Čo spraviť s peniazmi z predaja bytu?

9. feb 2020

Predajom bytu sme ziskali 55 tisic eur. Moja otazka znie co s nimi? Ja by som ich dala na ucet kde by sme na konci roka nieco este zarobili no moj partner by najradsej mal peniaze doma ale trezor nechce. Ja by som v tom problem nevidela ale uz ked sme kupovali byt mali sme problem peniaze vlozit na ucet lebo banku moc zaujimalo kde sme vzali taku sumu. Bojim sa aby sa nieco take zas nezopakovalo. Poradite nam kde by bolo najlepsie ich dat?

andreakotesova
9. feb 2020

Vies o tom, ze transakcie nad 15 tis. musia byt vedené bezhotovostne?

nika898
9. feb 2020

Investovať do pozemku. Ten nikdy nestratí na hodnote a ani sa nemusíte báť že vam ich niekto ukradne. Ale samozrejme treba kupovať pozemok s perspektívou a môžete na ňom ešte aj zarobiť.

autor
9. feb 2020

@nika898 no to nechcem moj otec to tak spravil a postavili tam druzstvo a doteraz sa s nimi sudi.
@andreakotesova no ved to nakoniec sme to na 4x vkladali po 10 na ucet v inej banke kde s tym problem nerobili

gelifil
9. feb 2020

a to vam az byt vyplatili v hotovosti??

autor
9. feb 2020

@gelifil ano bola to nasa podmienka. My sme tiez byt kupovali v hotovosti

nika898
9. feb 2020

Tak potom neviem ale za mna peniaze v banke nemajú žiadnu hodnotu, nebude rast ich hodnota.

gelifil
9. feb 2020

fuuuuu...to ste sa nebali?

andreakotesova
9. feb 2020

Ten byt ste ohli prenajimat a zarabat na tom. Investovat sa oplati do nehnutelnosti.

autor
9. feb 2020

@gelifil no bali hlavne ked ta stara jezibaba ziadala papier odkial su peniaze myslela som ze tam skolabujeme.
@andreakotesova prenajimat to nechceme susedia nad nami maju presne taky isty zacali ho prenajimat a po dvoch rokoch je ten byt uplne zdemolovany a je na nom dlh skoro 800 eur na elektrike

gelifil
9. feb 2020

myslim, vy ci ste sa nebali, dostat peniaze v hotovosti...co ak by boli sfalsovane napr.?

tatanka1
9. feb 2020

A prečo ste sa zľakli? Veď snáď máte kúpno-predajnú zmluvuv na byt... a keď to bol “rozdiel”
Prečo ste nespravili druhú zmluvu na hmotný majetok bytu... tým je to čisté a normálne priznatné aj v banke

korunka1
9. feb 2020

Ta stará ježibaba si plnila svoju robotu. Ak si ich neukradla, doma nevytlačila, maš kupnopredajnu zmluvu tak aky problem vydokladovať odkiaľ su?
Inač veľmi rozumne doma drzat taku sumu...poslem ponožky? Veď investuj do fondov, terminakov, v banke ti urcite poradia

aylinn
9. feb 2020

Ja by som kupila nehnutelnosť v nejakej dovolenkovej destinacii a prenajimala to cez airbnb na noc za 60e 😁 a za 2-3 roky mate peniaze naspat. Napriklad u nas v španielsku maš garzonku pri plaži za 40 000 -50 000e ktore bežne ludia prenajimaju pre turistov na dovolenku.

maciatkolulu
9. feb 2020

Však ste tej starej ježibaba, čo zjavne dodržiavala interné smernice mali doložiť kupnopredajnu smus, ale teda máte hold odvahu behať s 50000po meste

maciatkolulu
9. feb 2020

@korunka1 presne moje slová...

aylinn
9. feb 2020

Alebo kupte bitcoiny 😂😂 a čakajte...a za par rokov mozte byt milionari

maciatkolulu
9. feb 2020

800eur dlh na elektrine? To je ako možné, ved elektrárne vypni elektrinu po dvoch, či troch mesiacoch, keďže sa zjavne nejedná o luxusnú sirokometraznu nehnuteľnosť, tak asi elektrina nebola 200eur mesačne. Divne

lenka2710
9. feb 2020

Áno, pani v banke si len robila svoju robotu! Napríklad môj otec ma účet aj v Čechách, keďže tam pracuje a mal tam už docela slušnú sumu, tak to chceli s mamou dat na knižku ci kde to, proste tu na Slovensku a tiež v banke potrebovali potvrdenie, že kde k nim prišiel, ved to predsa mohol ukradnúť alebo co!
A mat doma takú sumu?? No neviem, asi by som nespavala a nikam nechodila, až mi ich nesmyknu

autor
9. feb 2020

Ked sme kupovali byt tak vtedy bol problem lebo peniaze sme dostavali na ruku. Jedna cast bola minimalka a zvysok sa vyplatil na ruku tie sme odkladali a ked sme mali konecne nasetrene tak sme byt kupovali v hotovosti pretoze to predavajuci ziadal. Tak sme sli do banky vlozit peniaze a prve co sa nas pytali kde sme tie peniaze zobrali. Nemali sme ako vydokladovat odkial ich mame.

autor
9. feb 2020

@maciatkolulu ten byt mal vsetko na elektriku zistil to az neskor

mpg
9. feb 2020

Ja by som ich dala na svoj účet do banky a nosila by som po 10.000 euro, to by nepovedali nič, doma to nie je bezpečné.

slniecko154
9. feb 2020

prepac, ale ta "stara jezibaba" si plni svoje povinnosti, nemysli si, ze zamestnanci banky sa pytaju len tak z nudy na povod penazi, trosku to ozrejmim, kazdu hotovostnu ale aj bezhotovostnu transakciu vo vyske 10 000 eur a viac si POVINNA uviest povod penazi a aj relevantne zdokladovat, ak by to ziadali, a to konkretne podla zakona 297/2008, takze nie len tak z dlhej chvile
a inak, drzat taku hotovost doma, bez toho aby peniaze sami sa sebe zarabali je to najhorsie co mozes spravit

mpg
9. feb 2020

Tak po 9.000 euro, aby nič nepýtali.

h2
9. feb 2020

Nedokážem pochopiť, prečo bola vaša podmienka, aby ste dostali peniaze za byt v hotovosti a následne ste ich prácne a s problémami vkladali na účet. Bankový prevod by Vás predsa ušetril týchto starostí. A ak chcete tie peniaze výhodne investovať, tak ste ten byt nemali predávať, nehnuteľnosť je najlepšia investícia. (Ja keby som mala 55 tisíc, ktoré by som chcela minúť/investovať, kúpila by som si chatu na nejakom peknom mieste.)

autor
9. feb 2020

@h2 nepochopila si. My sme dlhe roky setrili na byt ale s tym ze na zmluve sme mali minimalku a zvysok do ruky a ten zvysok sme odkladali. Ked sme isli kupit byt tak v ten den sme isli vlozit peniaze na ucet a vtedy sa pytali na povod penazi co priatela vytocilo akoby sme boli zlodeji alebo co. Byt sme kupili no teraz ho uz predavame vsak jasne tam bude zmuva takze mi mozu tak bozat rit ale pred tym sme nemali odklad kde sme vzali tie peniaze

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
9. feb 2020

de facto sa snazis zlegalizovat nelegalny prijem. tzv na cierno. siva ekonomika. aj ked ste to nakoniec povkladali po castiach tak vam moze prist kontrola. ako to zdanit ako to zdedit a podobne. zila si v obdobi cashu. mat peniaze doma je non sens. najlogickejsie je spojit sa s kvalitnym financnym poradcom. napr. slavomir molnar. a podla toho na ake dlhe obdobie mat volne peniaze. ci na 5-10rokov ci viac investovat do fondov.

h2
9. feb 2020

Asi som fakt nechápavá, takže vy máte peniaze z predaja bytu ešte doma? No ale to aj tak nevysvetľuje, prečo ste ich chceli v hotovosti.

mpg
9. feb 2020

Alebo z týchto peňazí si nakupujte a výplaty si nemusíte vyberať z účtu, budete tam mať nasporené. A niečo po častiach dať do banky.

luthine
9. feb 2020

Ta tema ma taky pekny nazov😁 Ked nevies, co s peniazmi, ja ti ich rada postrazim, aj ti poslem pohladnicu z Belize😀 Inak velmi mudre vypisovat na net, ze mas taku hotovost u seba doma. Uvedomujes si, ze pre trocha skuseneho hackera nie je problem zistit tvoju ip adresu a mozno aj skutocnu? Ja som teda vsetko len nie IT odbornik, ale takto hy som neriskovala😉