icon

Čo spraviť s peniazmi z predaja bytu?

9. feb 2020

Predajom bytu sme ziskali 55 tisic eur. Moja otazka znie co s nimi? Ja by som ich dala na ucet kde by sme na konci roka nieco este zarobili no moj partner by najradsej mal peniaze doma ale trezor nechce. Ja by som v tom problem nevidela ale uz ked sme kupovali byt mali sme problem peniaze vlozit na ucet lebo banku moc zaujimalo kde sme vzali taku sumu. Bojim sa aby sa nieco take zas nezopakovalo. Poradite nam kde by bolo najlepsie ich dat?

Strana
z3
ukulela
10. feb 2020

@dasa113113 nezávidím. Dom staviame, autá máme, dovolenka každý rok, kúpim si, čo chcem, idem, kam chcem, deckam nič nechýba. A robím vo firme, kde si ma vážia. A čo som napísala, je pravda. Zarobili čierne nezdanené prachy. Jasné, že je to plus najmä pre zamestnávateľa, ale oni sú rovnako vinní, že podporujú čiernu ekonomiku. Navyše, keby sa im niečo stalo, nízke odvody sa obrátia proti nim. To si neuvedomujú?

zuzzinka
10. feb 2020

Preco vas pohorsilo, ze na Vas pozeraju ako na zlodejov? Ved ste okradli stat, nepriznali ste prijem a neodviedli dane! Kedze na papieri ste mali minimalku a zvysok na ruku. Neviem preco sa s tym este aj chvalis. Predaj nehnutelnosti bol podla mna teda nie velmi stastny krok. Nehnutelnost nestrati na hodnote, len vo velmi vynimocnych pripadoch. Doma v ponozke sa ti urcite nenakotia.

sasa1310
10. feb 2020

@dasa113113 a čo je na tom závideniahodné? Majú do 40 rokov, žiadne dieťa, nikde neboli lebo šetria. Dôchodok bude minimálny, ak vôbec nejaký bude.
Dvaja dospelí, pracujúci ľudia, ktorí si nič neužívajú, to majú ešte málo našetrené 100 000 eur. Mňa toľko stáli moje 3 deti a to chodíme 2x za rok na dovolenku. Vekovo sme rovnakí. Tak aká závisť? Mne sa len rozum zastavuje napríklad. A presne. obyčajní páchatelia. Najviac budú potom plakať, keď im príde malá PN alebo dôchodok

luccija
10. feb 2020

@sasa1310 ak budú mať malý dôchodok predaju nehnuteľnosť či siahnu na úspory.
Peniaze by som dala do pozemku, domu...

xckaret
10. feb 2020

@aylinn ak by som kúpila nehnuteľnosť v cudzine, napr, v Španielsku, ako by som to riadila zo Slovenska?

aylinn
10. feb 2020

@xckaret otazka bola čo s peniazmi. Dnes su uz nato kadejake firmy ktore sa oto staraju a tebe len chodia peniaze na učet, ako si mysliš ze to robia podnikatelia? Snad ne ze kazdy den su v inom state koli bytu🙈🙈

ukulela
10. feb 2020

@xckaret vsetko sa da zariadit - aj ked ja by som sa skor prihovarala za nejaky apartman v Chorvatsku - dva-tri krat v roku by som tam sla ja na tyzden/dva(maj, september a taz v lete) a zvysok sezony ho prenajimala. nie je problem to prist skontrolovat/dohodnut sa s niekym domacim na spolupraci za drobnu uhradu.

matkahelka
10. feb 2020

V dnesnej dobe drzat, skladat peniaze? Ved uroky su smiesne. Investovat do zlata alebo nehnutelnosti. My byvame v dome, 2 byty vlastnime a prenajimame. V jednom nam najomcovia splacaju hypoteku,este sme aj v pluse. Uvazujeme nad apartmanom v chorvatsku, svagor kupil a za par rokov sa mu peniaze vratia. Neverim,ze moja generacia dostane od statu daky dochodok a ak aj ano, tak smiesny pausal ako mavaju na ukrajine, takze sa aspon takto chceme zabezpecit.

sweetdreams1
10. feb 2020

Ja keby som mala veľa peňazí nazvys, tak buď investujem do nehnuteľnosti, alebo precestujem svet. To prvé ste zjavne nechceli, tak potom.... ;)

janne318
10. feb 2020

@ukulela tak áno, netvrdím, že sa nedá nešetriť - no presne ako píšeš - ak vychádzame z priemernej životnej úrovne obyvateľstva na Slovensku, je to maratón na 20 rokov a viac. Nehovoriac o tom, že ľudia musia počas tých 20 rokov z niečoho aj žiť, niekde bývať,... skrátka uspokojovať aspoň svoje základné životné potreby. No ak si čítala všetky komentáre autorky, uvádza, že mali 2 byty (z ktorých 1 predali) a nasporených 100 litrov, lebo všetku výplatu si odkladali, pričom obaja majú vek do 40 rokov. Takže len čisto zo zvedavosti ma zaujímalo, ako sa to dá. Možno naozaj majú v živote to šťastie, že zarábajú každý po tri litre, živia ich rodičia (aby si teda oni mohli odkladať celú výplatu) a jeden z bytov zdedili. Lebo bez urážky - ale inak si to vysvetliť neviem.

ukulela
10. feb 2020

@janne318 tak mozme sa len domnievat ... mozno jeden byt zdedili, alebo zdedili nejake peniaze a byt kupili za ne .... ono z minimalky - ak mas vlastne byvanie - vyzijes (teda z dvoch urcite) - ak je chlap nejaky sikovny majster, murar, stolar, tak na ruku moze dostat aj liter a ten mozu odlozit. ale ako si pisala ty (aj ja) - je to zivot o stradani. 20 rokov zgrlim, pritom keby vzali hypo 10 rokov dozadu, pol maju uz splatene, uz roky byvaju a splatku maju nizsiu, ako vsetko, co odkladaju - teda boli by dovolenky, aj nejake pozitky. ale tam je okrem ineho aj ten nezdravy postoj k bankam, no cele zle ... ale vsak nech su stastni, postavia dom (za 100 000 ale len svojpomocne, takze aspon maju dalsie roky co robit), ktory potom zdedi synovec ... maju velmi plochy zivot.

milenke
10. feb 2020

Inak nič v zlom ale kebyže neviem co a hotovosťou skratka nic nepotrebujem kupovať ani vyplatiť žiadne dlhy..tak byt nepredávam... Dávam do prenájmu mam peniaze iste každý mesiac... Takto ste mohli fungovať niekoľko rokov.. A byt by svoju hodnotu nestratil vždy by sa dal predať za tých 55 tisíc... 🤔 Je škoda nechať peniaze ležať banke alebo doma v ponožke...

marca12
10. feb 2020

@korunka1 este nech napise adresu a pozve sa nejaky zlodejicek na navstevu. Rozum sa mi pozastavuje v dnesnej dobe taketo veci riesit na nete a este povedat,ze ma doma taku hrcu penazi. Uz by som dobre nespavala.

irusa
Autor odpoveď zmazal
autor
11. feb 2020

Tak za prve mame dva byty. Teda mali sme jeden sa predal. To ze mame taku sumu je sikovnostou mojho partnera aj moja. On mal dlhe roky podnikanie kde zarobil velke sumy ktore ale neminal ale odkladal. Ja som nejaky cas pracovala v zahranici neskor som sa vratila na slovensko a ked sme sa dali dokopy peniaze sme dali dokopy a vysla z toho pekna suma za ktoru sme kupili byt. Dalsi sme zdedili. Ten prvy byt sme ale predali lebo partner to potrebuje na rozbehnutie dalsieho biznicu.
Ale damy no nebudeme sa tu tvarit ako neviniatka kazdy v dnesnej dobe oj....a stat ako sa da. Pozametajte si pred vlastnym prahom a potom sudte. A nepisala som to preto aby som sa chvalila ale chcela som poradit. Obaja nemame skusenosti s bankami lebo sme sa im oblukom vyhybali. Neverim ani jednemu co tam sedi ze by ma nechcel o tie peniaze obrat... mozno som paranoidna ale dnesnej dobe neverim ani svojej rodine nieto este nejakemu co sedi za prepazkou a predal Vam aj vlastnu mater ak by bolo na nom

majkeel
13. feb 2020

Kup si nieco pekne na seba. ;)
Dáma se omlouvá prodavaci, když kupuje kožich: "Prominte, že jsou ty bankovky tak mokré, ale manžel hrozne plakal, když mi je dával."
:D

andrej241
14. aug 2020

napište spravu

gelifil
2. apr 2024

@majkeel 😝😝😝

Strana
z3