Čo sa to deje v dnešnej dobe?
Mam takú otázku,či sa aj vam to deje...posledne dni to už nevykrivam, z každej strany nejaký slovný útok,či som s detmi v MC Donald,či v obchode...to je jedno kde. Každý len útočí,nepríjemné narážky,slovné útoky,to už tým ľuďom nacisto drbe? Už aj starší syn 7r mi vravel...mamka to prečo nám každý robí zle? Ved nikomu nič nerobíme. To aby človek už nikam nechodil,nikam na nikoho ani nepozrel,nedajbože niečo povedal...som z toho smutná...a ani neviem co na to synovi povedať...
@amelie2017 hlavne ze sa horšie nestalo... Ale správne, nemusíme po sebe hneď bliakat
Tak dievcata,napr. rozprávali sme sa v Kaufe so známou,asi 3 minúty,ktorú som nevidela 20 rokov. Dali sme sa bokom,aby sme nezavadzali. Zaspomínal sme,posmiali sa...(takže neviem co negatívne mohlo zo mňa vyzarovat 😉 @ckocka) Prišli ku nám dvaja dôchodcovia,manželia cca 70 rokov. Vrazili do mojej známej s košíkom,ma po 60tke...ze co tu debatujeme, do obchodu sa chodí nakupovať,nie debatovať. My sme sa stiahli ešte viac a opäť to isté ale uz ta dôchodkyňa to urobila,že jej zavádzame a pritom som si ešte všimla ze stojíme pri proteinovych tyčinkach. Pochybujem ze ta dôchodkyňa vôbec vedela na co su. Potom keď sme sa radšej rozlúčili,tak som ich stretla opäť na predajni a ten dedo mi povedal,že no konečne. Je toto podľa vás normálne?
aha, no tak taketo debaty a zavadzanie v obchode prekaza aj mne, ale dokazem to vyriesit jednoduchym "s dovolenim?"
@valeria_h asi ano,mame zle vyžarovanie. 😀
@nelca84 jasne,to chápem...dovolíte? A ja presuniem. 😀 Ale toto bolo fakt cez,až som sa bála ze ich ešte niekde na predajni stretnem,ze co zase bude. 🤦♀️
Takych situacii bolo za poslednú dobu dosť veľa a to si fakt nie som vedomá,že by sme niečo zlé urobili. Ja som ten typ človeka,co skôr pomôže,nikdy zámerne neublizujem,nemám glupe reči,do nikoho sa nestaram...
ja sice do kauflandu nechodim, ale uz som pocula o agresivnych kauflandovych dochodcoch... asi to bude nimi
Tiež nerozumiem takejto agresivite. Tak ale človek sa s tým stretáva všade. Jednoducho sú ľudia čo si potrebujú vybiť zlosť na niekom. Nemá to nič s vyžarovaním. A možno, že aj im niekto ublížil. Preto zraňujú a ubližujú iným.
Nemam pocit, ze by dnesna doba bola niecim specificka. Stretavam sa denne s prijemnymi, napomocnymi a milymi ludmi a rovnako aj arogantnymi a agresivnymi jedincami. A rovanko som to vnimala aj pred 20 rokmi. Niekedy sa stane, ze zazivam viac negativnych stretov, inokedy viac pozityvnych.
Akurat mozem povedat, ze so svojej skusenosti sa castejsie stretavam s nevhodnym spravanim u dochodcov, ako mladeze.
@ckocka
@valeria_h neviem ale to vyzarovanie az taky nezmysel nie je. Sama si predstav aky mas den, ked mas zlu naladu, si otravena, ides len do obchodu a mas pocit, ze vsetxi na Teba zazeraju, predavacka je hnusna, proste blby den.
A potom si to porovnaj s dnom, ked mas dobru naladu, ides usmievas sa, aj predavacka sa na Teba usmeje, dobre sa citis atd.
Proste je to tak, tak ako sa ty spravas, sa spravaju druhi k Tebe, u mna to funguje.
Tak trochu mam zbautorky pocit, ze si proste vsima len to zle.. mozno sa jej stavaju aj dobre veci ale proste ich prehliada, lebo je tak otravena tymito zlymi vecami, ze mysli iba na to a na co myslis, to si pritahujes.
Myslite si o mne co chcete, ale je to tak
Asi mam stastie, lebo si fakt neviem spomenut na ziadnu taku neprijemnu skusenost z posledneho obdobia..
Pracujem, nakupujem, v krajskom meste som kazdy tyzden, byvam v zastrcenej diere - cize prilezitosti by aj bolo, to nie, ze doma sedim.. 🙂
Ono tie neprijemne situacie nami rezonuju viac, preto mame tendenciu si ich dlhsie pamatat aj silnejsie prezivat.
Čo sa to deje? Zvykni si, takí sú ľudia a bude to horšie, nie všetci, ale ja osobne stretávam viac ľudí arogantných, nepríjemných alebo ľahostajných, ale natrafím aj na milých. Nebolo by dňa keby ma niekto nevytočil, napríklad včera ma nahnevali dve panie, jedna hneď ráno za okienkom, keď som si kupovala lístok na vlak, ale nereagovala som na to a v drogérii staršia drzá pani, čo sa predbehla predo mňa, keďže si ešte vyberala pri pokladni tovar, tak som sa postavila do radu. Keby sa slušne opýtala, či sa môže predbehnúť, samozrejme, že ju ochotne pustím, ale na drzovku sa predbehla a keď som jej to povedala, tak začala cituje: "A kto má vedieť, že ste stáli v rade?! Ste sa prihrnuli ako veľká voda!" Na to som sa ohradila, že som tam stála a dobre ma videla. Potom začala na mňa útočiť, že mladí a drzí a podobne a nakoniec, čo taká sopľaňa si dovoľuje jej niečo povedať a keď som jej povedala, že nie som žiadna sopľaňa, ale baví sa s 29 ročnou ženou skoro 30ročnou a povedala som jej, že na jej vek má teda "nevymáchanú" pusu a otras správanie, čo bol asi olej do ohňa, tak sa mi ešte začala vyhrážať, že mi jednu "tasne" a ľahostajná predavačka na nás len pozerala a nič, takže tak. Jedna mladá pani zhruba v mojom veku sa ma, ale zastala, ale už keď som bola mimo predajne, že sa teda čudovala ako si tá pani ku mne dovoľovala, škoda, že to nespravila ešte keď som bola v tej predajni a sa s tou pani hádala, ale nevadí, aj tak ďakujem. Ale zase na druhej strane, hneď po tomto incidente som išla do čínskeho bistra, kde mi mladý cca 20 ročný Vietnamec, podal zo zeme, čo mi spadlo 10 centov, keď som platila, len škoda, že cudzinec, čo sa zachoval milo, ale asi sa to vyvažuje nejako a karma pani dobehne verím tomu...
@zenulkaaa ja a zle? Nepozneme sa a z par riadkov ma nemôžeš poznať. 😊 Som usmievavý človek,milá nápomocná,ale po takýchto,,incidentoch,, mam 100 chuti to zmeniť. A proste byť nevsimava,neempaticka...
Jasne tých pozitívnych veci zažívam oveľa ovela viac a je asi pravda,že pár takýchto negat.a potom to dlho drzim v hlave a trápi ma to. Lebo ja taka nie som a nechápem,prečo to robia iní.
No ja chodím do obchodu denne, často s tromi deťmi, a nič negatívne sa nám nestalo v žiadnom obchode, ale že nikdy. A zrovna minule som sa v Kauflande vykecávala s bývalým kolegom pri ovocí poriadne dlho a nikomu sme nevadili. Do MC Donaldu nechodíme, ale kedže tam chodia ľudia, ktorí sú hladní, tak asi preto sú nervózi. Poznám veľa ľudí čo sú s prázdnym žalúdkom zlí. Aj ja napr. 😁
@dzulli1980 tiež ma to napadlo... Ako sa u nás hovorí "aký signál vysielaš, taký sa ti vráti"
Asi skočím niekde do obchodu a kto sa na mňa nebude usmievať, tomu jednu prisuším, veď to vyžaroval, normálne si o to pýtal 😁
A kde konkretne? V ktorom mcdonalde sa ti to stalo? Mna praveze v kauflande v tt vzdy ochotne pustia pri pokladni, ak vidia ze mam len par drobnosti a oni plny kos. Praveze mam pocit ze v beznom realnom zivote je drviva vacsina uplne ok, internet neriesim.
Mne sa stalo minule v restauracii: v kuse sa chlapec asi 7 rocny behal a bum narazal do nasho boxu kde sedime.. jeho rodicia nic.. Chlapec zas behal a behal a potom zastal a ked som isla dat pizzu do ust v tom narazil zas ja som sa otocila a hovorim mu uz vsznym hlasom: prestan uz. Uz nedosiel a nebehal ako ked rodicom tl nevadi mne ano!! Preto su ludia tski su drzi nervozni myslia, ze mozu vsetko kazdy im vadi ktovie co maju za sebou. Ja zvecsa reagujem kto je drzy milo a ta osoba sa zahanbi a skludni a dalej neriesim
Bohuzial niektori ludia su asi nespokojni so zivotom alebo co, obcas tiez na takych natrafim a zavidim teda tym, ktorym sa to nestava. Vyzarovanim to urcite nie je, to si nenechaj nahovorit. Ja sa napr. automaticky spravam slusne aj k ludom, ktori maju ocividne zly den, ale kym ma neurazaju a neublizuju, tak nie som neprijemna len pre to, ze na mna nehadzu usmev od ucha k uchu. Mne sa raz stalo na vlakovej stanici pri kupe listka. Pridem k okienku: Dobry den, poprosim 1 listok do Malaciek. Bez odzdravenia nahodila a cakala na peniaze. Prisunula som jej presnu sumu. Zacla po mne bliakat, ze jej nemam strkat ruky za okienko. Mala som asi 0,5 cm aj to len jeden prst,ktorym som posuvala drobne za pomyselnou hranicou prepazky. Hovorim si ok, necham tak. Pridem na druhy den, zas ta ista zenska, zas bez odzdravenia. Peniaze som jej teda polozila tesne pred okienko, nech si ich vezme sama, ked jej to minuly den, tak prekazalo. Peniaze si nebrala, kukame si do oci a zacne po mne zas bliakat, ze jej to mam posunut za prepazku :D :D :D akoze ani tak ani tak neni dobre. To som jej uz ale povedala, ze vcera ste mali problem, ked som vam to prisunula, dnes zas problem, ze neprisunula... A odisla som, nema zmysel sa s takymi ludmi ani dohadovat.
@ghostsgirl presne, to sú také prkotinky,ale zamrzí to človeka a keď je to skoro denne.
Minule som bola v drogérie 101 a platila som s 50tkou,drobnejsie som fakt nemala a predavačka začala na mňa kričať,že ona mi tovar nepredá,keď jej nedám drobné. Ale uz keď som vošla,tak mi neodzdravila. Zjavne si svoju zlu náladu kompenzovala na mne. Alebo minule na poste,doniesla som balik,mala som ho zabalený v sáčku,zalepeny,menovka čitateľná,všetko ako ma byt. Tak začala pani za okienkom kričať,že čo som za človeka,že to o mne vypovedá veľa,že takto balik zabalím. Pritom jej kolegyňa mi par dni predtým povedala,že načo kupujem od nich original sacky,že si to mam doma zabaliť do tašky,sacka atď.
To sú také drobnosti...ale časté....
Nemyslím si vôbec,že je to mojim vyzarovanim,skor som typ človeka ktorý je večné vyrehotany,jedine ze im vadí to že som veselá. 😀😀
@valeria_h ano ano obliekam sa a idem aj ja na to 🤣🤣🤣
Nestretávam takých, väčšinou to je úsmev, prihovorenie sa ak do niekoho buchneme alebo do nás berieme to z usmevom,, ale zas my sme taka veselá kopa rodinky, ci na turistikach alebo vonku, na výletoch nemáme z nikým problém len tak pokecat

@ckocka Jasné 😅 pekný deň prajem.