Dá sa urobiť súkromný pohreb?
Chcem sa spýtať, da sa medzi bežnými ľuďmi spraviť súkromný pohreb? Tak aby nemal hocikto možnosť prísť na " rozlúčku "
Niečo na spôsob pozvánky alebo neviem akou formou sa to dá
@evamarek77 ja som dcéra
@evamarek77 bol pred x rokmi
Tak potom nerieš ostatných...budeš mať aj ty pokoj a vklude sa rozlucis...ja síce ešte niesom v situácii že potrebujem pomoc rodiny ale ak by sa niečo stalo...jediný človek na ktorého sa obrátim bude moja sestra...nikto iný...lebo každý by len nasľuboval hory doly a nič...
Ja som tiez nesuhlasila s pritomnostoj istej osoby na pohrebe babky (dedo, dokonca tam dovliekol aj manzelku a este sa dotrepali aj na kar 🙈 babka ho zduse nenavidela, nevedela mu prist na meno a prislo mi to brutalne neuctive, ze este ani po smrti nemala klud a za doslova jej posledne peniaze hostila pre nu najnenavidenejsiu osobu na svete), ale jednak to nebolo v mojej kompetencii, pohreb organizoval ocko s tetou a bolo to ich rozhodnutie, ale aj keby to bolo na mne, tak by som mu to nezakazovala ale ten dany clovek by si to mal sam uvedomit (ale moj dedo je vraj skodoradostny - ja ho velmi nepoznam) a ked nie, tak by som ho poprosila, nech radsej nechodi a ak si chce naozaj uctit pamiatku, nech tak urobi v sukromi…
@evamarek77 je rozvedený
@bayuska neúcta by bola keby pustím osoby ktore neznáša na jeho pohreb
@evamarek77 ale stratia, čudovali by ste sa veľmi
@zuzudrnda keby to bolo na otcovi dal by sa spáliť a jeho popol by som vysypala niekde velmi daleko do mora kde budem len ja a vyriešené
@evamarek77 pozrite otec ma s prvého manzelstva dvoch synov nebavia sa.. Mama ma s prvého manzelstva dceru a syna ( s nimi som vyrastala)
Rodicia sa nebavia so svojimi deťmi alebo ako to nazvať
Majú len mňa doslova
Súkromné pohreby sa slušne rozbehli za covidu. Nieje povinnosť vylepovať parte ani informovať širokú rodinu. Stryco dokonca povyzieral všetky kary v rodine a on nemal žiaden. 🙆♀️
Tiež by som nechcela na pohrebe niekoho koho som 40 rokov nevidela a predtým mi ničil život... Takze tak... Parte ak bude visieť niekde pred kostolom tak dajte bez dátumu a času poslednej rozlúčky...
Ok, prepac, ale ty evidentne absolutne nevnimas co ti tu kto pise, len stekas… tak ked nechces radu, tak sa nepytaj
@zuzudrnda ja by som nedokazala kašlať na rodičov tak ako súrodenci
@evamarek77 a čo by mal notár riešiť?
🌷💜
@evamarek77 to som už vysvetlila vyššie, jediný " dedič " som ja
To sa mylis mal deti?cize aj oni
@bubulacikkk pred pár rokmi sme to spravili tak že som dostala ja všetko.. Nebol to dar ani prepis... Otec nič nevlastní... Podľa zmluvy som všetko kupovala a platila ja zo svojho účtu. Otec používal kartu ale nebol disponent ani nič, zmluva je naschvál tak spravená potvrdená notárom a jeho syn si je vedomí že ak chce aspoň pár tisíc musí ma o to požiadať iné riešenie nemá
Ak som spravne pochopila otec zije. Pride mi uplne divne riesit jeho pohreb ked je stale tu.
@evamarek77 ale žiadne dedičstvo neprebehne keď nevlastní roky nič ani bankový účet ani auto nič

A otec uz vlastne zomrel? Ci to riesis v teoretickej rovine?
Ked pises, ze si s nim kazdy den.