Čo si obliekate k Štedrovečernému stolu?
Ahojte, ak tu náhodou takáto téma je, tak sa vopred ospravedlňujem 😉
Možno znie táto otázka blbo, alebo je celá téma blbosť, ale zaujímalo by ma, či riešite, čo si oblečiete a či je to nejaké extra špeci oblečko pre tento deň, alebo si kupujete niečo nové atď.
Ide totiž o to, že ja som max športový tip. Môj šatník obsahuje rifle, mikiny a dokopy nič elegantné. Ak sa tam niečo elegantné aj nájde, tak je to staré, nemoderné a možno už aj malé. Odkedy sú deti, tak všetko kupujem tak, aby som to znosila a aby som sa cítila pohodlne. Dvoje Vianoce som bola aj tehotná, tak som to nejako neriešila a teraz zisťujem, že si nemám čo obliecť, pretože to elegantné čo mám je, ako som písala buď nemoderné, alebo to neoblečiem, alebo som to už mala 100x a ja neviem čo na seba. Mám dilemu, či si niečo kúpiť a potom to mať zvyšok roka v skrini, alebo sa vykašlať na to a obliecť si to, v čom mi je pohodlne, len to by boli rifle 😒
Na Štedrý deň chodíme navyše k svokrovcom, majú taký zvyk, že si k nim prídeme pre darčeky aj my aj švagrovci, všetci majú sukne a nohavice a ja by som tam bola v rifliach? Bolo by to čudné...
Tak ma milé mamičky aj nemamičky zaujíma, čo si obliekate a či to nejak extra riešite.
Ďakujem 🙂
tak u nas se tez slusneji oblekame... takze ja asi platene kalhoty a halnku, protel kalhoty a kosilu a malej asi platacky a taky kosilu... no uvidime jeste sem to tolik nestudovala... 😀 ja dycky vse na posledni chvilku
babula jasne ze moze 😕 ja ale hovorim o koseli nie o nohaviciach no nechajme to uz tak 😀
Asi je hlavní, aby se člověk cítil dobře - teď nemyslím, že má jít ke štědrovečernímu stolu v teplákách a vytahaném tričku, ale třeba rifle a košile nebo nějaké slušné tričko by u mě prošlo. Asi je blbost večeřet v nějaké róbě a obleku - nevím nevím, jak bych potom prala třeba flek od kapra nebo salátu. 😉
Doma jsme byli vedeni k tomu se před večeří umýt a obléknout se do něčeho slušnějšího - ale s tou slušností jsme to zase nijak nepřeháněli. 🙂
Co se týče mě, většinou na sobě mám nějakou halenku a dlouhou sukni.
My sa radi obliekame pekne a slávnostne, veď je to predsa slávnostný večer 🙂
ja uz som porozmyslala.. budem mat leginy a k tomu nejake stylove saty ci dlhsie "tricko-saty" ..hlavne nech maju siroky dekolt aby som mohla x krat denne kojit 😀 😀
Rimmel, my se teda převlékáme až před večeří, takže naštěstí široký dekolt řešit nemusím. 😀
rimmel: 😀 😀 😀 A já myslela, abys měla kam schovávat šupiny z kapra... 😀 😀 😀
Tak já ještě nevím co si obleču, stále po porodu nic neobleču a jsou mi jen těhu kalhoty 😀 My až tak slušně nechodíme, klidně si obleču rifle, ale aspoň navrch něco slušnějšího, a samo že vykoupaní a vyvonění, pěkně upravení ...
Největší šok jsem zažila když jsem byla poprvé na vánoční večeři u přítelovi matky kde se schází i její druhý syn s manželkou a dvouma dětma ... moje švagrová na sobě měla tepláky, takové ty poctivé vytahané vesnické a její dvě děti měli šusťáky 😕 😅 Další roky u nich byly obdobné, ale už mě to nepřekvapovalo, předloni měla takovou tu zateplenou károvanou košily jak nosí spíš chlapi a měla na rameni díru 😀
tymothy k nam pridu svokrovci uz rano o 8 takze nemam na vyber 😀
dukie 😝 😀 😀 😀
no neviem, u nás bolo zvykom vždy prísť k štedrovečernému stolu tak lepšie oblečený takže ja to ani neriešim, aj mm pripravujem košeľu ...........vždy to beriem ako slávnosť 😀
lyongirl - necitala som to cele, ale podla mna sa hodi nieco ine ako rofle, teda u nas taky zvyk bol, aj ked sme nikam nesli. Cudujem sa, ze vobec nic nemas. Ja sice tiez potrebujem byt v pohodlnom a obliekam sa podla mna tak obycajne, nie elegantne, ale vzdy su prilezitosti, ci som na MD ci v robote, kedy daco treba mat a tak aj mam. Ale presne som toho romu prisla na to, ze vsetko stare a take nijake a demodne, tak som si par veci kupila v Orsay.
Ale inak, ak Ti je zima a chces sa citit pohodlne, tak podla mna dnesna moda je tomu prajna.
Sak take tie svetre pod zadol s leginami alebo pancuchami alebo uzkymi nohavicami a na to napr, velky opasok a vyraznejsie korale. Sveter s dlhym rukavom, alebo take vestove alebo s kratkym a pod to este nejaky natelnik alebo bluza. Podla mna to je vyuzitelne aj na vianoce, nemusi ist o prudko elegantne satenove topiky, ak ti ma byt nedobre v tom a zima.
Ja mam opacny proble, mne je stale horuco. Ja aj v zime nosim dnu kratky rukav. K stedrej veceri zasadne kazdy umyty vo vode s mincami /aby ich bolo dostatok po cely rok/ a obleceny sviatocne.
My se oblékáme slavnostně, líbí se mi, doma jsme to tak taky měli... ale teď momentálně mě zaujalo to, co píše Milocka29, to umývání se v mincích, to musím letos taky zavést.... my dáváme na stůl při večeři peněženku, aby byly peníze, letos to zkusím pojistit i tou koupelí...
Předpokládám, že hlavně Evi bude nadšená 😀 ...
teda u nás se slavnostně neoblíkáme a to teda vánoce prožíváme opravdu hodně 😉 hlavně pro děti 😵 pak s nima celej večer sedíme na zemi pod stromečkem a hrajem si s dárkama, takže se oblíkáme líp, alle rozhodně ne elegantně 😎 na vánocích je důležitý pro mě všechno ostatní, hlavně to nadšení v dětských očičkách, když zazvoní zvoneček a poprvý vidí nazdobenej, rozsvícenej stromeček a pod ním dárky 😵 😵 to by mi nezkazily ani ty tepláky, i když MM je nenosí 😉 předloni si třeba hned pouštěli parní stroj, tak by mi u toho přišel oblek i směšnej 😀
ivka144 - asi si ma zle pochopila, ja som nehovorila, že nič nemám. Môj šatník obsahuje pár eleg. vecí, ale už sú nemoderné, alebo som ich mala X krát na sebe.
Čierne nohavice som si kupovala ešte pred tým, ako sa mi narodili deti a nezapnem ich, jednoducho som ich potom vôbec nepotrebovala, som stále s nimi doma, alebo chodíme von a to mi úplne vystačia rifle. Jednoducho som športový tip, tak načo si kupovať také veci, ktoré viem, že nevyužijem, alebo sa v nich necítim dobre? A dnešná móda praje až moc a ja to potom neviem skombinovať. Nemám ani čas s deťmi behať sama po obchod, MM je stále v robote a deti nebudú v kľude sedieť pred kabínkou a nadšene obkukávať s mamou v obchodoch oblečenie. A korále, úzke nohavice a veľký opasok, to sú doplnky, ktoré neznášam a nekúpila by som si ich, nie je to môj štýl, tak načo to siliť?
A ináč už som si kúpila nové veci - blúzku, krátke nohavice a pančušky. Len som zvedavá, ako to zas bude trčať v šatníku. Nie je to nič extra eleganté, ani saténové, ale je to pekné. Tiež sme boli z domu zvyknutí sa vždy vyvoňať a pekne obliecť, ale predsa len som chcela poradiť, alebo počuť, čo si obliekajú aj iný ľudia a či sa nájde niekto, kto bude mať rifle. Nevidím na rifliach a nejakom peknom vrchu nič zlé, nie sú to ani tepláky, ani monterky...
Ďakujem vám všetkým za rady a za príspevky a želám krásne a pohodové Vianoce!!! 😉
Podľa mňa by sa mal každý obliecť tak, aby sa cítil čo najpohodlnejšie. Keď je to čisté, nezáleží na tom, čo je to. 🙂
Ale ja si dám určite šaty; milujem ich... 😵 😀
Slavnostně,miluju to 🙂
u nas kazdorocne - rifle ... a neznejsie pohlavie k tomu nejaku bluzku...a chlapi koselu a vybavene🙂
jankaat. detto...
u nas doma sme vzdy vsetci sadali ku stedrovecernemu stolu sviatocne obleceny.Aj na druhy den,ked sa cela rodina stretavala u mojej babky,tak vsetci chlapi mali kosele a kravaty.Bol to taky zvyk a myslim,ze velmi pekny.Je to predsa jeden z najvacsich sviatkov v roku.
U svokrovcov som bola len raz a to sme tam sedeli v teplakoch 😉 Posledne dva roky ani nestavali stomcek a ani nijak byt nezdobili.U nich Vianoce nejak nie su..... 😒
Takmy bereme slavnostně všechny tři vánoční svátky.Nedovedu si představit jít ke štědrovečernímu stolu,kde to je krásně nachystáno a svítí svíčky a pak si tam sednu v riflích a mikyně.Vánoční svátky jsou jednou za rok a tak tam nemusíme přece sedět jak někde v hospodě 😉
Také bereme vánoční svátky slavnostně...ale nepřeháníme to,hlavně čisťounký,vyvoněný a spokojený 🙂 😉
Tak já se letos do kalhot nevejdu,takže budu v těhuriflích a k tomu mám pořízený krásný blýskající svetýrek 😉 Samozřejmě k tomu do barvičky doplňky 🙂
My se taky oblékáme slavnostně, ale v těhu jsem dost přibrala a přítel se mnou 😀 😀 😀 , takže budeme v riflích a na vršek něco slavnostnějšího 😉
Ale zajímalo by mě, jak obléknete děti????
no keďže toto budú naše prvé vianoce, dostali sme ako darček body Riškove prvé vianoce 😀
deti slávnostne, budú ako princezné 🙂
já právě pro Robíčka nemám nic slavnostního, přemýšlím, že mu dám jen rifličky a bodýčko, přeci jen se bude válet po zemi, kde jsou k tomu dva psy. navíc se mi fakt nechce kupovat něco, co bych mu dala jen jednou
slavnostne.... 🙂
Taky malého budu oblékat slavnostně,kalhoty a k tomu košili

U nás je také normální, že se všichni slušně oblékneme (šaty nebo slavnostnější kalhoty), manžel by sice klidně také zasedl v teplákách, ale jak z domova, tak teď ví , že se od něho očekává košile a kalhoty (max. lepší rifle) a tak ani neprotestuje 😀 Štědrý den je prostě sváteční a to se vším všudy 🙂