Čo to majú 45 - 60-roční ľudia za správanie?
Aky mate nazor na tieto situacie
1. Idem s malym (3 roky) ku kamoske, maly mi pred branou skaredo spadne, rozbije koleno a place. Vojdem do brany, maly na rukach placuci. Nejaka pani z prveho poschodia otvori dvere a zacne vrieskat, ze moje dieta jen nici zivot a ze som strasna matka. Som jej povedala, ze nie som jej suseda a idem iba na navstevu a nech mi da pokoj. Ona, ze jej klamem a fagana si mam vychovat.
2. Medzi veziakmi nam postavili nove detske ihrisko. Je tam dzavot deti ale byvam na 2 poschodi a nejak tie deti nepocut do bytu. Boli sme von s partiou mamiciek, ked zacala pani zo 4 poschodia vrieskat nech konecne zmizneme z detmi prec z ihriska lebo vola policiu. Tak sme ju uzemnili. Na dalsi den zacala hadzat hlinu z muskatov po detoch.
3. Idem s chorym malym k lekarovi do mesta. Bohuzial autobusom. Kociar neberiem, lebo tie autobusy su preplnene a stalo sa mi, ze ma vodic uz nezobral do autobusu. Nastupili sme a hladala aspon jedneho ochotneho, kto by syna pustil si sadnut. No nikto nic maly bol na rukach bezvladny s teplotou. Po dalsej zastavke sa uvolnilo jedno miesto pri okne a tak teda som pana poprosila, ci by mohol len troska uvolnit priesor aby som si sadla. Uplne ma odignoroval, ale na to mi mlada baba zaklopala na plece, ze tu je volno len si nas hned nevsimla, aby nam uvolnila.
4. Stojim v ten den pred lekarnou v rade, lekarna ma podmienku jednej osoby vo vnutri. Pan si pride a vulgarne povie, ja som pan a predbehne 4 cakajucih ludi a ide si dnu.
Pokracovanie v komentari
@ukulela ano vyssie pisem, ze ano v kazdej skupine su ludia a ludia. Ale ja stale som sa stretla s agresivnejsou skupinou od 45 -65.
@jaaty praveze mamky v mojom okoli su presny opak. Ziaden telefon, telka. Chodime von, do materskych centier. Mama mi hovorila, ze tolko sa mi v zivote nevenovala ako ja detom. To iste aj svokra potvrdila. A telefon ano vola mi mama velakrat, manzel ked je v robote. Cez telefon objednavam lekarov, riesim ked daco potrebujem. Kazda vec sa uz neriesi osobne, co ma mrzi, ale taka je doba. Majte krasnu nedelu a dobru chut.
Ten vek je silne pausaluzovany…. Stretavas sa s tou kategoriou, pretoze ides busom atd ked je vacsina mladsich v robote a vyhrnu da po 17.00 … co sa tyka busov a miesta .. ak ta raz nechal autobusar na zastavke, chod autom alebo taxikom. Ano eko atd … ale bezvladne dieta je dolezitejsie, ako par € za benzin. A co sa tyka deti behajucich v bytoch … bohuzial, nekvalitna stavba, ale jeden preklina psa, druhy deti a treti vysavac. Treba si zvyknut a pokial nerusis nocny klud mozes mat na haku. Vrieskat moze kolko chce, ak nieco hadze chod je navstivit. Pokial ma Dg nic nenarobis.
Spadám do tejto "obvinenej" vekovej kategórie, mám 48 rokov a 12 ročného syna. Správanie, aké opisuješ, nepozorujem vo svojom okolí. A už vôbec sa tak nesprávam. Arogantní agresívni blbci sa nájdu v každej vekovej kategórii. Tak isto, ako sa v každej nájdu milí, príjemní a tolerantní ľudia. ❤️
neviem prečo mám z vás pocit-že si to všetko priťahujete a príde mi to ina nuda na materskej riešiť toto...ach jaj
Trocha ma prekvapuje v akom prostredí to autorka žije. Každý z nás niekedy stretne nepríjemného človeka, človeka s nejakou psychiatrickou diagnózou, človeka ktorého pred chvílou niekto naštval a on to potrebuje ventilovať ďalej. Ale uvedená koncentrácia debilov a to ešte len v pätnásťročnom vekovom rozmedzí mi znie neuveriteľne. Nie že by som si myslela že autorka priam klame, len trocha umelecky prifarbuje skutočnosť aby bol ten príbeh zaujímavý. Inak by nemala svetu čo povedať a nad čím sa spravodlivo rozhorčovať.
@chodec15 nie všetci. Keď mam nervy môže mat dotyčný aj 1000kg, svaly ako rambo a predsa by som do neho skocila, ak si príliš dovoľuje. Ten debil, ktorý udrel kolegu, tak dostal odo mna päsťou do nosa. A nelutujem to. Ako som už spomínala vyššie. Urobila by som to znovu.
A čo sa týka tolerovania názorov na tomto fóre, tak radšej o tom pomlcim.
Vidíš, ako si hodila celú skupinu ľudí od 45-60 do jednej skupiny, tak som to urobila ja pri mamickach 😉Ani jedno ani druhé nie je správne. Nikto z nás nevie, čo ten ktorý človek prežíva, čo ho “bolí” alebo či nie je chorý. Rešpekt je dôležitý vždy a všade a samozrejme v každom veku. V taktom prípade je zvýšenie hlasu ci krik je zbytočný. Skôr pomôže ospravedlniť (napr. Ak plač dieta niekoho vyrušil) poprosiť o pomoc (keď si potrebujem sadnúť v autobuse) a poďakovať. …
Ty máš až neuveriteľné šťastie na debilov, ani sa mu veriť nechce. Ešte som nevidela chlapa, ktorý by žene uvoľniť miesto 🤣🤣🤣. Ja som bola s bruchom a aj mňa púšťala stará pani.
Baby este raz to, ze ste v tejto kategorii tak neznamena, ze ste taketo. Hovorim, ze ja sa stym stretavam a dost casto. Uz to trva 20 rokov a znova pisem su zlati ludia aj v tomto veku.
@cukroska ina nuda to nie je ked susedka sa mi kazdy den stazuje, ze ma oplute auto .. a ako pisem uz to trva 20 rokov a stale sa to nemeni. A to som byvala na roznych miestach a pracovala taktiez kde sa dalo. A uz nie som na materskej.
@ckocka ano bohuzial, robim v zdravotnictve a je to hroza. Ale tvrdim co pisem, mladsimi sa lepsie spolupracuje, mozno su to hajzli ale neukazuju taku tvar ako tato generacia.
Som jedina ktoru hned napadlo, autorka v akom meste zijes?
K tým mladším len toľko u nás na firme, nemôžeš na zasrana zdvihnút hlas lebo už na teba ženie riaditeľa a etický kódex. Zložiš telefón a už beží za riaditeľom. Normálne si pripadám ako v škôlke. Moju kolegyňu jeden 26r predstavil: " to je tá, čo stále kričí". Pritom má ona má taký hlas. V tomto veku som si všetko vedela sama vydiskutovať a nie žalovať.
Podla mna to nie je o veku, ale o povahe a vychove. Vychadzam za 2 ludmi z restauracie kde sa ide cez dvojo dveri a nemam sancu si ich sama otvorit s kocikom a ti predomnou mi ich nepodrzia, mladi ludia cca 22-25 rokov. Idem z garaze v jednej ruke vajicko s dietatom v druhej velky nakup, predo mnou sused 10 m, zabuchne mi dvere pred nosom a oddide aj s vytahom. Vychadzam z bytovky, pred vchodom stoji sused, pozdravi ma, ale dvere mi nepodrzi, aby som sa vytocila s kocikom. A kopec ineho.
Na druhej strane mi vadi vreskot deti, moje deti zakazdym upozornim, ak je to uz cez ciaru. Cudzie by mali ich rodicia. 😅
@caroline_ tak to je preto ze uz maju odzite....a su unaveni z prace......cim starsi clovek...tym ma svoje muchy. ..povaha sa znasobi v starobe plus faktory podla odboru kde robil......to je take normalne.
Ja by som ti len povedala, že takéto veci v Nemecku vôbec nezazivam. Nie že by tu bolo všetko perfektne, ale hádzať hlinu na deti z balkónov to fakt ľudia nerobia a celkovo sa tu jedna s viac rešpektom… takže skôr než vekom s lokálnymi zvykmi to môže mať niečo spoločne. Tu by sa ujko v lekárni predbehol, by ho ostatní dosť uzemnili, čiže by sa o to na 99% nesnažil,max. spýtať sa v rade. Proste niektorí ľudia nemajú ani minimálny ohľad k ľudom a spoločnosť to stále akceptuje istým spôsobom
@liv1 och ja vsade. Nasi boli taky kocovnici. Narodila som sa snine, nasledne nasi sli do blavy, ja som dala vysku v prahe, znova blava na striedacku s kosicami a nakoniec sme sa ustalili v kosiciach. Uvidime kde nas to zavedie zase o par rokov. Ale vsade to je rovnake.
@maris5 tak zas treba ist von aj tak, aby si nebola závislá na pomoci cudzích, či nie? Aspoň ja tak fungujem - idem niekam, kde by bolo obtiažne ist s kočíkom, zoberiem nosič a pod. a nie spoliehať sa na ostatných. Každý je zodpovedný sám za seba. Pekne gesto poteší, ale nemalo by sa očakávať. Ti čo išli pred tebou, mohli mať v hlave také starosti, že ta ani nevideli
@chodec15 @valeria_h presny priklad temy -jeden nepochopil druheho a taksa dostai na rovnaku mentalnu uroven-ci lepsie poduroven ... @chodec15 sa cudujem,ze si sa spustil a zacal reagovat na jej poznamku o tebe- to hovorilo o jej iq nie tvojom ..a predsa si sa k nej pridal ..neviem sice ci asertivitu voci sebe mate z inych diskusii ale co tak sa proste odignorovat a nestrapnovat?
Ja mam tiez vela negativnych skusenosti s dochodcami,az sa mi obcas rozum pozastavil,a nebolo to len v suvislosti s malymi detmi,ale skor s tolerantnostou..napr.isla som na kontrolu stitnej zlazy v 9 mesiaci tehotenstva,plna cakaren dochodcov,dlho som cakala a uz som ledva stala na nohach,vzduch vydychany,okno otvorit ani za nic.spytala som sa jednej pani,ci by ma pustila k oknu,ze mi je velmi zle.zacala po mne hucat co si to dovolujem,mam drzat rozostup lebo ju nakazim (neviem co mala na mysli) a ze ju pri okne ofukne (bolo leto🤦♀️).vsetci sa tvarili ze ma nevidia,v tom vysla sestricka co je tam za krik a ked ma videla bielu ako stenu,tak babky sfukla a brala ma prednostne.dolezite vsak bolo,ze na stolickach sedeli aj tasky,nik nepustil sadnut😏
Toto sa vsak stavalo aj s mladsimi rocnikmi,ale teda povacsine dochodci,niektori prekvapivo vulgarni.tu ma vzdy napadlo,ze nie vzdy s vekom prichadza aj rozum 🤷♀️😏
@chodec15 no keby ma ten blbec udrel, tak by som ho asi rovno prizabila. A ešte by sa do neho pustili ďalší kolegovia. Niekedy ten strach ide niekam bokom a to hlavne v situaciach, ak niekto ublizuje mojim kamaratom, znamym alebo rodine. Už som sa veľa krát postavila somarom a aj takým, ktorí boli 3x takí ako ja 🤷♀️
Pracujem s ľuďmi a súhlasím s konštatovaním, že sa najdu blbci v každej vekovej kategórii. Cez drzých puberťakoch, sedemročné deti, ktoré nahlas nadávajú svojim rodičom, dospeli, ktorí sa nevedia pozdraviť či odzdravit a nakoniec dôchodcovia, ktorí sa nahlas hádajú a čakajú že budú mať všade prednosť. A zaklincuju to mamičky, ktoré si myslia, že ja som porodila, kto je viac?
Na druhej strane, ale stretávam aj deti milé vychované, zdvorilych puberťakov a aj ostatných ľudí. Čiže podla mňa sa to nedá takto jednoznacne prehlásiť, že len v tom veku sú otrasni ľudia.

akoze ked niekto vstupi do tejto vekovej skupiny, tak je zakonite protivny? takze o rok mi prepne a budem vrieskat na zeny s detmi vonku na ulici?
podla mna si mala smolu, ze si na vsetkych tych nahodou natrafila v jeden den.
u nas o par vchodov dalej byva stara pani, asi ma tuaretov syndrom a paranoju, lebo vykrikuje na kazdeho kto ide okolo a ked nikto nejde tak nadava len tak z okna,
o kusok dalej je ihrisko, kam nechodim, lebo tam byva niekto, kto hadze na ihrisko sklenene flase z panelaku, kludne aj ine veci, napriklad psie hovienka rovno na lavicku a pieskovisko, trva to uz viac rokov, policia nic nevyriesila,
znami maju pod sebou susedu, ktora asi trpi hypersenzitivitou, pretoze staci, ze im nieco spadne a bucha na radiator, chodi sa im stazovat, ze dupu v topankach po byte a podobne.
potom je tu stary protivny ujko, co chodi na elektrickom voziku, nema problem na teba zatrubit ked kocikujes spiace babatko, lebo mu zavadzias v ceste.
potom sme tu mali mentalne retardovaneho typka, co kazdeho vyhodil zo sedadla ztp, keby si tam sedela so zlomenou nohou v preplnenom autobuse, tak by ta vypoklonkoval a este zvysok cesty by ti kopal do nohy.