Čo vás prekvapilo/šokovalo?
Ahojte ,
Dúfam ,že to nevyznie hlúpo len dnes som tak premýšľala ,že ozaj každodenná chémia ,ktorá nás obklopuje aké to má naozaj dosahy či už kozmetika ,čistiace prípravky a podobne …..
Chcem sa opýtať, dozvedeli ste sa niečo čo vás prekvapilo / šokovalo a nepoužívate danú vec našli ste alternatívu ?
Ja som takto chcela kúpiť olej do prania Puella myslím ,že dobre ,že som si najprv prečítala všetko a aj keď mám naozaj rada vôňu , sviežosť prádla toto mi za to nestojí
Taktiež som zmenila alternatívu deodorantu na tuhý čo najviac prírodný , postupne sa snažím aj čo najmenej agresívne prostriedky 🙏🏻
Uvedomujem si ,že žijeme v 21. Storočí a veľa veciam sa nevyhneme ale možno sa niečo nové v diskusii dozviem čomu by som mohla predísť
Ďakujem
Mas pravdu ajmojmuz kepa rezne v sacku
@masinka * coskoro vypneme zastaranu 3G siet, ktoru aktualne pouziva Vasa SIM karta *
SIM kartu si vymeň (aspoň budeš mať vylamovaciu keby si niekedy potrebovala prehodiť do smartfónu) a tvoj telefón dokáže používať aj 2G sieť a tú nevypínajú, možno 3G ani nepoužíval.
2G sieť na hovory (namiesto 3G) budú používať všetky telefóny kde nefunguje VoLTE v telekom sieti https://www.telekom.sk/wiki/ostatne/volte
@spolumatka mna trochu prekvapila informacia na margo veganstva, ze v soji sa nachadza velke mnozstvo fytoestrogenov, dokonca vacsie ako v liekoch pre zeny v menopauze, takze ked niekto krmi deti sojou namiesto masom dodava im obrovske mnozstvo fytoestrogenov, co sposobuje predcasne pohlavne dozrievanie, cize nie za vsetko mozu kuracie prsia.
vcera mi vyskocilo na fb video o tom ako nejaku cokoladu dali pod mikroskop (mikroskop na urovni stredne skoly) a nasli tam morgelony a mozno aj grafeny a nechapem ze tomuto ludia uplne seriozne veria.
co nechapem su modne trendy, teraz je film barbie, tak vsetky obchody maju kupene na prava a "vsetci" teraz kupuju barbie, alebo vsade je harry poter, alebo nechapem znacky, tramky co vyzeraju ako z cinaka, ale napis maju vans a stoja 40 eur, ozaj su kvalitnejsie? alebo uplne obycajny batoh s napisom nejakej znacky stoji 50 eur.
@spolumatka zbaviť sa vsetkych voňavých somarín, my sme to nekupovali az tak. Miesto sprchovacích gélov používať mydlo (ale nie dove, ten je niekde na zozname nebezpečnej chémie) ovocie a zeleninu umývam vo vode so sodou bikarbonou, deo nepoužívam, je z toho rakovina prsníka aj v tych co neobsahujú Al a nekupujem antibiotikove kura. Radsej sa umyjem aj päťkrát za den, ako na seba trieskať umeliny. A celkovo sa snazim jest maso minimálne, nakolko do neho sypú kila chémie, hlavne balené salámy a pod. Takisto sladkosti a vsetky spracované potraviny su karcinogén plus alkohol je karcinogén. Na to vsak ludia kašlú, a preto je vela rakoviny. A hlavne nešportujú, cize lepsie sa chémii
darí v tele, ktore sa nehýbe. To je ako v stojatej vode, kde sa darí pavukom a havedi, v tečúcej vode je svinstva minimálne….
@spolumatka mňa napríklad prekvapilo, že ozaj idú, vypúšťať vodu z Fukišimi, teda tento týždeň by malú začať. A to som Japonsko brala ako veľmi pokrokovu krajinu v týchto veciach.
Kokos a sója sú davno známe ( mna sokuje, ze to ludia nevedia) a napriek tomu v každom fit recepte sa vyskytuje. Neviem, či to tie výživové poradkyne, kuchárky, fit autori nevedia, alebo proste iný tuk naozaj nefunguje. Sója je lacná, asi nie je inej šance vo vesmíre, len kŕmiť nás ňou.
@bloger pri 3 deťoch super vec, lebo by som nerobila nič iné len behala s vysávačom pichnútym v riti, ale aj tak každý druhý deň večer normálnym vysávačom prebehneme a zmyjeme a keď deti zaspia, tak sa s manželom pozeráme ako mame pekne čisto... Do rána 🤣
Ak budete kupovať tak odporúčam irobot roomba a model aky bude vyhovovať vám... Robotický vysávač je skôr na take udržiavanie ako na upratanie do cista, ale k malým deťom na nezaplatenie
Mna napr šokovalo, ako je človek vystavovaný rádioaktívnemu žiareniu, nielen pri lekárskych prehliadkach, ale aj bežne a ako bonus pri ceste lietadlom dostaneme niekoľko jednotiek.. to mi potom príde nejaký zjedeny plast a antiperspirant ako lahoda😅
Používanie antiperspirantu spôsobuje rakovinu -mytus, nie je a ani nebolo dokázané
@marcellka32 v to dúfam 😄 neviem si predstaviť pri ľuďoch bežne v práci, žeby sa 5x umývali pod pazuchou a prezliekali. Niekto má smolu je potivý naša komplet rodina.
@mila19 mne stačí ísť v tomto teple MHD, tam si asi každý myslí, že nepoužívanie antiperspirantu je vhodnejšie
@mamusa123456789 tiež sa chcem opýtať na ten robotický vysávač. Ako je to s ním a vlasmi na podlahe? S veľa vlasmi na podlahe? Mohol by sa zaseknúť ak by ich pozbieral priveľké množstvo? A za ako dlho povysáva cca 70m2? Odrádza ma od neho predstava, že po každom raze by som tie vlasy musela vyťahovať z koliesok a iných častí. Ako to je? Dík 😀
@mamusa123456789 dakujem a nech dobré slúži.
Baby a dáte tip na nejaký prírodný deodorant,.ktorý sa vám osvedčil?
@valeria_h môj chlap len tento 😄
https://ponio.sk/collections/pazuchy-prirodne-d...
Ja tento
https://www.annemarieborlind.sk/deo-sprej-body-...
@valeria_h mne napríklad celkom vyhovuju od soaphorie tie kelimky, teraz mam Schmidt's z DM, normálne tuhý s vysúvacím mechanizmom.
@bloger neboj sa slúži od kedy mame i robot nemáme problém, ten pred tým bol viac na reklamácii ako doma robil, proste bol asi lenivý 🙃
@lilope no my sme doma 2 dlhovlase, takže čo sa týka vlasov po zemi, tak mu ich doprajeme vo veľkom, ale žeby sme to museli po každom raze odmotavat z niečoho, to nemôžem povedať, ono sa to, keď tak namota max na tu veľkú kefu a to ho manžel, tak cca raz do mesiaca poriadne prečistí. Ako dlho by mu trvalo tých 70 m netuším, my ho vždy uzavrieme v miestnosti, kde sa deti odviazu a necháme ho pracovať, obývačku ma hotovú za nejakých 30-40 minút možno a ma skoro 30m mínus sedačka, ohrádka a 2 skrinky a stoličky mu vždy odpraceme, ale za mňa teda úplná spokojnosť, lebo to by sme nič nerobili len vysavali
@mamusa123456789 ďakujem za tak rozsiahlu odpoveď, tak ja ho predsa len ešte premyslím, navnadila si ma 🙂👍
Mna najviac sokovala diskusia tu na konikovi. 🤣
V realnom zivote si zijem celkom pohodovo, nemam konflikty, celkom dobre vychadzam s ludmi. Tu ma po 17 rokoch na konikovi napadla pani v diskusii, ze mam viac profilov, ze som jednoducha maria atd. pritom som sa iba zastala anonymnej autorky temy, kedze sa mi zdalo celkom nespravodlive ako na nu vybehla. Ja som celkom cumela😅. Zamestnavam ludi, fakt riesim x roznych situacii aj nie prave najprijemnejsich a diplomaticky to vzajomne ustojime. Tu nie😅 Sokovalo ma ako tu hned niektore prispievatelky sudia, vynasaju pravdy, osocuju pritom su vedla ako taka jedla.
Ja som šokovaná a čudujem sa ľuďom čo si sadaju za volant opiti😡😡 nepochopím nikdy
@lilope nepremyslaj, ak máš malé dieťa/deti tak je to pomocnik na nezaplatenie
Prekvapilo ma že som sa rozhodla že nič na seba nekúpim 1 celý rok. Skrine praskajú vo švíkoch a myslím že to nemá zmysel furt kupovať. Letnú vec zoberiem na seba iba 1x...a nevratim sa k nej lebo mám stále ine šaty, tričká.

@nikoletta1712 no a? Myslíš, že smrdim alebo čo ta na tom tak prekvapuje?