Cvaknutie lístka pred revízorom
ahoj ešte sa mi to nestalo ale keby idem načierno a vidím že je revízor, cvaknem lístok pred ním a označovač mi ho označí kebo ho nestihne ešte zablokovať . tak nemôže mi nič nie?
Mali by ten lístok uznať, od cvaknutia revizoroveho lístka sa označovač uzamkne za cca 10-15 sekúnd. Preto je tam ten casovy interval, aby si každý nastupujúci stihol cvaknúť lístok.
Vo chvíli, ako revízori nastúpia do MHD, zablokujú všetky cvakače. Nastupujú poslední aspoň mne sa stáva, že ich autobus na tej zastávke aj chvíľu čaká, asi si šoféri a revízori medzi sebou dávajú echo. To znamená, že ty nemáš šancu cvaknúť si lístok pred revízorom. Neviem skade si, ale napr. v BA sa dá kúpiť lístok cez smsku alebo cez aplikáciu. A mne sa v tejto súvislosti stala akurát tento týždeň jedna milá vec, keď šiel spolu so mnou v autobuse aj taký párik mladých ľudí do 20 rokov, ktorí stŕpli, keď zbadali revízorov a rozmýšľali, kde sa schovať. Jeden revízor kontroloval cestujúcich spredu, druhý zozadu a oni stáli pri dverách v strede. Akurát keď ich šiel kontrolovať ten spredu, pán vedľa nich ho začal spovedať ohľadom cien lístkov. Zabával ho až po najbližšiu zastávku, kde vystúpili. 😄 Bolo to od toho pána také milé, že som mala hneď lepší deň.
@au1994 niekedy sa stáva že revízor nastúpi, cvakne si lístok ako ostatný cestujúci a a sadne. a až po chvíľke sa postaví a začne kontrola cestovných lístkov. takze sa da keby ho niekto spozná cvaknut aj keď ho vidí ale to by daný revízor videl že kuka po nom a ide si cvaknut. ano som z ba.
Ešte raz, akonáhle zablokuje cvakače, už si necvakneš nič. Ak si sadne a čaká a potom až zablokuje, do chvíle kým sa nepostaví, nezablokuje cvakač a neoznámi cestujúcim, že ide o kontrolu cestných lístkov si môžeš cvakať bez akejkoľvek sankcie.
@au1994 a keď uvidi že na neho pozeram a zrazu postavím a cvaknem ? to vidí že som bola bez lístka
To Ta rodicia naucili, takto podvadzat alebo si sa to sama naucila…?
Neviem, či ti niečo môže alebo nemôže, ale myslím si, že z úmyselné krádeže (i tohto tyou) by mali byť vyššie tresty než len 50€ pokuta.
@pallacinka29
@lenkakravcova
a nie je to moja vec ? ja sa nepytam konkretne na názor alebo ako by ste to urobili vy. btw, ešte sa mi to nestalo a podľa mna ani nestane🤣🤣🤣🤣 dobrú noc
Autorka, vieš, všetci ostatní, čo si štikáme alebo platíme električenky, doplácame na takých ako Ty. Takže nie, nie je to len Tvoja vec...
Chváliť sa ako podvadzas je úbohé
😄😄 prosím ťa, čo ti je ešte nejasné? Kým sa nepostaví a neohlási kontrolu cestovných lístkov, nemôže ti dať pokutu, lebo sa na teba pozeral a ty si si cvakla lístok. Veď ty do tej minúty ani nemôžeš vedieť, že je revízor.
Mne sa stalo 2 nepríjemné situácie s revízorom
1. Nastupovala som na pny autobus (taky keď ľudia stoja vo dverách) s tým, ze som pomáhala nastúpiť mamičku s dieťaťom v košíku + ďalšie dieťa po boku + ovešaná nákupnými taškami. Najbližší označovač kde som stála nefungoval tak som sa musela prebiť cez polka autobusu k druhej ale už neskoro. Revízorovi toto absolútne nezaujímal a dostala som pokutu. 🙍♀️
Podľa mňa by tie revízori nemali zablokovať tie označovače ihneď do sekundy ale mali by tomu dať chvíľu aby ľudia si aj stíhali tie lístky vôbec označiť. 🤷♀️
2. Už si kupujem električenku na platobnom kartu (keďže cestujem každý deň tak sa mi to finančne oplati). Revízorom prestali fungovať tie ich čítačky (proste, nechcelo to načítať moju kartu). Na maili tie chodí taký doklad o kúpe ale nemohla som sa k nej dostať lebo som nemala pripojenie na net (ja nemám dáta v mobile a daný spoj nemal wifi). Našťastie bol so mnou partner, ktorý tie dáta mal a mohla som sa prihlásiť cez neho ale chvíľu to trvalo a museli sme s revízormi vystúpiť (to sme ani neboli v polke našej cesty). 🤦♀️ Odvtedy si vždy keď si kúpim električenku si robím sceenshot toho dokladu.
@22abigail22 cestujem denne, kúpila som si za 199€ celoročnú a mám pokoj pokojovaty

Mne osobne sa pár rokov dozadu stalo, že som opatrovala jednu malú slečnu a išla som ju vyzdvihnúť do školy. Ja som lístok neriešila, mala som električenku, no totálne som v tej chvíli zabudla, že ju musím štiknut. Samozrejme, nastúpil revízor, no našťastie vyzval ľudí k preukazovaniu ešte skôr, ako stihli zablokovať označovače pri ktorých sme stáli. Inak by som v ten deň opatrovanim ešte aj prerobila 🙂 osobne by som takéto niečo neriskovala, síce ich človek vie rozoznať, niektorí chodia stále tie isté trasy, ale mám rada pokojnú jazdu bez stresu a nie tŕpnuť a obzerať ľudí či náhodou .