icon

Dávate tringelt dovozcom jedla?

2. sep 2024
Strana
z2
ysseba
2. sep 2024

Nie, nedavam. Pri dnesnych cenach za vsetko nemam chut davat nic navyse. Ja viem, ze ten dorucovatel, casnik a podobne za to nemoze, ale ja ako zakaznik to vidim tak, ze je vsetko drahe a nie som ochotna davat prec este viac svojich penazi “len tak” 🤷🏼‍♀️ a podotykam, ze volakedy som davala, dokonca aj kurierom ked mi doniesli 5eurovy balik. Ale uz som “dorastla” do takehoto nazoru. Co uz 🙈

mk1111111111
2. sep 2024

Ja davam aj kurierovi., na oplatku mi vzdy vsetko vynesu az do vnutra a ak treba doviezt viackrat, lebo nie som pritomna, pripadne mi to doviezt inam, v inom case, tak bez problemov dovezu.

anouschka5
2. sep 2024

Dávam 2 eura

dadis
2. sep 2024

Ja malokedy objednavam, tak 1x za 2 roky. Len nerozumiem tomu, ze ked sa to niekomu zda drahe, preco si jedlo objedna 🤷‍♀️. Naposledy, ked som objednala, tak sprepitne som dala cez aplikaciu.

lakebabe
2. sep 2024

@dadis nejde o to, že je to drahé aj keď je, ale my objednávame velmi často do mesiaca a keď nechám príklad za dva burgre a prílohy vyše 40 eur , nevidím dôvod dávať ešte šoférovi tringelt za to , ze mi to len podal. Mesačne je tych donasok dosť.
Reštaurácia ma zo mňa príjem, tak nech si šoféra záplati. Takisto nenechám ani kuriérom, platím kartou a keby som mala každému dávať po eure tak neviem. Niekedy za deň prídu aj piati.
Narozdiel takej kadernicke nechávam tringelty slušné, stojí nado mnou na nohách celý deň kým mi spraví vlasy, tak je to rozdiel ako keď mi niekto poda z okienka tašku s jedlom.

dadis
2. sep 2024

@lakebabe Mne sa zda hlupe dat za jedlo niekolkokrat do mesiaca 40 eur a nedat kurierovi aspon euro. Ale to som ja. Cim viac penazi ludia maju, tym su zgrlavejsi.

lakebabe
2. sep 2024

@dadis pre mňa to je taka istá služba ako kuriér a pošta. Nič s pridanou hodnotou , co by som chcela platiť navyše . Sú to zamestnanci, majú platy, podniky majú tržby a za každý jeden dovoz platím dosť veľa peňazí. Tringelty nechávam ľuďom, ktorí pre mňa spravia nejakú službu alebo servis.

dadis
2. sep 2024

@lakebabe Kazdy ako uzna za vhodne, mne sa to zda neslusne.

lakebabe
2. sep 2024

@dadis mne nie 🙂

betulinka1
2. sep 2024

Davam vacsinou zaokrúhlim na cele. Ak som neni spokojna, ze meska tak nie

nikiki29
2. sep 2024

@janai1 s týmto úplne súhlasím, dávam len keď urobia niečo navyše, napr. prinesú hore, počkajú bez frfľania… ale povedzme si pravdu, takých je ako šafránu.

alex7584
2. sep 2024

Ak pridu hore k bytu, ano. Inak nie, nevidim dovod.

margotka17
2. sep 2024

Ja platím kartou, občas v práci narýchlo som dala hotovosť z firemných a zaokrúhlila som sumu. Kurierom zvyknem miesto tringeltu dať vychladený džús či Radler. Vždy sa potešia.

inaemre
3. sep 2024

Samozjreme ze ano. Prepadla by som sa od hanby keby som nedala trinkgeld.

bg92
3. sep 2024

nie, nerozumiem tejto tringeltovej kulture, davate tringelt aj postarovi?
Tringet davam jedine v restauracii.

natinka36
3. sep 2024

Davam ked su mili. Ale ja nechavam drobne vsade, aj na pumpe aj v obchode a casnikom tak tym najviac.

adonish
4. sep 2024

Davam. Tých par desiatok centov ma nezabije (ked uz mam na objednanie jedla).

evansova
4. sep 2024

Jedlo neobjednavam. Objednavam potraviny, napr. z Tesca (múka, cukor, olej a pod. tazke veci. Kurier mi vynesie nakup na prve poschodie, opyta sa kam ho ma dat, da mi ho komory a ulozi na police. Takze ano, tringelt mu dam, velmi rada, zasluzi si za ochotu.

Strana
z2