Čo zatiaľ urobil Smer zle?
Čo zatial spravili zle ? Napríklad trestné právo viem a čo ešte ďalej ? Myslím odkedy sú teraz nanovo zvoleni
Zrušenie úradu špeciálnej prokuratúry
Skrátenie premlčacej doby a trestov
Zvýšenie poslaneckých platov o 100%, Dosadzovanie svojich ľudí do úradov
Vykrádanie druhého piliera
Zníženie daňového bonusu na dieťa
Zvýšenie poplatkov na úradoch
Obmedzovanie slobody médiám
Obsadenie rtvs
Nesystémové riešenie- dotovanie hypoték
Zakrývanie zločinov a prešľapov svojich ľudí (Dankov semafor, Dolinková a novorodenec)
Podpora vojny a ruskej agresie
Medzinárodná hanba a zhoršenie vzťahov so zahraničím a Eu
@kluska plurarita nazorov nema nic spolocne so sirenim bludov. Antisystem nie je plurarita nazorov, to je podkopavanie slobod a demokratickych hodnot. A ano, majitel rozhodne akym smerom pojde jeho medium. Tak rozhodne majitel Joj-ky ako rozhodol majitel TV Slovan.
Ale ak pozvu predsedu parlamentu a kandidata na prezidenta do diskusie, tak tam ma ist. Je to zakladny prejav ucty k volicom a obcanom, nie ze sa bude trapne vyhovarat.
Ked sa ministerka kultury na jej oficialnej tlacovke spyta novinara odkial je, tak to je arogancia moci v priamom prenose.
Ked si ide prezident policie hrkutat s medzinarodne hladanym zlocincom do alternativnej (rozumej antisystemovej) televizie tak na to uz aj arogancia moci je termin, ktory nemoze vystihnut podstatu co toho co vyviedol.
Nesplietaj tu o karme, pretoze konecne by bolo na case aby sme (ste) pochopili co je demokracia a co maju robit ti, ktorych sme (ste nam) zvolili a ktori beru platy z nasich dani. Mimo mnohych inych veci maju za povinnost informovat verejnost o vsetkom co robia, nie len vybrane skupiny.
Nulová valorizácia platov v štátnej správe. Ešte možno by som si povedala oukéj, šetrí sa, ale oni zároveň v tom istom období zdvihli platy sami sebe. A nie o tých pár eur čo nedajú štátnym zamestnancom, ale ďaleko, ďaleko vyššie zvýšenie. Tak napríklad, okrem iného, toto pokazili 😖
A ešte druhá moja "srdcovka" toho čo posrali je, zníženie daňového bonusu na dieťa. Zo 140€ na 100€, krása. A predpokladám, že budúci rok to opäť znížia. A potom už nie - lebo 2 roky pred voľbami sa už robia "nenápadné" predvolebné kampane, takže takéto nepopulárne opatrenia robiť z taktických dôvodov nebudú 🙂
@viestta pluralita nazorov je, ze sa napr zoberie tema vakciny na covid, jedna strana rozprava o pozitivach a druha o negativach. Pokial je v mediach iba ta o pozitivach, znamena, ze je to len cista propaganda a nie objektivny pohlad na vakciny. Strasne vela bludov zaznelo z tej propagandy. To si nepostrehla? Takze pokial su tie bludy v konkretnych mediach, tak to je ok, pokial su bludy v inych, tak to je uz antisystem, potlacanie demokracie :D Priznala si, ze majitel urcuje, ktorym smerom ide, takze o pluralite nazorov nemoze byt ani rec a karma to je, lebo sa vsetko vracia tam kde ma. Kto druhemu jamu kope, sam do nej pada. Nepostrehla si inac ist cas vypinanie alternativnych vebov? co keby tak spravila druha strana, zeby vypla markizu, jojku, rtvs? 🙂 oni su este mierni. Ano, profesionalne to nevyzera, ale skus sa pozriet ako nas reprezentovala predosla vlada. Ako sa vadili, bili a ako nam hanbu robili v zahranici. Nejako skoro sa na vsetko zabuda. Ja som nevolila smer a ani harabina, takze klud.
@kluska ale je to plurarita nazorov. Kazde medium sirilo to co uznalo za vhodne a konzument informacii si mohol vybrat, castokrat len nazory, nie fakty. Dalsia vec je, ze na take ako ockovanie nie je relevantny nazor ale fakty. Fakty podlozene vyskumom, fakty podlozene statistikou, nie prekrutene alebo relevantne nepodlozene informacie.
@viestta ked sa bavime konkretne o ockovani na covid, tak fakt bol iba jeden na zaciatku, ze je to vakcina na covid a ze bola vyrobena a schvalena v rychlom procese pre emergency pouzitie, ostatne vsetko boli len predpoklady a viera v zachranu, fakty sa ukazali az neskor a teda boli uplne odlisne od toho co sa vydavalo na zaciatku ako fakt.
Okradol ma o peniaze v druhom pilieri nechcem sa rozpisovať mám tie čísla čierne na bielom akurát sa tu naseriem. Za vraždu dvoch dvadsaťročných ľudí je priamo zodpovedný Fico tak ako za vraždy stoviek dvadsaťročných ľudí je zodpovedný senilny liliputan v kremli.
@larinka552 tesat toto do kameňa a kamenom trieskať hlavy hlupakom
@alenamihal uplne trefne
@kluska tak je rozdiel keď sú pozastavené alternatívne médiá resp.dezolate platforma ktorá šíri klamstvá , dezinformácie, hoaxy. Zároveň je siritelom agresie vulgarizmov a zosmiešňovania..
A je rozdiel keď ide vláda na slobodné demokratické médiá Markíza napr., a chce ovládnuť verejnoprávnu RTVS zaviesť tam jednostrannu mienku všetko pod diktátom dnešnej koalície . S vyhrážkami my tu teraz vladnene.
Ak v tomto nevidíš rozdiel tak ja už neviem.
@kluska a ešte ku covidu prešetriť to majú pologramotni poslanci SNS ako fakt ?
Dovoľ sa mi zasmiat .
Tak isto ovládnuť RTVS majú zas ti poslanci zo sns ktorí veľmi ťažko hľadám slová nevedia ani 2 vety poskladať? Pani ministerka nekultury, ktorá uteká pred novinármi a robí čistky ako za čias normalizácie., ale svoj nazor bez papiere ani povedať nevie.. ta ktorá nechodí na žiadne debaty lebo by sa tam úplne znemožnila..
Ako poviem to na rovinu, moc dostali hlupaci a mafiáni. Nič viac nič menej.
A z toho nič dobré nikdy byť nemôže.
Ja sa desím že moje vnúčence by mali vyrastať v krajine pologramotnych idiotov ktorí to tu riadia a hrajú sa na polobohov.
Ako som písala ak tuto nevidíš rozdiel tak koniec ,,,nech posledny zhasne
@kluska az na to, ze bola vynimocna situacia..ty skutocne nevidis rozdiel?...ak nie, tak mi je ta neskutocne luto.. fico by konzl podobne
Fico vychytal najlepsie obdobie, ake slovensko po revolucii malo a napriek tomu dokazal dodrbat uuuuplne vsetko.. zatial, co matovic vychytal to najborsie obdobie (kovid, vojna, inflacia, energeticka kriza)
Zabili novinára a jeho snúbenicu?! Pozri film Kuciak: Vražda novinara
@kluska daj dokaz
@apolka77 ak alternativne media nazyvas dezole platforma a markiza a jej podobne su podla teba slobodne demokraticke media, tak sa isto uz nemame o com bavit, je to len nazor proti nazoru. Kto urcuje co je dezole platforma a co slobodne demokraticke medium? Apropo na tej slobodnej demokratickej nedezole platforme som zachytila vela hoaxov, klamstiev a dezinformacii ;) Inac nazor na politiku ti neberiem, kazdy ma nejaky. Ale ked matovic chcel presetrovat mafiu, ten co ma psychiatricku diagnozu, tak aj ti zo SNS a zo smeru mozu chciet presetrovat chyby predchadzajucej vlady ci? Zase ten matovic ukazal, ze sa da aj s diagnozou robit velke veci...
@erikavesela zase nerobme z matovica chudacika, pocas vynimocneho stavu sa da aj vyuzit svoje postavenie a robit nevidane veci. Aj vyuzit svoju moc, aj nabalit sa pri koryte. A vystupovanie teda 4 cenova kategoria. Fico popri nom vyzera ako studovany inteligent ;) Apropo najlepsie obdobie ake slovensko malo vychytali hlavne Meciar, Dzurinda, o nich sa uz nepise, to su ti ktori zacali pekne rozpredavat majetky slovakov. Boli sme bohaty samostatny stat. Moj muz polak mi hovoril aku biedu mali oni v polsku a ze my sme este ako ceskoslovensko boli bohata krajina. Az kym neprisla privatizacia...
@viestta ale neoficialne info malo aspon zazniet v RTVS, kedze kazdy obcan ma pravo na objektivne informacie. Verejnopravna televizia ma informovat obcanov co sa deje a nie davat nazory, maju iba informovat pravdivo a obcan si ma vytvorit nazor sam. Ale no, obcan nemoze mat nazor aky chce, treba mu ho predsa dat, podsunut co je spravne. Lebo potom bude anarchia 🙂
@kluska dve poznamky:
1. Ak vidis Fica ako studovaneho inteligeta je to tovoj nazor, ale ze sa vyjadruje ako posledny hulvat zo stvrtej cenovej je neodpskriepitelny fakt
2. verejnopravne medium ma publiku predkladat overene a podlozene informacie. Neoverene a nepodlozene si moze kazdy hladat kde len chce a moze si vytvorit nazor aky len chce, ale fakty ostavaju faktami, bez ohladu na to ako si ich kto vylozi
Kopirujem z sme.sk .
zozbieral som 35 vecí, ktoré stihla vládna koalícia Smer, Hlas a SNS pod vedením premiéra Roberta Fica za uplynulých šesť mesiacov urobiť. Bez ďalšieho komentára.
Výmena a spôsob výmeny policajného vedenia.
Výmena vedenia policajnej inšpekcie a následné personálne čistky.
Reorganizácia útvarov strategickej komunikácie a odborov boja proti hybridným hrozbám. Vyhrážanie sa právnymi krokmi jednotlivým úradníkom, ktorí ich viedli.
Výmena členov Súdnej rady a následný pokus o odvolanie jej predsedu Jána Mazáka.
Odvolanie riaditeľa Štátnej ochrany prírody a riaditeľov NP Veľká Fatra, TANAP-u, Poloniny, Muránska planina, Nízke Tatry a riaditeľky Malej Fatry. Presun nového výberového konania do režimu neverejné.
Zastavenie financovania mimovládnych projektov na ministerstve životného prostredia.
Postavenie mimo služby vyšetrovateľov, ktorí riešili kauzy politickej korupcie, ich šikanovanie a vyhrážanie sa im.
Zrušenie dotačného projektu na výučbu mediálnej výchovy a boj proti dezinformáciám na školách.
Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry a degradovanie jej prokurátorov.
Oklieštenie a reorganizácia NAKA.
Presadenie zásadnej zmeny trestných kódexov, ktorá znižuje tresty za korupciu – aktuálne na Ústavnom súde.
Predloženie zákona o RTVS, zmena na STaR a podriadenie politickej kontrole.
Okresanie rozpočtu RTVS.
Okresanie druhého piliera.
Zvýšenie zdravotných odvodov pre zamestnávateľov.
Dosadenie Pavla Gašpara na čelo SIS obídením zákona a prezidentky.
Ovládnutie kontrolných úradov – pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, verejné obstarávanie, reguláciu sieťových odvetví, Štatistického úradu a ďalších.
Razantné personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách.
Zrušenie grantov pre ľudskoprávne organizácie na ministerstve spravodlivosti.
Predložený poslanecký návrh zákona o mimovládnych organizáciách, ktorý má zaviesť označovanie zdrojov zo zahraničia.
Zrušenie usmernenia, ktoré pomáhalo trans ľuďom.
Stretnutie s ruským ministrom Sergejom Lavrovom.
Česká republika zrušila spoločné rokovania vlád.
Oslabenie kreditu u zahraničných partnerov.
Predloženie a v niektorých prípadoch už aj schválenie zákonov, ktoré znižujú verejnú kontrolu vo verejnom obstarávaní, oslabujú posudzovanie vplyvov na životné prostredie a zrýchľujú vyvlastňovanie vo verejnom záujme.
Zasadenie sa o vyradenie Jozefa Hambálka zo sankčného zoznamu.
Hrozba pozastavenia eurofondov a plánu obnovy zo strany Európskej únie.
Vyhrážanie sa novinárom SIS.
Minister vnútra Šutaj Eštók a bývalý policajný prezident Tibor Gašpar na diskusii u hľadaného extrémistu.
Nehoda Andreja Danka.
Trestné oznámenia a verejné útoky na novinárov.
Obídenie zákona pri zvýšení platov členov vlády.
Nepriznané majetky členov vládnej koalície a nejasnosti ohľadom ich nehnuteľností.
Zvýhodňovanie Penty a Agelu pri pláne obnovy a reforme nemocníc.
Obmedzovanie prístupu verejnosti k informáciám, keď ministri nekomunikujú s médiami.
Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/23309160/35-veci-kto...

@viestta no ale presne takto fungovalo AJ doteraz. Nepozyvali SA ludia s inym nazorom alebo SA pozvali v pomere 1:3 pricom ten 1 bol znemozneny tymi 3 (dokonca aj moderatori viedli diskusiu tak, ze ten 1 sa citil ako hlupak. Pluralita nazorov teda vobec nebola, iba jeden spravy nazor a ten druhy bol dezinformacie. Obsah vysielania je uz davno kontrolovany tymi, ktori media vlastnia. Neviem kdE si Bola doteraz ked ti to nevadilo. Jednoducho SA to Len otocilo, karma. Ale media idu dalej Tu istu pesnicku, kedze majitel je ten isty. Preto to takto AJ vyzera. That's it.