icon

Čo znamená pre vás byť kresťanom?

25. apr 2022

Len sa tak zamýšľam, zaujíma ma, čo pre vás znamená byť kresťanom?
Mám pocit, že pre niekoho len "kľačať v prvom rade" aby bol na očiach farárovi, nie pred Bohom.
Čo pre vás znamená Boh?

hlubik
26. apr 2022

@viestta ja neposudzujem a nezhadzujem

janai1
26. apr 2022

@hlubik no tak zo mňa asi ťažko keď v to neverím ... ale s jednoduchšími škoda slov...

a na čo si mám odpovedať sama? veď ty mi odpovedz keď máš potrebu na mňa útočiť, čo je mimochodom veľmi kresťanské 👍

janai1
26. apr 2022

@hlubik ale keď ty nevieš odpovedať možno to budú vedieť @alexka89 @nenne9 @dancula2

elfi1
26. apr 2022

Uz nastastie len minulost

sunyrose
26. apr 2022

Byť kresťanom pre mňa znamená byť nasledovníkom Ježiša Krista - najväčšieho človeka, aký kedy žil na tejto zemi. On mi dal dokonalý príklad toho, ako sa má pravý Boh, Stvoriteľ neba a zeme uctievať. Toto náboženstvo nie je založené na obradoch, pretože Ježiš zaviedol Novú zmluvu, čím Starý zákon pre nás, ako jeho nasledovníkov stráca výzanm - nemáme ho dodržiavať tak, ako starovekí Židia. Príchodom Ježiša naplnil svoj účel - mal doviesť ŽIdov k Ježišovi prostredníctvom zaznamenanej rodovej línie... Aj keď mnoho z Mojžišovského zákona Ježiš prevzal a mnoho zákonov vyvýšil - viď kázeň na vrchu, Nový zákon obsahuje iba niekoľko priamych príkazov..., je skôr založený na zásadách, podľa ktorých by nasledovník Krista mal žiť. Neuctievam Ježiša, ani žiadny obraz, či sochu, žiadneho svätca, pretože to nerobil ani zakladateľ kresťanstva. Počas celej svojej služby všetku svoju pozornosť obracal na svojho Otca, od ktorého bol vyslaný. Neuctieval ani svoju matku - Máriu. Všetko, čo nasledovník Krista má vedieť je obsiahnuté v Biblii. Mnoho náboženstiev sa v zásadných výkladoch od seba odlišuje, nič to nemení na fakte, že to, ako máme Boha uctievať je obsiahnuté v Písme a ten kto má byť uctievaný má právo si stanoviť to, ako si to od nás želá. Cirkvi kresťanstva si v mnohom navzájom odporujú. A čo pre mňa znemaná Boh? Dôkazy, ktoré som rokmi nadobudla hovoria za to, že je Tvorcom všetkého a teda aj zdrojom života. Stvoril ľudí s istým zámerom a svoj zámer aj splní. Neprepadá má úzkosť ani strach z toho, čo sa vo svete deje a ani z toho, čo ešte má prísť, pretože tieto veci boli v Písme dávno predpovedané. Sú predzvesťou toho, že sa Ježišova vzorová modlitba do bodky splní. Božie kráľovstvo - vláda od Boha napraví natrvalo to, čo ľudské vlády nevedia dosiahnuť....ľudstvo bude pozdvihnuté k dokonalosti, ktorú Adam s Evou pre nás stratili. Rada by som citovala z Písma dva texty. Sú zapísané apoštolom Pavlom v liste Hebrejom 11. kap. 1 a 6 verš: "Viera je dobre podložené očakávanie toho, v čo dúfame, a presvedčenie o veciach, ktoré nevidíme". A 6-ty verš: "Bez viery nie je možné páčiť sa Bohu, lebo ten, kto sa približuje k Bohu, musí veriť, že Boh je, a že odmeňuje tých, ktorí ho usilovne hľadajú". Človek nemôže veriť v Boha ak ho nepozná a ani správne ho uctievať, pokiaľ ho "usilovne nehľadá", teda nezískava informácie o ňom....

viestta
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
26. apr 2022

@hlubik
Ak neposudzujes a nezhadzujes, ako vysvetlis svoj prvy prispevok? Pockaj... ja viem... len vravis svoj nazor, ze?

hlubik
26. apr 2022

Ďakujem pekne za všetky komentáre k môjmu príspevku , ospravedlňujem sa každej jednej a posielam 🌹

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nenne9
26. apr 2022

@janai1 halo?uniklo mi nieco?preco ma oznacujes?nepamatam sa ze by som s tebou niekedy viedla debatu a ani neplanujem, vynechaj ma kaskavo zo svojej debaty, dakujem

janai1
26. apr 2022

@nenne9 tak like-uješ že mám na hovno život, tak asi o mne niečo vieš

nenne9
26. apr 2022

@janai1 stalkujes ? Tak to teda mas zivot na hovno

janai1
26. apr 2022

@nenne9 🤣 tak asi vidím.. Úbohé

nenne9
26. apr 2022

@janai1 nemas co robit...stastna si zena

janai1
26. apr 2022

@nenne9 áno som šťastná, ďakujem za tvoju starostlivosť... Len potom nechápem prečo si myslíš, že mám na hovno život a zároveň ze som aj šťastná 🤔 nejaká schýza?

hlubik
26. apr 2022

@zoro9836 presne to som sledovala tym prispevkom čo som napisala a ďakujem ti za to, že si tu napísal.
Ďakujem.

nenne9
26. apr 2022

@janai1 tak po prve je moja vec co lajkujem a po druhe ked mas chut sa hadat, tak sa pohadaj s metlou.alebo sa venuj manzelovi, frajerovi, detom, psovi, papagajovi, kamoske, sebe ..?pa

janai1
26. apr 2022

@hlubik 🤣 ktorým príspevkom? Jediný si tu napísala v ktorom si ma urážala

janai1
26. apr 2022

@nenne9 ja sa nemám chuť hádať, ty tu prskáš 🤷‍♀️ mňa zaujíma dôvod ale evidentne sama nevieš

rikarika
26. apr 2022

Byt krestanom pre mna znamena, ze vsetko co mi boh do zivota zoslal ma nejaky zmysel a urcite vedel preco to robi, dakujem mu za deti, pracu, zdravie, zopar super ludi v mojom zivote a celkovo za relativne pokojny zivot. Do kostola vsak nechodim a cirkev ako skupinu mafianov a....neuznavam.

hlubik
26. apr 2022

ženy do toho 👍 diskusia jak hrom

nenne9
26. apr 2022

@hlubik ta pani sa chce hadat, muza asi z nej slak triafa ked do neho takto rype, tak sa vybral do krcmy a ona sa chce hadat a hadat, frustracia velka

hlubik
26. apr 2022

@janai1 neuražala , asi to tak vyznelo. Ale že tu ste ma skoro ukameňovali ale každá je bez chyby. Čítam veru

hlubik
26. apr 2022

@nenne9 👍

janai1
26. apr 2022

@nenne9 podľa seba súdim teba?

andreatytler
26. apr 2022

@zoro9836 Tebe dava boh pokoj a vnútornú silu, vyrovnanosť a pohodu. Je boh jediny zdroj pokoja a vnútornej sily? Nemyslis ze tieto veci je mozne ziskat aj inde ako u boha? Ja myslim ze ano a teda neznamena ze clovek ktory v boha neveri nemoze mat vyrovnanosť a pohodu.

katkamatka7
26. apr 2022

Láska je pokoj.

janai1
26. apr 2022

No nič, evidentne vy fanatičky neviete prečo niečo tvrdíte tak škoda slov s Vami... Hlavne že kresťanky 🤣 presne o Vás je úvodný príspevok
Tak ja idem žiť svoj hrozný život a Vás dúfam osvieti konečne čo znamená viera v Boha

ckocka
26. apr 2022

@zoro9836 čo je vágna náhrada? Vnútorná sila a vyrovnanosť neveriacich? No ale ak jestvuje, tak predsa je. Vnútorná sila je stále vnútorná sila, nech pramení z viery v seba, v Boha, vo svoje schopnosti alebo vedomosti. Alebo myslíš že ak je to založené na rozumových argumentoch tak má nejakú nižšiu hodnotu? Ale pre koho?

molen2
26. apr 2022

Pre mna krestanstvo je viera v Jezisa Krista a jeho nasledovanie. Mam s nim osobny vztah a snazim sa zit podla jeho pravidiel aj ked velakrat zlyhavam. Po smrti ocakam zivot vo vecnosti s nim a ostatnymi. NIe pre to ze sa snazim zit dobre a si to zasluzim (lebo nikto si to nezasluzi) ale preto lebo vierou v neho mi daroval tento zivot. Jeho krv zmyla moje hriechy a ja mozem zit v pokoji a radosti. Ponuka to kazdemu.....