Čo sa stane po samovražde?
Tak sa zamýšľam, myslite že ľudia po samovražde nájdu pokoj? Že sa fakt skonci ich trápenie? Zaujímalo by ma či sa tým vyriešia ich problémy. Ja by som sa to napríklad bala urobiť, že po smrti budem trpieť ešte viac za to že som si vzala život
Hovorí sa, čo ťa nezabije, to ťa posilní... Vôbec sa necítim posklnená... Včera ráno som sa zobudila a.pozrela na mobil... Moja kamarátka, skočila z okna a odvtedy muslím, len na ňu, na ňu, na jej dušu, na to čo predtým musela cítiť... Poznali ame sa vďaka spoločnej záľube a hoci sme sa videli naposledy 10 rokov dozadu, písali sme si a bola človekom v časti môjho srdca. Ako introvert viem nadviazať veľmi intenzívny vzťah aj na ďiaľku ak mi ten človek sedí a mám ho rada. Ona bola skvelá, doktorka, pracujúca na rýchlej, šikovná, zachánila životy mnohým ľuďom... Teraz odišla a ja sedím a čudujem sa, že ako je to možné, aby po tom človeku zrazu neostalo nič... Keď tak veľa dal, až sa úplne rozdal a už ani sám ďalej nevládal... Keby ste ju poznali, anjel z neba a asi sa jej tam už rýchlo chcelo odletieť späť... V noci som spala prerušovane a budila sa rovno s myšlienkou na ňu... Chcem, aby prišlo znamenie odniakiaľ, že jej je už dobre...
@vemoa Je nam to luto, ze sa takto rozhodla, no ty si nepytaj znamenia. lebo sa ti ozve Zlo, ktore nebude chciet odist. Ona uz odisla, uz viac nie je v tomto svete a podla toho, co hovorili duse napriklad Marii Simmanovej, rakuskej mysticke ( pozri knihu Dostante nas odtialto) tak ti, co spachaju samovrazdu vidia a cita to velke utrpenie, ktore sposobili tym, co tu na tomto svete ostali, taktiez ich duse nemaju ten vytuzeny pokoj, pretoze oni tu este mali byt, znasat tarchu zivota, ktoru mame my vsetci. Bolo pre nich pripravenych este vela dobrych veci. Vidia vsetko z ineho pohladu a lutuju co spravili, no uz nazad to neide vratit, musia splatit cize odtrpiet nielen to zle, co do smrti napachali a nenapravili, ale trpia aj cele tie roky, co si skratili zivot, ktory bol tu pre nich pripraveny. Mnohe duse, ktore maju dovolene sa ozvat na tomto svete hovoria, ze utrpenie, ktorym musia tam splatit to neodcinene zlo sa neda porovnat s utrpenim tu na nasom svete. Oni nase utrpenie zivota prirovnavaju ku rozkosi oproti utrpeniu, ktorym platia na tom druhom svete. Ak bola kamaratka psychicky chora, tak je to ine, ale podla popisu to nevyzera na psychiatricku pacientku. Pomoct jej moze uprimna modlitba, svata omsa iba za nu a najviac gregorianske sv. omse, ktore sa sluzia nepretrzite 30 dni kazdy den jedna. Pocas sluzenia sv. omse duse tvrdia, ze trpia ovela menej a uz nikdy sa intenzita utrpenia nevrati do povodneho stavu, uz to je len menej.

@zuzinka888 si zlata a mas 100% pravdu, clovek podvedome veri ludom, ze su to čestni ludia, no nielen stari ludia sa popalia na dovere v ich dobrozmyslavosti.