Čo so psami pri sťahovaní?
Dobry den. Teta sa sťahovala z domu do bytu. 27.8. budú odovzdávať byt. Chcela by som sa spýtať,čo s ich 2 psami (majú nejaj 13 rokov). Lekár neutratí, Do útoku nechcú vziať, nikto známi psov nechce. Jediná možnosť je, vyhodiť psov na ulicu, aby ich predsa niekto zachránil.
@zazvorka87 A nechápem čo sem pchas interupcie... až tie povolia do tretieho roku života tak potom ich spomínaj... a áno trpia aj iné zvieratá... preto kupujem vajcia len s voľného výbehu... a niesom vegán... mäso jem... predsalen je človek všežravec, a je praktickejšie jesť chované bravčové ako ísť do lesa spraviť pascu a nechať nejakú divu svinu v nej kým neumrie od bolesti... lenže psy sú spoločenské zvieratá a nekupujú sa na zabijáckuako by chcela tvoja prepojená duša... ale na iné veci...
@danielinaa aj my sme nasho psa dali utratit, lebo liecba nepomahala a bol stary a uz trpel bolestami. Ale dali mu u veterinara injekciu, strielat psa v tomto storoci mi pripada velmi velmi zastarane...
@0silvia0 veto vtedy nemohol, vravel ze az za 3 dni, a potrebovali sme to vyriesit hned nech netrpi.
@zazvorka87 nie nemajú to právo utratiť psa lebo sa oňho nechcú starať... to je sebecké... normálny veterinár ti neutrálu psa bezdôvodne...
@zazvorka87 takze s tvojho pohladu, keďže mám ešte jednu 83 ročnú babku tak ju môžem odstreliť lebo už si odzila dosť?
A ja nehovorím že ľudsky život nemá hodnotu od počatia... ale kto som ja, aby som tie ženy súdil? Toto právo mi neprislúcha...
@zazvorka87 nemajú plne právo... zákonné normy im to nedovoľujú...
@zazvorka87 zhodou okolnosti je po zlej tretej porážke a zomrie v najbližších hodinách/dňoch...
A budem porovnávať psi život s ľudským... predsalen ten pes je niekedy viac...
Skús sa opýtať viacerých veterinárov mne veterinár 13 ročného psa utratil i keď ten už bol slepý a začal byť agresívny voči všetkým a všetkému. A to sme tiež natrafili na ochotného po cca 2 týždňoch hľadania
@zazvorka87 áno zákony jasne nedovoľujú utratiť zdravé psy, zároveň dávajú povinnosť ich zacipovat, takze inými slovami v stave v ktorom je autorka, ich nemôže legálne utratiť len zo svojho rozmaru, a zároveň ich nemôže vyhodiť na ulicu ak dodržiavala zákony... lebo bude zodpovedná na škody ži už na majetku, alebo na životoch...
@zazvorka87 až také staré nie sú. Aj naša veterinarka má napísané, že ZDRAVE zvieratá neuspava.
@dianaana sloboda zvierat BA
@0silvia0 no, tak nejak 30km
@jvasenka Milé. ;) Byt je dvojizbový, má aj kocura. Takže neviem ako by asi tak mohli všetci spolu krásne nažívať. K tomu je jeden pes ešte aj hluchý.
@zdrsjsjiwwi ale fakt nepozna niekoho v jej povodnom bydlisku, kto by jej ich zobral na pozemok? Financovala by im stravu, raz do tyzdna by ich mohla ist pozriet, to by bolo najlepsie, ak k nim ma vztah. Este nech sa popyta
@miskooo1987 Reťazove? Podľa čoho súdite? Tie psy nikdy neboli na reťazi,nikdy. Mali veľký výbeh, ale žiaľ už sa celý dom ničí, nebudú čakať kým im strecha spadne na hlavu, museli hľadať nejaký byt.
@zdrsjsjiwwi ako nemá čo robiť? Podľa toho čo píšete, ste sa akurát tak spýtali veterinára, či ich utratí a zavolali do jedného jediného útulku.
Už dávno mal byť inzerát na Bazoši, na Facebooku je tiež x skupín zaoberajúcich sa psami, v okolí máte desiatky útulkov, občianskych združení... Niekto by sa určite nad nimi zľutoval, keď sa chce, riešenie sa nájde.
Tiež by nebolo odveci pridať sem fotky, info o povahách, lokalitu...
@0silvia0 No veď ešte sa to ide ďalej vybavovať. Ale v okolí nieje nikto kto by chcel dvoch veľkých starých psov.
@lenka_xy Ešte sa idú pýtať iných útulkov. A ja za tetu nemôžem nič vybavovať, navyše mám len 15 rokov.
@zdrsjsjiwwi ale mozes sa aj ty popytat kamosiek a spoluziakov... ono to tak byva, ze niekedy sa situacia utrasie a mozno niekto zoberie psov aspon na strazenie pozemku, aj ked su stari...
A naozaj by si mohla pridat fotky aj sem s nejakym popisom, mozno aj tu sa najdu ludia, ktori by sa zaangazovali a vedeli pomoct...
Nikto moju tetu nepoznáte, a idete tu na ňu nadávať? Že ona je pizda? Ľudia, ktorí sa takto vyjadrujú, sú hnusní. Ja som si tu písala o rady, nie o vaše agresívne odpovede. Keď ste takí múdry, príďte, a zoberte si tých psov.
@zazvorka87 Áno snažíme sa. To s tou ulicou by bola fakt posledná možnosť, ak by sa vážne nedalo nič robiť. Cez týždeň sa idú obvolávať útulky..