icon

Čo si obliekate k Štedrovečernému stolu?

lyongirl
18. dec 2009

Ahojte, ak tu náhodou takáto téma je, tak sa vopred ospravedlňujem 😉

Možno znie táto otázka blbo, alebo je celá téma blbosť, ale zaujímalo by ma, či riešite, čo si oblečiete a či je to nejaké extra špeci oblečko pre tento deň, alebo si kupujete niečo nové atď.

Ide totiž o to, že ja som max športový tip. Môj šatník obsahuje rifle, mikiny a dokopy nič elegantné. Ak sa tam niečo elegantné aj nájde, tak je to staré, nemoderné a možno už aj malé. Odkedy sú deti, tak všetko kupujem tak, aby som to znosila a aby som sa cítila pohodlne. Dvoje Vianoce som bola aj tehotná, tak som to nejako neriešila a teraz zisťujem, že si nemám čo obliecť, pretože to elegantné čo mám je, ako som písala buď nemoderné, alebo to neoblečiem, alebo som to už mala 100x a ja neviem čo na seba. Mám dilemu, či si niečo kúpiť a potom to mať zvyšok roka v skrini, alebo sa vykašlať na to a obliecť si to, v čom mi je pohodlne, len to by boli rifle 😒
Na Štedrý deň chodíme navyše k svokrovcom, majú taký zvyk, že si k nim prídeme pre darčeky aj my aj švagrovci, všetci majú sukne a nohavice a ja by som tam bola v rifliach? Bolo by to čudné...

Tak ma milé mamičky aj nemamičky zaujíma, čo si obliekate a či to nejak extra riešite.
Ďakujem 🙂

konja
19. dec 2009

U nás je také normální, že se všichni slušně oblékneme (šaty nebo slavnostnější kalhoty), manžel by sice klidně také zasedl v teplákách, ale jak z domova, tak teď ví , že se od něho očekává košile a kalhoty (max. lepší rifle) a tak ani neprotestuje 😀 Štědrý den je prostě sváteční a to se vším všudy 🙂

janulle22
19. dec 2009

tak u nas se tez slusneji oblekame... takze ja asi platene kalhoty a halnku, protel kalhoty a kosilu a malej asi platacky a taky kosilu... no uvidime jeste sem to tolik nestudovala... 😀 ja dycky vse na posledni chvilku

rimmel
19. dec 2009

babula jasne ze moze 😕 ja ale hovorim o koseli nie o nohaviciach no nechajme to uz tak 😀

tymothy
19. dec 2009

Asi je hlavní, aby se člověk cítil dobře - teď nemyslím, že má jít ke štědrovečernímu stolu v teplákách a vytahaném tričku, ale třeba rifle a košile nebo nějaké slušné tričko by u mě prošlo. Asi je blbost večeřet v nějaké róbě a obleku - nevím nevím, jak bych potom prala třeba flek od kapra nebo salátu. 😉
Doma jsme byli vedeni k tomu se před večeří umýt a obléknout se do něčeho slušnějšího - ale s tou slušností jsme to zase nijak nepřeháněli. 🙂

tymothy
19. dec 2009

Co se týče mě, většinou na sobě mám nějakou halenku a dlouhou sukni.

sue
19. dec 2009

My sa radi obliekame pekne a slávnostne, veď je to predsa slávnostný večer 🙂

rimmel
19. dec 2009

ja uz som porozmyslala.. budem mat leginy a k tomu nejake stylove saty ci dlhsie "tricko-saty" ..hlavne nech maju siroky dekolt aby som mohla x krat denne kojit 😀 😀

tymothy
19. dec 2009

Rimmel, my se teda převlékáme až před večeří, takže naštěstí široký dekolt řešit nemusím. 😀

dukie
19. dec 2009

rimmel: 😀 😀 😀 A já myslela, abys měla kam schovávat šupiny z kapra... 😀 😀 😀

evena
19. dec 2009

Tak já ještě nevím co si obleču, stále po porodu nic neobleču a jsou mi jen těhu kalhoty 😀 My až tak slušně nechodíme, klidně si obleču rifle, ale aspoň navrch něco slušnějšího, a samo že vykoupaní a vyvonění, pěkně upravení ...
Největší šok jsem zažila když jsem byla poprvé na vánoční večeři u přítelovi matky kde se schází i její druhý syn s manželkou a dvouma dětma ... moje švagrová na sobě měla tepláky, takové ty poctivé vytahané vesnické a její dvě děti měli šusťáky 😕 😅 Další roky u nich byly obdobné, ale už mě to nepřekvapovalo, předloni měla takovou tu zateplenou károvanou košily jak nosí spíš chlapi a měla na rameni díru 😀

rimmel
19. dec 2009

tymothy k nam pridu svokrovci uz rano o 8 takze nemam na vyber 😀
dukie 😝 😀 😀 😀

blazka24
19. dec 2009

no neviem, u nás bolo zvykom vždy prísť k štedrovečernému stolu tak lepšie oblečený takže ja to ani neriešim, aj mm pripravujem košeľu ...........vždy to beriem ako slávnosť 😀

ivka144
19. dec 2009

lyongirl - necitala som to cele, ale podla mna sa hodi nieco ine ako rofle, teda u nas taky zvyk bol, aj ked sme nikam nesli. Cudujem sa, ze vobec nic nemas. Ja sice tiez potrebujem byt v pohodlnom a obliekam sa podla mna tak obycajne, nie elegantne, ale vzdy su prilezitosti, ci som na MD ci v robote, kedy daco treba mat a tak aj mam. Ale presne som toho romu prisla na to, ze vsetko stare a take nijake a demodne, tak som si par veci kupila v Orsay.
Ale inak, ak Ti je zima a chces sa citit pohodlne, tak podla mna dnesna moda je tomu prajna.
Sak take tie svetre pod zadol s leginami alebo pancuchami alebo uzkymi nohavicami a na to napr, velky opasok a vyraznejsie korale. Sveter s dlhym rukavom, alebo take vestove alebo s kratkym a pod to este nejaky natelnik alebo bluza. Podla mna to je vyuzitelne aj na vianoce, nemusi ist o prudko elegantne satenove topiky, ak ti ma byt nedobre v tom a zima.

milocka29
19. dec 2009

Ja mam opacny proble, mne je stale horuco. Ja aj v zime nosim dnu kratky rukav. K stedrej veceri zasadne kazdy umyty vo vode s mincami /aby ich bolo dostatok po cely rok/ a obleceny sviatocne.

malovani
20. dec 2009

My se oblékáme slavnostně, líbí se mi, doma jsme to tak taky měli... ale teď momentálně mě zaujalo to, co píše Milocka29, to umývání se v mincích, to musím letos taky zavést.... my dáváme na stůl při večeři peněženku, aby byly peníze, letos to zkusím pojistit i tou koupelí...
Předpokládám, že hlavně Evi bude nadšená 😀 ...

panterka
20. dec 2009

teda u nás se slavnostně neoblíkáme a to teda vánoce prožíváme opravdu hodně 😉 hlavně pro děti 😵 pak s nima celej večer sedíme na zemi pod stromečkem a hrajem si s dárkama, takže se oblíkáme líp, alle rozhodně ne elegantně 😎 na vánocích je důležitý pro mě všechno ostatní, hlavně to nadšení v dětských očičkách, když zazvoní zvoneček a poprvý vidí nazdobenej, rozsvícenej stromeček a pod ním dárky 😵 😵 to by mi nezkazily ani ty tepláky, i když MM je nenosí 😉 předloni si třeba hned pouštěli parní stroj, tak by mi u toho přišel oblek i směšnej 😀

lyongirl
autor
20. dec 2009

ivka144 - asi si ma zle pochopila, ja som nehovorila, že nič nemám. Môj šatník obsahuje pár eleg. vecí, ale už sú nemoderné, alebo som ich mala X krát na sebe.
Čierne nohavice som si kupovala ešte pred tým, ako sa mi narodili deti a nezapnem ich, jednoducho som ich potom vôbec nepotrebovala, som stále s nimi doma, alebo chodíme von a to mi úplne vystačia rifle. Jednoducho som športový tip, tak načo si kupovať také veci, ktoré viem, že nevyužijem, alebo sa v nich necítim dobre? A dnešná móda praje až moc a ja to potom neviem skombinovať. Nemám ani čas s deťmi behať sama po obchod, MM je stále v robote a deti nebudú v kľude sedieť pred kabínkou a nadšene obkukávať s mamou v obchodoch oblečenie. A korále, úzke nohavice a veľký opasok, to sú doplnky, ktoré neznášam a nekúpila by som si ich, nie je to môj štýl, tak načo to siliť?
A ináč už som si kúpila nové veci - blúzku, krátke nohavice a pančušky. Len som zvedavá, ako to zas bude trčať v šatníku. Nie je to nič extra eleganté, ani saténové, ale je to pekné. Tiež sme boli z domu zvyknutí sa vždy vyvoňať a pekne obliecť, ale predsa len som chcela poradiť, alebo počuť, čo si obliekajú aj iný ľudia a či sa nájde niekto, kto bude mať rifle. Nevidím na rifliach a nejakom peknom vrchu nič zlé, nie sú to ani tepláky, ani monterky...
Ďakujem vám všetkým za rady a za príspevky a želám krásne a pohodové Vianoce!!! 😉

luise
20. dec 2009

Podľa mňa by sa mal každý obliecť tak, aby sa cítil čo najpohodlnejšie. Keď je to čisté, nezáleží na tom, čo je to. 🙂

Ale ja si dám určite šaty; milujem ich... 😵 😀

lenkabu
20. dec 2009

Slavnostně,miluju to 🙂

jankaat.
20. dec 2009

u nas kazdorocne - rifle ... a neznejsie pohlavie k tomu nejaku bluzku...a chlapi koselu a vybavene🙂

veronikapp
20. dec 2009

jankaat. detto...

zmrzlinka
20. dec 2009

u nas doma sme vzdy vsetci sadali ku stedrovecernemu stolu sviatocne obleceny.Aj na druhy den,ked sa cela rodina stretavala u mojej babky,tak vsetci chlapi mali kosele a kravaty.Bol to taky zvyk a myslim,ze velmi pekny.Je to predsa jeden z najvacsich sviatkov v roku.

U svokrovcov som bola len raz a to sme tam sedeli v teplakoch 😉 Posledne dva roky ani nestavali stomcek a ani nijak byt nezdobili.U nich Vianoce nejak nie su..... 😒

zdenka26
20. dec 2009

Takmy bereme slavnostně všechny tři vánoční svátky.Nedovedu si představit jít ke štědrovečernímu stolu,kde to je krásně nachystáno a svítí svíčky a pak si tam sednu v riflích a mikyně.Vánoční svátky jsou jednou za rok a tak tam nemusíme přece sedět jak někde v hospodě 😉

marhulinka
20. dec 2009

Také bereme vánoční svátky slavnostně...ale nepřeháníme to,hlavně čisťounký,vyvoněný a spokojený 🙂 😉
Tak já se letos do kalhot nevejdu,takže budu v těhuriflích a k tomu mám pořízený krásný blýskající svetýrek 😉 Samozřejmě k tomu do barvičky doplňky 🙂

vercak.
20. dec 2009

My se taky oblékáme slavnostně, ale v těhu jsem dost přibrala a přítel se mnou 😀 😀 😀 , takže budeme v riflích a na vršek něco slavnostnějšího 😉

Ale zajímalo by mě, jak obléknete děti????

blazka24
20. dec 2009

no keďže toto budú naše prvé vianoce, dostali sme ako darček body Riškove prvé vianoce 😀

babula90
20. dec 2009

deti slávnostne, budú ako princezné 🙂

vercak.
20. dec 2009

já právě pro Robíčka nemám nic slavnostního, přemýšlím, že mu dám jen rifličky a bodýčko, přeci jen se bude válet po zemi, kde jsou k tomu dva psy. navíc se mi fakt nechce kupovat něco, co bych mu dala jen jednou

majacska
20. dec 2009

slavnostne.... 🙂

zdenka26
20. dec 2009

Taky malého budu oblékat slavnostně,kalhoty a k tomu košili