icon

Čo vám robilo najväčší problém pri šoférovaní?

13. mar 2023

Čo vám robilo najväčší problém pri soferovani? Na čo si dávať pozor?

Strana
z2
titla
14. mar 2023

Parkovanie a nemam cit pre radenie. Ked budeme kupovat nove auto, trvam na tom, aby to bol automat.

denkatn
14. mar 2023

@yanni to nevadi ze ostatni to nedodrziavaju, mne to velakrat pomohlo ked ja som isla na "autopilota" ked to mas vzite, a rozmyslas si nad svojim, nevidis auto lebo je vedla teba v zadnom rohu, ale uz medzitym trubi, tak mas cas zistit. minimalne 3krat ma zachranilo. mam vodicak od 1997 a este som nemala nehodu pri jazdy, iba pri parkovani som u kamosky v zahrade nabrala strom, a zle zabrzdila auto pri parkovani, ale ziadne smrtelne nebezpecenstva. a to som jazdila na sluzobky do Nemecka sama. (cez prahu, aj cez Vieden niekedy), takze poucka je dobra.

denkatn
14. mar 2023

@sisaka stare auta automaticke zapinanie nemaju, moj muz ma sluzobne kde sa samy zapinaju, a nase auto nema. jazdim na obidvoch, takze si vies predstavit, kolkokrat sa az po par metroch uvedomim, ze nemam svetla a uz som tusim isla aj dlhsie bez nich, vecer, ked ulica bola osvetlena. ked jazdis len jedným autom, tak nerobi problem uz to mas naucene.

yanni
14. mar 2023

@denkatn moze byt. Ale v praxi nie je. Zijem v DE vyse 20 rokov, plus 6 rokov v Saudi. Viem ako sa v DE jazdi. Tiez nie bohvie co. Sice lepsie ako na SK, ale percentualne na tu velkost krajiny, pocet obyv. a počet aktivnych soferov, je to mozno este horsie ako na sk. Tu tiez radi ignoruju smerovky, o kamionoch radsej pomlčím a pri kruhovych objazdoch si obcas myslim, ze ludia vyhrali vodicak v loterii. Rychlost sa nedodrzuje, hlavne v mestach je to o nervy. ty predpisovo a blazon ta este predbehne (30tka tesne pri skolka a skole). Ja jazdim od 1996 a jazdim velaaaaaaa. Einfädeln ta nenechaju, nooo lebo nik nema cas atd. Potom su tu taki experti, ktori poznaju na dialnici len lavy pruh, tie 2-3 napravo pd neho totalne ignoruju. A mohla by som pisat romany. O Saudi radsej ani pisat nejdem.

lenkakravcova
14. mar 2023

Dávať si pozor na mŕtve uhly. Hocikto ti môže hocikedy skočiť pod auto, hlavne deti na parkovisku. Pri vysokých autách na to 2x väčší pozor treba dávať.
Aj teraz pred par dnami bola nehoda kedy otec zrazil na parkovisku vlastne 3 ročne dievčatko, ktoré to neprežilo.

yanni
14. mar 2023

@guiseppinka ja mam praveze pozdlzne parkovanie radsej. Viacej miesta po oboch stranach, lepsie tak narvem deti do sedaciek. A nik ta bocne nezaparkuje (uz som niekolkokrat liezla do auta cez kufor. Horsie to bolo ale s dietatom vo vajci. To sa jednoducho nedalo). Ked ma niekto "zaparkuje" spredu a zo zadu, to viem vyarkovat. Sice sa "tocis" na milionkrat, ale clovek to vyparkuje. Ale ked sa do auta nedostanes, to je ine kafe.

denkatn
14. mar 2023

@yanni aj ja vidim vela debilov seferov, u nas pred skolou je zakaz vjadzu a s tymi najvacsimi autami a este s tmavymi sklami tam vojdu a potom cuvaju, v case ked male nizke deti idu do tej skoly. tak to by som ich aj strielala, ale debili su vsade nielen na cestach, tak to treba nejako prijat a aspon davat pozor na seba. ked mas dobre navyky za volantom, niekedy ta automaticky naucene veci vedia zachranit, ako ked jazdis len tak nadivoko

yanni
14. mar 2023

@simsalabim
@pribinak to je znamy problem, a hlavne my okularnici s tym mame problemy. A cim je clovek starsi, tym to bude horsie. Volakedy davno ako mladej babe mi otec dal radu (to som este nemala problem so svetlami), nepozeraj sa na oprotiuduce auta priamo do svetla. Vzdy pozeraj dolu a zboku, ale maj to auto este v "oku". Ja, ział, hlavne v zime, vela jazdim vecer, vozim niekolkokrat do tyzdna dceru na tréningy, a to je taka blba cesta, tmavá (dlha a okolo len tmavě polia), kilometreeeee idem v tej tme a oproti su tie auta s lepsimi /bielymi svetlami (zlte mi nerobia problem) strasne hnusne. Tiez napr. dialkove svetla, casto automaticky nastavené clonia neskoro, cize ta to oslepi.

guiseppinka
14. mar 2023

@yanni ked som spravila vodicak, tak sme mali parkovisko a iba klasicke parkovanie, teraz mame stale klaisicke parkovanie, pri vsetkych obchodnych centrach klasicke parkovania a pozdlzne parkujem parkrat do roka pred panelakom u nasich alebo idem na velke klasicke parkovisko😂 takze vlastne nemusim to trenovat nikde, preto som to "zabudla". Tusim len raz sa mi zatial stalo, ze som musela ist cez spolujazdca, inak problem nebol a vzdy som sa nejako dostala dnu...

guiseppinka
14. mar 2023

@yanni to s tym svetlom suhlasim... Hlavne vysoke auta maju tie svetla vyssie a ked nahodou idu do stuoania, tak je to des... A tie biele su naozaj neprijemne... A este co je masaker, tak ked sa ti odraza svetlo cez vonkajsi spatak... Vnutorne sa daju odklonit, resp my mame na starsom aute nejaky filter ci co a tam ma neoslepuju auta... Ale cez vonkajsi spatak... Alebo ked sa slnko oprie do spatakov🙈

charlottha
14. mar 2023

jazdim teda uz niekolko rokov a pre mna najvacsim bobakom a cestach su proste cyklisti a skutristi. niektory ao nevravim, ze vsetci sa proste na tej cese nevedeira chovat normalne, chodi asi kade tade po celej ceste. ako fakt ich sa bojim asi tak najviac

alexka89
14. mar 2023

Doteraz neparkujem cúvaním a tiež pozdĺžne parkovanie našim dlhým autom radšej chodím do mesta kratším. A ešte mám niekedy problém nepustiť hneď spojku pri vyšších rýchlostiach a pri nižších práveže pustím rýchlo.A že keď idem do vyšších rychlosti tak ako keby spomalil auto čo není dobre,v kopci aby som necuvla do auta zamnou a chodcov ktorí skáču do cesty a kukaju hore a nie dole kde 1x majú.

Strana
z2