icon

Dá sa dostať z veľkej manipulácie vo vzťahu?

3. júl 2020

Dá sa dostať nejak vlastnou vôľou z totálneho zmanipolovania partnerom? Kedy už slobodná vôľa nefunguje a človek robí všetko čo partner chce, a je úplne podriadený. Nedokáže pretlačiť žiadne svoje priania a už akoby nemal osobnosť? Dá sa to zvrátiť a zachrániť sa? Je na to nejaký spôsob ako prekonať tú závislosť?

V živote mám len jeden príklad a to je otec žijúci v klietke manipulácie 27 rokov. A nedokázal to. A som tam kde je on. Rovnako.

Len krátko: denné urážky a nadávky, príkazy, zákazy, nariaďovanie, facky, aj tvrdšie útoky v hneve, odrezanie od priateľov, rodiny, ......

Strana
z2
0silvia0
5. júl 2020

preco je tu zas polovica prispevkov zmazanych?

karolinakr
5. júl 2020

@0silvia0 bola som naňho prisna a tvrda a potom so rozmýšlala, aby nahodou nespachal samovraždu, že potrebuje podporu.Ale rieši to už rok a pol, každe 3 tyždne ta ista diskusia, ja už na to nemam nervy.Niekedy si myslim, či to neni vymyslene.Ako verlik do aleluja toči tu istu jednu otázku

karolinakr
5. júl 2020

@0silvia0 lenže on už chcela odísť a stiahol ju spať, našla si iného.Tak neviem nachadza nejaku rozkoš v sebalutosti.Ked som mu vravela, že aj lepšie devy sú, ani počuť.Robí je Dunča a potom hundre.Ja takychto ludi nechapem.Ešte asi 10x ho chcela opustiť, on že nie, a teraz mrnčí, že ho fackuje
Ona si ho neváži a on sa v tom kochá
Hej mladý, nemohol by si dať fotku, nech si o tebe utvorím obraz,?

0silvia0
5. júl 2020

@karolinakr aha, uz si spominam na tie dalsie diskusie... zial, asi to mlady potrebuje, je slaba osobnost a dobra mu je akakolvek pozornost ako ziadna. Smutne...

karmen118
5. júl 2020

Prebral si vzorec správania sa vo vzťahu od otca, vyrastal si doma v tom. Musíš to chcieť zmeniť sám a nie o tom len rozprávať, aj keď to je prvý krok. V mojej rodine máme podobné, ale ona odišla nakoniec od manipulátora, ale tiež to trvalo veľmi dlho a bohužiaľ majú aj maloleté dieťa...takže sa s manipulátorom (ktorý sa po celý čas snaží ovplyvňovať aj dieťa) musí naďalej stretávať, podľa nariadenia súdu a na nej je vidno, že už nemá psychiku ok a aj to dieťa je celé labilné. Požiadaj o pomoc nejaké centrum, nevadí, že si muž, nebudeš prvý ani posledný bohužiaľ, prípadne sa zbaľ a odíď niekam do podnájmu, ak ste zobratí požiadaj o rozvod a komunikuj len cez právnika,. Buď rád, že nemáte deti, lebo vyrastať v takom prostredí je horor. Prípadne ak psychológ nepomáha, skús nájsť terapeuta. Možno aj psychiatra, aj keď neviem či toto zvyknú riešiť, ale treba hľadať pomoc všade. No a v poslednom rade možno nejakého liečiteľa (pozor na šarlatánov!), a skúsiť to vyriešiť cez duchovno, dať sa psychicky dokopy, oni dokážu pomôcť a zmeniť deštruktívny vzorec správania, lenže človek musí byť naozoj ochotný zmeniť sa. Všetko je to v hlave.

majahr
5. okt 2020

precitajte si moj pribeh tuto https://ulomkyzeny.sk/rozhovor-2-maria-hredzako...

a potom spracovavam temu - www.tribodky.online

Strana
z2