icon

Čo znamená Bidenovo povolenie pre Ukrajinu?

17. nov 2024

Biden dal Ukrajine povolenie použiť americke rakety dlhého doletu proti Rusku. Čo to pre nás znamená? Je to nejaké riziko aj pre nás všetkých ?

Strana
z4
hugoboss1923
17. nov 2024

Nie, nám žiadne riziko nehrozí. To skôr ruským a severokórejským vojakom.

vevesh
17. nov 2024

No, tak to zalezi, ci maju atomove hlavice, aky rozptyl a ako fuka vietor.....🙄🙄🙄okamzite riziko ziadne, dlhodobe, tak zalezi, ako velmi rusov naseru (a ci oni tiez pouziju atomove hlavice a kadial bude fukat vietor v dobe dopadu....)....

lija22
17. nov 2024

@hugoboss1923 to znie optimisticky 👏

autor
17. nov 2024

Áno ja som aj myslela skôr také, že či nám hrozí riziko vramci rekacie Ruska

vanilkovazmrzka
17. nov 2024

Riziko pre nas vsetkych je putinov maly penis

titi22
Odpoveď bola odstránená
hugoboss1923
17. nov 2024

U Rusov človek nikdy nevie, čo im skrsne v hlavách. Pokiaľ ale napadli Ukrajinu a nemajú problém so zabíjaním civilistov, potom sú schopní všetkého.

katka700
17. nov 2024

Dúfajme že tie rakety rozkradnu, vojna skončí ako takým prímerim (kde ani 1 oligarcha nedostane čo by chcel) a neskočíme tak že celá Eurazia bude vyzerať ako veľká verzia Gazy.

annm81
17. nov 2024

Toto tu sa malo udiať už dávno, len západ bol príliš posratý z vyhrážok Ruska. Pozrite sa, čo aktuálne predvádzajú na Ukrajine. Nasprostalý zaostalý národ, ktorý si nevie bačovať ani na vlastnom území, ale sníva o impériu. Možno spočiatku bolo potrebné byť opatrnejší, ale to už je dávno neaktuálne. Čím skôr Európe dôjde, že je de facto vo vojne a začne podľa toho konať, tým skôr a s menšími následkami sa z toho dostaneme.

liv1
17. nov 2024

Ja to vidim tak, ze Trump chcel vojnu ukoncit. Bidenovci nie, tym sa asi paci vojna v Europe. Takze to narychlo schvalili este pred vymenovanim noveho prezidenta. Netusim ci nas to moze ohrozit ci nie, akurat moj osobny nazor je, ze sa to cele este viac vyeskaluje. Hovori sa, ze tie rakety dokazu ovladat len americania, nato, takze sa Putin vyhraza ze je to priame zapojenie sa nato do vojny. Tak drzme si palce.

abbey1
17. nov 2024

Uvidíme, čo z toho bude. Rozumný nápad to určite nebol.

vevesh
17. nov 2024

@liv1 akurat som muzovi vravela, ze ktovie co biden do januara vystroji, predsa len su to 2 dlhe mesiace, ktore este ma🙄🙄🙄🙄no, nenechal dlho na seba cakat...😬😬😬

ahhola
17. nov 2024

To znamena, ze je to Proxy war, ako sa tvrdilo od 24.2.kedy skoncil kovid.
Co ma co stary senil spoza oceanu davat UA nejake povolenie? 💥

hiro
17. nov 2024

@liv1 Severokórejčania na Ukrajine sú ok ale rakety strielané z Ukrajiny nie sú?
A Trumpovi sú vojny ukradnuté len si mydlí péro aký je on šašo.
Rusko je založené na vodcovi a ten je starý onedlho aj tak zomre takže s ním skončí aj vojna.

annm81
17. nov 2024

@ahhola Á, naši starí známi konšpirátori sa zlietajú. Dobré ráno, stará mať, povolený rozsah použitia zbraní je štandardnou súčasťou každého jedného obchodu s vojenským materiálom.

okoloiduci5
17. nov 2024

Nemam aktualny zdroj, a ci je vobec pravdivy... ale. Rakety dlheho doletu nevedia ukrainci obsluhovat, pri nich by museli byt vojaci USA, alebo niekto znaly z Nato. A to je zapojenie Nato do vojny. Tak dufajme ze to nieje pravda. Verim ze ked Trump bude oficial, sadne do lietadla, obeha to tu a bude klud. Sam to vyhlasil, verim ze to tak bude. Ten je aspon pri zrelom vedomi narozdiel od Bideta

annm81
17. nov 2024

@hiro Otázka, čo nás čaká po jeho smrti. Ďalší podobný šialenec? Občianska vojna? V Rusku, kde je bordel aj za normálneho stavu, to môže vysoko pravdepodobne znamenať, že Čečeni predajú jadrové zbrane každému, kto bude ochotní platiť, len preto, aby porazili Moskvu, Dagestanci si rovnako zafinancujú svoj boj za nezávislosť,. Pridajme do toho celú kôpku oligarchov bez morálky ale zato s vlastnými záujmami. Vďaka omylu zvanému Rusko, nás čakajú krásne časy.

annm81
17. nov 2024

@okoloiduci5 A čo očakávaš, že Trump ponúkne Rusku ako protislužbu za to, že Rusi sa ukľudnia? Či sa na nich zahľadí spod oranžovej ofinky, Putin vymäkne a už bude pohoda?

ahhola
17. nov 2024

@annm81 netrap sa, nulandova poriesi, ako v 2014.🤣🌿

annm81
17. nov 2024

@ahhola Nuland? Už si ma raz nepresviedčala, ako vraj potvrdila financovanie revolúcie na UA? A keď sa na ten tvoj "dôkaz" človek pozrel, tak zistil, že buď nevieš anglicky, alebo nechápeš kontext? Máš teraz nejaký lepší zdroj?

Myslíš si, že keď Irán dodáva zbrane Rusku, tak určite nemá podmienky, napr. že tie zbrane neskončia v Izraeli? Čo myslíš, môžeš si ako súkromný výrobca vojenského materiálu len tak vyvážať tovar bez súhlasu vlády? Tieto tvoje predstavy o tom, ako funguje svet sú veľmi úsmevné.

hiro
17. nov 2024

@okoloiduci5 "Verim ze ked Trump bude oficial, sadne do lietadla, obeha to tu a bude klud" no, to je paradox že ľudia veria chronickému klamárovi čo tvrdí že to vyrieši za jeden deň... Niečo ako ľudia veria Ficovi že diaľnica pod jeho vládou bude do roku 2010. Je 2024 a stále mu to veria že to splní.

ahhola
17. nov 2024

Ty a nie je to aspon zaujimave, ze nejaka 0landova s igelitkou plnou mariskovych susienok robi roztlieskavacku oranzovej revolucie, (vsak dnes si mohla vidiet, ako to bolo u nas 89.,ziadna spontannost, ale scenar) ci aka farba to bola, kto si to ma pamatat pri tej ich strake tymosenko a inych rabovavacoch... Mlady hunter biden co v bordeli zabudol notebook a chudak co ho nasiel, mal na krku od cia, cez ci5 po m0sad a naku🤣to co malo znamenat, ze za jeho viceprezidentovania si bidet junior vyhadzoval z kopytka na UA... Keby mohli, zrovnaju to tam nappalmom, ked sa im tak osvedcil vo V.
Nezamyslaj sa nad tym, radse mi opis par vetami svoju teoriu a zaniku Nord streamu. 💥

lizatko1009
17. nov 2024

@hiro 👍

vler
17. nov 2024

Jeden Daladier stacil

biba_18
18. nov 2024

@annm81 a nie len zbraní, v každom dobrom obchode sa tovar používa podľa dohody a keď sa chce použiť inak ako bolo dohodnuté, tak sa rokuje…

vevesh
18. nov 2024

@biba_18 no, tak tymto by som si nebola ista, ze musis/mas pouzivat podla dohody. Najznamejsi pripad je saddam a chemicke bomby kupovane z nemecka ci cyklon b kupovany nemcami z usa. A klasicka vyhovorka, no co ja viem, na co to kupovali, hlavne ze zaplatili...🤐

katka700
18. nov 2024

@annm81 To nie je omyl zvaný rusko ale nenazranost a krátkozrakosť euroamerickych lídrov. V 90tych rokoch bola historická šanca dostať Rusko do nato. Keby ju využili dnes by žiadna vojna nebola. Lenže oni potrebovali s pomocou ozrateho jelcina rusko úplne rozkradnut a zničiť. Ludia sa tam mali totálne na pitchu, preto sa dostal puto k moci a prvé roky mal reálne obrovsku podporu. Lenže je to vychcany kgbak a oligarcha jak všetci ostatní a pred vojnou s ua ho mali domáci plné zuby a keby nezačala vojna tak už v Kremli nie je zbavili by sa ho miestne klany oligarchov.
Nezabudni ze puto patrí medzi "mladých globálnych lídrov" pána schwaba z ekonomického fóra - konšpiracna teória dosť pririahnuta za vlasy je že vojna je na objednávku. Napadnutie Ukrajiny bol totálne nelogicky a nezmyselný krok, tie kecy o niekdajšej rozlohe ruska boli také tlachy pre prepite mozgy.

alkoholik
18. nov 2024

@okoloiduci5 Pri zrelom vedomi Trump??? Presne pre toto ma Fico a jemu podobni zo Slovenska trhaci kalendar.

alkoholik
18. nov 2024

Ruska logika je : ja mozem tyrat spoluziaka ale ked ma bude tyrat iny spoluziak tak to mi nesmie robit. Oni dotiahli 10 tisice sikmookych a pouzivaju rakety na celom uzemi a vy tu splietate pouzite NATO rakiet na ciele v Rusku. Ano uz to malo byt davno a nie sa tu hrat na... Rus rozumie len sile a nicomu inemu.

annm81
18. nov 2024

@katka700 Hej, západ nesie zodpovednosť za celý svet. Môže za to, že Rusi si vybrali ožratého Jeľcina, rovnako ako že si Česi vybrali ožratého Zemana. Môže za to, že Putin, ktorý sa staval do čela reformného hnutia po páde komunistov, začal snívať vlhký sen o impériu, rovnako ako môže za to, že náš najpopulárnejší politik sa zmenil z proeurópskeho demokrata na proruského fašistu. NATO s Rusmi spolupracovalo na širokej báze. Rovnako bol vytvorený program spolupráce s EU. Pošahaní nemeckí politici dodnes nahlúplo dúfajú, že zrazu sa Rusi otočia, nastane mier a všetko bude ako predtým. Rusi sú tí, ktorí nesú plnú zodpovednosť za to, kam ich krajina smeruje. Majú suverenitu, majú k dispozícii obrovské množstvo zdrojov na to, aby boli na úrovni susednej Kanady. Ale oni sa ich rozhodli rozkradnúť oligarchami a investovať do rozpútania dobyvateľskej vojny (zatiaľ len) na Ukrajine a do hybridnej vojny so západom. Sú plne zodpovední za to, v akom stave je ich vlastná krajina - to nie je žiadny bábkový štát, ale najväčšia krajina sveta, disponujúca najväčším jadrovým arzenálom sveta.

Strana
z4