
8. jún 2024

Ahoj, ja som si depresiou- prave poporodnou presla presne 8m po porode… veeelmi vela veci sa stalo a tahalo sa to 3 mesiace kym som si sama zavolala na prijem aby ma dali na infuziu lebo som nespala a nejedla a dostala som myslienky ako mas ty.. dnes som rada ze som volala a ze som tu 😊 jeden velky problem bol taktiez moj manzel, uz takmer rok exmanzel💫 ak chces napis mi SS, rada ti pomozem, zivot ma vzdy zmysel a ver, ze vsetky deti pokusuju, kricia, nervuju mamy, proste su to deti, vsetci sme taki boli😊❤️ sme tu len raz a tak si to treba uzit a nie preplakat🥰❤️ ocakavam spravu a prosim ta zavolaj cim skor psychiatricke, nikto o tom nemusi vediet len ty ;)

drahomirrra
8. jún 2024

Autorka, pozri ksebe.sk
Pyschologovia pracuju online, je to sice platene, ale za to jedno - dve sedenia to urcite stoji.
Tvoje dieta ta nutne potrebuje. Nikto nie je ako mama. Bije, kope a skrabe, lebo je malinke, ty si jeho vesmir. Skus aspon magnezko, ltryptofan, sedatif pc. To nie je chcenie sa zabit, to je proste choroba a nerovnovaha v mozgu, ktora sa sa liecit. Neboj sa, odkial si?

kiki68
8. jún 2024

urcite neuvazuj o nejakej kazajke, tieto predstavy pochadzaju z cias, ked nebola psychiatria tam , kde dnes. Dnes su tieto psychicke ochorenia bezna vec c za to velmi nebezpecna. Mame uplne moderne lieky c pristupy. To sa neda porovnat s rokmi predtym. Takze som rada, ze ked pojdes, aspon sa presvedcis, ze je to spravna vec. Tie volnopredajne veci nespravia nic, na to su priamo lieky, co moze predpisat odbornik po zhodnoteni stavu. Preto sa pri akutnom stave ( taky podla mna mas ) uz odporuca aj ten hospit. Nakolko tam priamo pozoruju, co tie lieky robia a co sa stav zlepsil. Je dolezite, ked sa pacient vrati do normalneho zivota. Nie si prva mamicka a ani posledna v takom stave. Vela zien trpi a caka, ze sa to vyriesi, ze si to chlap konecne viac vsimne. A ked tak zmen chlapa a jeho pristup k Tebe, nie zivot poslat do kytek. Toto sa da cele vyriesit a mozes but stastna. Zasluzis si but zase stastna.

gribka1
8. jún 2024

To je chyba, určite by si to nemala držať v sebe. Porozprávaj sa s ním.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
thirstymonk
9. jún 2024

@silvike asi si sa netrafila s oznacenim 🤣

silvike
9. jún 2024

@thirstymonk jaaaj, prepac. Jasne, to malo ist autorke.

karolinakr
9. jún 2024

Lenže tebe sa neda pomôct, ty si jak obohratá platňa..už si tu mala diskusie x krat, že? vdaka Bohu, žiješ, ale ty maš problem ist k psychiatrovi, a ked sa zhodiš z mosta, ludia si budu niečo ine o tebe mysliet, ako ked pojdeš k psychiatrovi?
nechceš cudziemu hovorit o svojich problemoch..a ked to mame hovoriš, ju to nezaujima, tak komu to chces hovoriť?
potom že ti neodpisali na mail a kašleš na to
ty si typicky priklad človeka, čo sabotuje vlastne šťastie, ktory všetko preto robi, len aby neuspel..nadavaš na okolnosti a aktivne k tomu sama napomahaš, aby bolo zle..
na 2r.. dieta nehladiš, len na tvoju mamu, ktora kašle na teba..
tuto ta100 ludi podporuje
na tych zas kašleš ty..
velmi tažke nastavenie mysli maš

autor
9. jún 2024

@karolinakr písala som dvom psychiatrom... Jeden mi neodpísal a druhý neberie nových pacientov? Čo mám teraz podľa teba robiť? Keď ma nechcú zobrať. A hľadala som ich v inom meste a nie priamo v mojom, aj keď v mojom sú psychiatri,ktorí berú nových pacientov. A hľadala som takých, ktorí majú dobré hodnotenie. Písala som v mojich diskusiách predtým že sa bojím že ten lekár nebude ku mne dobrý. S mamou sa o ničom nedá hovoriť. Kvôli nej trpím celý život a podľa nej je to v poriadku. Keď sa náhodou zabijem a umrem, potom mi to bude úplne jedno kto si o mne čo bude myslieť. Aj tak tu nemám nikoho kto má ma rád, nikomu nebudem chýbať, dokonca ani môjmu dieťaťu lebo aj tak si ma pamätať nebude