Čo si obliekate k Štedrovečernému stolu?
Ahojte, ak tu náhodou takáto téma je, tak sa vopred ospravedlňujem 😉
Možno znie táto otázka blbo, alebo je celá téma blbosť, ale zaujímalo by ma, či riešite, čo si oblečiete a či je to nejaké extra špeci oblečko pre tento deň, alebo si kupujete niečo nové atď.
Ide totiž o to, že ja som max športový tip. Môj šatník obsahuje rifle, mikiny a dokopy nič elegantné. Ak sa tam niečo elegantné aj nájde, tak je to staré, nemoderné a možno už aj malé. Odkedy sú deti, tak všetko kupujem tak, aby som to znosila a aby som sa cítila pohodlne. Dvoje Vianoce som bola aj tehotná, tak som to nejako neriešila a teraz zisťujem, že si nemám čo obliecť, pretože to elegantné čo mám je, ako som písala buď nemoderné, alebo to neoblečiem, alebo som to už mala 100x a ja neviem čo na seba. Mám dilemu, či si niečo kúpiť a potom to mať zvyšok roka v skrini, alebo sa vykašlať na to a obliecť si to, v čom mi je pohodlne, len to by boli rifle 😒
Na Štedrý deň chodíme navyše k svokrovcom, majú taký zvyk, že si k nim prídeme pre darčeky aj my aj švagrovci, všetci majú sukne a nohavice a ja by som tam bola v rifliach? Bolo by to čudné...
Tak ma milé mamičky aj nemamičky zaujíma, čo si obliekate a či to nejak extra riešite.
Ďakujem 🙂
baby, kúpila som si blúzku a fakt peknú 😀
ešte zohnať nohavice, chcela by som také nad kolená a nejaké pekné vzorové pančušky a Vianoce môžu začať, hehe
no, kalhoty, kosili nebo top, manzel taky kosili, Mia bude mit urcite taky neco pekneho, mozna i sukni. Stejne to pak oddela tchyne ve svych teplakach
Ja elegantne a mala bude tiez vyfintena kupila som jej krasne saty a cierne lakovky, vsetci budeme pekni. 😀 😵
obliekame sa slávnostne-dievčatá šaty a princeznovské korunky 😀 😀 A ja s manželom tiež slušne-žiadne tepláky,rifle, atď..Sukňa, blúzka a manžel nohavice, košeľa.. 😉 😉 😉 😉 😉 A tak isto aj na Silvestra-vtedy máme takú istú večeru ako na Štedrý deň a presne aj tie isté zvyky-teda okrem darčekov.. 🙂 🙂 🙂 🙂
marushka, my to tiez tak mame zauzvane od rodicov, aj sdedra vecera a aj "posledna" vecera, ako sme si to my nazvali. vsetko, az na tie darceky.
obliekame sa tiez slavnostne, hodinu si vlasy robime aj z maminou, malujeme sa, chalani tesilky, kosielka, pripadne aj kravata, a my bud saty, alebo nejake nohavice a bluzku. tento rok si dam saty, koktejlovky, dufam, ze mi nebude zima.
snubenec tak nauceny nie je, oni iba teplaky a tricko a celkovo to maju take uvolnene. mne osobne sa to nepaci, paci sa mi ta noblesa a slavnostne prestieranie, ale kazdy je na ine nauceny... 😉
no ja netusim co si oblecem 😀 a moc to ani neriesim pravdu povediac..muz bude mat rifle 😝 🙂
My hádžeme skôr nedbalú eleganciu. Ja vlastním jednu riflovú suknu, tú vytiahnem vždy na štedrý večer spolu s nejakou blúzkou, chlap čierne nohavice (no, riflové, čo už s ním 😝 ) a košeľu, dieťa bude mať šatočky. Síce sa mi v skrini suší pár kostýmov (a chlapovi oblekov), ale v tom by som sa cítila ako na obchodnom rokovaní. E-e.
rifle a mikinu - klasika 😀
lyon, super 🙂 nad kolená majú krásne elegantné v Gate, aj červené bolerká 😉
babula, ja som v Gate nič také nevidela...tú novú blúzku som si dnes zaobstarala v Gate, ale nohavice som také aké som chcela nikde nenašla...
☹ ☹ ☹
bože, smola, u nás majú, pekné, elegantné, čierne, ale asi pod kolená, nie nad.. kde bývaš?
domca, ty si chudunka, ty zozenies na seba hocico, 😉 horsie je to so mnou, pred malou som mala cislo 38 a teraz 42 😠
ešte ma napadlo, v House majú nad kolená teplé také kárované, ale slabošedé, veľmi pekné. možno ani nie tak na Štedrý deň, ale celkovo, ak si štíhla, mohli by Ti sadnúť.
muzi v obleku a zeny v kostymoch dokonca aj moja mamina po porazke 😀 je to ozaj jediny den v roku ked sme ozaj vyparadeny-je to tradicny zvyk. 🙂
aj my sme vsetci vyparadeny, babule su vycesane 😉
MM prvy rok po svadbe chcel ist k stolu v teplakoch a bielej kosele 😠 , ale patricne som mu to vysvetlila, toto budu jedenaste spolocne vianoce, a veru, viac sa tak neodvazil k stedrovecernemu stolu 😉
chcem ísť v nedeľu do Housu, skôr sa tam nedostanem...
som z TT, dnes som bola aj v meste doobeda, ale nedalo sa s mojím krpcom, lebo len plakal a nechcel byť v kočíku. Poobede som vybehla do Tesca, tam máme Gate, Newyorker a ešte som tam bola v pár obchodoch, ale nič také, čo by som chcela som nenašla...
Reni to nemyslíš vážne, to kde si zobrala tú 42ku? A hocičo veru nezoženiem, možno, keby som mala čas behať po obchodoch, ale nemám, dnes mi varovali Alexa a to tiež som si musela povedať, nech si ho zoberú, lebo sám od seba sa neponúkne nikto, resp. ponúkne, ale zostane vždy iba pri tom.
No snáď zoženiem ešte také nohavice ako by som chcela a nejaké pekné pančušky so vzorom a budem hotová parádnica 😀 a zvyšok roka to bude v skrini 😒 . Ale aspoň si urobím radosť, no nie?
my sa tiez k stedrovecernej vecery pekne poobliekame, tento rok uz vyfesakujem aj nasho drobceka 😅
ja som dnes bola sama v nákup. centre, s malou nehrozí, chce mi tam vysakovať z kočíka a veru sa mi ju nechce naháňať a vyzliekať 😠
Tak nech zoženieš niečo pekné. 😉
inak pozeram ze vsetci co sa chcete obliect elegantne hadzete kosele 😀 😀 ja koselu ani nevlastnim! ani ziadne nohavice 😀 😀 😀
prečo by nemala byť biela košeľa elegantná? je to nadčasový kúsok a vždy lepšie ako nejaký sveter
niee to somtym nemyslela 😉 skor ze elegantne,slusne, sa da obliect aj bez kosele 🙂
jasné, že sa dá, ale keď niekto nemá pekné nohy a nenosí šaty, môže mať aj nohavice hádam.
my sa na štedrý večer tiež dáme do parády... a aj malemu dam nieco slavnstnejsie, nenecham ho v teplakoch 😅
Krásné téma... 🙂 , které mě ale strašně rozčílilo. 😠 Já byla z domu zvyklá, že jsme se všichni odpoledne vykoupali, navoněli 😀, taťka si vzal čistý trencle, fusakle, slušný kalhoty a k tomu košili, maminka normálně i silonky (páč dáma není bez silonek dáma, co si budem povídat 😀 ), šaty... já jako dítě sukýnku a halenečku a později taky šaty... a celí krásní jsme usedali ke krásnému štědrovečernímu stolu, všude jsme zhasli a jedli jen při svíčkách. 😵
Snažím se o to i doma, ale manžel to totálně sabotuje. ☹ Jejich maminka Vánoce nějak neřešila, byli doma čtyři a měli malou kuchyň, takže ke stolu se vešli vždy jen dva (narozdíl od ní bych na Vánoce stěhovala stůl do pokoje, kde se vejdem všichni... aspoň jednou za rok... ale jsem prostě jiná než ona), nikdo se slušně neoblíkal (její manžel na to nebyl zvyklý a ona to vzdala - a já mám strach, abych tak jednou nedopadla taky... 😒 ), nikdo nezdobil stůl, stromeček měli naposled snad když klukům bylo deset. 😕
Takže se bojím, že manžel skončí u štědrovečerního stolu jako vždy v teplákách a tričku a jakékoliv moje snahy o to, aby se oblíkl trošku líp, skončí jako vždy tím, že se pohádáme a ještě se mi vysměje, že nechápe, proč si ty svátky kazím. ☹ Trošku doufám, že letos ho třeba přesvědčím jakože to děláme kvůli dítěti, že chci, aby mělo hezký vzpomínky na Vánoce jako já... ale bojím se, že to taky bude zbytečný... No prostě a jednoduše... čeká mě boj. 😝
dukie: Hm, tak to by mě taky mrzelo. Ale diplomaticky by se snad přesvědčit nechal. Mě taky čeká boj, chtěla bych, aby měl nové světlé kalhoty a pěknou košili, ale jestli ho přemluvím to nevím, asi to skončí u riflí a trička. On je hrozně tvrdohlavý a nemá rád, když mu někdo říká co má dělat. Jak to je u nich na štědrý den ani nevím, vždycky jsem tam byla až PO a to už se na slavnostnost moc nehrálo. A jak přijde mimčo, taky bych chtěla, abychom měli pěkné fotky, abychom byli všichni pěkně oblečení. Já si na zdobení stromečku a výzdobě i některých zvycích dávám záležet, chci, aby děti měly pěkné vánoce jednou, aby znaly tradice, aby cítily to kouzlo.
Tak snad se nám povede naše drahé polovičky přesvědčit a vysvětlit jim, že štědrý den je slavnostní zvláštní chvíle, ke které patří pěkné oblečení.
tak u nás oblečení je OK, manžel je celoživotně zvyklý z domova, takže tepláky a podobné věci vytahuje jen v létě, když jede na kolo, ale jinak chodí doma stále v kalhotách a košili, takže s tím problém není. já zrovna to oblečení moc neprožívám, velkou večerní bych si pokecala salátem a kostým si užiju až až v práci, takže kalhoty, top a svetřík, klasika.
zato výzdoba nebo tradice mu neřiká vůbec nic - já miluju všude světýlka, sněhuláčky, svícny, balení dárků apod., na zahradě osvícený stromek a podle něj je to ztráta času a zbytečnosti...u nich se na vánoční oběd chodilo do luxusní restaurace, dárek se dával jeden a většinou peníze, a vánoční stromek tchyně koupila už ozdobený a jen ho po vánocích složila do krabice...takže tak. sice mě nechá, ať si dělám co chci (no, já bych to dělala stejně), ale spolupráce veškerá žádná 😔.
dukie my sme to mali presne tak poobede sme sa všetci vykupali naňovali,vyobliekali my decka sukničky 😵,o .30 sme sa zišli v kuchyni kde sestra nadherne ozdobila stol a čakali sme kym naukladaju darčeky pod stromček.0 18 sme začali zapalili sviečky potichučku hrala Ticha noc no užasne vždy na to rada spominam.
Naše prve spoločne vianoce u svokrovoch dopadli katastrofalne ostala som s detmi v izbe 😔 ale druhe boli dokonale chalani vyobliekany no super bolo.Na tieto sa tešim vynimočne pretože si chceme zaviest niečo nove (nejak tradiciu)čo sme nemali ani jeden.
rimml ja tiež nemam košelu a nohavice už nezapnem 😀
ešte dukie to si neviem predstavit ako jedli najskor rodičia potom deti? 😨
womenne a co chcete zauzivat noveho? daj inspiraciu 😉
womenne: Já Ti ani nevím. U nich bylo běžně normální, že u stolu nejedl nikdo kromě mamky. Taťka si oběd naložil do misky (pozor, ne do talíře, do misky!!! 😝 ) a šel si s tím lehnout do postele a koukal u toho na televizi. A co hůř... ještě tak krmil kluky, když jako malý děti žadonili (vidím to dnes u syna, jak škemrá i po jídle, páč chce prostě jíst s náma), takže maminka sbírala špagety apod. z prostěradla. 😝 No a kluci se to pochopitelně naučili od táty, takže když chci, abysme aspoň o víkendu jedli oběd hezky u stolu, musím si to uhádat... 😖 Já jen nechci, aby se to syn naučil taky takhle "debilně"... chci z něho mít člověka, který si váží toho, že se jednou nebo dvakrát do týdne (ty víkendy nebo aspoň neděle) sejde celá rodina a hezky spolu posedí aspoň tu půlhodinku či hodinku u jednoho stolu...
Takže jestli takhle fungovali i přes Vánoce... to fakt nevím. A ani nemám odvahu se na to tchýně ptát. 😕 Ale když to teďka píšu, tak už mě napadl pádný argument, který by na manžela snad mohl zabrat. Rodiče se totiž rozvedli... takže když zase bude protivnej, tak mu to předhodím v souvislostech... jakože se není čemu divit, že se rozvedli, když nebyli schopní ani jednou do roka povečeřet společně a vytvořit si doma "teplo Vánoc"... Je to hnusný, ale jestli mě naštve, tak to asi řeknu. 😠 Tak. 😀

ahojte no my hned z kostola ideme k veceri domov takze slusné oblecenie je nutné a urcite nie rifle