Čoho sa najviac bojíte?
Čoho sa najviac bojíte?
Ahojte, napadla mi dnes taká otázka – každý z nás má niečo, z čoho má rešpekt alebo strach.
Niekto sa bojí o zdravie svojich blízkych, iný má strach z chorôb, samoty, výšok či uzavretých priestorov. Ja osobne sa najviac bojím že by som skončila na ulici ako bezdomovkyňa. A čo vy? Čo je pre vás tá najväčšia obava?
Bojím sa že ochorie alebo umrie niekto mne blízky. Bojím sa že ochoriem alebo umriem ja a že ako to potom prežijú.
Smrti, kedze nie som veriaca, beriem to ako konecnu. Ale vraj utrpenie je horsie, takze v tom pripade smrti manzela.
Nebojim sa ničoho ,bojím sa o
@anonym_autor ja sa bojím, že moje deti nikdy nebudú mať vlastné bývanie, v tomto štáte. Lebo šetrím jak blázon a stále to ma nensiu hodnotu a menšiu. Ten, kto stihol kúpiť byty ešte za prijateľné ceny, má vyhraté. Teraz už hypotéka bude len pre vyvolených. Keď pozerám tie ceny 3izb bytov. Mam chuť vyskočiť aj s deťmi z okna (neurobím to)
Ja sa najviac bojim, že budem musieť vziať len čo sa bude dať a budem s dcérkou odtiaľto utekať. Zvládli by sme to, no začínať dakde od začiatku bude ťažšie, no som na to v podstate pripravená. ...Žiaľ myslím si, že sa to stane ...takže sa na to pomaly pripravujem
@anonym_autor bojím sa, že vo svojom veku budem musieť začínať v inom štáte, den čo deň vo mne zreje rozhodnutie odísť z tohto marazmu. To sa už ani čítať nedá.
Smrti, staroby, chorôb (CMP s následkami, rakovina, operácie a pobyt v nemocnici...)
@anonym_autor bojím sa samoty a preto žijem v nefunkčnom vzťahu.
Bojím sa toho,že raz budem musieť byť bez svojho muža alebo deti.Ze zomrú a ja tu ostanem.Ale v tom prípade idem za nimi.Odmietam byť na tomto svete bez nich.
Ja som sa najviac na svete bala pôrodu. Panbožko to zariadil - sekcia bez jedinej kontrakcie.
Bojím sa, že straty blízkych, už som to zažila, čiže viem, aká je to bolesť a veľmi rada by som to najbližších 15-20 rokov neriešila.
@anonym_autor ja sa politických veci nebojím, s nadhľadom poviem, že sú to nafúknuté veci za účelom šokovať (novinári) a oblbovať ľudí vo svoj prospech (všetci politici). Život nebol ľahký ani v minulosti, ale že by som preto opúšťala svoju krajinu, to určite nie. Až tak politikou nežijem, aby som podľahla jej klamom. Do určitej miery môj život ovplyvňujú ekonomické rozhodnutia. Politické naťahovačky idú dosť mimo mňa.
Bojím sa chorôb, staroby, nemohúcnosti, odkázanosti na starostlivosť iných. Smrti nie, ale zomierania áno.
Bojim sa co s nami bude… nie priamo vojny, ale proste tento svet speje do s**ciek. Bojim sa, ze vdaka tomu, co sa deje okolo nebudu mat moje deti “dobry” zivot…
A este sa bojm skorej smrti, ze neuvidim deti vyrastat a nebudem tu pre nich, ked ma budu potrebovat…
Žien
@anonym_autor samoty.
Toho sa bojím asi najviac. Aj keď verím, že život pokračuje, tak asi horšie než akékoľvek utrpenie by pre mňa bolo, keby som skončila niekde naveky sama
Smrti rodičov a že všetko ostane na mne, mám na mysli dom a všetko v ňom...
@anonym_autor ja sa politických veci nebojím, s nadhľadom poviem, že sú to nafúknuté veci za účelom šokovať (novinári) a oblbovať ľudí vo svoj prospech (všetci politici). Život nebol ľahký ani v minulosti, ale že by som preto opúšťala svoju krajinu, to určite nie. Až tak politikou nežijem, aby som podľahla jej klamom. Do určitej miery môj život ovplyvňujú ekonomické rozhodnutia. Politické naťahovačky idú dosť mimo mňa.
Bojím sa chorôb, staroby, nemohúcnosti, odkázanosti na starostlivosť iných. Smrti nie, ale zomierania áno.
@anonym_a042d4 ani zďaleka to nie sú nafúknuté veci, mám už dosť rokov na to, aby som vedela porovnať, ako sa mi žilo pred 10,20,30 rokmi a dosť rodiny v zahraničí, v rôznych krajinách, aby som vedela, ako sa žije tam. Ostávala som tu kvôli rodičom, keď sa pominuli, mala som ísť do čerta aj ja. Popredať to tu a začať inde.
Bojím sa toho,že raz budem musieť byť bez svojho muža alebo deti.Ze zomrú a ja tu ostanem.Ale v tom prípade idem za nimi.Odmietam byť na tomto svete bez nich.
@doriiis toho sa bojím aj ja, že tu ostanem ja sama, viem, je to sebecké, ale chcem zomrieť prvá
Možno hlúpe, ale môj najväčší strach, ze sa mi nieco stane keď sú deti malé. Keď budú aspon natoľko veľké ze budú mat svoje povolanie ktoré ich uživí a budú sa vedieť o seba postarat, potom mi to už je jedno.
vojny a choroby
@anonym_autor samoty.
Toho sa bojím asi najviac. Aj keď verím, že život pokračuje, tak asi horšie než akékoľvek utrpenie by pre mňa bolo, keby som skončila niekde naveky sama
@lenkakravcova no tak každý to na inak,ja žijem osamote mnoho rokov ,nevadí mi to ,práve naopak,bojím sa toho druhého teda choroby pri ktorej by som bola nemohúca
Nebojim sa smrti ale toho, ze tu nebude nikto kto bude moje dieta milovat, tak ako ja. A ze v pripade akychkolvek problemov (choroba/vojna...) mu nebudem moct pomoct, nebude sa mat na koho 100% spolahnut.
Motylov 😀 uplne vazne
@anonym_autor nemyslím na to, čoho by som sa mala báť. (Smrť, bolesť, politika, strata blízkych, ako sa bude žiť mojim deťom v budúcnosti, atď.) Jednoducho už som si jedného dňa povedala, že nebudem plytvať energiou na strach, že už stačilo. Budem žiť tu a teraz a najlepšie ako viem. Odvtedy občas nejaký ten strach mnou prebehne, ale nevenujem mu nejakú špeciálnu pozornosť.
@anonym_autor samoty.
@lenkakravcova Samoty? Však to je raj. Konečne sa možnosť venovať a posúvať ďalej v tom čo ťa baví. 🙂
Raz keď budem starý asi tak 75r tak sa hádam k tomu dostanem.
bojim sa ze mi raz prepne a co ja viem zavrazdim celu rodinu. Nejak casto pocuvam o absurdnych pripadoch spravania sa navonok beznych ludi. Podla mna moze cloveku preskocit zo dna na den, z tyzdna na tyzden. To je katastrofa.
A este sa bojim, ze mi zomre muz, bez neho neprezijem a ani by som nechcela zit
@lenkakravcova Samoty? Však to je raj. Konečne sa možnosť venovať a posúvať ďalej v tom čo ťa baví. 🙂
Raz keď budem starý asi tak 75r tak sa hádam k tomu dostanem.
@hiro nemyslím takej samoty, ktorú môžeš opustiť. Ale samoty definitívnej. Predstav si, že si na celej zemi sám. Môžeš robiť čo chceš. Ale si sám. Mňa by to bavilo možno mesiac, dva, ale neviem si predstaviť niečo také roky, roky a roky, tisíce rokov. Nestretnut nikoho, neporozpravat sa s nikým, nemať možnosť milovať a byť milovaným.
Aj ja mám rada byť chvíľu len sama so sebou. Ale taká definitívna samota naveky, to by bolo pre mňa utrpenie.

krach tohto štátu , zavretia hranic, že budeme ruska gubernia - v podsate všetko dôvody vdaka ktorym padneš do chudoby