icon

Dá sa urobiť súkromný pohreb?

9. jan 2023

Chcem sa spýtať, da sa medzi bežnými ľuďmi spraviť súkromný pohreb? Tak aby nemal hocikto možnosť prísť na " rozlúčku "
Niečo na spôsob pozvánky alebo neviem akou formou sa to dá

bubulacikkk
9. jan 2023

@evamarek77 presne takto to je

autor
9. jan 2023

@evamarek77 je dôvod prečo to riešim

gypsomilka
9. jan 2023

@evamarek77 no co ja viem pise ze : ja som s otcom ako jedina z celej rodiny každý deň... Úprimne ked nieco ja som tu pre neho..

bubulacikkk
9. jan 2023

Je zbytocne riesit nieco taketo ved to nema aj tak zmysel...citis sa urkivdena dovod vies len ty nechaj veci plynut...vsetko dopadne ako ja k comu vedu tieto zabomysie vojny?to co je medzi detmi a otcom nechaj na nich ty si s otcom zila ma ta rad bud vdacna za to a ostane naozaj kasli...zivot je len jeden takto si robit naprieky este v takej veci ako pohreb..jemu to moze byt uz jedno potom a ty to pretrp moj nazor

autor
9. jan 2023

@bubulacikkk ale ja sa necítim ukrivdena, nemám dôvod
Ja moc dobre viem ako ma otec miluje

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ropucha6
9. jan 2023

@evamarek77 zacina to posobit trochu psycho

autor
9. jan 2023

@evamarek77 neobrala som ich o dedičstvo, on sa sám rozhodol
Nikdy som ho o nič neprosila najmä nikdy nie o peniaze

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
9. jan 2023

@evamarek77 v krátkej dobe budem ten pohreb riešiť, to že žije ak sa to tak da nazvať neznamena že je v poriadku

bubulacikkk
9. jan 2023

O to viac ked vies ze ta otec miluje.....neries teda ja by som to neriesila..moj otec mal nevlastneho syna dozvedela som sa to ako dospela prisiel sem cudzi clovek medzi dvere ahoj sestra skoro som odpadla ..otec platil no on nemal zaujem sa snim stretavat .a zrazu tu stal ..nehnevala som sa ani na jedneho predychala a slo sa dalej...on po par mesiacoch zomrel som rada ze som ho poznala...pozri ono vsetko je a bude ako ma a kym otec zije toto by sa riesit nemalo prepac

bubulacikkk
9. jan 2023

Este jedno ti poviem....moji rodicia su velmi chory...a sestra sa nanich vyskalala zvysoka nestretava sa snami nic a pritom nevieme dovod nasi nam davali rovnako lasky penazi vsetko...mama leziaca otec po mozg.prihode...byt prepisali mne a aj keby nie nikdy by ma nenapadlo branit jej ist na poslednu rozlucku ...dedicske bude tak ci tak co jej patri samozrejme dostane ...nech je aka je je to ich dcera...zi tak aby si vedela sa pozriet do zrkadla kazde rano...nezhody su vsade a ..ty mas vyhodu mas lasku otca co oni nemaju viac neviem co napisat...iba ak prehodnot svoju mysel

danulicek
9. jan 2023

Dedičstvo a “jediný dedič” je jedna vec, právo rozlúčiť sa s človekom po smrti druha. Nech mam za života akékoľvek spory a nedorozumenia, nevidím dôvod, aby sa na poslednej rozlúčke nemohli zúčastniť ľudia, ktorí citia, že sa chcú zucastnit. Často je to posledné, co mozeme urobiť, ak sme za života vzťahy neupratali. Príde mi zvláštne, aby som diktovala, kto sa môže a nemôže zúčastniť rozlúčky s mojim rodičom. Najmä ak ide aj o to, že je to rodič niekoho iného. A je jedno, ake vzťahy boli za života, na ceste tam hore ho môže odprevadiť každý, kto to tak cíti…

Divna vec je ale premýšľať o tom, co si ja prajem a neprajem voči danej osobe, keď evidentne žije. Asi by bolo fajn, aby si to povedal otec sám, ako by chcel. Je to téma, o ktorej ľudia neradi hovoria, aj v 21. storoci je to tabu, ale keď dokazeme riešiť otca kona brata susedov, mali by sme byt schopní riešiť aj toto. Každého to čaká a každý by to mal mat tak, ako si sám želá. Bez ohľadu na to, čo si o tom myslia druhí.

lalenka33
9. jan 2023

Prepáč, ale prídeš mi ako psychicky narušená s pocitom, že celý svet je len o tebe. Vôbec by som sa nečudovala keby sa tvoji rodičia so svojimi ďalšími deťmi nestretávali prave kvôly tebe.
Aké máš ty právo rozhodovať o tom, kto sa môže s tvojím otcom rozlúčiť a kto nie?
Tvoj otec nieje tvoj majetok aj keď podľa tvojích komentárov to tak berieš.
Je jedno aký mali tvoji súrodenci vzťah so svojím otcom. Majú pravo sa s ním naposledy rozlúčiť. Všetko si dostala ty. Postarala si sa o to, aby nebolo čo dediť, tak ich nechaj sa aspoň rozlúčiť až o to budú stáť.
Otcova sestra sa tiež ešte za života ich mamy mojej starkej postarala o to, aby nebolo čo dediť. Starkú zamykala doma aby sme k nej nemohli ísť. Ale ked potrebovala starká opateru zrazu si jej dcera na nas spomenula. Keď sme sa zachovali tak, ako ona ku nám a odmietli sme pomoc keď nás predtým od starkej odstrihla a užívala si jej peniaze a dom posielala nám fotky starkej zo psychiatrie kam ju dala zavrieť a kde aj zomrela s tým, že ju vidíme naposledy a na pohreb nás nepustí. Realita bola taká, že nám na tom pohrebe plakala na ramene a boli sme tí, na ktorých sa napriek všetkému zlému čo nám urobila mohla spolahnúť.
Len chorý človek na hlavu dokáže zakázať niekomu prísť sa naposledy rozlúčiť a možno poprosit o odpustenie.

terezka1947
10. jan 2023

Toto je speci situácia.
Nikomu by som nezakazovala chodiť na pohreb,nech je už ako chce.
Max.nepovedala,že zomrel,bude pohreb.
Ani parte nie je nutnosť.
No rozhodne nie je ok zakazovať niekomu prísť na pohreb. Toto už je posl.moment,do hláv ľudí nevidíš.

elli333
10. jan 2023

Mne pride smutne, ze rodicia sa vykaslali na svoje deti z prveho manzelstva...vztah so svojim dietatom ma budovat predovsetkym rodic a mnohokrat je to tak, ze este aj v extremnych pripadoch ked sa z dietata stane vrah tak rodic je ten kto stale pri nim stoji. Je to najvacsia a najsilnejsia laska napriek vsetkemu. Ano aj napriek tomu ,ze je niekto trebars narkoman. Vacsinou ho k tomu dozenie prave zivot sam. To, ze rodicia zili len pre teba a na ostatne deti zabudli neznamena, ze mas pravo im nedovolit sa poslednykrat rozlucit. Aj im v zilach koluje krv otca rovnako ako tebe. Karma je zdarma. Pockaj si a zabomysie vojny kto sa staral a kto nestaral ( mozno mal dovod ) v skutocnosti vobec niesu podstatne.

marca12
10. jan 2023

Nechcela som sa k tomuto vyjadrovat,ale uz mi to neda. Len ja ja ja a nikto iny len ja. Aky vztah maju mat jeho deti,ked sa na nich otec kaslal ? S nikym z rodiny nevyjde,to je tiez vizitka cloveka. Nevies,co ako bolo,vies to len z rozpravania. Sprav si pohreb,aky chces a uz sa poobzeraj dookola,na svete neexistujes len ty.

elli333
10. jan 2023

Dalsia vec je, ze pises, ze ani s detmi z maminej strany z prveho manzelstva nie ste za dobre. Stoji za zamyslenie ci je to az taka obrovska nahoda, ze obaja tvoji rodicia mali take hrozne deti z prvych manzelstiev co si nic nezasluzia, este sa ani poslednykrat rozlucit. Alebo je tam chyba trosku niekde inde. Dokonale mozno niesu. Ale dokonali nie sme nikto a napriek tomu si myslim, ze lasku rodicov si zasluzime a to vsetci. Nemas pravo im v tom podla mna branit. Si take iste dieta svojich rodicov ako aj oni ,len oni nemali to stastie ako si mala ty

moonikajan
10. jan 2023

No neviem či na neho nekašlali práve preto, že sa on na nich ako na deti, ktoré nemôžu za to, že mu krachlo manželstvo vykašlal. A že zle skončili? Nemôže za to náhodou práve chýbajúca otcovská láska, pozornosť a výchova v citlivom veku? Takže tvoj otec má zodpovednosť za osud svojich detí. Rozhodne v tom nie je nevinne, každé dieťa zasiahne rozvod rodičov a môžu potom rebelovať, najmä chlapci, je to prirodzená detská situácia na ohrozenie. To on bol dospelý a mal im byť oporou. Nie oni sa o neho majú "starať". Korene toho, prečo sa deti o svojich rodičov vo vyššom veku nepostarajú môže byť práve zanedbávanie v detstve.

som_realistka
10. jan 2023

Dedičské konanie aj tak prebehne, aj keby po ručiteľ zanechal 0, dedičské sa prideľujú notárom automatom a oni si zavolajú dedičov a oboznámia ich s pozostalosťou a rozdelením, konci to zápisnicu.

fineta
10. jan 2023

Bola som raz na takom pohrebe. Draha nasa zosnula napisala zoznam ludi, ktorých by tam rada mala. Poverila syna a nasu spolocnu kamaratku, aby dali vediet ludom zo zoznamu. Tak to aj prebehlo.Jasne, ze tam nebola sbs a nikoho naviac by nevyhodili, myslim, ze sa tam ocitol aj niekto taky mimo zoznamu, ake ak aj tak minimum. Ona si aj smutocnu rec sama napisala a v nej sme pochopili jej vnimanie zivota, pocity a dojmy, vsetko… aj to, aki vynimocni sme boli pre nu, ked nas pozvala na rozlucku.
Ide o to, ze pozostali len plnili poslednu volu nebohej. Vyjadroval sa Vas otec v podobnom duchu koho ano a koho na svojom pohrebe nie?

elli333
10. jan 2023

@fineta mas deti ? Podla foto tipujem ,ze ano. Podla mna sa ani nepotrebujes pytat taku otazku. Vies si predstavit akehokolvek rodica, ktory naozaj povie ,ze nechce svoje dieta na pohrebe ? Ja nie. A ak sa taky rodic na svete najde bohuzial takato ziadost svedci omnoho viac o nom ako o jeho dietati nech je akekolvek.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
fineta
10. jan 2023

@elli333 presne kvoli tomu som polozila otazku. Aby sme si poniektori o kus viac toto uvedomili. Ze nie je celkom pravom pozostalych zakazat ucast dietata a vobec blizkych na pohrebe, pokial to nebola zrozumitelna posledna vola neboheho.

kvetinka75
10. jan 2023

autorka - no neviem ale podľa mňa ide z teba veľká nenávisť voči tým osobám a ja si myslím, že to je tvoje želanie, aby tam neboli. Je to (alebo bude to) posledná rozlúčka, nerozhoduj za druhých, nechaj to na nich.

mikella912
10. jan 2023

Nech sa stalo čokoľvek toto by som nerobila,tajiť pohreb.Ak nechcú neprídu ale mali by mať tú možnosť.je to posledné zbohom.

amiaja
10. jan 2023

Dedicske konanie bude aj ked nemate co dedit. Tam budu pozvani vsetci dedici, cize aj tvoji nevlastni bratia.
A co sa tyka poslednej rozlucky tak hovoris ze sa nebavite a nie ste v kontakte tak neries. Ak vies ze si to otec prial aby neboli na jeho pohrebe tak to treba splnit a tak to aj obhajit pred jeho synmi, nech si potom sami spytuju svedomie preco ich tam otec nechcel.
Je vsak otazka ze ci to nechce otec alebo ty.

karolinakr
10. jan 2023

Spytaj sa otca, pokial žije.Na ozname nemusi byt den a čas.To pošli..Ked niekto velmi bude chciet prist, sposob ako sa s tebou spojit si najde..Ak si to otec vyslovne nežela, tak by som im to oznamila..V tomto by som sa riadila vôlou otca..

karolinakr
10. jan 2023

A čo sa tyka fňukania na pohrebe a " dôstojnej" rozlučky - teraz je čas, kym žije Teraz je priležitost povedat prepáč, i keby tam mali klačat.Nie na pohrebe ronit slzy.Kym su živi, by som celej rodine oznamila že je velmi zle na tom, aby mohli si prist urovnat vztahy, povedat prepač atd..Ak to otec neprijme, to je druha vec, ale načo potom kondolencie, velke kytice a okazale gesta..Nech sa uzmieria, ked chcu teraz, nech sa otec vyjadri k pohrebu a nech zomrie v ppkoji..Toto prospeje najlepšie jeho dusi a nie nenávist a hadky..

oli18
10. jan 2023

Autorka, ziadne parte nikde nevesaj. Ani ho nedavaj vytlacit. Rodine, ktoru chces mat na pohrebe, obvolaj a povedz im ternin pohrebu. Zaroven ich poziadaj, aby to nerozsitovali po dalsej rodine a prip povedz dovod. Mozes zakazat aj pohrebnej sluzbe podavat info. Tak je predpoklad, ze sa nedozvedia ti, ktorych tam nechces. Krajna moznost su pozvanky, avsak pri hrobe to uz nik neustrazi.