Dávajte si pozor - môžete prísť o dieťa
Ahojte rodicia deti,pisem sem tuto temu lebo mi to neda,pozrela som si istý dokument a konkrétne prípady okolo neho a som šokovaná !!! mám už niekoľko dní strach o moju dcéru,bojím sa aby mi ju nevzali,bojím sa ju dať aj do škôlky,lebo mám strach,že ked pre nu jedneho dna prídem po robote,ona tam nebude!!
Pokial sa toto dialo s pani Ivankou Boorovou v dalekom Anglicku,tak mi to samozrejme bolo veľmi luto a drzala som palce zo vsetkych sil,aby im deti vratili a pevne som dúfala,že mne sa nič podobné nestane,resp.že tento problém po zmedializovaní už nebude takým problémom a prestanú sa tieto veci diať.No časom sa to začalo diať aj v čechách nakoniec je tu najnovší prípad z mája 2013,kde odobrali mamičke syna len na základe neoverených informácíí a domnienok a dodnes syn nemá doma,nevie čo s ním je a kedy ho uvidí..Neviem si predstavit tuto situaciu,ze by sa nieco stalo mne.Nakolko je to zalezitost ktoru riadia vysokopostaveny ludia a je to niekolko rokov zabehnuta vec,ktora je mlynom na peniaze,malo by o tom vediet co najviac ludi,preto prosim pozrite si videa a blogy v linkoch,najdite si cas na to..ide aj o Vase deti,zdielajte to a posielajte komu sa len da,toto nesmieme dopustit aby sa dialo aj u nas,podotykam ,vlada ma v zámere zaviest aj u nas zakon,ktory bude zavazovat kazdeho rodica novonarodeneho dietata zaregistrovat ako ,,statny majetok,,,teda stat bude moct o detoch rozhodovat a bude prvorady pred rodicom.Teraz sa to konkretne deje aj v Skotsku,kde tento zakon uz navrhli!! Prikladam blogy a videa,upozornujem nieje to nic prijemne,ale pozrite si to,pocuvajte hlavne to o som hovoria..tiez som to najprv nechcela pozerat,som slaby zaludok,ale nakoniec som sa prekonala a som rada,lebo keby som si to nepozrela nemam ani paru o tom co v skuťocnosti deje!!!..ospravedlnujem sa za diakritiku,pisem to s velkymi emociami a vedla mna pobehuje dokolečka moja malá ratolesť,takze som rada ze to sklbim aspom takto v rychlosti.. 🙂
Este pre info,ten kto nemusi zbytocne nedavajte fotky Vasich deti sem na MK..ked tak si to zablokujte len pre priatelov..aj toto je zdroj toho aby si tu niekto mohol vyslovene vybrat dieta ktore sa mu paci..neriskujte to..ja som zmazala vsetko,pripadne zablokovala len pre ludi ktorych poznam!!! 😔
http://www.topky.sk/cl/100370/1350795/Erika-zuf...
http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/328036/Dava...
@dusika11 ja netvrdím že nič sa nemôže zmeniť, ale akú paniku niektoré okolo toho urobili ☹ ,
"nieže sa mi dieťa rozreve na ulici, lebo príde sociálka, a mi ho zoberie!" 😨
"nie že naučíte dieťa bicyklovať, spadne bude mať modrinu a socálka vám ho zoberie! "😨
@kristinaanna nikdy nevies...ludia su zli..co ked susedovi nebudem sediet co ked sa niekomu bude pacit moje dieta?? u nas s kade som udali nevinnych ludi ze su zidia..isli do plynu...len preto..lebo chceli ich dom...aj ho dostali...ja si myslim ze socialka ma dost zakonov...a nevyuziva ich..cigancat preco behaju bose s toluenom v ruke???preco tam sa neuperaju zraky...maju oni paky...nemusime sa opicit po europe...alebo amerike..ved ti tupi amici mnohi nemaju ani zdravoitnu poistku co je pre nas samozrejme..oni do dnes kaslu na obcanov...
@dusika11 na cigánčatá veľmi nemajú páky, dieťa patrí rodine a ak, nie je preukázané fyzické týranie, dieťa ostáva v rodine a na to soc. pracovník, aby s tým dieťaťom pohol, naučil matku niečo o peniazoch, o pravidelnej strave, chodil s ňou vybavovať všetko okolo detí, preto hovorím, že v reáli si to celkom neviem predstaviť ako sa budú soc. prac. sami od seba starať do mojich detí,
a tu je vlastne celý ten problém, musí byť niečo, alebo niekto , aby oni mohli konať 😉
@kristinaanna keby chceli nasli by ..co ja viem..paky financne..proste deti by mali patrit do skoly ..a do skolky aby rozumeli slovensky..a potom sa starat do ostatnych..zakony mame..financie s eu tiez ..tak..co tu sa riesi..a eu nech si strazi svoje zakony...ci sme daka kolonia??? mna to uraza ako obcana sk..
@dusika11 aj tvoje? škôlka je dobrovolná, a záškoláctvo má na starosti soc. kuratela
ale raz hovoríš o tom ako pozor aby nám nebrali dieťa a potom o tom ako to dieťa zobrať 😨 nerozumiem
@kristinaanna co moje??? ja hovorim o tom ze su zakony netreba robit nove...hovorim to ze sociaLKA ma dost kompetencii nepotrebujeme tu nejake anglicke ktore su znacne na hlavu...
@kristinaanna uf inac o ci niekto spi alebo nespi je tvoja starost???ci??
@kristinaanna https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/juvenilna-justicia-a-neockovanie/
spanie si riesila tu 😉
@dusika11 tam sme rozoberali paniku, ktorá tu okolo JJ nastala, a jedna baba písala, že v noci nemôže preto spávať, narážala som na to 😒
@kristinaanna ok..ale odpoviem ti chcem mat tvoj stoicky postoj...ale nemozem..mrzi ma ze mame dost zakonov...aby sa napriklad dala povinna skolka...lebo romske deti nevedia slovensky a takto idu do skoly ked nevedia ani zatat... nas stat zobral peniaze na ciganov...od eu..
proste mame dost vsetkeho nie sme kolonia eu..ani uk...mame sikovnych ludi..nepotrebujeme mat diktat..nasa siet je dobre nastavena..tak naco nabiehavat na uk justiciu?? alebo norsku..??a to sa rozbieha..lebo ..skupiny. maju prachy na presadenie zakonov..a dalej je to biznis .nie som za odoberanie deti..nikomu to neprajem..som ucitel studovala som vyvinovu psychologiu..dieta velmi potrebuje svoju rodinu..pre neho samotne je to velka trauma
@dusika11 nemám stoický postoj, ja si len dávam argumenty, prečo to u nás tak nemôže byť 😉 rozmýšľam, zvažujem, uvažujem, 😉 nepracujem priamo v sociálnej ochrane a práv detí, ale nie som ďaleko, viem na čo sa využívajú peniaze z eu, čo môže štát, čo a ako okolo rómov, žijem pri nich 😠, ale rómovia, ich práva, lebo povinnosti nemajú , sú na inú diskusiu 😉
a hľadám odpovede, lebo ešte stále som žiadne relevantné nenašla, čo je to juvenilná justícia, že je to systém som sa dočítala v každom príspevku, ale aký je ten systém?, je právny- na základe ktorého zákona, zákonov, ? je protiprávny - ako proti nemu bojovať? 😨
@dusika11 aj toto je dobré, zase čo sa tej sexuálnej výchovy týka, keď sa chorváti ubránili aj my musíme aj čo sa JJ týka, toto je názorný príklad, že držať h*bu a krok netreba, treba protestovať proti všetkým takýmto výmyslom a "modernizácií", čo chodí zo severských štátov!
@dusika11 uplne suhlasim s Tvojim nazorom, maju dost pak na to ab riesili veci okamzite, ale namiesto hoto oslabuju postavenie rodiny ako takej, brozurami o homosexualoch, a rodovej rovnosti, duhove pochody a co ja viem co este.... nech posilnia klasicku rodinu, ale ocividne o to im vobec neide..... skor naopak...
...novelu prelozili na buduci rok, dovtedy nam budu masirovat mozgy media, ake dolezite je zmenit zakon, bude kopec pripadov v telke, budu spominat to dievcatko co nasli mrtve v byte, a ako by jej zachranila zivot juvenilna justicia, a bla bla, nehladiac na to, ze susedia hlasili ze sa nieco deje a socialka mala aj tak na haku,.... zase na druhej strane ked citam, niektore prispevkky, ake vychovne metody maju niektore mamicky, tak by si postrasit socialkou zasluzili,,,ide skor o to, ze najviac budu triet deti, lebo rodina-mama je pre nich cely svet,,,, a navyse je hlupe preco by malo byt dieta byt vytrhnute zo svojho prostredia,s tyran ostat doma, maju zobrat tyrana s zavriet do basy jeho, a nie dieta potrestat za to, ze bolo tyrane... ale zase to sa da tiez rozoberat,lebo co ked su tyrani obydvaja?? v kazdom pripade da sa to aj velmi pekne zneuzit a toho sa asi boji kazda matka, ktora svoje dieta miluje a stara sa o neho najlepsie ako vie,
@lilyen2011 + ostatne baby - ja stale cakam na ten oficialny link na oficialnu stranku prislusneho slovenskeho uradu, kde si v oficialnej brozurke o sexualnej vychove precitam tu prasacinu, co tu niekto pridal ako fakt, ktory sa v tej brozurke nachadza. Odkazy na you tube videa neotvaram, neunuvajte sa upozornovat ma na ne ani nic co sa tyka juvenilnej justicie, to budu tiez vykonstruovane polopravdy, ani nemam chut to citat, nastastie zijem v normalnej krajine, kde platia obcianske aj ludske prava a nemusim sa tu bat o svoje deti, ak sa o ne patricne staram. A co sa tyka udavania, myslim si, ze je ovela horsia nevsimavost okolia ako podanie podnetu na presetrenie zleho zaobchadzania s dietatom ak mam podozrenie zo zneuzivania, ci zanedbavania dietata.
@sisaka úprimne mi je jedno, čo si myslíš konkrétne TY, ja ťa nebudem o ničom presviedčať si dospelá žena, mysli si čo chceš je to tvoja voľba. Ja tu chcem komunikovať o problémoch, o prípadoch ktoré sú na nete, o videách kde policajti násilím berú deti od rodičov, o tom ako ochrániť moje deti pred prasačinami v škôlkach a školách o tom ako ich ochrániť pred pedofilmi, pričom včera tu bola kauza na MK s pedofilom, ktorý tu verejne obhajoval jeho "práva", lebo vraj aj oni majú práva a boli aj na pochode a žiadali tieto svoje "práva"... ak je len najmenšia šanca, že takéto niečo ide na SVK, alebo, že sa v parlamente len rozmýšľa nad niečim takým nemienim len ticho sedieť a čakať až to bude realita.
Ak to pravda nie je v čo dúfam, aj tak chcem vedieť ako to v skutočnosti je a to sa z pozerania do steny nedozviem. aj ja mám právo na informácie a aj po nich pátram, takže ty si rob čo chceš. Ja a iné mamičky, ktoré problematika zaujíma si budeme tiež robiť čo chceme. Pekný neskorý večer. Peace 😉
@lilyen2011 tak to som rada, ze sa ma nesnazis o niecom presviedcat, ja som dost zatazena na oficialne zdroje a podlozene informacie, keby som sa mala stresovat z kazdej info, ktoru si precitam na internete, tak nielenze neporodim deti, ale asi by som sa musela dat na nejake psychofarmaka, aby som to tu na tejto Zemi nejak prezila.
Prispela som do tejto temy len preto, ze ma zaraza, ze dospele zeny nie su schopne rozlisit fakty od vykonstruovanych bludov, ale ked vas to bavi tu rozvyjat konspiracne teorie a mozne hrozby utoku z vonku (ci zvnutra) .....
@sisaka
@lilyen2011
co je to za stranku, tie hlavnespravy.sk? podla udajov zo stranky je majitelom nejaka kosicka reklamna agentura Heureka Evolution http://www.hev.sk/hev/. to ma byt akoze overene a vierohodne spravodajstvo? ja by som to za nejaky doveryhodny zdroj spravodajstva teda nepovazovala...
@sisaka je milé od teba ako čakáš kým ti to niekto naservíruje, veď to vôbec nie je ťažké nájsť...môžeš začať čítať, nech sa páči - toto je východiskový materiál http://www.radavladylp.gov.sk/data/files/3818_s...
ale vypichnem ti zopár vecí, ktoré keby si náhodou v záplave tých vznešených kecov prehliadla
"Výbor OSN pre práva dieťaťa Slovenskej republike vytýka, že doposiaľ nezriadila nezávislú inštitúciu na monitorovanie a ochranu práv detí." (predstav si pod tým čo len chceš)
"Upozorňuje tiež na neexistenciu legislatívy, ktorá by upravovala právne uznanie párov rovnakého pohlavia."
"Pokiaľ ide o ďalšiu legislatívu, týkajúcu sa slobody združovania, slobody prejavu a pokojného zhromažďovania, práva na rešpektovanie súkromného a rodinného života, zamestnania, vzdelania, zdravia, bývania, športu, práva na azyl, prevládajú v spoločnosti spory o to, či dostatočne reaguje na najnovší vývoj rozvoja a potrieb spoločnosti tak, ako to robia niektoré iné členské krajiny Rady Európy a Európskej únie, upravujúce napr. spolužitie osôb rovnakého pohlavia, právnu úpravu zmeny pohlavia, a pod.." - tento posledný odsek sa týka LGBTI ľudí.
A čo je na tom najlepšie - snažila som sa to naozaj prečítať celé - nikde nie je zmienka o práve na život v tradičnej rodine...už aj hrdzavý hrniec bude mať svoje práva, ale obyčajná rodina nie 😖
@denduska ja v tom príspevku nevidím nič o tom že chcúú zrušiť práva klasickej rodinu 😉
@lilyen2011
kto pomôže týranému dieťaťu? ako sa má ono brániť samé, ke´ď ani nevie že sa niečo také deje? čítali ste už niečo o násilí v rodinách?
@kristinaanna ale prečo by mali rovno rušiť. Ja chcem len vidieť aspoň jednu jedinú vetičku, o ktorú sa môžem oprieť ja, absolútne obyčajná biela heterosexuálna matka žijúca v manželstve s obyčajným heterosexuálnym mužom-otcom našich spoločných detí. Je to stratégia na ochranu ľudských práv, sú tam konkretizovaní gayovia, lesbičky, transrodové osoby (ty kokos a to čo je akože??), Rómovia, ostatné národnostné menšiny, ešte aj Židia sú tam spomenutí atď...ja nepatrím nikde do žiadnej tejto kategórie, čo ja nie som človek? Nie všeobecné drísty, tie sa dajú skrúcať na tisíc rôznych možností, ale aspoň jedna veta kde je spomenuté právo matky na výchovu svojich detí a právo detí žiť v harmonickej rodine s vlastnou matkou a otcom. Ak to nájdeš, budem rada.
@denduska od teba je zase mile, ze vhupnes do temy, kde nevies o com som sa s ludmi bavila a posles mi od veci link. chod par stran do zadu a najdi si tam taky dost nechutny vynatok, ze vraj z publikacie urcenej na sex. vychovu, uz niekolko dni cakam na link na tuto publikaciu z oficialneho zdroja. Co je samozrejme nemozne najst, lebo take nieco sa v zidnej oficialnej publikacii nenachadza. Takze diky za ten link, co si dala, to ma zaujima ako vlanajsi sneh. V mojej krajine si mozu homo pari aj adoptovat deti, vobec mi to nevadi, prave naopak, som rada, ze sa tu nerobia rozdiely.
@sisaka od veci link? link je práveže až prílíš k veci, to je oficiálny na prvý pohľad nezáživný a nevinný dokument, z ktorého to vychádza, ale keďže je to pre teba nezaujímavé.....youtube odkazy sú vykonštruované, toto nie je to čo si chcela. Ja viem, čo si chcela, tú konkrétnu nemeckú brožúrku, toto čo sa tu objavilo bol preklad z nemeckého originálu, ja po nemecky neviem dobre, takže ti to nenájdem, našla som len, že tá brožúra skutočne existuje, bola vytlačená, bola distribuovaná, čo s ňou robia teraz netuším. Po nemecky sa to isto dá nájsť. Hádam si nemyslíš, že si naše ministerstvo vycapí nejakú nechutnú brožúru na svoju hlavnú stránku ešte pred prijatím zákona a bude čakať kým si ju tam sisaka prečíta. Na základe tejto stratégie môžu vychádzať brožúry, aké len chceš, možno aj nechutnejšie. Pardon nie nechutné, ale predsa pokrokové, veď sa potrebujeme zbaviť pút, ktoré zväzujú naše skostnatelé starosvetské zmýšľanie! A prepáč, tému sledujem dosť podrobne na to ako to pri deťoch a svojom zamestnaní stíham (teraz v ňom nie som, aby si si nemyslela že tam môžem visieť na nete), ale neučím sa tvoje príspevky naspamäť.
Ak nie si absolútne ochotná pozrieť si veci z druhého pohľadu alebo niečo skúsiť nájsť sama aktívne, ako chceš o niečom diskutovať. Máš svoj názor, svoj pohľad na vec, nech sa páči, ja ti to neberiem, chcela som ti ponúknuť to od čoho sa to odvíja, podľa teba brožúra neexistuje, ani si ju nehľadala, čakáš, kým ti ju niekto na zlatej tácke donesie, až potom uveríš. Tak si kľudne ži v Kanade a nerieš Slovensko, všetko dobré prajem 🙂
@sisaka no čo ja pre teba neurobím, normálne sa nespoznávam 😀 Pozbierala som tých 15 slov čo viem nemecky a nech sa páči, kto vie na rozdiel odo mňa dobre nemecky, nám môže rozlúštiť či sa tam naozaj spomínajú otcovia a vagíny a matky a penisy...a problém bude rozlúsknutý.
http://www.wikimannia.org/images/13660100-cr.pdf
Tak príjemneé (??) čítanie.
@denduska ono sa tam hovorí o tom, že to treba doplniť, čiže to čo tam je ostane plus toto sa doplní,
ale adopcia detí LGBTI nie je požná , pokiaľ neexistuje registrované partnerstvo 😉
aj toto je jeden z pohľadov na vec a myslím, že o tomto by mali aktivisti hovoriť, a nie o ničení rodí, alebo naozaj máte pocit, že SR týranie detí neexistuje?
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
http://www.teraz.sk/slovensko/tyranie-zneuzivan...
http://sk.wikipedia.org/wiki/Týranie_detí
a ak by chcel ešte niekto chcel si niečo prečítať http://www.zdravie.sk/clanok/23388/tyranie-deti

a ako by tá JJ mala vyzerať v reálne v zákone?
@kikina84 a si si isté, že tie prípady boli úplne len tak z ničoho nič, lebo bez vetra sa ani lístok nepohne 😉