icon

Čo sú pre mňa manželovi starí rodičia?

13. apr 2022

Su mne ako manzelke nieco manzelovi stari rodicia? On tvrdi ze sme rodina, podla mna nie. Tak ako to je ?

Strana
z2
autor
13. apr 2022

@cickamon a navyse, ta "oslava" bola kvoli nasej svadbe,tak mi prislo divne ze tu chvilu nerozpravali tak nech aj ja rozumiem, je ine keby ma zavolaju na oslavu narodenin svokra napriklad to by som este mozno pochopila

evkamotka
13. apr 2022

Ja volam manzelovych starkych babka a dedko tak ako ich vola manzel aj cela ich strana rodiny. Su to uz aj moji stari rodicia. Medzi mnou a manzelom nerobia rozdiel

vsauce_
13. apr 2022

Pozri, rodina môžu byť aj ľudia, ktorí ti toho dajú oveľa viac a môžu to byť aj tvoju dobrí priatelia. V našej rodine sa starí rodičia z otcovej strany k nám ako vnúčatám správali hrozne, ale vždy sme boli naučení, že ich musíme akceptovať takí ako sú. S manželovým starkými mám presne ten vzťah babka-dedko a hrozne som sa čudovala, ako ma berú ako blízkeho člena, keď napríklad pri tých otcových rodičoch som to nepoznala. Ale to máš tak, žiadna rodina nie je dokonalá a každý máme niečo, ale tak jedine čo nám zostáva ich akceptovať 🤷🏻‍♀️

ivett1
13. apr 2022

Mám dojem, že si zle položila otázku, lebo sa mi nechce veriť, žeby si sa s týmto nestretla, či už v médiách alebo vo filmoch alebo aj v škole...už deti na prvom stupni sa učia o rodine a jej členoch ... píšeš, že už nemáš starých rodičov, lebo pomreli - pred tvojim narodením, ale sú tvoji zosnulí pribuzni- teda rodina a na cintorín asi chodíte - uctiť si ich pamiatku, takže aj starí rodičia tvojho muža sú jeho žijúci príbuzní - rodina a svadbou aj tvoji😊 a to všetci aj vzdialení 😊 ...ale mne sa skôr zdá, že teba zaujíma, či s manželovu rodinou musíš udržiavať kontakt, asi ste si moc nesadli ...ale to je už iná téma a vedz, že nie si sama, kto má tento "problém" ...😉

autor
13. apr 2022

@ivett1 nie nie nikdy sme na cintorine neboli ani u jedneho z rodicov, a je mi jasne ze nemusim udrziavat kontakt asi ani nechcem. Hlavne ze to nevadi manzelovi. A verim ze nie som sama, hlavne ked tu citam XY diskusii na temu rodinne vztahy,a dakujem pekne za nazor 🙂

beabelisova
13. apr 2022

Muzova babka je pre mna babka, neriesim, ze jake ine oslovenie by som im mala dat. On je moja rodina a jeho rodina je aj moja a opacne. Ale teda ked som si s niekym nesadla, tak neriesim. Nebavime sa, nevyhladavam.

opica_skorica
13. apr 2022

Prasvokrovci.
Apropo, pouzivate spravne, že svokor a svokra a tesť a testiná?

autor
13. apr 2022

@opica_skorica tesť a testiná som teda v živote ani nepočula 😮

cickamon
13. apr 2022

ale nie ved aj moja-teda manzelova rodina su slovaci, aj narodnostou aj obcianstvom, len ziju na rusnakoch xy generacii a ich rodina doma vzdy len po rusinsky hvori...rovnako ako u vas... oni nemaju dovod sa prisposobovat tebe, ty si tam jedina co im nerozumie...je ine kedby aj priamo na teba rozpravali madarsky ale ked nie problem nevidim...na vyske som mala multikulti spoluziakov a veru nikto si nepovedal ze vsetci budeme hovorit vzdy iba slovensky aby vsetci rozumeli, v skupinkach sa bavili madarsky, spanielsky, cesky....kto ako doma bol zvyknuty...nikoho nezaujimalo ze clovek 2-3 miesta za nim nerozumie 😀 ano, chapem ze je to blby pocit nikomu nerozumiet ale ked si vedela ze vedia slovensky nebranilo ti to s niekym sa porozpravat a zoznamit...moja naj kamoska zo skoly bola ako tvoja rodina, doma pouzivali madarcinu a ja neviem madarsky ani ceknut 😀 vies obcas sa staci ozvat a nehrat na nemu...takto ta za divnu maju asi oni

zuzuliennka1
13. apr 2022

si pre nich, ako to volam ja “privydana vnucka”

opica_skorica
13. apr 2022

tesť, testiná - pomenovania pre otca, matku manželky
svokor, svokra - pomenovania pre otca, matku manžela

babydesire
14. apr 2022

Rodina tvojho muza sa stava aj tvojou rodinou a naopak...co je natom nepochopitelne..niesi pokrvna pribuzna ani s muzom a povazujes ho za rodinneho prislusnika,nie ? To iste svokrovci,svagrovci atd...

erickatt
15. apr 2022

Ja volám partnerovu babicku tiez babička, a on napríklad moju krsnu ,,krsna.

erickatt
15. apr 2022

Teraz ci som citala vsetko. Potom sa ich byd opytaj, alebo neoslovuj. Poprípade teta

Strana
z2