icon

Čo sa to s vami deje?

21. aug 2023

Ludia co sa to s vami deje..sama zloba,nenavist,neprajnost,urazky,vyhrazky..nehovoriac o fyzickych napadnutiach, ktore koncia vselijako... kolkokrat pozriem, napriklad na FB, tak to su urazky,nadavky,vysmech v skupinach.. v realnom zivote detto...ludia by sa vzajomne utopili v lyzicke vody a zavidia si pomaly aj choroby. A deti? Su na tom podobne.
Kam tento svet speje?

Strana
z3
annm81
23. aug 2023

@lilope Áno, posledné roky to malo extrémny nárast - kvôli okolnostiam. Bežné voľby dokážu ľudí rozhádať do istej miery, ale politika zasahuje do života človeka síce dramaticky, ale nie vždy úplne priamočiaro a tiež s istým opozdením, takže je kopec ľudí, ktorí politiku neriešia vôbec, alebo len veľmi málo, lebo si ten vplyv neuvedomujú. Ale pandémia bola kľúčový prvok - nik sa jej priamym okamžitým následkom nevyhol. Zasiahla každého človeka veľmi bezprostredne, priamo, takže každý musel mať názor na to, ako ju riešiť. Preto vlády na celom svete čelili obrovskej miere nedôvery a to využili niektoré opozičné strany. Stačí sa pozrieť, kam sa posunul taký Fico.

pralinka25
23. aug 2023

@lilope ano nevyhnem sa tomu uplne ale zas ani to nie je uplne mojim motivom. nezijem v bubline viem velmi dobre aky svet je. pracujem dlhe roky s ludmi. asi aj preto sa snazim vo volnom case tomu "utiect" jediny neduh je tento modry konik. sem tam to tu vnimam a vnimam aj to ako sa to tu zhorsuje. som tu totiz od zalozenia a veru na zaciatku to boa uplne ina komunita, vtedy este ceskoslovenska.
je to iste aj tym ako pise @simca06022011 ze internet je uz lahko dostupny omnoho viac ako kedysi. kedysi si ho dovolila len urcita skupina ludi. dnes ho uz ma aj ten najjednoduchsi clovek z kadejakych socialnych, ekonomickych a intelektualnych pomerov alebo s roznymi psychiatrickymi diagnozami. nevidime kto je na druhej strane. v beznom zivote by sme sa asi s takym clovekom nemali prilezitost skontaktovat ale na internete je to ine.

lilope
23. aug 2023

@pralinka25 v podstate tou poslednou vetou si to úplne vystihla 👍 kým som nemala prácu akú mám, nestretávala som sa s takými ľuďmi ako sa teraz stretávam a preto som mala oveľa lepšiu mienku o ľuďoch komplexne akú mám teraz.

akiana
23. aug 2023

Hlavne tu na MK - je jedna vec, povedat svoj nazor na objektivnu blbost, ako napriklad liecenie krystalmi alebo ospravedlnovanie psychickeho tyrania, ale kolkokrat sa tu baby pytaju na uplne normalne veci alebo hovoria o uplne normalnych pocitoch, a tolko hejtu, kolko sa tu spusti, to sa nevidi ani v diskusiach v Novom Case. A ak nie vyslovene hejty, tak povysovanie sa, ja zarabam viac nez ty, moje dieta je lepsie nez tvoje, atd...Vysvetlujem si to tak, ze je vseobecne vela frustrovanych a nestastnych ludi, a takto sa to ventiluje, lebo nepoznam ani jedneho stastneho cloveka, ktory ma potrebu davat inych dole bez dovodu.

jana_eyre_2
23. aug 2023

@annm81 ja len k tomu, určite existujú aj kradnute profily/fotky, avsak sama poznám dosť starších seniorov ktorí sú reálni a kedysi názorovo úplne inde ako dnes.. resp.mam pocit že sa opustili a ich názory sa radikalizovali posledné roky..

simca06022011
23. aug 2023

@lilope áno aj to je pravda ze si viac dovolia, frustráciu a nespokojnosť si nevyriešia tam kde vzniká ale potom online

annm81
23. aug 2023

@jana_eyre_2 Áno, samozrejme sú aj takí, ale podiel takýchto dôchodcov v reálnej populácii je omnoho nižší ako na sociálnych sieťach. Tiež ale platí, že dnes sú už dezinformácie tak rozšírené, že sa do istej miery šíria aj inými kanálmi. A naše televízie (čo je pre mnohých seniorov jediný zdroj informácii o svete) situácii vôbec nepomáhajú - ako sa za posledných 15 rokov zbulvarizovalo spravodajstvo, klesla úroveň moderátorov politických diskusii a v podstate sa vytratila investigatíva, je katastrofa.

mladena
24. aug 2023

@annm81 ty si strašne múdra

pkgirl30
24. aug 2023

Zlo kričí preto si myslíme že je ho viac, ale ja verím láska je silnejšia. Ja som zrušila všetky soc. siete. V niektorej z diskusií som čítala že veď vôbec nežijeme tak zlú dobu, môžeme ísť kam chceme, môžeme robiť čo chceme, obchody sú plné. Tak potom prečo tá zlosť a nenávisť? Všetci kecajú o tolerancii a nikto ju nepoužíva. Je to o našom nastavení, ak je svet dobrý alebo zlý môžme za to my. Kam tento svet speje? myslím si že prichádza ďalšia etapa, ešte nás čakajú všelijaké zmeny. už je len nás ako sa k nim postavíme.

annm81
24. aug 2023

@mladena Je to možné. A? Chcela to byť pochvala, alebo urážka? Ak to druhé, tak sa rozhodne neurazím, ak dostanem nejaké argumenty vyvracajúce moje slová - potom budem ešte múdrejšia. Ale tuším to bol len bezobsažný výkrik...

Strana
z3