Dá sa voľne cestovať na Slovensko?
Chcem sa opýtať, či sa dá momentálne voľne cestovať na Slovensko a potom naspäť. Zajtra musím súrne vycestovať, nie som v obraze. Píšem anonymne, kvôli rodinným členom na fóre.
Po spravnosti by mala byt karantena trvajuca 5 dni pokial je clovek bez priznakov alebo v den prichodu pcr test
Potrebujem ísť na otočku, keďže mám vo veľmi krátkej dobe rozvod v zahraničí. Preto si to zisťujem.
@mariaveronikag
@lukina20 Potrebujem ostať jeden, max. dva dni. Čiže s PCR testom môžem bez problémov vycestovať nazad?
Neviem do akej krajiny ides nazad
Po prichode na SR je potrebne si bud hned spravit pcr test do jeho vysledku byt v karantene a ked pride negativny vysledok tak mas volny pohyb po krajine.
A co sa tyka cesty nazad treba si pozriet pravidla vstupu do krajiny, kde sa vracias…
Teraz ked je clovek neockovany to uz nie je tak lazo plazo cestovat
Druha vec je, ci sa to vobec este na hranici kontroluje. Rakusania kontroluju
Beha tu tisicky ukrajincov a migrantov bez očkovania,testov a rusok tak snáď to uz nikto ani nekontroluje
@mariaveronikag
@lukina20
@luliu akože ženy, ja som bola vždy za dodržiavanie opatrení a aj naďalej ich dodržiavam, ALE.... je mi smiešne, že prišelci zo západu musia ešte niečo vypĺňať a neviem čo dodržiavať (karanténu), ale migranti z východu nie. a prosím, nepustite sa tu do mňa, ja tu tých ľudí vítam a viem, že to majú ťažké, nech prechádzajú, je to OK. skôr narážam na nelogické rozumy našich odborníkov, ktorí vedia niečo také v tejto situácii ešte žiadať. byť človekom, ktorý ide zo západu či vôbec inej (nebojujúcej) krajiny, tak sa im v danej chvíli na opatrenia vykašlem. pretože čo sa týka zdravotného stavu, tak je istejšie, že hrozba ide z východu, keďže sa tu premelú desať až stotisíce ľudí....
@panelacikova chápem úplne a tiež mám ten názor, len teda oficiálne je tam ten formulár. Keby som mala ísť na otočku, ja by som riskla bez tej ceremónie / lebo normálne tú e-hranicu môžeš vyplniť v intervale - 14 dní pred príchodom až + 30 dní a keby niekto niečo, tak by som povedala, že si to urobím/...je veľmi pravdepodobné, že to nikto riešiť nebude.
Suhlasim s vami, len som autorke napisala, ako by to po spravnosti malo byt, ako sa uz ona rozhodne to je jej vec, osobne by som to na jej mieste riskla
Po spravnosti by tu uz tieto opatrenia nemali vobec byt, pretoze mi to pride absolutne nelogicke (neviem, mozno to niekto zabudol zrusit), hlavne teda nevidim v tom absolutne ziadnu logiku, kedze platnost ockovania je 9 mesiacoc po druhej davke
Poznam vela ludi, ktori maju dve davky, tretiu odmietli a platnost im v najblizsich dnoch vyprsi… a nepride mi spravodlive, ze tito nemozu ist napr do Madarska na nakupy
Poviem ti ako to robim ja... Rano sadnem do auta a idem, poobede naspat. Velmi casto a nic neriesim. Na hraniciach nikto nic nekontroluje. Ved sme v EU. A co sa tyka korony? Myslis, ze ukrajinci poslusne sedia kdesi zatvoreni v karantene? Alebo vyplnaju e hranicu? Nie. Lenze na Slovensku nikdy neplatil rovnaky meter pre kazdeho. Takze je to na tebe. Bud ostanes sikanovana statom a nevybavis nic, alebo urobis po svojom.
ďakujem kočky za odpovede
Rakusania ta v pohode pustia bez podmienky 3G, ak len tranzitujes... a ked pojdes spat, tak neviem sice, aka je tam situacia (na facebooku je vraj nejaka skupina AT pendlerov), ale no, najhorsie, co sa ti moze stat, je, ze ta na vstupe zastavia slovenski policajti a opytaju sa, ci mas vyplnenu e-hranicu a ty povies pan policajt, nemala som pristup na interner, vytiahnes mobil a vyplnis to, trva to chvilku. Tymto by si mala nastupit do 5dnovej karanteny bez povinnosti testu. Alebo mozes ist okamzite na pcr a z karanteny sa "vykupit"

Akože kvôli korone?
Oficiálne takto https://korona.gov.sk/cestovanie-do-sr/
Reálne nikto nič nekontroluje 😁