icon

Dávajte si pozor - môžete prísť o dieťa

kikina84
30. máj 2013

Ahojte rodicia deti,pisem sem tuto temu lebo mi to neda,pozrela som si istý dokument a konkrétne prípady okolo neho a som šokovaná !!! mám už niekoľko dní strach o moju dcéru,bojím sa aby mi ju nevzali,bojím sa ju dať aj do škôlky,lebo mám strach,že ked pre nu jedneho dna prídem po robote,ona tam nebude!!
Pokial sa toto dialo s pani Ivankou Boorovou v dalekom Anglicku,tak mi to samozrejme bolo veľmi luto a drzala som palce zo vsetkych sil,aby im deti vratili a pevne som dúfala,že mne sa nič podobné nestane,resp.že tento problém po zmedializovaní už nebude takým problémom a prestanú sa tieto veci diať.No časom sa to začalo diať aj v čechách nakoniec je tu najnovší prípad z mája 2013,kde odobrali mamičke syna len na základe neoverených informácíí a domnienok a dodnes syn nemá doma,nevie čo s ním je a kedy ho uvidí..Neviem si predstavit tuto situaciu,ze by sa nieco stalo mne.Nakolko je to zalezitost ktoru riadia vysokopostaveny ludia a je to niekolko rokov zabehnuta vec,ktora je mlynom na peniaze,malo by o tom vediet co najviac ludi,preto prosim pozrite si videa a blogy v linkoch,najdite si cas na to..ide aj o Vase deti,zdielajte to a posielajte komu sa len da,toto nesmieme dopustit aby sa dialo aj u nas,podotykam ,vlada ma v zámere zaviest aj u nas zakon,ktory bude zavazovat kazdeho rodica novonarodeneho dietata zaregistrovat ako ,,statny majetok,,,teda stat bude moct o detoch rozhodovat a bude prvorady pred rodicom.Teraz sa to konkretne deje aj v Skotsku,kde tento zakon uz navrhli!! Prikladam blogy a videa,upozornujem nieje to nic prijemne,ale pozrite si to,pocuvajte hlavne to o som hovoria..tiez som to najprv nechcela pozerat,som slaby zaludok,ale nakoniec som sa prekonala a som rada,lebo keby som si to nepozrela nemam ani paru o tom co v skuťocnosti deje!!!..ospravedlnujem sa za diakritiku,pisem to s velkymi emociami a vedla mna pobehuje dokolečka moja malá ratolesť,takze som rada ze to sklbim aspom takto v rychlosti.. 🙂
Este pre info,ten kto nemusi zbytocne nedavajte fotky Vasich deti sem na MK..ked tak si to zablokujte len pre priatelov..aj toto je zdroj toho aby si tu niekto mohol vyslovene vybrat dieta ktore sa mu paci..neriskujte to..ja som zmazala vsetko,pripadne zablokovala len pre ludi ktorych poznam!!! 😔

http://www.topky.sk/cl/100370/1350795/Erika-zuf...
http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/328036/Dava...

ani3012
12. sep 2013

takze anorexia je dovod na presetrenie socialkou, je to znal toho, ze nieco nie je v poriasku...Prietruchovapovedala v slobodnom vysielwci pred chvilkou

dusika11
12. sep 2013

nasla som dalsi link ten pojednava ak som dobre rozumela o sexualnej vychove v nemeckych skolkach.
http://www.postoy.sk/indoktrinacia_zdravotnou_v...

dana_l
12. sep 2013

@kristinaanna mozes mi prosim napisat o pricinach zobratia deti Borovcom? ja som nejaka "pomala" a nepochopila som co si tym chcela povedat

sisaka
13. sep 2013

nieco pre ludi, ktori este nemaju uplne vymyty mozog a su schopny este akeho-takeho logickeho myslenia:
http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/336975/Homo...

stardust
13. sep 2013

@sisaka idealistka 😀 😀

zuzkat1
13. sep 2013

Pokial viem tak sex.vychova sa mala zacat ucit tento rok. Su tu ucitelia? Dostali ste uz tie prac.zosity? Hovorili vam nieco nadriadeni?

warholette
13. sep 2013

@dusika11 Janu Tutkovu nemozes brat vazne. nikto, kto je zaslepeny fanatickou vierou v cokolvek, nemoze mat nestranny postoj na vyvoj alebo rozvoj spolocnosti, pretoze sa cez vsetko pozera cez prizmu svojich dogiem. tak, ako je pre moslimov stale normalne zabijat zeny a dievcata v ramci ochrany cti rodiny, tak je pre krestanov neprijatelne mat sexualny zivot a rozpravat sa o nom.

zuzkat1
13. sep 2013

@warholette teraz som pozrela na nete kto je ta zena. Tak tej zene treba psychiatra.

kristinaanna
13. sep 2013

@dusika11 pracuješ s ľudmi takže vieš, že nič nemusí byť na prvý pohľad také ako sa zdá byť 😉

zuzkat1
13. sep 2013

teraz som pozrela tie pracovne listy pre stredne skoly, na rodicovstvo.sk a zdaju sa mi v pohode... na stredne skoly su uplne primerane a aj potrebne v dnesnej dobe... a ten niekym spominany pribeh o abigail nie je nicim poburujuci-zalezi na ucitelke ake zavery z neho vyvodi.-..moze byt az poucny...

ani3012
13. sep 2013

Pedofília – porucha sexuálnej orientácie, pri ktorej dochádza k sexuálnemu vzrušeniu v kontakte s deťmi.
Klasickí pedofili neprekračujú rámec dotykových kontaktov genitálií. Pohlavný styk je skôr výnimočný.

zuzkat1
14. sep 2013

@ani3012 myslim ze tu kazdy vie co je pedofilia-nemusis sem davat poucky.

ani3012
14. sep 2013

@zuzkat1 a preco nie? ved to by sa mali ucit piataci...neviek, co ti to vadi....

zuzkat1
14. sep 2013

@ani3012 vacsinu tych veci co je v PL som vedela uz na ZS. Mala som asi 12 mi rodicia kupili ilustrovanu knihu o ludskom tele urcenu pre vekovu kategoriu od tusim 11al.13 rokov.to uz neviem presne. Pokial viem tieto PL su pre stredne skoly,a viem ze to chcu aj na zs ale odkial viete ze s tymito istymi PL? inak neviem ako ty,ale ja som casto s deckami 2ho stupna a cudovala by si sa co vsetko uz vedia.

ani3012
14. sep 2013

@zuzkat1 BINGO!
Presne si napísala to, čo so čakala!
RODIČIA boli tí, čo ti poskytli informácie, ktoré ONI uznali za vhodné vzhľadom na tvoj vek a psychický vývoj 😉

autorka tohto projektu p.Pietruchová to sama povedala v Slobodnom vysielači
a áno, decká toho veľa vedia, .....joj áno, nevedia dosť o sex.poruchách, ktoré sú hodnotené ako normálne("klasický" pedofil, transexuál, homoesxulál-ten bude postupom času viac tolerovaný ako hetero a podobne-sú tam vypísané) a v spoločnosti tolerované...

Ja budem tá, čo rozhodne, aké informácie, v akom štýle a v akom množstve a najmä KEDY poskytnem svojim deťom!

Viac nemám k téme čo povedať...

dusika11
14. sep 2013

@ani3012 uf ..presne si to vystihla ..mna desi fakt ze niekto ma povazuje ako rodica nesvojpravneho cloveka..ano ja chcem rozhodovat o tom co a ako bude s mojim dietatom ked sa to tak vezme ja som za neho zodpovedna..aj pravne aj moralne

@kristinaanna pracujem s ludmi presne to ma desi...viem ako lahko moze niekomu niekto ublizit ...a nevadi mu ak pouzije na to dieta...napriklad sused susedovi bonzom na socialku a podobne...

eela
14. sep 2013

Ahojte, pre tie babenky, ktoré sa chcú dostat k info ohladom JJ a ostatnym dalsim, ak vas tato tema naozaj zaujima a chceli by ste mat viac info, aby ste si mohli urobit vlastny nazor na vec, pridajte sa do skupiny tu na MM - STOP juvenilnej justicii.

warholette
14. sep 2013

@ani3012
@dusika11
a co ak to svojim detom nepoviete vcas? kedy urcite, co je ten spravny cas na rozhovor? pre niektorych rodicov v desiatich rokoch, pre niektorych v patnastich - co uz moze byt niekedy neskoro, v niektorych rodinach sa o tom vobec nerozprava. ved aj tu na koniku je kolko tem o tom, ze sa deti pytaju a rodicia im hanbia vysvetlit sex a podobne. sexualna vychova na skolach zaruci, ze kazde dieta je informovane primerane jeho veku. pre pripad, ze sa do toho rodicom nechce 😝

dusika11
14. sep 2013

@warholette .v skole sme mali na biologii prednasky mala som takych dvanast nic trapnejsie som nepoznala ako spolocne rozoberat menzes chlapi sa smiali..a dievcata cervenali..trapne..ja dufam ze deti vychovam tak, ze pochopia ze nie sme iba pariace sa zvierata..ze sme ludia a mame city,,,je velmi velmi smutne vidiet strnast rocne dievcata kde ocividne vidis ze uz ficia..maju telo dievcata a oci smutnej unavenej tridsatrocnej zeny...je to velmi smutne..mali by byt plne idealov , lasky toho tajomna...a oni ..su vyhasnute...a beru to ako ked si haldna a najes sa..a potom sa usmeju ako decko...uf ucim take..mne je ich fakt luto

katun
14. sep 2013

@sisaka 😀 veru riadne vymyvanie mozgov sa tu spustilo ..

sisaka
15. sep 2013

@dusika11 14 rocne nesexuju predsa preto, ze im niekto v 9. rokoch vysvetlil co je menstruacia, ani preto, ze im v 12 rokoch vysvetlil niekto ako dochadza k splynutiu spermie a vajicka atd. Ci si myslis, keby sa k nim tato infomracia nedostala tak by zili ako panny az do svadby a hrali by sa az do 18 doma s babikami v sladkej nevedomosti?
Uz som tu davala priklad ako prebieha sexualna vychova u nas v Kanade v statnej skole. Tazisko je vedenie deti k zodpovednemu a planovanemu rodicovstvu, vytvaraniu zdravych vztahov, ochrane deti a mladistivych pred roznymi formami nasilia, predchadzanie neziaducemu tehotestvu a nakaze STDs s dorazom na abstinenciu, vsetko veku primerane. AK si myslis, ze nieco taketo moze podkopavat tvoju vychovu a hodnoty, ktore sa snazis detom odovzdat tak fakt nechapem akej puritanskej vychovy sa tvojim detom dostava a bala by som sa, aby si nezacali informacie hladat same a necerpali z uplne inych zdrojov ako je sexualna vychova na skole. Rodicia si myslia,ze maju doma stale male dievcatka, ci chlapcov, kym im domov nepride strnastka s tym, ze je tehotna a ani netusi, ako sa to mohlo stat.... Zatajovanim informacii nic nevyriesis, to dieta ked bude chciet si info najde, otazne bude, co/kto bude zdrojom.

zuzkat1
15. sep 2013

@ani3012 aj tu na kaniku je tema ze kedy povedat dievcatu ze co je menzes atd... Pisu tam aj matky 10 a viac rocnych ze este nie. Dnes je Normalne ze dievca ma menzes ako 9 rocne. A rodicia mu este nic nepovedali.je to ok ked ho to prekvapi? Takze ak som dobre pochopila tebe vadi ze im to nepovedia rodicia..lenze mnohi rodicia cakaju ktovie na co a dieta medzitym ziskava info od spoluziakov,z casopisov atd. A tieto info su casto ciastocne a skreslene.
Homosexualita a transsexualita nie je nic hrozne. Nijako to nikoho neohrozuje a neviem preco by dieta nemohlo vediet ze taki ludia existuju. A pedofilia tam bola oznacena za poruchu ako si sama citovala.a tiez si myslim ze o tom deti maju vediet aby si davali vacsi pozor.

@dusika11 tie 14rocne ktore uz maju sexualne styky patria skor do kategorie ktorej nikto nic nevysvetlil. A zial aj dnes sa najdu rodicia cakajuci na zazrak a detom zacnu vysvetlovat veci az ked je neskoro.
K tej biologii-aj my sme preberali menzes spolu s chalanmi ked som mala 12.a ano bolo tam pubertalne pochechtavanie ale kazdy to bral ako normalnu vec a nechapem preco by sa to mali ucit len dievcata... Aj chlapci musia vediet ako funguje zenske telo.

zuzkat1
15. sep 2013

@dusika11
@ani3012 a este by ma zaujimalo co by ste robili keby vase dieta doslo ze je na rovnake pohlavie,pripadne ze sa neciti dobre vo svojom tele.ze chce telo zeny/muza. Podla vasich prispevkov by ste ho asi vzali na psychiatriu a sup na liecenie. A vinili by ste system ze mu tie hovadiny natlacil do hlavy.

dusika11
15. sep 2013

@zuzkat1 akoze sorry nepoznas ma na tvoje hluposti cas nemam...hodnotenie toho co budem robit a nebudem ti neprinalezi..tvoj nazor na moju osobu je irelevantny..ja na teba som si zatial nevytvorila..zrejme je u vas vsetko dovolene...u nas sa hovori od radosti aj psi besneju...vychova vela ovlyvnuje..
@zuzkat1 inac sa mylis strnastrocne z mojej praxe patria...do kategorie rozbila sa rodina..matka sexuje kadekde s inymi a otec ma novu rodinu...tak hlada utechu inde...v naruci potom dalsom naruci...su to stratene deti..nie nepoucene.

dusika11
15. sep 2013

@sisaka ja nehodnostim to co je v kanade ja hovorim o tom co chcu priniest na sk.,,,tato tema inac nie je o sexualnej vychove...netusim skade mas vyssie tvrdenia...ale v podstate mne je to jedno pis si co chces mysli si co chces tvoje deti socialkou ohrozene na sk nebudu...ale nase ano,,,mne by sa tiez pekne pisalo s poza hranic a poucovalo...s tohto hladiska si nekorektna,,,

sisaka
15. sep 2013

@dusika11 ja som z tvojich prispevkov pochopila, ze nechces, aby sa tvoje deti ucili sex. vychovu v skole. A preto som pisala, co sa uci v Kanade, lebo predpokladam, ze to iste sa uci, bude ucit aj na Sk, co ine by sa tam ucili? Hadam neveris tomu, ze by sa tam fakt ucili deti masturbovat a pod. A bat sa socialky, ze mi zoberie dieta? No ak ho tyras tak by si sa mala .... to sa musia bat aj tu v Kanade, tu su ludia velmi ochotni volat policiu a pod. staci, ze sa im nieco nezda, vola sa to obcianska zodpovednost, ci povinnost...Ale to je presne ulohou demagogie, vzbudit v ludoch strach, vtedy sa nam nieco prepne v mozgu a nie sme scopni normalneho logickeho zmyslania

zuzkat1
15. sep 2013

@dusika11 nie nie je u nas vsetko dovolene. Vsetko dovolit a o vsetkom sa rozpravat je rozdiel.
A nemyslela som deti z tvojej praxe ale deti vseobecne. A myslim ze ak je rozbita rodina a je to tak ako vravis tak tie deti nepoucene su.

zuzkat1
16. sep 2013

@dusika11 a samozrejme vychova vela ovplyvnuje. Lenze ked sa poobzeras okolo tak zistis ze rodin ake si opisala je vacsina. A najma take deti potrebuju sex.vychovu aspon v skole.nech vedia aj co zdrzanlivost,antikoncepcia... Co je spravne a co nie.
Ja mam znamu ktorej syn este na zakladke (prvom st.) veril ze deti nosi bocian. A to uz je ina haluz. Moja vie ze bola v brusku a ze sa narodila.

zuzkat1
16. sep 2013

@dusika11
@ani3012 este dodam ako som tu uz viackrat pisala,nepaci sa mi zakon o JJ. Tu ste vsak viacere pisali ze to cele suvisi so sex.vychovou na skolach.a tak som si myslela ze v tych PL budu dake uchylne zverstva. No nie su. Takze stracam suvislost. Nadalej je JJ pre mna strasiak,som ochotna uverit ze budu odoberat deti len tak,len nechapem ako do toho zapada ta sex.vychova.

ani3012
16. sep 2013

@zuzkat1 nemienim tu diskutovať na tému: ČO AK!

k tej sex. výchove:
Ministerstvo školstva - Pokyny, usmernenia, odporúčania ministra školstva: Pedagogicko-organizačné pokyny na školský rok 2013/2014. V časti 1.6.10 Ľudské a detské práva - „Do ŠkVP sa odporúča zapracovať témy rodovej rovnosti". http://www.minedu.sk/data/att/4966.pdf
To je normálne????

ešte raz ti hovorím!
Ja som rodič, ja rozhodnem , akým spôsobom podám svojmu dieťaťu inf. z oblasti sex. výchovy-mimochodom-mne naši nerobili prednášky a ani v škole si nič také nepamätám a ani mi to nechýbalo!
Každý jeden, kto sexuje vie, ako prichádzajú deti na svet a aj vie, ako sa chrániť.
dve piatačky a jedna siedmačka na tej istej škole prvý krát sexovali a ostali tehotné, lebo nevedeli, že zostanú tehotné už pri prvom styku...tomu veríte? aká je pravdepodobnosť?
Či bude sex. výchova alebo nie, deti sa rodiť budú aj v mladšom veku.

a deti sú rôzne, niektoré v 13. užijú potratovú tabletku a iná sa v 13. hraje ešte s bábikami. - je niečo na tom zlé, že dieťa, neprejaví "včas"(podľa určitých ľudí) záujem o sex?
A aby dievča nevedelo, čo je menštruácia ? Blbosť! Veď reklamy na vložky, tampóny, ktoré má aj mama doma, na záchode, v kúpelke
To už potrebujú sex. výchovu skôr rodičia ako deti

Vieš čo je OSN? Sa tváriš, akoby sa to Slovenska netýkalo.... http://www.siecus.org/
USA, NEW YORK, november 2010 (C-FAM) – „Nikdy nie je príliš skoro začať hovoriť deťom o sexuálnych záležitostiach,“ hovoria nové smernice vydané výborom OSN pre výchovu, vedu a kultúru.

Organizácia UNESCO, ktorá bola pre svoju niekdajšiu nezávislosť a celistvosť vysoko rešpektovaná, sa teraz spolčila s Výborom sexuálnej informovanosti a vzdelávania Spojených štátov (SIECUS), vzdelávacím ramenom kontroverzného Kinseyho inštitútu.

Nové smernice o sexuálnej výchove, ktoré prijalo UNESCO v septembri, zaplavili silné vlny kritiky. Otvorene totiž propagujú legálne potraty a masturbáciu, a to už pre päťročne deti. Intenzita námietok prinútila agentúru stiahnuť smernice, no nie nadlho. V decembri ich chcú potichu vydať opäť.

UNESCO priznáva, že jedným z hlavných autorov ich sexuálnych smerníc je bývalý riaditeľ SIECUS.V novej správe OSN o právach vo vzdelávaní sa tieto smernice považujú za smerodajný model sexuálnej výchovy primeranej veku dieťaťa. Správu však ostro odsúdili aj členovia OSN.

V revidovaných smerniciach odstránilo UNESCO niektoré z najvýslovnejších vyjadrení, avšak zachovalo dodatok s tzv. „hlavnými zásadami“, ktorý zahŕňa osnovy sexuálnej výchovy pre deti od narodenia do veku piatich rokov.

Osnovy sú inšpirované Kinseyho učením - prikazujú rodičom, aby deťom zabezpečili anatomicky správne bábiky na hranie, oboznámili ich o rozmanitých sexuálnych vzťahoch, a aby podporovali masturbáciu.

„Ak sa dieťa dotýka svojich genitálií v súkromí, ignorujte takéto správanie,“ navrhujú osnovy.

Pokiaľ ide o pohlavnú identitu a sexuálnu orientáciu, osnovy varujú, že rodičia, ktorí trvajú na posilňovaní tradičných rodových identít budú brzdiť vývoj svojich detí.

„Zmätok v týchto otázkach a strach z homosexuality (homofóbia) spôsobuje, že mnoho rodičov a ďalších dospelých obmedzuje dievčatá a chlapcov v ich sebavyjadrení.“

Jeden model učebného plán upozorňuje inštruktorov, aby sa vyhli moralizovaniu, pretože v otázkach hodnôt neexistuje správne a nesprávne. V inej osnove autori poznamenávajú, že existuje rozpor medzi náboženskými prístupmi a prístupmi založenými na právach.

Ďalší učebný plán skúma ranný sexuálny vývoj – podľa neho deti od narodenia do veku dvoch rokov môžu "zakúsiť genitálne potešenie", a okolo tretieho roku života môžu začať so sexuálnymi hrami.

Neslávny sexuológ Alfred Kinsey založil svoj inštitút na univerzite v Indiane. V štyridsiatych a päťdesiatych rokoch minulého storočia dosiahol Kinsey pre svoju prácu o dokumentovaní ľudského sexuálneho správania význačné postavenie. Jeho kritici poukazovali na výskum, v ktorom dokumentoval ako dospelí privádzali deti a dojčatá k orgazmu. Obvinili ho z podporovania pedofílie.

Na podporu vzdelávania v tejto oblasti vytvoril Kinseyho inštitút v roku 1964 Výbor sexuálnej informovanosti a vzdelávania Spojených štátov (SIECUS). Jeho prvou riaditeľkou bola Dr. Mary Calderoneová, bývala lekárska riaditeľka Plánovaného rodičovstva.

Nedávna vládna správa ukázala, že medzi rokmi 2002 až 2009 dostal SIECUS z federálnych zdrojov 1,6 milióna dolárov.

Pracovná skupina z UNESCO vydala správu, ktorá volá po novom pohľade na moratórium o ľudskom klonovaní, ktoré vydalo OSN. Táto skupina navrhla, aby sa zakázalo iba terapeutické klonovanie. To by podporilo výskum iných typov klonovania.

Terrence McKeegan, J.D.

p.s. čo myslíš, prečo v Chorvátsku protestovali?