Čo si myslíte? Ísť so stádom alebo byť svojská?
Trošku téma na odľahčenie.
Čo si myslíte, je lepšie ísť s prúdom alebo proti prúdu? Ísť si za svojím stoj čo stoj aj napriek nepochopeniu okolia alebo ísť so stádom?
Všímam si, že inakosť je označovaná ako niečo divné, čudné, neprijateľné a ľudia sa radi do tých, čo sa vymykajú stereotypu, navážajú.
A je jedno, či ide o životný štýl, obliekanie či politické názory... Samozrejme pri dodržiavaní zákona a morálky.
🤔🤔🤔
@lindusss2016 Mne si teraz pripomenula trosku "Sokratove 3 sita" 🙂
*Nejdi s prúdom. Buď prúd*
Ľudia budú vidieť chybu nech urobíš čokoľvek
Je to tvoj život tvoja cesta rob to čo robí šťastnou teba ❤️
Ja sa riadim heslom, ze kazdemu vyhoviet nedokazem :D a tym sa vsetci ti ohovaraci, a celkovo ta "druha strana" tak nejak vykryštalizuje... ja vobec niesom v realite nejaky "agresor, odcudzovac, atd..." co by si robil nepriatelov, ale proste nazormi si clovek urobi vzdy nejake to svoje spolocenstvo a dostane sa do reci druhej skupiny :DD a na dedine to vidim cim dalej tym viac, aj ked som uplne "normalna" :DDD V svojich veciach som nekompromisna, nenecham nikoho any mi kybicoval do mojich veci, aj ekd necham nech si povedia svoje ak chcu :DDD ale na druhej strane nestram sa do toho co robia kamosi, a uz vobec neodcudzujem.. a podla mna tak je to spravne. Vcera sme preberali temu, ci by niektora z nas prezila bez rodiny (partnera, deti.. ) a ci nie.. a zistli sme ze kazdy clovek je iny, aj ked ide so stadom :DD mensim ci vacsim..
Zavisi od toho, v com sa chces odlisovat od stada 😉
Nie je problém byť iným. Problémom je tú svoju inakosť pred druhými správne odprezentovať. Veľa ľudí sa vymyká normálu. Druhí ich napriek tomu milujú, akceptujú v tichosti ich čudnosť. A potom je tu skupina podivínov, ktorí sami nie sú veľmi presvedčení o tom čo robia, na vyrývačné reči nevedia vhodne reagovať, kritiku si príliš pripúšťajú... Nuž, jasné, že takého človeka ten dav skôr či neskôr zhltne.
Inakosť sa bude riešiť vždy. Nie je to záležitosťou len "hlavného prúdu". Väčšinu zvykne len viac počuť.
@lucyluv nuz, je to tak, ze velka vacsina ludi neprejde uz len tym prvym 🙂 ale treba si vzdy povedat, ze to, co o mne hovoria ini, nie je moja vizitka, je to ich vizitka.

A este by som k tejto teme dodala, ze nie vzdy je potrebne svoje nazory rozkrikovat a obhajovat. Aj ked je to podla mna dost narocne a ja sa to napr.stale len ucim, ale pochopila som, ze netreba za kazdu cenu davat vsetko najavo. Niekedy staci sa pousmiat a mysliet si svoje. Nie preto, ze by ta stado vysmialo, ale preto, aby si sa sama zbytocne nezamotavala do sporov, ktore nemaju vyznam a dopredu su odsudene na to, aby sa v nich kompromis nestretol.