icon

Čo si myslíte o tomto grafe?

11. jún 2023

Ja mam take pocity, ze najradsej by som zo SK utiekla. Strasna hanba na nas vo svete. 😏

Čo si myslíte o tomto grafe?
viestta
13. jún 2023

@mamula20 keby tam neboli vybusniny, ktore tam navozilo Rusko, nic by sa nestalo. Pretoze taku priehradu neznici malicka naloz, ktoru si tam partizan donesie v ruksaku, ani raketa kratkeho doletu. A nie, nie su to len nase media, ktore poukazuju na to, ze Rusi tam mali vybusniny uz vlani v lete. Samotne Rusko sa tym stihlo "pochvalit". Ochrana strategickeho objektu vo vojne sa nerobi tak, e do neh navozim tony vybusnin.

stanulienkat
13. jún 2023

@erikavesela historiu si dostuduj ty. Necitaj literaturu, co ti odporucil Kokotleba, Uhrik a ini dementi. Transporty so zidami sa nezastavili hned ako pises. Este niekolko transportov odislo, ked sa o tom dozvedeli. A Slovaci neboli jednym z najmiernejsich narodov. Velmi dobre vedeli, co sa deje. Kradli, drancovali zidovsky majetok, udavali, klamali. Najdi si na nete ako sa veselili, spievali Seč a rubaj do krve a podobne "narodovske" pesnicky. Jeden bezcharakterny narod, bez skrupuli a hanby. Tiso platil nemeckemu statu za kazdeho zida neviem, ci nie 500 risskych mariek. Vtedy neuveritelnu sumu. Bol to jeden hajzel. Hanba celej skorumpovanej zasratej cirkvi. Neprekrucaj teda fakty. O tom, ze sme jeden tupy, primitivny a bezcharakterny narod svedci, ze sme 40 rokov rusovi lizali rit. V 1968 nas rus vojensky napadol a miesto toho, aby sme sa branili, tak sme sklopili usi ako mopslici a posluchali sme. A mnohi mate doteraz Stokholmsky syndrom. Pred rusom sme boli medzi svetovou ekonomikou, vyvozca mnohych komodit s nasliapnutou ekonomikou. Pri rusovi sme sa vratili ekonomicky o 100 rokov spat. A mentalne 200 rokov. ALE!!!!! MLIEKO STALO 2 KORUNY!! 🤣🤣😁😁
A presne za tymto vsetkym je smutno iba potomkom tychto udavacov, stvacov, a drancovatelov.

zeldia
13. jún 2023

@stanulienkat vieš čím sa ja utešujem, že v celej maďarskej novodobej histórii Maďari bojovali proti Rusom aj sa to tak naozaj učili v škole a teraz “hop” a zrazu je Orban aký kamoš a aké hnuse prachy mu to ten zlý zlý Brusel furt posiela… tak si tak hovorím že aj iným drbe. Zas vzhľadom k tejto diskusii to možno až také zle nieje.

stanulienkat
13. jún 2023

@zeldia Orban je nas Fico. Len hovori blbosti, co chce primitivny volic pocut. Ani jeden z nich dvoch tomu ale neveri. Mozno sa im chce pri pohlade do zrkadla aj grcat, ale prachy su prachy. Ja som sa bavila, keď bol Fico na nákupoch v Maďarsku. Aký humbug z toho spravil, ako ludom Orbán vybavil lacné ceny a pohonné hmoty (aj ked na pridel). 😁 Teraz keď sa bežný Maďar chytá za hlavu, lebo tam išlo všetko niekoľkonásobne hore-viac ako tu, tak už je Fico ticho, už tam na nákupy nechodí. Škoda, mohol by, lebo jeho debilným volicom by možno niečo docvaklo. Len to nechce. Ludia lavicovych stran maju kratku pamat:polovnicka chata..skorumpovane sudnictvo..rozkradnute zdravotnictvo-Paska,Forajt, teta Anka....nevymozitelnost prava, zdrazovanie..., vrazdy, drogy Kalinaka, rozkradanie ..,vila Pociatka, Kocner..., nasi ludia. Bez Fica a Meciara sme tu mohli mať druhé Švajčiarsko.

erikavesela
13. jún 2023

@annm81 boze...zase problem s pisanym textom...z mojho uryvku, kt.si skopirovala jasne vyplyva, ze hovorim vo vseobecnosti a nie konkretne o rokoch 1942-1944...ty mas naozaj problem pochopit pisany text, normalne by som ti odporucila, vrat sa na zakladnu skolu, tam sa tomu venuju dostatocne
Porovnavat vrazdenie belgicanov v kongu alebo anglicanov v koloniach s tym, co sposobilo slovensko v historii je naozaj silna kava...

erikavesela
13. jún 2023

@stanulienkat dalsia, kt.ma problem s pisanym textom.. neviem o akej literature pises..ja som sa odvolala na link muzea holokaustu v usa...pozri si ten dokumet, kt.som sem pridala...ten odporuca uhrik?...sa zobud...tam presne hovori zastupca zidovskej obce ako sa to udialo...chces jeho slova rozporovat?...chces poucat zida o holokauste?...prepac, ale musim sa nad tvojimi bludmi zasmiat...nie nad situaciou aka tu bola, ale na tvojim vnimanim faktov...
Aky stolkholmsky syndrom mi tu chces podstrcit???..komunisti dosadeni rusmi mojej rodineme ukradli obrovske majetky, ja urcite rusov nevelebim a uz vobec nie system, kt.tu bol do 89...ty si neskutocna, tak strasne nenavidiet povod svojich predkov, svoj povod je nenormalne, je to az chorobne...urob s tym nieco... myslis si, ze belgicania rozpravaju kazdy den o tom, aki boli vrahovia (do dnes maju v krajine sochy Leopolda II)?, ze nemci si dennodenne pripominaju vojnu a vsetko, co sposobili? Francuzi si tiez dennodenne nepripominaju alzir ...sa zobud.. oni sa nemusia hanbit za to, co urobili, ale my sa za seba hanbit mame???...si ty kompletna?...ty tu zijes?..v krajine, kt.ta nie hodna, ty pouzivas slovensky jazyk na komunikaciu?...

annm81
13. jún 2023

@erikavesela Zľahčuješ zločiny proti ľudskosti (pod túto definíciu spadajú už aj samotné deportácie, bez ohľadu na to, čím končia).

Táto tvoja obhajoba, že vraj nevedeli, je lacný alibizmus odvolávajúci sa jedine tak na to, že nie je zmluva, ktorá by explicitne uvádzala, že v táboroch bude dochádzať k masovému vyvražďovaniu. Realita je taká, že:

- Tiso sa stal prezidentom z vôle Hitlera a slovenský štát vznikol rovnako a to už v dobe, kedy Hitlerove metódy a ciele boli dobre známe
- slovenskí predstavitelia dobrovoľne pripravovali, schválili a vykonávali protižidovské zákony a nariadenia, ktoré rovnako spadajú pod zločiny proti ľudskosti
- slovenskí predstavitelia vedeli, ako pristupuje Nemecko k židom a že zabitie žida bez súdu nie je preň žiadny zásadný problém
- slovenskí predstavitelia nezabezpečili žiadne normálne podmienky transportov a dobre im bolo známe, že už samotný transport nie každý prežije
- slovenskí predstavitelia mali informácie od slovenských vojakov, vrátane dôstojnikov, o tom, že tábory na okupovaných územiach majú podmienky, ktoré sú veľkou hrozbou pre prežitie
- slovenskí predstavitelia mali aj ďalšie informácie od utečencov a neurobili absolútne nič

viestta
13. jún 2023

@erikavesela nech by si si myslela cokolvek, ovolavala sa na cokolvek, faktom ostava, ze za Slovenskeho statu boli ludia zbavovani slobody, majetku, sikanovani, diskriminovani, zatvarani do taborov iba a len za zaklade narodnosti a vierovyznania. Deportacie do koncentrakov boli iba dosledkom prenasledovania Zidov na zaklade platnych zakonov, a svojvole jednotlivcov s pozehnanim statnej moci. Akokolvek budes relativizovat vinu vinnika (vinnikov), tieto skutky, vsetko to su zlociny proti ludskosti. Spachali ich jednotlivci, spachala ich statna administrativa.

erikavesela
13. jún 2023

@viestta a pisala som ja nieco ine?

erikavesela
13. jún 2023

@annm81 ja nic nezlahcujem...zase problem s citanim pisane textu...ja som len reagovala na klamstvo o deportaciach...nic ine...

viestta
13. jún 2023

@erikavesela relativizujes vinu vinnikov. V kazdom jednom prispevku obhajujes vtedajsiu administrativu, ze o nicom nevedela. Uz len to, ze zriadila tabory po celom uzemi, uz len to, ze zidovsky majetok podliehal arizacii, uz len to, ze Zidia museli nosit Davidive hviezdy viditelne, aby ich spoluobcania vedeli rozlisit a mohli uplne beztrestne prenasledovat je zlocin proti ludskosti.
To, ze boli obcania zbavovani obcianstva je zlocin, genocida vlastneho obyvatelstva na zaklade vierovyznania a narodnosti. (citala si o uzemi nikoho na hraniciach s Madarskom, kde boli deportovani Zidia zbaveni slovenskeho obcianstva s tym, ze sa maju presunut do Madarska, ktore ich nechcelo prijat a ti ludia tam mesiace zili a umierali v otrasnych podmienkach, z ktorych nemali uniku)

river_song
13. jún 2023

Ja som zrovna dnes pozerala na netflixe dokument "kuciak: vražda novinara".. to by mali teraz v telke na vsetkych tych trápnych jojkach a markizach vysielať až do volieb. Tam je náš skutočný problém. Skorumpovane súdnictvo, urady, polícia. Je to uz asi o niečo lepšie, ale stále ďaleko "od normalu" a ked sa henta cvarga dostane opäť k moci, a bohužiaľ asi dostane, tak budeme zase tam kde sme boli predtým. Ale hlavne že sociálny štát 🤦🙈 zle mi je z toho, naozaj..

starhawk
13. jún 2023

@river_song tak potom by sa mali podavat aj informacie z druhej strany - ono je tam totiz mnozstvo nezrovnalosti

A hlavne komu jeho vrazda prospela ze ? No Smeru rozhodne nie ked vdaka nej ho odstavili od moci.

A samozrejme to nacasovanie ze ten film davaju zrovna teraz je silne ucelove

Pozri si na YT videa pod nazvom "Ukradnuty hotel" a zistis ake je nase sudnictvo uzasne

river_song
13. jún 2023

@starhawk tak ved smer si tu vraždu neobjednal. To bola kocnerova solo akcia, on ale neratal s tym co to spusti. Nebol na to zvyknutý, myslel ze je bohorovny, vzdy sa veci hybali tak ako on potreboval. Ja si osobne myslim ze smer ho doteraz preklina, lebo kvôli tomu, že toto kocner nedomyslel sa poodhalovali tie ich špinavosti.. je hrozné ze na to doplatili dvaja nevinní mladí ludia, ale na druhu stranu sa to konečne celé prevalilo.. Čomu ale nerozumiem je bežný Slovák.. ten nad tým všetkým len mávne rukou, zabudne a nerieši.. hlavne že dostane karafiat na MDŽ 🤦 to ma desí najviac..

zeldia
14. jún 2023

@stanulienkat ja rozumiem a súhlasím s tebou len že mne sa zdá že debili sú vo väčšine a vsade, len som tým chcela povedať že na SR je rovnaký počet retardov ako v HU a tým sa utesujem.

liljana
19. jún 2023

@erikavesela Preboha, ty si z gardistickej rodiny, ked tu obhajujes slovensky stat, ktory vyvazal vlastnych obcanov na likvidaciu? Ze nic nevedeli? No asi boli kompletne blbi a nekompetentni, lebo ine obsadene krajiny to nedovolili, nemci ich museli nutit. Tiso to spravil dobrovolne. Gardisti v spolupraci s nacistami likvidovali cele dediny (Klak, Ostry Grun, Sklabina,...). Predpokladam, ze keby sa znovu dalo, pojdes prva udavat zidov, nech idu "pracovat" a odbojarov, aby zmasakrovali dediny, odkial su. Mali by ti tu dat ban.

erikavesela
19. jún 2023

@liljana preboha, ty vies citat????..asi nie...ja nikde nic neobhajujem...vies, ono to boli 2 obdobia...skus pozriet kalendar...ten ti pomoze spracovat fakty a datumy, ktore tvoj mozog evidentne nedokaze

liljana
19. jún 2023

@erikavesela Inak vies ze popieranie holokaustu a zlocinov nacizmu je trestne?
https://www.lewik.org/term/1403/podpora-a-propa...

Podpora a propagácia skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd (Trestný zákon)
§ 421
(1) Kto podporuje alebo propaguje skupinu osôb alebo hnutie, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.
(2) Odňatím slobody na štyri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) verejne,
b) ako člen extrémistickej skupiny
c) závažnejším spôsobom konania, alebo
d) za krízovej situácie.

liljana
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
19. jún 2023

@liljana tg si naozaj neni kompletna, KDE JA POPIERAM HOLOKAUST???...nauc sa citat, a potom sa tu ohanaj zakonmi...lebo citanie ti veru nejde...

erikavesela
19. jún 2023

@liljana nahlazms si co chces..nauc sa citat, vies, uci to v skole na 1.stupni...

liljana
19. jún 2023

https://domov.sme.sk/c/23177457/za-vlast-zivot-...
Za vlasť život vďačne obetujem, recitovali za Tisa.

Boli prázdniny 1941. Hitler bojoval proti svetu a na fronte útočili spoločne s nacistami aj slovenskí vojaci. Tábor detí z Hlinkovej mládeže (HM) na Orave navštívil 23. augusta šéf slovenskej propagandy Jozef Tido Gašpar spoločne s hlavným veliteľom HM Alojzom Mackom.

Maličké deti pred nimi mašírovali ako praví vojaci, v rukách mali drevené makety pušiek a na hlavách vojenské čiapky z papiera. Ukazovali, ako vedia zacieliť puškou. Popri tom im húdli básničky, aké je správne milovať vodcu Jozefa Tisa, útočiť na nepriateľa a napokon šťastne padnúť za kolaborantský režim.
Som Slovák maličký, i život vďačne obetujem
„Som hrdý na rod môj, som jeho verný syn, a keď ma požiada, i život zaň složím. Som Slovák maličký, ale vlasť milujem - a za ňu i život vďačne obetujem,“ stojí v básni nazvanej Najmenší vojak. Určená bola slovenským deťom od šiestich rokov a pochádza z čias vojny. V podobnom duchu je aj ďalšia báseň: "Sme len malí, dozaista, lež Slováci od rodu, a keď treba i s Vami sa za vlasť dáme k pochodu."
Autorom veršov bol príležitostný básnik a katechéta na dievčenskom gymnáziu v Spišskej Novej Vsi František Hadri-Drevenický. Podobných básní napísal viacero. Malých bojovníkov v nich žehná „Boh aj vodca“, v rukách držia „svätú zbraň“ a kto nechce zomrieť za vlasť, je „škodca“ a „zbabelec i zlosyn“.

liljana
19. jún 2023

@erikavesela
Ved si to po sebe precitaj ... Tiso a jeho kumpani vedeli od zaciatku, do coho idu s nacistami. A je o to hroznejsie, ze bol knaz.
erikavesela

12. jún 2023
@cubo2 dostuduj si historiu...slovaci nemali ponatia kam zidov vezu, a ked sa to zistilo, okamzite deportacie sa zastavili, povedal to aj zastupca zidovskej obce...zatial co napr. taky papez to vedel a nic, nic neurobil... slovaci su 1 z mala narodov, kt. ma v tomto smere vojen a deportacii pomerne ciste svedomie....prepac, ale porovnavat slovensko s belgickom, nemeckom alebo ruskom, chce teda pekne silny zaludok...

erikavesela

12. jún 2023
@annm81 aj moji stari rodicia pomahali..aj ini u nas na ulici...bali sa o svoje zivoty...
25.3.42-10/42 boli deportacie zo slovenska....vedelo, ze idu na prace do nemecka, nevedeli, ze idu do koncentrakov a ze ich vrazdia, az ked sa tiso dozvedel, ze ich masovo zabinaju, tak sa deportacie zastavili a to bolo v 10/42...1/42 bola zapisnica z Endlösung der Judenfrage...isto sme slovensku v 3/42 vedeli, co zo zidmi v skutocnosti robia...12.11.42 sa o masovych vrazdach dozvedeli spojenci...ako to slovaci mohli vediet v 3/42?

erikavesela
12. jún 2023
@viera27 pogroma bola na slovensku presne 1 a to v topolcanoch po 2.sv.vojne 24.9.1945...neboli ziadni zabiti...48 bolo zranenych...

erikavesela

12. jún 2023
@viera27 pleties 2 na 3...ja pisem o deportaciach v 42.. v 44 brali vsetkych bez vynimky a organizovalibto nemci..ty chapes, ze ide o 2 rozne obdobia s roznym rezimom?...ja som ti

erikavesela

12. jún 2023
@viera27 stale mi tu podsuvas, ze holokaust zlahcujem...to ja nikde netvrdim.. ja v ziadnom pripade holokaust neobhajujem...mne len vadi tvrdenie, ze sme ich vedome posielali na smrt alebo sme ich vedome vrazdili...ano, okradali ich, nenavideli ich (co sa dnes taktiez deje a nerozumiem tomu), dochadzalo aj k nasiliu, deportovali ich, ale neposielali vedome na smrt.....takze dostudovat si historiu a neklamat nezavadzat...ano, je to strasne, co im robili, ale fakty su fakty a nic na nich nezmenis...

liljana
19. jún 2023

@erikavesela Tiso ZAPLATIL nemeckej risi za deportacie zidov, aby sa NIKDY NEVRATILI. A ty tvrdis, ze o nicom nevedel a ze cakal, ze sa vratia? Tak naco platil nemcom za to, aby sa ich zbavil?🤒

liljana
19. jún 2023

@erikavesela
Uz v roku 1938 organizoval Tiso deportacie ... !!!
https://historylab.dennikn.sk/druha-svetova-voj...
Jozef Tiso, jedna z najtragickejších postáv našich dejín, dodnes vyvoláva kontroverzie. Deportácie z roku 1938 poukazujú na skutočnosť, že nie vždy konal pod nátlakom, ale, naopak, sám inicioval nehumánne postupy voči vlastným spoluobčanom.
Tento rozkaz, ktorý podpísal Jozef Tiso, fakticky umožnil prvé deportácie židovského obyvateľstva na území Slovenska. Nepísal sa však rok 1942, ale 1938! Už počas slovenskej autonómie postupoval Jozef Tiso voči židovskému obyvateľstvu podobne ako v neskoršom období vojnového konfliktu.

Prvé deportácie židovského obyvateľstva na území Slovenska sa odohrali už v roku 1938
„Z rozkazu pána ministerského predsedu Tisa sa nariaďuje toto… treba upovedomiť na základe nariadenia ministerstva vnútra najneskoršie do 12. hodiny dňa 4. novembra 1938 všetky okresné a četnícke stanice, ako aj vedúcich jednotiek Hlinkových gárd južného Slovenska, aby zadržali vo svojich obvodoch sa združujúcich Židov, bez hmotných prostriedkov a postrkovali ich i so svojimi rodinnými príslušníkmi v hromadných transportoch na nákladných autách najneskoršie do 24. hodiny dňa 4. 11. 1938 cez nové hranice…“

liljana
19. jún 2023

Nacisticky a komunisticke rezimy boli uplne rovnako zlocinecke a genocidne a pouzivali rovnake metody. Uz malym detom vymyvali mozog, ako "milovat" vodcu a ako su povinne za neho padnut. A potom tu niekto pride obhajovat prvy slovensky stat, Tisa, alebo Gottwalda, Bilaka, Stalina, Putina,... Grc velebnosti ... Kto ich obhajuje, nemoze byt v hlave kompletny.
Maličké deti pred nimi mašírovali ako praví vojaci, v rukách mali drevené makety pušiek a na hlavách vojenské čiapky z papiera. Ukazovali, ako vedia zacieliť puškou. Popri tom im húdli básničky, aké je správne milovať vodcu Jozefa Tisa, útočiť na nepriateľa a napokon šťastne padnúť za kolaborantský režim.
Som Slovák maličký, i život vďačne obetujem
... a kto nechce zomrieť za vlasť, je „škodca“ a „zbabelec i zlosyn“.

liljana
19. jún 2023

Tiso velmi dobre vedel, ze po vzniku Slovenska ako nemeckeho satelitu sa tam udeje presne to, co uz prebehlo a prebieha v Nemecku. Lebo sa to dialo v kazdej nacistami obsadenej krajine. Likvidacia zidov, romov, telesne postihnutych, rezimu nepohodlnych, opozicie,... Rozdiel bol iba v tom, ako horlivo, alebo vlazne tamojsi rezim pristupoval k likvidacii nepohodlneho obyvatelstva. Staci si nieco precitat o tabore Jasenovac v Chorvatsku,... Tisov rezim bol velmi a nad mieru horlivy. Mimochodom, rovnako likvidacne postupovali rusi pri obsadzovani Pobaltia, Ukrajiny, Polska,... v 1939. Pri ustupe pred nemcami v 1941 zmasakrovala NKVD cele plne vaznice, Katyn,.... Bolsevici si mozu s nacistami podat ruky.

silvike
19. jún 2023

Ze vobec nesedia percenta. Tak nejak na kolene zbuchane, ci ?

liljana
19. jún 2023

@river_song Kto nema netflix, tu je film online. Kuciak: Vražda novináře (2022)
https://online.sktorrent.eu/video/28289/kuciak-...

annm81
19. jún 2023

@silvike Tie chýbajúce percentá budú ľudia, ktorí na vec nemajú názor (alebo sa k nemu hanbili priznať).