Čo si myslíte o konšpiračných teóriách?
Čo si myslíte o konšpiračných teóriách ako napr. Freddie Mercury žije, Michael Jackson žije, Elvis Presley žije, Avril Lavigne zomrela v roku 2002, a bola nahradená dvojičkou atď..
To, ze niekto slavny, kto mal zomriet, este zije, povazujem za uplne nepodstatne, raz aj tak zomrie kazdy... Co sa tyka inych konspiracii: Isteze su pod touto hlavickou vedene uplne blbosti, daju sa tu vsak najst aj veci hodne zamyslenia... Samozrejme, ze nik pricetny neveri, ze Zem je plocha napr. ani nechodi s alobalovou ciapkou. No ak sa povazuje za konspiracnu teoriu to, ze existuju rozne skryte zaujmy mocnych tohto sveta, ovplyvnujuce v konecnom dosledku aj nase zivoty, tomu verim... A ci su tieto ich zaujmy vzdy vylucne v prospech tych najobycajnejsich ludi o tom by sa dalo tiez pochybovat... Staci si uvedomit holy fakt, ze 90% svetoveho bohatstva vlastni uzka hrstka ludi. Myslim, ze keby tito ludia co len trocha chceli, mohol by svet vyzerat ovela lepsie, mnoho zivotov by sa mohlo zachranit, za to, co utrati takyto clovek co len za jediny den by sa v Afrike mohlo postavit desat skol aj s x rocnym financovanim. Bezpochyby tito ludia maju vplyv aj na politiku a rozhodnutia ovplyvnujuce celosvetovu ekonomiku, inak by nikdy k tak enormnemu zisku neprisli. V skratke: keby tym par skutocne mocnym ludom naozaj zalezalo na tom, aby bol.svet lepsim miestom pre zivot, uz davno by nim aj bol... Je uplne amoralne, aby na planete, ktora by nas vetkych mohla uzivit, obrovska vacsina ludi zije v katastrofalnych podmienkach, zomiera od hladu a na banalne choroby. A nie, nespravili nam to mimozemstania, my ludia sme "neludski", my sme si vytvorili tento svet. Takze, ak sa jedna o konspiracie popierajuce fyzikalne zakony je to nieco uplne ine, ako konspiracie o tom, pre co sa deju urcite veci vo svete, kto ma na nich zaujem, kto ich financuje a preco... Treba sa na kazdu informaciu pozerat bez predsudkov, triezvo a logicky, bez ohladu na to, kto jej aku nalepku dal (Koniec koncov, kto rozhoduje o tom, co je konspiracia a preco? Len preto, ze je to prilis sokujuce? Casto pravda taka je...)
Áno Ilumináti, židojastere a pod. 🤣 Každý si o svojom živote a osude rozhoduje sám. Vďaka ti, slobodná vôľa 😉
@zuzanazu85 isteze, aj dieta, ktore sa narodi v indickom slume a moze zjest iba to, co najde na smetisku a o skole moze snivat si slobodnou volou rozhodlo o svojom zivote same... Aj ten clovek, co mu spadne bomba na hlavu si vybral svoj osud slobodne (a nik z predaja tychto zbrani a tym vlastne z krvi nevinnych nebohatne)... Aj tie tisice ci miliony ludi, ktori su nuteni migrovat z dovodu nedostatku vody a jedla (lebo kvoli zisku par spolocnosti sa devastuje planeta v nebyvalom meradle) si vsetko vybrali sami... Ach jaj...
@luuubik je tu len pár chorých mozgov,ktorí neznesú,že sa dá žiť aj ináč. Že sa má každý právo rozhodnúť a nik nemá zasa právo diktovať ostatným svoje ,,mokré sny".
@zuzanazu85 nechapem sice vobec, co ma tvoja odpoved spolocne s tym, ze nie vzdy je tvoj osud determinovany vylucne tvojou volou... Ale vsak nevadi. Skoda, ze tym chudakom z mojho predchadzajuceho prispevku este nikto nepovedal ze "sa da zit aj inak"...
@luuubik keď sa to dieťa narodí v tom slame, neovplyvní to. Ale slobod.vola môže vplyvniť jeho matku,aby sa jej podarilo poslať ho do školy. Zo školy do dobrého zamestnania a je z neho doktor v Berlíne napr. 😊 Toto myslím tým osudom a nie nejaké bohatstvo Iluminata kdesi ,nevie kde 😁
@zuzanazu85 tak to uz ano. Len "maly" problem je v tom, ze ta matka dieta do skoly neposle, lebo skola je len pre bohatych. Lebo dieta musi odmala tvrdo pracovat, aby vobec prezilo. Lebo matka ma tych deti desat a keby co len jedno chodilo do skoly ostatnych devat by bolo v nevyhode a muselo pracovat o to viac... Lebo... mnoho inych dovodov. Iste, pevnou volou a casto aj s istou davkou stastia sa aj ten najbiednejsi moze vysplhat na vrchol. Ale ked miliardy ludi na svete ziju v strasnych a nevyhovujucich podmienkach je cista utopia si mysliet, ze sa vsetci z nicoho nic jedneho dna "uvedomia" a budu sa mat dobre. Na to treba uplne zmenit system, investovat nesmierne mnozstvo penazi najma do dostupneho vzdelania... Ale naco by sa investovalo do vzdelania tych chudakov, ved potom uz nebudu pracovat za dolar na den, uz budu potrebovat ovela viac. A to uz by pre mnohych zamestnavatelov vyhodne nebolo... To su smutne fakty, zial, ziadna konspiracia.
@zuzanazu85 skús si vypočuť sériu podcastov "Odsúdení na neúspech" možno ti to prinesie nový obzor.
@luuubik vedela som,že tento argument dáš 🤣. Skola len pre bohatých. Nie,kde je vôľa,tam je aj cesta . Matka môže kľudne zarobiť ako len uzná za vhodné a našetriť mu. Nie každý vidí vo svete ,to LEN a to IBA. Dobrá matka sa za budúcnosť svojho dieťaťa aj rozkraja a dajme tomu,že to DÁ 😉😁
@zuzanazu85 ty kokos 🤦♀️ Prave mi odpalilo dekel. Matka v slume MOZE pre deti (ktorym ma ledva co dat jest) NASETRIT, aby ich poslala do skoly... Toto by som dala ako tip na modreho komika. Tak vlastne vsetky tie africke matky, co im deti umieraju na podvyzivu si za to mozu same, lebo "dobra matka sa pre buducnost svojho dietata aj rozkraja"... Uf.
Tiež by som chcela vidieť,ako vypadajú tí ,, vládcovia" tohto sveta a že či sú fakt tak bohatí,aby sa museli zaoberať oblbovanim chudoby 🤣
Tiež rada pozerám konšpiračné teórie, ale niektoré sú totálne blbosti. Neverím, že niekto, kto to má v hlave v poriadku tomu reálne verí... Napríklad, že Taylor Swift je prevtelená satanistka, keď pritom tá satanistka, ktorá by ona mala byť ešte nedávno žila, alebo dokonca ešte žije... 😒🤦🏾♀️
@luuubik ja s tebou nesúhlasím v tej časti o bohatých, čo všetko riadia. Myslím, že realita je omnoho jednoduchšia a nemorálnejšia.
Súhlasím ale, že ľudia v mnohých častiach sveta bohužiaľ nemajú dôstojné podmienky na život. Ale môžeme za to aj my, napríklad nákupom lacného oblečenia vyrábaného v nedôstojných podmienkach. A teraz ruku na srdce, súhlasili by sme s 200-300 násobným zdražením, aby dostali títo ľudia dôstojný zárobok? Podľa mňa je cesta podporovať lokálnu ekonomiku vo všetkom, v čom sa dá.
@zuzliq Chapem, co sa snazis povedat. Len je trochu utopia ziadat, aby svetovy marazmus riesila stredna a nizsia vrstva. Keby chcel priemerny Slovak kupovat vylucne fair trade veci asi by mu na to vyplata nestacila, hlavne, ked splaca napr. hypoteku, ani to fair trade jedlo sa neda vylucne kupovat pre priemernych ludi je to drahe, nehovoriac o inom... Takze otazka nie je, ci by som bola za, aby vsetko 200 nasobne zdrazelo, otazka je, kto by to mohol kupovat u nas. Samozrejme, ze ten kto ma peniaze, moc a vplyv moze veci okolo seba ovplyvnovat v ovela vacsej miere ako clovek, ktory je na tom horsie. Co keby napr. firmy profitujuce z lacnej pracovnej sily boli zo zakona nutene podstatnu cast zisku investovat do zlepsenia socialnej urovne krajiny, kde sa ich vyrobky tak lacno vyrabaju? Preco nestaci mat cisty zisk 10 milionov, preco treba mat 100 milionov napriklad? Jaj, to uz by bolo obmedzovanie... Nuz... Ja viem, ze to je tiez utopia, kto ma vela, chce vzdy viac a tak to proste bude vzdy. No iste ma viac moznosti "zachranit svet" ten, kto ma miliony, miliardy a pripadne politicky vplyv, ako ten, co do konca zivota splaca dlh na byvanie a zije v trojizbaku na Slovensku.
@anonymous87 Ale asi bude prekážať,že je to chlapík z HU 🙂 ale možno vieš maďarsky,alebo možno je nejaká prekladacova funkcia na youTube na titulky??neviem 🤷 ale v každom prípade: " Titanic Kisokos". Základ konšpirácie okolo Titanicu sa točí okolo teórie,že sa nepotopil Titanic, ale jeho sesterská loď Olympic, ktorá sa pred vyplávaním Titanicu naozaj poškodila v dôsledku nárazu s inou loďou a náklady na jej opravu boli veľmi drahé a celé to potopenie bol vlastne poistný podvod a bolo hospodarnejsie poslať ku dnu staršiu sestru.. ináč ide o celkom zaujímavú teóriu,aj keď všimla som si,že uznávaci tejto konšpirácie vyťahujú také argumenty,že pri nich jeden vylučuje druhy. Bolo to už aj viackrát vyvrátené, lode sa síce veľmi podobali, ale bolo odchýlky, napr. Olympic mala otvorenú vychádzkovu palubu, Titanic zatvorenu a na Tom mieste boli vytvorené ďalšie luxusné kajuty. Aj tento spomínaný chalan tuším začínal s tým, teraz si už asi uvedomil, že toto nie, tak sa už zameriava skôr na také otázky, ktoré sú nezodpovedané okolo potopenia.. napr. Ci išlo skutočne o ľadovec..a pod. a snaží sa hľadať odpovede aj v dobových prameňoch, napr. zápisnice z výpovedí.. plus spomína zaujímavosti a také pikošky. Niektoré boli aj pre mňa nové, napr. Čo ma tak zaujalo, ze Titanic nemal "christening ceremony"... nebola to pritom nejaká výnimočnosť, keďže White Star Line nekrstila ani svoje ostatne lode, nebol to ich štýl či zvyk.. Ale táto info na mňa urobila dojem, lebo keď sme boli na plavbe po Stredozemnom mori a absolvovali prehliadku tej obrovskej lode, tak nám spomínali, že v námorných kruhoch sa traduje taká povera, že ak je loď nepokrstena alebo sa nerozbije fľaša pri krste o trup, tak je to pre loď zle znamenie.. a presne toto sa stalo napr. pri krste Costa Concordie, fľaša sa naozaj nerozbila o trup 😉 ale to som sa už nechala uniesť, téma je iná 😄
Ináč, ešte ak sa tu nájde historik,alebo nadšenec histórie ako ja 🙈 tak minule sa ku mne dostala zaujímavá teória o počítaní rokov od Heriberta Illiga, tuším Teória fantomoveho času? Nevedela som,čo si o Tom myslieť,teda najprv to moju dušu historika až urazilo 😁 ale na také lámanie si hlavy a zamyslenie sa nad počítaním rokov tiež nie zlá téma.
@zuzanazu85 V Indii maju kasty tak z tej kasty nedotknutelni alebo najspinavsi by z maleho chlapca doktor bol iba vtedy ak by si ho niekto adoptoval a odviedol z krajiny .
@anonymous87 nedávno som pozrela dokument o E. Muskovi a spaceX a tiež mi napadlo, ze keď sa už raz v "dávnych časoch" Amici vedeli dostať na Mesiac, ako to ze v tom čase keď začal Musk s pokusmi, mali vôbec problém zostaviť raketu tak, aby sa vedela vrátiť na Zem.

Človek keď niekedy začuje,či prečíta tie ,,vyplody" niektorých jedincov,normálne uvažuje,či nie je vážne narušený. Normálny človek sa napr.pri covide najskôr zľakne a potom dáva na rady doktorov a chráni sa ,svojich blízkych,veď predsa nik pri zmysloch nechce niekomu poškodiť rúškom nedajbože. A toto isté je teraz na Ukrajine. Ľudí btam debil Rus mrzaci,zabíja a oni si stále myslia,že tam poslal Putin jednorožce prdieť dúhu 😭🤧. Ano konšpirácie vedia zabíjať 🥺,aj pobaviť.