Ďakujú vaše deti a partneri za jedlo?
Zaujíma ma to, moje deti to učím, aby za pripravené a nabraté jedlo poďakovali keď dojedia. Avšak všímam si, že veľa detí to nerobí. Zjedia a odídu od stola ako keby nič.
Dcéra ma sprdla (20r), že to nikto nerobí, že to sa len za mojich čias ďakovalo za jedlo.
Neviem.. čo za generáciu to vyrastá... pre mňa to patrí k základom slušného správania..
Čo si myslíte vy?
To, že si doma neďakujeme za vynesenie smetí alebo pokosenie trávnika neznamená, že deti nevedia ďakovať. Samozrejme, že vždy poďakujú keď niečo dostanú a tak isto ako ty píšeš v obchode a pod. Dovolím si povedať, že sú slušne vychované a vedia čo sa patrí.
Doma je to ale predsa len trochu iné, nechcela by som, aby mali pocit, že vysávajú pre mňa, že nákup priniesli pre mňa, ... proste žijú tu a domácnosť sa ich týka rovnako, nerobia to pre mňa.

@janka1011 no, ked si to tak premietnem, ja ďakujem keď deti povysávajú, umyjú dlážku, umyjú riad. Ak si vysávajú a upratujú svoje izby vtedy nie, ale keď sa to tyka celej domácnosti tak poďakujem vždy. U nás takmer nič nie je samozrejmosť a som rada keď si navzájom poďakujeme. Zlepšuje nám to náladu aj celkovo vzájomný vzťah. Ale pre mňa je to prirodzené, tak ako bolo vyššie písané- poďakujem aj predavačke že mi podá bloček, pozdravím a poďakujem v autobuse (nie mhd, tam sa to samozrejme nedá), poďakujem keď si sused pridrží dvere, atď atď.
Mne nevadí, keď to iní vo svojich domácnostiach nerobia, veď je to konieckoncov každého osobná vec, ako žije a čo považuje vo svojom živote za dôležité a čo nie, ja som len písala na začiatku, že badám na ostatných deťoch, že za máločo sú schopné aj v inom prostredí potom poďakovať.