icon

Čo znamená pre vás byť kresťanom?

25. apr 2022

Len sa tak zamýšľam, zaujíma ma, čo pre vás znamená byť kresťanom?
Mám pocit, že pre niekoho len "kľačať v prvom rade" aby bol na očiach farárovi, nie pred Bohom.
Čo pre vás znamená Boh?

Strana
z3
vanda323
26. apr 2022

Tak v prvom rade kresťan by mal veriť v Trojjedineho Boha otca, Ježiša Krista a Ducha Svätého utesitela.
Ďalej život kresťana by sa mal líšiť od života ateistu ....
Kresťan by mal byť svetlom v tomto svete pre neveriacich...
Láskou hlavne, odpustanim....

maria1678
26. apr 2022

Znamená pre mňa absolútne všetko 💖

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vanda323
26. apr 2022

@zoro9836 Ja mám pocit že sa mi nič nedarí....
Že stále každý deň tie isté hriechy

beataxxx
26. apr 2022

Nie som veriaca v tradicnom zmysle slova, ale som presvedcena ze byt Krestanom by malo znamenat, aby clovek rozlisoval medzi dobrom a zlom, aby pomahal inym ludom podla svojich moznosti niekedy aj na ukor svojho osobneho komfortu, aby bol laskavy a tolerantny, proste aby bol dobrym clovekom.Protivia sa mi kristuskari, co si idu kolena zodrat a mimo kostola su zli k svojim blizkym

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vanda323
26. apr 2022

@zoro9836 To si veľmi pekne napísal...veľmi sa mi to páči.
Nioo ja mám pocit že stále stojím na Tom istom mieste a neviem ako sa pohnúť

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vanda323
26. apr 2022

@zoro9836 Vidíš ja som taká hlúpa, mne kým niečo niekto nepovie na rovino vôbec neviem čo mám robiť

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
anaj_janka
26. apr 2022

@vanda323
Ži zameraný na večnosť
Ak nežiješ zameraný na večnosť, si sústredený na tento pozemský život. Starosti sveta ťa ľahko stiahnu, odlákajú zo správnej cesty. V jeden okamih môžeš byť pevne presvedčený nasledovať Ježiša za každú cenu, v ďalší okamih padneš a robíš kompromisy.

Ako si vybudovať charakterovú stálosť:
Často sa modli, pros Boha o pomoc.
Keď Boh od teba niečo žiada, neváhaj to vykonať.

Týmito dvoma prostriedkami- modlitbou (udržiavaním kontaktu, spoločenstva s Kristom) a poslušnosťou, ktorá musí byť bezvýhradná (a bez kladenia podmienok Bohu) sa človek každý deň dostáva bližšie k premene charakteru, z povrchného, nestáleho, nespoľahlivého sa stáva pevným, spoľahlivým. Jeho presvedčenie byť verný Pánu Ježišovi a obstáť v životných situáciách i v skúškach mu vydrží po celý deň, málokedy skĺzne, no hneď si uvedomí, že sa odklonil, kajá sa z toho.
Neposlušnosť je hriech. Robí ťa nespoľahlivým, hýčka tvoje telo, ľahko klameš, nedodržíš svoje sľuby, tvoje ústa sú zdrojom prázdnoty a klamu.
Ak ti robí problém prijať napomenutie, máš problém s pýchou. Ak ťa pohoršuje kázeň, ak sa ľahko urazíš, chýba ti pokora, máš problém s pýchou.

Aby si pomenoval veci správne a netáral "do vetra", premýšľaj nad ich významom a pýtaj sa Pána, ktorý je zdroj pravdy, ako vidí situáciu On.

Mať duchovné dary nezaručuje SPÁSU.
Najprv sa musíš znovuzrodiť - človek bez vzťahu s Bohom,získa osobné spojenie s Kristom.
Takže možno si celý život flirtoval s Bohom, nebral Ho vážne na 100%, chcel si si uchovať "kúsok" svojho, nepodriadil si Mu celý svoj život.
Ak to myslíš úprimne, vyznaj hriech - čin pokanie Bohu, z toho,že si Mu nepodriadil celý svoj život (On roky čakal- vnímaš Jeho plač?...ja áno). I iné hriechy Mu vyznaj, pros Ho o odpustenie všetkých hriechov, vedomých i nevedomých. Získať spásu je mat istotu večného života,nie že si bola dobrá,snažila si sa,ale že si hriešna a uvedomujes si to,že sama sa z toho nedostaneš,potrebuješ Spasiteľa,Záchrancu. Preto volaj na Pána Ježiša,tak ako ten slepý,Zacheus a ďalší:"Synu Davidov zmiluj sa naši mnou." Do neba ťa dostane jedine Kristus.
Potom Mu na modlitbe odovzdaj celý svoj život a pros Ho, aby ti pomohol v tomto vytrvať. Vedomým odovzdaním všetkých oblastí života Bohu, odovzdaním všetkého Bohu, sa znovuzrodíme a Duch Svätý nám poskytuje ochranu.
Keď Bohu všetko odovzdáš, neponecháš si nič, teda Jeho poslúchaj a nasleduj vo všetkom. Odovzdať Bohu všetko znamená podriadiť Mu všetko.

erosmal
27. apr 2022

@vanda323 každý sme v istom zmysle "nehodní" .. a z môjho pohľadu máme všetci stále tie isté hriechy dookola.. predsa nie sme dokonalí, aby sme boli bez hriechu - a ak by sme mali mať stále iný hriech tak to by sme museli byť nekonečne vynaliezaví 😅 .. ide o to stále znižovať frekvenciu tých istých hriechov a aj napriek vedomiu, že sme nedokonalí a nehodní, sa snažiť byť stále lepšími.. každý ma občas pocit, že prešlapuje na tom istom mieste (vždy lepšie ako cúvať) ale iste to je len obdobie, treba myslieť pozitívne a snažiť sa pracovať na sebe 🙂

Strana
z3