icon

Čo vybaviť, ak chceme doma mačku?

princeznasevera
21. mar 2020

Ahojte macickarky potrebujem radu. V praci mame nadhernu zlato-murkovanu macicku zo zelenymi ockami. Je velmi pritulna,mojkava no ma vykrivenu labku no nema s tym ziaden problem. Je velmi chudunka. Zacala som jej nosit krmivo a zistila som,ze nikomu nepatri a s priatelom sme si povedali ze si ju vezmeme domov. Co vsetko treba vybavit kym ju donesiem domov? Poradite mi?

meluela
21. mar 2020

@princeznasevera neviem o tom ze by trebalo nieco specialne, urcite by som ju vsak vzala k veterinarovi skontrolovat, odcervit (asi bude infikovana ked je vychudnuta ale aj keby nebola tak treba), zaockovat. a domov kupit zachodik, nejaku hracku, skrabadlo, misku na vodu a na jedlo

michaella24
21. mar 2020

To je od vás pekné ♥️ Mačičku by ste mali určite odčerviť a zaočkovať, najlepšiu ju vziať aj na prehliadku k veterinárovi. Doma si nachystajte mačací záchodík, granulky i nejaké konzervy, misky a jasné, že hračky 🙂 Veľa sa s ňou hrajte, aby sa adaptovala. Možno na začiatku bude vystrašená a bude sa schovávať, dajte jej čas. A možno ani nie 🙂 K nám keď priviezli kocúrika z ulici, od prvej chvíle bol doma. Držím palce a mačička vám bude veľmi vďačná ♥️ Časom určite pouvažujte o sterilizácii. Bude to pre ňu i pre vás lepšie.

0silvia0
21. mar 2020

@princeznasevera ak je chudunka, mozno ma parazity, u veterinara vsetko vyriesis. Drzim palce👍

77daniela77
21. mar 2020

Tu je skupina kde maju radi macky,urcite ti radi so vsetkym poradia,prihlas sa:
https://www.modrykonik.sk/group/6052/

syslik81
21. mar 2020

k veterinarovi dat ju prezriet . az priberie isto vykastrovat ...ja mam moju aj cipovanu kedze macky kade tade lietaju ...oma mat zachod vodu krmivo .. daco na skriabanie a hracky .. ak ju teda chces mat v byte ..

princeznasevera
autor
21. mar 2020

A otazka mozem ju nechavat jednu noc samu doma? To znamena rano odidem do prace a pridem az druhy den vecer?

missviolet
21. mar 2020

@princeznasevera ano na toto su macky perfektne, netreba ich vencit. Len jej prichystaj dostatok jedla, cize suche granulky (tie ma mat macka 24h k dispozicii, teda stale) a mokru stravu- v sacku ci konzerve plus voda a vymeneny zachodik. Plus nejaku hracku (macacie lopticky su super, alebo klbko vlny, zahra sa aj sama tak)

michaella24
21. mar 2020

Jasné, príprav jej dosť papania, vodičky a čistý záchodík. Mačičky sú samostatné tvory. Ja ich mám šesť a niekedy ani neviem, že nejakú vôbec mám. Nie sú tak spoločensky závislé na svojom pánovi, aj keď sú aj výnimky samozrejme. Nechaj jej aj nejaké hračky, nech sa vie zahrať z dlhej chvíle.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
007didi007
21. mar 2020

@princeznasevera ahoj. Na mačky veľký pozor. Mačky sú častokrát nositeľmi mnooožstvo parazitov. Treba ísť na prehliadku, vybaviť preukaz zaočkovať atď... Také bežné veci 😉
A samozrejme nech ma svoje miesto v dome/byte nejaký pelech. Od mačiatka keď ju naučíš tak to bude super.

princeznasevera
autor
22. mar 2020

@taskataska my sme ju chceli vziat az tak v auguste za ten cas by som ju vykrmila

maria1989
22. mar 2020

@princeznasevera tak či tak ju vezmi na veterinu už teraz. Ak má parazity, nevykŕmiš ju. Tiež sa jej pozrú na tú nohu.