icon

Dali ste meno pre syna po partnerovi?

aylinn
11. feb 2020

Ahojtee, koľko vás je tu takých , čo ste dali synovi meno po manželovi/partnerovi? Kombinovali ste to aj s iným menom že mal potom synček 2 mená alebo ste to nechali tak aj ked ste s tym neboli možno stotožnené? Môj partner natom trvá pretože aj jeho dedo sa tak vola a chcel by udržať "tradiciu" len mne sa to meno akosi nepači pre syna .. k partnerovi uplne pasuje to meno, samozrejme ze jeho prianie splnim, nebudem protestovat,len neviem ci vyberat aj druhe meno a teraz kazdy ho bude volat tym menom ktore sa jemu pači? .. alebo si nato proste zvyknuť🤔🤔

Strana
z3
punka24
11. feb 2020

@aylinn syn sa volá po mne... ak by sme mali dievča tak po tatovi... Mirko/Mirka, Miško/Miška, Danko/Danka, Marcelka/Marcel, Martinko/Martinka... je veľa takých mien čo sa dajú tak dať... meno má po mamke ale priezvisko to vždy bude po tatovi... ja vy som v zivote nechcela aby sa mi muž a syn volali rovnako... i keď má partner prekrásne meno... a hoc sa mi to moje tak páči že až tak by som ho v zivote nedala dcére ak by som mala...

4stanka4
11. feb 2020

Môj muž je asi jediný chlap ktorý nechce aby sa jeho syn volal po ňom 😁 mne sa síce meno Martin veľmi páči ale no uznajte-manžel Martin, ja Martina a malé?Martinko alebo Martinka tak to už by bol masaker 😂
Manžel chce aby sa volal po jeho otcovi-Milan ale určite sa tak volať nebude...mne sa to meno nepáči a nedala by som mu také meno ktoré sa nebude páčiť obom

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
zuzanalila20
11. feb 2020

Pomenovať syna po jeho otcovi sa mi páči, aj som to partnerovi navrhla, ale jemu sa ten nápad nepáčil, pripadá mu jeho meno príliš často sa vyskytujúce. Spoločne sme sa veľmi rýchlo a pokojne zhodli tak ako na menách pre dievčatko, aj pre chlapca. Nejako nerozumiem tomu, prečo vôbec zvazuješ pomenovať vaše dieťa menom, aké sa ti nepáči. V rozhodovaní máš predsa minimálne rovnaké slovo, ako tvoj partner. Ja som tomu môjmu povedala, že kto je tehotný a rodí, vyberá meno 😂 a myslím to seriózne.

queen_el
12. feb 2020

@thami Mne sa páči myšlienka "pridanej hodnoty" ako píšeš, ale nesúhlasím, že to automaticky znamená dať meno po rodičoch...úplne iné je už napríklad meno po starých, prastarých rodičoch, ako pamiatka na nejakého zosnulého člena rodiny ako písala napr. @h2 Je tam aj tradícia, aj hodnota, ale predsa len to dieťa má "svoje" meno. Mne sa tiež páčia 2 mená po prababkách (jedna z mojej, jedna z manželovej strany) a tie by som pokojne dala. A nakoniec to meno môže mať aj úplne inú hodnotu, napríklad svojim významom alebo hocičím. čiže to, že niekomu sa nepáči meno po rodičoch a neuznáva to, ešte neznamená, že vyberá mená bez akejkoľvek "myšlienky".

hettinka
12. feb 2020

@sisaka v prípade autorky by dieťa nielen že nedostalo po priateľovi meno, ale určite ani priezvisko. Prípadná zmena priezviska by bola mozna po sobáši.

majcinka212
13. feb 2020

Ja mam meno po mamke, s postou bol stale problem 🤦 ona otvarala moje, ja jej.. velakrat ju vyhodila ze ona o nicom nevie 😂😂 a s manzelom sme na tom rovnako, ze sa nam nepacia mena co mame. Jemu jeho a mne svoje 😁 takze sme sa dohodli ze take mena deti mat nebudu.. ale ked zistil ze to bude chlapec, tak sme navrhli ze bude mat meno po "nom". Muz je Matej, syn Martin.. a oboch ich volam Maťo 😁😁 takze nebudú mat problemy s poštou 😆

karolinakr
18. feb 2020

@aylinn daj druhe meno Richard a bude pokoj.My mame 30r bratranca a stale ho volame Riško😳Inak susedke nado mnou sa narodil maly teraz a vola sa Oskar

aylinn
autor
18. feb 2020

@hettinka čo to je za hluposť🤔 moja sestra sa narodila pred tym ako mala mama svadbu a mala od zaciatku priezvisko po otcovi..

@karolinakr richard niee vyberam.si medzi mattias a maxim alebo damien , damienko to bol od prveho dna co som zistila ze som tehotna len potom okolnosti zmenili moj nazor 😂 ajtak by to bolo napriklad damien oskar priezvisko . Oskar by bolo druhé.. a ajtak uz som si buchla po stole a povedala som vetu jednej baby čo mi tu napisala ze odrodjm si to odgrcam odtrpim vsetko a ani meno si nemozem vybrat, tak ho to obmakcilo😂

hettinka
18. feb 2020

@aylinn ja by som po chlapovi meno dieťaťu nedala, kým by si ma nevezal.
Možné to je, že sa hneď bolo priezvisko po otcovi, ale ja osobne by som nechcela mat iné priezvisko ako moje dieťa. Takze buď všetci budeme mat (po sobáši) rovnaké, alebo má otecko smolu. Dieťa by po ňom meno nedostalo.

aylinn
autor
18. feb 2020

100 ludi 100 chuti

klarissa25
18. feb 2020

Áno, môj syn sa vola po tatovi. Zo začiatku som s tým vobec nebola stotoznena keď sme ho vyberali resp on. Ale som veľmi rada ze sa tak vola. Mam pocit ze teraz sa dávaju stále rovnaké mena. Naš sa vola Milan a v škôlky iný nie je dokonca vo svojom okolí neviem o žiadnom chlapcovi ktorý by sa volal tak isto

hettinka
18. feb 2020

@aylinn ono to nie len len o “chuti”, ale z úplne praktických dôvodoch. Napríklad pri cestovani do zahraničia môže byt problém, ak sa dieťa vola inak. A tak celkovo, všelikde vysvetľovať, že to dieťa je moje a vola sa inak, lebo jeho otecko si má neráčil vziať.

Strana
z3