Čo so psami pri sťahovaní?
Dobry den. Teta sa sťahovala z domu do bytu. 27.8. budú odovzdávať byt. Chcela by som sa spýtať,čo s ich 2 psami (majú nejaj 13 rokov). Lekár neutratí, Do útoku nechcú vziať, nikto známi psov nechce. Jediná možnosť je, vyhodiť psov na ulicu, aby ich predsa niekto zachránil.
@deti95060810 a čo ak nemá zdravotné problémy a je jednoducho len krutá, bezohľadná a nezodpovedá?
@deti95060810 nehanbim vobec 🙃 jej spravanie je sebecke, povrchne atd. prostw typicka sedlac
@deti95060810 Pes je zodpovednosť. Nie je to hupacie kreslo, ktoré odnesieš ku kontajneru, keď sa ti nezmestí do nového bytu.
Zobrať ich so sebou. 💁
normálne žijú aj velké psy v bytoch..úplne bez problemov..starý pes už tolko vychádzky nepotrebuje, takže stačí párkrát krátko..pes je viazaný na majitela, nie na malý alebo velký byt alebo, na pol hektárový pozemok kde behal a pod..starý pes drvivú väčšinu dna preleží niekde v klude ..ak by ich tá "teta" ozaj mala rada, tak ich berie so sebou..nejaké miesto na chodbe by sa v byte určite našlo..
@deti95060810 prečo by som mal preháňať? Predsalen, to ako sa osoba správa k zvieratám predurčuje aký si človek... osoba ktorá vyhodí nevinne zviera na ulicu je pre mna hodnotovo pod úrovňou tých zvierat... proste viac empatie a súcitu cítim k túlavej mačke... tej pomôžem skôr ako niekomu kto vyhodí psy na ulicu... a čo sa týka tých komunistov, tak toto som po babke prebral,,, o takého Fica, Blahu a podobnych by som ani osranu topánku neutrel...
Ak si ich nechce vziat so sebou, co je dost smutne, tak hladat domov nie iba u známych.
Mala som 2 velke psy naraz v podnajme v jednoizbaku, nikto mi tam nemocil a nekadil, dokopy mali viac kg ako ja, nikto sa na nich nestazoval. Jedneho som nasla na ulici s utrhnutou retazou, takze nebol "bytovy", nemecky ovciak. Ani jeden jediny raz nevykonal potrebu v byte. Pes nie je dementny, ze si bude spinit pod seba. Ak tak nemusel chudak robit cely zivot. Moj pes sa nevyspinil ani v koterci.
13 rocny pes velkeho plemena je uz senior, nie je narocny na aktivitu a ani tu uz dlho nebude. Je smutné, ked sa mu majitel takto otoci chrbtom a ze vobec zvazuje eutanaziu kvoli tomuto.
@pupavka89 sme ludia a oni su zvierata. toto je debata na tenkom lade. ak by som videla po nehode zranenych ludi a ich psa, zachranim najskor tych ludi. Im budem davat prvu pomoc. a myslim, ze aj ty. o tom to je. Ci ty by si najskor davala dychanie z ust do ust ich psovi, alebo naskor matke, ci otcovi?
@pupavka89 Tiež nechápem, prečo sa príslušník jedného zvieracieho druhu takto nadraduje nad ostatne druhý...
mám psa tiež... a je úplnou súčasťou rodiny...
@mirage aj ty si len pudovo orientované zviera... nerob sa niečim viac...
@zdrsjsjiwwi kurde fix! nie som ziadna psickarka, ale za toto by som vas osratou metlou mlatila cez pysky!!! ze vyhodit, aby ich zachranil niekto iny??? zbavit sa svojho problemu, najlepsie zadarmo??? no diky! osratou metlou cez papulu! pes nie je vec, je to zavazok, o ktorysa treba starat. a ak sa neda, tak to vyriesit - nie vyhodit. vsetko sa da vyriesit.
@miskooo1987 pes je pes. lezi v bude ci v chodbe, neje s nami pri stole, nspi so mnou v posteli. to fakt mate svoje deti na rovnakej urovni, ako svojich psov? ja svoje pudy dokazem kontrolovat, to nas odlisuje od zvierat..
a mimochodom- som clovek co zachranuje vtaky, jezkov, macky, a darujeme kazdorocne financie do utulku. ale moje deti su na prvom mieste.
Inak je trestne vyhodit psa. Mal by byt dokonca cipovany, aby sa dal dohladat majitel. A to si napr vezmete na zodpovednost, ze tulajuci sa by sposobili napr dopravnu nehodu?
@mirage pes je pes... áno... a človek je tiež len človek... teda trochu menej chlpatá opica...
a nie nedávam psa pred deti... dávam ho len rovnako ako deti pred seba... a tu nevyberáme medzi deťmi alebo psom... tu sa bavíme o nejakej pizde, čo ide psa vyhodiť na ulicu... dufam že je ten pes zacipovany tak ako musí byt... a keď spôsobí nehodu, tak jej to nechajú zacvakať a skončí na ulici ona...
@miskooo1987 ja dufam, ze si taky empaticky aj voci bezdomovcom,romom, muslimom, atd atd. ludia a zvierata.
@zdrsjsjiwwi na ulicu nie. Bud sa dohodnite s buducimi majitelmi domu, ze psy su ta zvyknuti, ved oni tam budu max 2-3 roky. Ze nemate ich kam dat. Skusit potom tie utulky alebo fb stranky ako sa tu pisalo. A ak nebude ina moznost, tak uspat. Vsetko je lepsie ako ich vyhodit na ulicu, ked tete uz tolko rokov sluzili.
@deti95060810 Po vysvetleni povedali - "majte sa pekne, dovidenia."
@miskooo1987 a volat zenu, o ktorej NIC nevies pizdou je zrkadlom tvojho charakteru.
@betulinka1 Lekár nechce dať uspať zdravého psa
@mirage jasne... mám kolegu aj araba aj roma... toho roka som sám vyberal...
A áno, bezproblemov nazvem pizdou osobu čo plánuje vyhodiť psy na ulicu...
Čo ste také surové! Možno teta ide do bytu,lebo o dom sa nevládze starať a takisto bolo napísané, že bola dohodnutá, že psy zostanú v dome,ale nový majiteľ si to rozmyslel. Treba vyskúšať viacero útulkov,nie na ulicu. Ale netreba nadávať na starú pani,ktorej je to asi najviac ľúto a nevie čo robiť.
@miskooo1987 ok, tak ludsky nemame nic spolocne. pomahas ludom? zvieratam? Si slusny clovek, co pomoze zene, ked je sama na dialnici a ma defekt? Ci cudzincovi tmavej pleti co po desiatej vecer stopuje v tvojom meste, sam, a nepozna jazyk? Ci zranenemu srnatu? pochybujem.. vidis, a my ako rodina to robime, a mame radi aj nasho psa, ale.. ked by sa nedajboze naskytla situacia, ze z domu musime ist do maleho bytu, pes ide k znamym, ci do utulku, nie s nami do maleho bytu. a odplakali by sme si to. Each to their own.
@dianka_kristinka nepoznáš ju, nesúd. Takéto vyjadrovanie o niekom koho nepoznáš a nevieš nič o okolnostiach je úbohé
@miskooo1987 fakt úbohé nazvať niekoho koho ani nepoznáš pizdou
@deti95060810 preco je podla Teba clovek viac, ako zviera? Mozno keby sme si uvedomili, ze ako ludia nie sme viac, ale s prirodou tvorme jednotu, tak by sa nam tu zilo krajsie a viac v mieri. Ja by som nevedela polozit otazku kto je viac, ci pes, ci kvet, ci clovek. Zviera, rastlina, priroda, vsetko ma vlastnu inteligenciu a nadradovanie je egoizmus.

@dianka_kristinka to sa vážne takto vyjadruješ pohŕdavo o pani ktorú ani nepoznáš?
Že niečo takéto nemalo deti? Hanba ti za tú poslednú vetu....