Čo to majú 45 - 60-roční ľudia za správanie?
Aky mate nazor na tieto situacie
1. Idem s malym (3 roky) ku kamoske, maly mi pred branou skaredo spadne, rozbije koleno a place. Vojdem do brany, maly na rukach placuci. Nejaka pani z prveho poschodia otvori dvere a zacne vrieskat, ze moje dieta jen nici zivot a ze som strasna matka. Som jej povedala, ze nie som jej suseda a idem iba na navstevu a nech mi da pokoj. Ona, ze jej klamem a fagana si mam vychovat.
2. Medzi veziakmi nam postavili nove detske ihrisko. Je tam dzavot deti ale byvam na 2 poschodi a nejak tie deti nepocut do bytu. Boli sme von s partiou mamiciek, ked zacala pani zo 4 poschodia vrieskat nech konecne zmizneme z detmi prec z ihriska lebo vola policiu. Tak sme ju uzemnili. Na dalsi den zacala hadzat hlinu z muskatov po detoch.
3. Idem s chorym malym k lekarovi do mesta. Bohuzial autobusom. Kociar neberiem, lebo tie autobusy su preplnene a stalo sa mi, ze ma vodic uz nezobral do autobusu. Nastupili sme a hladala aspon jedneho ochotneho, kto by syna pustil si sadnut. No nikto nic maly bol na rukach bezvladny s teplotou. Po dalsej zastavke sa uvolnilo jedno miesto pri okne a tak teda som pana poprosila, ci by mohol len troska uvolnit priesor aby som si sadla. Uplne ma odignoroval, ale na to mi mlada baba zaklopala na plece, ze tu je volno len si nas hned nevsimla, aby nam uvolnila.
4. Stojim v ten den pred lekarnou v rade, lekarna ma podmienku jednej osoby vo vnutri. Pan si pride a vulgarne povie, ja som pan a predbehne 4 cakajucih ludi a ide si dnu.
Pokracovanie v komentari
Odpoved je jednoducha: Pricinou su prevazne medicinske problemy.
Najlepsie sa to da asi pochopit ked to clovek prezije teda ked 30 rocni budu 60 rocni.
V autorkou uvedenom veku zacina andropauza, menopauza, na ilustraciu to moze byt ako baby blues, navaly tepla, zimnica, zmeny nalad, atd..
+ Postupne ubudanie mozgovej hmoty (da sa vygooglit velkost mozgu v 30 a 60 ke).
+ postupny zaciatok demencie.
Pisem vseobecne o vacsine ludi.
Samozrejme su vynimky, typu 30nik s velkostou mozgu 60-nika a 60- s velkostou mozgu 30 nika a bez demencie.
+ rozne pridruzene psychicke ochorenia.
@luccija a Tvoja dcéra sedela na mieste pre ZŤP? Ak áno, tak si uvedom, že je iné ako ostatné, prispôsobené ľuďom so zdravotným znevýhodnením. Býva trochu ďalej od sedačky pred ňou, je tam viac miesta, ľahšie sa tam sadá a vstáva. Tiež tam zvykne bývať tlačidlo Stop, nie každý je schopný vstať za jazdy a udržať rovnováhu. Takže pani také miesto najskôr potrebovala. Ak dcéra nie, nemala tam čo hľadať, ešte keď aj inde boli voľné miesta. Zdravému môže byť jedno kde sedí, pre chorého to môže byť obrovský rozdiel.
@bessie12 vy ste sa bili v praci? Tak to som este nezazila...to si kde robila, v base?
@babulkomale v praci nie, ale v dome, kde sme žili áno. To je nevýhoda žitia v dome s cudzimi ludmi.
Potraty a politika, by malo byť zakázané o tom diskutovať
Mne sa niečo takéto nikdy nestalo. Práve naopak, s deckami nás vždy posielajú dopredu v obchode, v buse nám uvoľňujú miesto, susedy vždy s deckami prehodila pár slov... Dokonca ani na vrieskajuce deti mi ešte nikdto nič zle nepovedal ... Skôr mes proste smolu na takých ľudí ... A keďže s ľuďmi pracujem, viem, akí dokážu byť, a nie je to len táto veková kategória. Zažila som už aj 5 ročné dievčatko, ktorému by sa zišlo vysvetliť, ako sa slušne správať, ale bola len rovnaká, ako jej matka ... Ľudia sú všelijakí 🤷
Nie je to o vekovej kategórií, ale o ľudoch ktorí sa nevedia správať.
@bessie12 omg 🤦
@chodec15 ja sa nebavim o rebricku rekordov zabitych ludi. Ale o motivacii a ludskych vlastnostiach.
Takze Nemci boli uplne v pohode co sa tyka vyhladzovania milionov ludi...USA v roznych castiach sveta "pomahaju" cize vrazdia ludi, len sa to inac vola, v Rwande sa zabijali sused suseda , lebo... Srbi a Chorvati atd atd atd...
Ale asi skoda namahy, idem robit uzitocne veci.
@babulkomale a ešte sa to stalo na Vianoce. Zacali sa biť a keďže jeden z nich neustále skákal do kolegov, tak som to už nevydržala a dostal po nose.
Som rada, ze už nemusím žiť s cudzimi ľuďmi. Konecne mam svoj kľud a pokoj.
... zrejme čo vyzaruješ,to priťahuješ...🤷
Mňa vie vytočiť, keď nastúpim do autobusu a pol 🚌 prázdneho a nemáš si kde sadnúť,lebo každý jeden mladý, starší to je jedno,kabelka/taška položená na druhom sedadle a dotyční urputneeeeee sledujú výhľad z okna a robia sa hluchí.. slepí.. keď neprecitnu ani po otázke "máte tu voľné"položím im batôžtek na kolienko a majte ma radi..ale keď mi ukáže, že ma lístok aj pre batoh nech sa páči 😀
Mam 40 a vnuca snad este dost dlho nebudem mat (mozno aj 20 rokov nie) 🤣 a nie, nevrieskam po ludoch ako sprosta. Toto nie je o veku.
@miskakyska bingo, presne tak, a to teda som 40+ a mám tendenciu sa vždy postaviť mamičke, lebo si pamätám aké to je a práveže tí mladší , ani ich nepohne. je to spoločnosti, o výchove, nikdy mi neprekážali vrieskajúce deti, pokiaľ som videla, že rodičia majú normálni výchovný prístup, je to o tom, že slušnosť sa stráca, o tom, že doba je rýchla a ľudia sú nervózni a verlí apriparvme sa, že bude to ešte horšie, bodaj by som sa mýlila

@chodec15 ty si vtipny 😂😂😂
Rusko vynaslo nenavist? Co potom tie tisicrocia vojen, nekonecnych bojov o uzemia, co vedu narody odjakziva proti sebe? Vrazdy v rodianach, krcmach, vrazdy susedov? V zivote si necital historicke zaznamy, spisy alebo knihy? Bibliu?
Kazdy sa za seba rozhodujeme denne a v kazdej situacii, akym clovekom budeme. Da sa aj odmietnut ist do vojny napriklad. Keby odmietol kazdy, hned je mier. To ti nenapadlo?
Ty hybridna vojna 😃😃😃