icon

Čo sa stane po neúspešnej samovražde?

7. jún 2024

Nie som trol, normálne sa pýtam. Ak sa niekto pokúsi spáchať samovraždu a sa mu to nepodarí, že to prežije, čo nasleduje? Vážne ho proti jeho vôli umiestnia na psychiatriu? Nasilu?

majka36912
9. jún 2024

Skus zavolat na Linku dovery Nezabudka, funguju 24/7, mozno ta budu vediet lepsie nasmerovat nez my.

autor
9. jún 2024

@majka36912 a čo im mám povedať? Nikdy som na také niečo nevolala

majka36912
9. jún 2024

Porozpravaj im to, co nam. Je bezplatna a mozes zavolat ozaj kedykolvek. Mam kamarata, co pre nich robi par smien do tyzdna, je psychoterapeut. Raz mi rozpraval, ze tam naozaj volaju ludia kvoli hociakym problemom, ak si nevedia rady, od tych lahsich az po tie naozaj najtazsie. Minimalne ti povedia, co dalej, popytaju sa asi na detstvo, dospevanie, na vsetko, co ta mohlo ovplyvnit a preco to teraz takto citis. To je taka najrychlejsia pomoc a naozaj dostupna kazdemu.

autor
9. jún 2024

@majka36912 a dá sa im aj napísať mail?

derdia
9. jún 2024

Ohrozujes seba, ale ze tým znici pokoj v rodine rodičov, súrodencov, baby a dedka... Ty sú co, nepodstatní?Potom sa treba obrátiť k Bohu a prosiť o pomoc. Zbytocne sa zabiješ. Aj ja som sa chcela. O rok a pol som najspokojnejsim a najšťastnejším človek akým som kedy bola. Treba len poprosiť o pomoc. A pokoriť sa pred Bohom, a potom len uvidis co je to zit v Božej milosti. Na rukach Ta bude nosit🙏🙏🙏škoda dňa každého dňa a zivota prežitého bez Boha....

majka36912
9. jún 2024

Na ich stranke vidim napisane, ze ano. Odpoved dostanes asi neskor, ale ak sa ti o niektorych veciach tazko hovori, mozno by to bola dobra cesta pre teba. Ale netreba mat strach, ja ked som bola poprve u psychiatricky, tak som 90% casu plakala. Oni su zvyknuty na to.

derdia
9. jún 2024

Ty sa nechceš zabit. Zlý duch Ta chce zničiť, chce ta zabit, a robí pre to všetko...aby si si myslela, ze sa chceš ty zabit....nenechaj ho vyhrať. 🙏🙏🙏

autor
9. jún 2024

@derdia s partnerom sa asi rozideme, ten za mnou smútiť nebude. Moja mama asi áno, ale mne to bude jedno, sama za to môže. A moje dieťa si ma pamätať nebude takže tomu to bude jedno. Kamarátov nemám, súrodencov tiež nie. Nikto za mnou nebude smútiť. Vzhľadom k tomu, že som prežila taký život, hnusný, neverím v boha. A pritom pochádzam z veriacej rodiny. Keby existoval Boh, tak by nedopustil aby som celý život trpela

derdia
9. jún 2024

Moja, to bolo tvoje rozhodnutie, zit bez neho.
Nie jeho, zit bez teba....
On Ta nesmierne miluje, prosim daj u ešte šancu.
A kolko ma dietatko?
Nekonaj podľa terajšieho stavu mysle...prides o veľa, o to ci nevieš ani predstaviť.
Mozno je tvoj zivot presne výsledkom nedôvery v Boha. Co takto doverovat? Nestojí to za tvoj zivot? Tvoj zivot je prísliš cenný a keď už pre nikoho na zemi, tak ver ze pre Boha ano.
Daj si rok zajdi za farárom, alebo najskôr za psychiatrom. A bude dobre, ver mi prosiiim🙏 🙏 🙏

karolinakr
9. jún 2024

ale prosim ta, to si vsetky deti v Afrike a ciganskej osade môžu povedat, vsetci hendikepovani, slepi, chudobni, každe zviera, ktore tyrane umrelo a nebolo ich malo, každa nevesta, ktorej umrel ženich pred svadbou, každa matka, kt.umrelo dieťa..
naša uloha je konat dobro, prave preto, že je tak vela zla, konat dobro a pomahat druhym..či slovne, modlitbou, almužnou, praktickou pomocou alebo len peknym slovom..to vsetko zle, čo si prežila, možeš zuročit na dobré a byt užitočna..

autor
9. jún 2024

@derdia prestala som v boha veriť až teraz v dospelosti.. až teraz sa mi otvorili oči. Ja mám všetky sviatosti. Do kostola som chodila každú nedeľu aj cez sviatky. Bola som taká sprostá. Keď naozaj existuje, ako mohol dopustiť že som trpela celý život?
Dieťa bude mať dva roky.

autor
9. jún 2024

@karolinakr ako ja ešte môžem byť užitočná?

derdia
9. jún 2024

A ako si verila?
Keby si fakt verila, sla jeho cestou, bola by si nespavala s človekom, s ktorým mas teraz dieta. To ty si sa rozhodla, s tým nemá Boh nič spoločné. Spoliehal si sa na seba. Ze to vieš lepšie, ze tvoje rozhodnutia sú lepšie. Tu sú len výsledky tvojich rozhodnutí. Nie tvojej viery. Nehnevaj sa, neurazaj Boha, za tvoj zivot, ktory si si sama riešila aj riešiš. Ale komu niet rady tomu niet pomoci... Opäť si myslíš, ze tvoj rozum je via ako nás Boh. Opäť tvoje rozhodnutie. Nie Bozie!
Opäť ho odmieta, pritom by stačilo, sa pokoriť a zavolat na neho. Tak lahka pomoc... A odmietas ju. Tak prepáč, viac ti radiť nebudem. Ty nechceš pomoc. Si nafukana, myslíš si, ze vieš vsetko najlepsie.. V skutocnosti nevieš nič. A pokiaľ to nepochopis, budeš sa neustále vŕtať len v svojich problémoch, ktore su len dôsledkami tvojich rozhodnutí. Mozno spravíš pre seba to, ze sa vrátiš k Bohu, ak nie. Opäť tvoje rozhodnutie. Pre mna to robiť nemusíš. Tvoj zivot tvoje rozhodnutia, tvoja budúcnosť.

freepalestine
9. jún 2024

Pises, ze Boh neexistuje.. ako potom vysvetlis nasu existenciu?
Ja som prestala chodit fo kostola ako nastrocna, lebo mi to tam nedavalo zmysel. Nemohla som verit v katolicke ucenie. Preto som aj hovorila, ze neverim v Boha. Ja som ale nic ine nepoznala. Zrazu, v 25 sa mi otvorili oci a v Boha som zacala opat verit. A ked som si nastudovala aj ine nabozenstva - hinduismus, budhismus a islam, som nasla to, co zmysel dava a konvertovala som na islam. To mi zachranilo zivot obrazne aj doslova.
Mozno teraz nie je spravna chvila pre teba a nabozenstva a mozno naopak, prave je ten najlepsi cas sa venovat duchovnu.
Pises, ze ako mohol dopustit Boh aby si trpela.. Ako mozes ty planovat utrpenie vlastneho dietata? Si jeho mama! Lubis ho? Lubis! A aj ono teba.
Mne dnes moj podobne stary syn hodil prazenicu na cerstvo umytu zem. Vcera ma po tvari poskrabal. Dava mi tak najavo, ze ma nelubi? Je to dieta a dieta toto robia..
Napisala si tim (tym) zenam, ktore ti pisali, ze im mas sukromne napisat? Mozno si s dakou zenou mozes pokecat, ked uz linku dovery a podobne nechces vyuzit.
(Ospravedlnte moju slovencinu 🙊)

zdenula223
9. jún 2024

https://ipcko.sk/. Okrem nezábudky je tu aj už spomínané ipcko kde je aj chatová poradňa ale dá sa aj mailom. Prosím vyhľadaj pomoc

karolinakr
10. jún 2024

Tato sa strelila a išla do pekla... nevieš, kde skončiš po smrti, ale raj to asi nebude...a život je boj od začiatku do konca..vela veci si bude musiet človek vybojovat aj na modlitbe, nič nepada automaticky z neba..najlepsie by bolo, keby sa s tebou niekto modlil..

https://www.youtube.com/watch?v=UKY3Sii4a-U
karolinakr
10. jún 2024

život je vlastne súťaž v behu, musiš dokončiť preteky, ale korunovany budeš, ak dobehneš podĺa pravidiel..ak si skratiš trať, nedostaneš oficialnu odmenu..na ceste su samozrejme prekažky..a konečne vitazstvo je lepšie ako všetky utrpenia tu .tie su dočasné, život po smrti je večný

derdia
10. jún 2024

@karolinakr amen😁😁😁👏👏👏🙏🙏🙏
Ja sa tak tesim, ked viem, ze nezomriem ale mam vecny zivot😊😊😊

autor
11. jún 2024

@freepalestine ja som verila celé detstvo v boha. Aj napriek tomu všetkému čo sa mi prihodilo. Dokonca dobrovoľne do kostola som chodila, birmovku som si urobila v 1. ročníku na strednej. Modlila som sa každý deň. Až teraz v dospelosti, pred pár rokmi som dostala rozum a najradšej by som vymazala krst aj všetky sviatosti zo svojho života. Ani syna som nedala pokrstiť, hoci moja matka na tom trvala.
Som presvedčená, že bezomna mu bude lepšie. Som v takej depresii,že celé dni sa s ním nerozprávam, nič ho neucim, ešte nevie poriadne ani rozprávať, furt nosí plienky, nemám náladu ho ani na ten nočník učiť. Ani sa na neho neusmejem. Len vrieskam po ňom, lebo ma ťahá, škrabe, kuse a neviem čo. Zaslúži si jedno dieťa takú matku ako ja?

Včera som skúšala kontaktovať ďalších psychiatrov, ale žiadni ma nechcú zobrať, vraj neberú nových, majú plno.

autor
11. jún 2024

@karolinakr ja neverím na žiadne nebo, ani peklo. Po smrti neexistuje nič. Len vykúpenie.

gribka1
11. jún 2024

Bohužiaľ asi tvoje derstvo stalo za h***o. Tak na teba asi nič nezaberie, aby si sa vzchopila. Buď budeš taká sebecká, že sa vzdáš svojho života, aby si mala svoj pokoj svätý a nedopraješ svojmu dieťaťu, pre ktoré si TY číslo 1, matku akú si ty nemala. Hľadaj ďalej psychiatrov, hoc v iných mestäch, ak sa sama nedokážeš prefackať.

drahomirrra
11. jún 2024

Autorka, to je taky problem napisat na Ipcko? Ved ti vedia dohodit psychiatra! Sa uz tiez spamataj!

freepalestine
11. jún 2024

Dvojrocny nemusi rozpravat a ani byt odplienkovany. Toto su zbytocne porovnavacie tlaky okolia. Neries.
Mama si dobra, len si teraz nestastna.
Pocuj, napis mi spravu privatne a mozme si zavolat ak chces. Nie som na Slovensku, inak by som ta na zmrzku vytiahla 🧡

liv1
11. jún 2024

Kedy mi konecne napises z akeho si mesta? Skusim ti zohnat nejakeho psychiatra, pripadne psychologa.

0martina0
11. jún 2024

tak volaj RZP,ked im povieš toto všetko čo si tu napísala,tak ťa musia hospitalizovať,a v tvojom stave nemáš inú možnosť,a je to najlepšie riešenie,konečne sa pozbieraj ,máš dieťa ktoré potrebuje mamu

autor
11. jún 2024

@0martina0 ja sa nechcem dať hospitalizovat

autor
11. jún 2024

@gribka1 áno, je to pravda, že som mala život na hovno. Celý život, nie len detstvo. Moje dieťa má nemá rado. Aj tak. Uprednostňuje svojho otca. Mňa nepotrebuje. Ja psychiatrov hľadám v inom meste, keďže tu v meste nechcem ku žiadnemu ísť. Pre istotu. A to bývam vo veľkom meste

autor
11. jún 2024

@drahomirrra ipcko sa venuje mladým ľuďom, nie dospelým, tým písať nebudem, ale ďakujem za tip

autor
11. jún 2024

@liv1 ja nechcem ísť ku psychiatrovi v mojom meste