icon

Darujeme Európu moslimom?

janinah
2. okt 2013

Váš názor?..ja som zhrozená 😒

erjona
16. máj 2014

@sirinka Super clanok a pointa z neho je tu :
Dotknutý veriaci môže tvrdiť, že vrah nebol kresťan. Sofistikovanejšiu možnosť nám opäť poskytuje “mienkotvorné médium” New York Times. Po zistení, že terorista nebol moslim, upravili new yorský novinári svoj slovník. Namiesto o nábožensky motivovanom terorizme začali písať o politicko-extrémistickom čine inšpirovanom brutalitou islamskej al-Kaidy. Základná línia je teda jasná: Fundamentalisticky moslim = terorista.

Fundamentalisticky kresťan = ateista, alebo politický extrémista skazený islamom. Celú absurditu debaty okolo “terorizmu” nakoniec podčiarkujú bezpečnostné opatrenia ku ktorím definitívne nedôjde.

Takto sa to robi, aby moslimovia boli aj napriek tomu, ze utok nespravili hned spomenti!!!

sirinka
16. máj 2014

@digysa no tak pocas vojny urcite nie, alebo co cakal tvoj otec, ze tam uvidi? zakvitnute zahrady a velke domy plne usmievavych deti, kym on na nich bude mierit zbranou??? zacni chvilami rozmyslat skor, ako napises podobne sprostosti.

sirinka
16. máj 2014

@erjona ano, lenze to chce trosku pokory a prizna sit, ze nas svet je prehnity od zaciatku do konca a cim vyspelejsia krajina, tym sofistikovanejsie sposoby na vymytie mozgov... ale urcite nie viac lasky a mierumilovnosti...

demo
16. máj 2014

@sirinka vymyte mozgy mate akurat vy dve. ty a erjona. ospravedlnujem sa za hrubost, ale niekto vam to uz musel napisat. vycitala by som si, keby som vas na to neupozornila

digysa
16. máj 2014

@demo Absolutna pravda..... media su kupene liberalmi, co na nic ine nestriehnu, len na to, ako nieco napisat na katolikov......lebo je to tak malo, ze ked sa to stane, ako s tym norskym teroristom Anders Breivic, tak su toho plne noviny a toto sa diskutuje mesiace a mesiace...
Taketo zabijanie je ale v arabskych krajinach na dennom poriadku....to uz ani sprava nie je, to je dokola to iste....
dokola sa masovo zabija.

erjona
16. máj 2014

@digysa Sfanatizovana si ty,,, sa pozri na tvoje prispevky, ako moslimov a vsetkych nazyvas, ako im nadavas, ako na vsetkych hadzes spinu - ten clanok som skopirovala - nepisala som ho cele doobeda, tak si tvoje super inteligentne poznamocky nechaj pre seba... Ty na mna robis? No nevedela som, ze USA a EU maju spolocny rozpocet,,, ja si na seba zarobim aj sama, sa uvedom, ake nenavistne reci z teba vychadzaju,,, trosku som ta stuchla clankom, ze nie len v stredoveku boli barbarski krestania, ale aj v dnesnej modernej dobe, vsakze? Uz si konecne odvykni hned osobne pri diskusii urazat a napadat,,, !!!

erjona
16. máj 2014

@demo Urazky, to ti ide perfektne, ked uz nevies, kam z konopy, vsakze?

digysa
16. máj 2014

@sirinka Moj otec nebol vojak... sprostosti pises ty. A JA pisem o VOZE a TY o koze.... Cely ten komentar smeroval k tomu, aki su arabi strasne "vyspeli"-....neskutocne vyspele krajiny, technologia............smejem sa. 😀 Bez nas by si ani tu vlastnu ropu nevedeli vytazit. Moj otec sa pozna s jednym ropnym inzinierom/architektom, ktory chodil do ich krajin stavat ropne vrty. Si myslis, ze americania im tam dali gulku do hlavy a nasilne im to tam isli vybudovat? Nie, arabi ich prosili, aby im to isli vybudovat. Takze o tom ako USA potrebuje arabov a do akej miery by sme mohli diskutovat....

digysa
16. máj 2014

@erjona Na vsetkych radikalnych moslimov hadzem spinu a je ich pekna kopka! Ty este stale nevies vysvetlit preco ti mierumilovni islamisti sa furt hrabu k nam........ k rasistickym katolikom....
Je to zahada, ktoru Ty asi nikdy nevyriesis........... Alebo je to naopak? 😕 😕 😕 😕 Mozno my chceme zit v mieri a islam sa nedokaze vysrat z ich nenavistnej sracky?

sirinka
16. máj 2014

@demo mozes si to mysliet. ja len nie som taka radikalna. tak ako odmietam vrazdenie a utoky moslimov, tak odmietam aj vrazdenie a utoky zapadnych mocnosti, mozno viac mi vadia, kedze sa pouzivaju oficialne armady a "vyssie" ciele. len kvoli vierovyznaniu v tom ja nevidim taky rozdiel ako sa nam snazia vtlacit prave media a najme si nemyslim, ze vsetci byvatelia arabskych krajin su krvilacni teroristi....a mozes mi verit, ze omnoho viac sa obavam toho, ze k nam pridu nepokoje zo zapadneho sveta, ako z toho arabskeho... uz dnes nas zmykaju a tlacia k zemi....

erjona
16. máj 2014

@digysa Precitaj si tvoj prispevok a sama sebe protirecis - proti radikalnym moslimom som aj ja!!! A hned na to napises, ze si vlastne proti vsetkym,, tak sa rozhodni a nie v jednom prispevku napises 2 tezy,,, si proti vsetkym moslimom, alebo len proti radikalnym?

digysa
16. máj 2014

Vy skutocne nevidite rozdiel v zmyslani a chovani sa muslimov a katolikov?

Dam vam ten najbanalnejsi priklad, ktory dokaze pochopit a blb a vidi RADIKALNE ROZDIEL medzi nami a nimi.

Jedna jedina Karikatura Muhameda - reakcie muslimov - ako diva zver......protesty, podpalovanie, vyhrazanie sa bombami a teroristickymi utokmi, rozne vyhrazne videa, ich zname vykrikovanie po uliciach.... 😖 😖 😖 😖

Tisicky otrasnych karikatur papeza, Boha, Jeziska Krista- reakcia katolikov - verbalne rozhorcenie a nesuhlas

Ak nevidiete rozdiel medzi "zverskym chvanim" a rozhorcenym chovanim, tak si zite dalej vo vasej rozpravke. 🤐

digysa
16. máj 2014

@erjona Som proti radikalnym muslimom. Ako rozoznas radikalneho muslima pred normalnym muslimom (co chce zit svoj zivot mierumilovne)? Ani srnka netusi..........
Ti muslimi, co sposobili 9/11 alebo ten muslimsky chlapec co dal bombu na Bostonsky maraton vypadali, ako obycajni ludia, ktori sa zaradili do nasej spolocnosti...... Vseci do jedneho vypadali ako noormalni ludia.

Co z toho vyplyva??? Ta hrbka dobrych muslimov bude trpiet koli tym zlym.........ja by som ziadneho muslima do nasej krajiny nepustila.........uz len koli ochrane nasich ludi.....

erjona
16. máj 2014

@digysa Len rozdiel je v tom, ze v ich viere sa nesmu zobrazovat tvare!!! Ale to by si musela o tom nieco vediet, my mame plne kostoly vseliakych svätych, co vlastne, tiez doktriny katolickej viery zakazuju a predsa to mame!!!

Takze tu sa jedna o 2 rozne pohlady,,, preco bolo take pohorsenie,,,

demo
16. máj 2014

@erjona doktriny katolickej viery zakazuju zobrazovat tvare? odkedy erjona?

erjona
16. máj 2014

@digysa Poopravim ta - moslimov je 1,5 miliardy, takze kvoli malickej hrske radsej odcudzis obrovsku kopu moslimov, len tak pre istotu,,, dobre som to pochopila?

No a o 11 septembri tu bola tiez debata a je tam strasne vela nezrovnalosti, ktore sa pravdepodobne dozvieme o 20 rokov, ako to vlastne bolo a kto za tym naozaj stoji... !!!!

erjona
16. máj 2014

@demo ake tvare, to je u moslimov, ved citaj poriadne - sochy, obrazy a podobne su v katolickej viere zakazane... len my ich mame plne kostoly....

demo
16. máj 2014

@erjona este raz: odkedy su erjona v katolickej cirkvi zakazane sochy, obrazy a pod.?

sirinka
16. máj 2014

@digysa Dostat americké spolecnosti do oblasti Blízkého a Stredního východu
nebylo snadné. Jedinou možností byla Turkish Petroleum Co., kterou bylo nutné
po vyrazení Nemcu nove zformovat tak jako tak. Jednání se táhla celých 6 let, až
v roce 1928 pres všechny prekážky stál „Strýcek Sam“ pevne obema nohama
v nejbohatší ropné oblasti sveta. Cestou k tomu byla tak zvaná dohoda „RED
LINE“.
http://www.komodity24.cz/ropa/

prosili ich 😉 celych sest rokov sa tomu USA branili....ci??? cim vas to tam preboha krmia?

erjona
16. máj 2014

@demo V biblii to mas presne uvedene,,, citala si bibliu?
Neviem, ktory vers to je, skusim najst na internete,,, pockaj,,,

demo
16. máj 2014

@erjona ech erjona, nenamahaj sa...

erjona
16. máj 2014

@demo Ale, to neni namaha,,, ja ti to velmi rada prezentujem,,, vedela som, ze som to citala, niekde na zaciatku biblie, ale nevedela som presne kde 😉

„Ja som Pán, tvoj Boh, ktorý ťa vyviedol z egyptskej krajiny, z domu otroctva. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa! Neurobíš si modlu, ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou! Nebudeš sa im klaňať, ani ich uctievať, lebo ja, Pán, tvoj Boh, som žiarlivý Boh, ktorý tresce neprávosti otcov na deťoch do tretieho a štvrtého pokolenia u tých, čo ma nenávidia, milosrdenstvo však preukazuje až do tisíceho pokolenia tým, čo ma milujú a zachovávajú moje príkazy.“ (Ex 20,2-6)

Cize bozie slovo jednoznacne zakazuje zobrazovanie neviditelneho boha, soch a Jezisa, Marii a podobne a porusuju toto prve prikazania - v novsich bibliach, co som mala v ruke, je cast, z tohoto versa oznacena ako hviezdicka, vyhodena z kontexu a doplnena v zadu v biblii, ale v starsich bibiach to tam najdes napisane,,,,

Podstatu prvych dvoch bozich prikazani krasne vysvetluje Mojzis Izraelitom:

„A vy si - pri svojich dušiach - dávajte veľký pozor, veď ste nevideli nijakú postavu, keď k vám Pán hovoril sprostred ohňa na Horebe, aby ste nepoblúdili a neurobili si kresanú modlu alebo akýkoľvek obraz muža alebo ženy, obraz nejakého zvieraťa na zemi, obraz nejakého vtáka, čo lieta pod nebom, obraz niečoho, čo sa plazí po zemi, obraz ryby, čo je vo vode pod zemou; a keď zdvihneš oči k nebu a uvidíš tam slnko, mesiac a hviezdy, všetky voje nebies, nedaj sa oklamať a neklaňaj sa im a neuctievaj to, čo Pán, tvoj Boh, stvoril na osoh všetkým národom, ktoré sú pod nebom.“ (Dt 4,15-19)

Vidis a toto sa nedodrzuje!!!!

demo
16. máj 2014

@erjona presne som vedela, co vytiahnes. takto vyzeraju argumenty cloveka, ktory nerozlisuje katolicizmus od protestantizmu, pravoslavne mu splyva s ranokrestanskym atd. Hotovy gulas 🙂. Hlavne ze sa vyznas v Korane - udajne. 😀
Zvolaj viedensky koncil a dobre tym katolickym duchovnym prehovor do duse

sirinka
16. máj 2014

@demo a ako to teda je? je to v biblii ci nie? ja nie som veriaca, tak neviem, kto sa cim riadi... kazdy ma inu bibliu?

erjona
16. máj 2014

@demo
@sirinka

Je to v katolickej biblii - demo v niektorych je to uvadzane, v niektorych nie, hovorim to preto s takou istotou, lebo som to videla na vlastne oci...
No asi ty sa nevyznas, kedze takto argumentujes - tod citaj!

http://www.svatepismo.sk/listovat.php?kniha=2&k...
http://biblia.sk/index.php?akc=biblia_sk&hl_kni...

A naklikla som ti katolicky preklad, aby si sa nevyhovorila na protestantov - neviem, ako inac si mas tieto verse vysvetlit - ci prekrutis ich? Ze je to obrazne myslene,,? Ako?

Zasa nevedomu zo mna robit nemusis, ked uz nevies argumentova!!! 😝 😝 😝 😝

sirinka
16. máj 2014

@erjona ja som nikdy bibliu necitala, ani sa nechystam, povazujem sa za agnostika bez potreby prisluchat k akejkolvek cirkvy... tak ale mala som pocit, ze pokial sa jedna o bibliu, tak tie nabozenstva, ktore ju uznavaju, tak je pre nich pre vsetky rovnaka a jedno v akom case, ci dnes, ci pred 500 rokmi...

erjona
16. máj 2014

@sirinka Ja som citala a mala som aj 100 rokov staru bibliu v ruke a porovnavala som, napriklad meno bozie JAHWE je uvedene v tejto starej katolickej biblii, ale v novych, ked Boh prezradil svoje meno uz nie je,,, takze aj nasa biblia presla zmenami, preto mam radsej starsie veci,,, preklady odnozi cirkvi nie su totozne - napriklad evanjelici maju urcite zmeny, katolici, pravoslavni,,, nejedna sa o knihu, ktora je 1:1 prelozena,,, snazila som sa aj dopatrat, co sa tyka prekladov roznych versov a to citas len handrkovacky na evanjelickom fore a na krestanskom, ze v povodnom pisme bolo toto slovo prelozene a znamena to a druha strana napise - gramaticky to nesedi, lebo to slovo znamena to... takze v podstate mne v biblii ide len o navod a zobrat si pre seba to potrebne a toho sa drzat....

sirinka
16. máj 2014

@erjona ach ano, ten preklad a vyklad biblie je dost problematicky

erjona
16. máj 2014

@sirinka Ved to,,, v kazdej viere to tak je,,, a hlavne vysvetlenie podstaty si myslim, ze ludom robi najväcsi problem.... 🙄 🙄 🙄

demo
16. máj 2014

@sirinka je to v biblii, biblia sa sklada z niekolkych desiatok knih a nie vsetko, co v nej stoji je sucastou vierouky - zjednodusene povedane. Erjona tvrdi, ze "doktriny katolickej viery" zobrazovanie zakazuje. To je vyplodom erjoninho doslovneho chapania textu, alebo skor erjoninej slabosti googlit a verit, ze vsetkemu co vygoogli aj porozumela. A ona tu niekoho bude poucovat o islame. Iba preto, ze precitala uryvky Koranu niekde na internete