icon

Dávate v službách vysoké tringelty?

21. dec 2024

Ženy mam takú "blbu" otázku
Dávate vysoké tringelty v službách?

Napr. Oprava umývačky v rámci záruky zdarma u vás doma. Je 20€ pre opravár málo? Lebo sa tváril tak ze čakal aspoň 50€

Alebo keď ste niekde u kozmetičky a povie vám ze vám dala takú -onaku zľavu a ušetrila vám 100€ tak koľko by ste jej nechali tringelt? (Bez bločku)

Ja moc nechodím ani ku kaderníčke tak netuším ako to je ale keď mi robila melír za 45/50€ tak som nechávala 5-10€ ako kedy a potom ma trápilo ci to nebolo málo,
Dnes to už každý očakáva......len nikdy neviem v akej sume

Strana
z2
brrunetkaa
21. dec 2024

Nedávam nikde. Tie ceny sú už aj tak dosť vysoké. A využívam len služby, kde mi dajú aj blok. Teingelt sem tam dávam v reštauráciách, keď sa nám čašník aj venuje pripadne niečo odporučí a zaujíma sa o nás. Počas denného menu nedávam.

evcagabi
21. dec 2024

Uz davno som nebola so ziadnou sluzbou spokojna tak, ze by si zasluzili vysoky tringelt 🙂

betulinka1
21. dec 2024

Opravarovi som este nikdy nedala viac ako pytal a ked to bol záručný servis, tak vobec nic. Kadernícke dam max. zaokrúhlim. Ked mam platit 48 dam jej 50€. Ved jej platim za sluzbu. Preco by som jej mala dat viac o neviem kolko?! Komu davam trinkelt su čašníčky alebo kurier alebo ked nam donesu jedlo. Ale to tiez tak, ze zaokruhlim. Ak sme vacsia partia niekde v podniku a čašníčka sa o nas ukážkovo stara, s radostou jej dam aj 5€ -10€. Ak je oduta, uz ked prideme prevracia oci a musime ju prosit aby k nam vobec prisla, ze chceme este nieco, tak nedostane vobec nic. Alebo este nechavam trinkel u masérok, ked idem k Thajkam. Oni nerobia na seba ale pre firmu, pekne blokuje do kasy, takze im ako osobe rada dam mimo kasu, ak som spokojna.

lienka.7
21. dec 2024

Keď chcete dávať tringelty v službách, prečo nedáte aj na úradoch, keď ste spokojní? Ci tie panie tam zarábajú asi milióny, ze? Prečo nedávate tringelty aj v obchodoch, kde vám navyše dajú blok, nie ako kaderníčka, kozmetická a pod. Opravarovi by dom už z princípu nedala ani cent, ten to ma zaplatené aj 3x.
A čo sa týka práce v gastre, tak drvivá väčšina ma minimalky preto, lebo majú exekúcie a pod. Ďalší nechcú priznávat mzdu kvôli vyzivnemu. Cize ano, majú minimalku na páske, a potom doplatene. Za krásne modre oči by nerobili.
@mimi3008 presne tak, súhlasím s tebou.

tetapetra
21. dec 2024

Určite nie ak idem bez bločka. Bez bločka ide priamo im do vačku. Opravari majú také marže,že ešte oni mne by mali dávať 😂. V reštaurácii nechávam. Ak ešte nemajú terminál na zaokrulivanie,tak zaplatím kartou a potom nechám na stole

slavomira236
21. dec 2024

Nie nenechavam . Maximalne ma dovolenke tym co upratuju izby ale az na konci ked som spokojna. To idem dam osobne ked vidim krora nam ceky ryzden upratovala. Aj v jedalni som nechala na konci obsluhe oktora sa o nas starala. A tiez barmanovi ktotory mi soravil drik aj po 24 kedy uz boli platene a dal mi free ale az v den ked odchadzame

natinka36
21. dec 2024

@ysseba tak to si asi nikdy nepodnikala ked tringelt je podla teba niekolkonasobne v cene sluzby😃

misanthropicdann
21. dec 2024

Prečo by som im niečo nechával. Majú svoj cenník, ak im je malo nech zvýšia ceny.

sasa1310
21. dec 2024

dávam. Kaderníčke okolo 5 eur, keď nezaokrúhľujem. Opravára som doma ešte nemala. V reštaurácii sme najviac dali 20 eur

rozculena
21. dec 2024

kaderníčke nechávam tak,že zaokrúhlim,ale teraz skokovo zvýšila ceny,pred 2 rokmi som platila 40 a teraz to isté stálo 59,nechala som jej 60.A pri odchode mi ešte dala aj jednorázovú masku na vlasy.Bloček si od nej nepýtam,ale vždy ho vytlačí.
Opravári boli u mňa v rámci záruky,nedávala som nič.
Plynár mi bol zapájať nový sporák,nič.
Masérom nedávam,mám permanentku a VIP status,takže nižšie ceny,keby som dala tringelt,tak prídem o výhodu VIP.
Rok som chodila k nezmluvnému zubárovi,majú tam také pálky,že tringelt by bolo smiešne im nechávať,ani si to neviem predstaviť,platí sa na recepcii,nie priamo doktorovi.
Do reštiky nechodím.
Jediný tringelt som dala minulý rok za umytie 4 veľkých 3krídlových okien,v živote som nemala také čisté okná,fakt to bola dokonalá práca.Ale bločik mi nedala.

ysseba
21. dec 2024

@natinka36 A ty si pri cenotvorbe do výrobku alebo služby nezapočítaš svoju mzdu?

romino
22. dec 2024

Tiez nechapem ze preco strkat peniaze opravarovi, ktoreho poslala a plati dohodnuta firma ?
Vsak nespravil ziadnu nadpracu, sluzbu navyse, nebolo to na ukor jeho volneho casu, alebo zeby dake vlastne materialy spotreboval.
Vsetko si si riadne zaplatila dopredu v cene tovaru.

margotka17
22. dec 2024

Noooo,neviem, veď aj vodič autobusu robí službu, že ťa prepraví z bodu A do bodu B a jemu nikto nedá tringelt, ani vo vlaku. Upratovačka v škole uprace po deťoch a tiež jej nikto nič nedá naviac. Ale hej, aj ja zaokrúhlim u kaderníčky sumu. Elektrické veci čo sa nám pokazia zvládne muž opraviť sám a to čo neopraví dávame hneď do zberu. Vlastne, opravuje aj veci u mojej sestry doma aj susedom 🫣. Neúčtuje si nič, pomáhame si navzájom.

natinka36
22. dec 2024

@ysseba pisala si o tringeltoch nie o mzde.
A neni v tej cene ani mnohonasobna mzda ani mnohonasobny tringelt ako si napisala.

autor
22. dec 2024

Ďakujem všetkým za názor.
Ja som nebola naucena dávať sprepitné (iba v reštauráciách)ale muž dáva každému. Pre toho opravara som pripravila 10€ lebo sa s tým trápil u nás doma a musel to vziať do dielne a vrátil sa o 2 dni.
Ale muž mu tam pridal keď sa lúčili a vraj sa tváril ze čakal viac než 20€. Tak som bola z toho v šoku.

No a bola som aj ja na kozmetickom zákroku za ktorý som po zľave platila 180€ a dala som jej presne 190€ čiže len 10€ navyše a doma ma trápilo ci som nevyznela lakoma keď som jej nedala radšej 200€

Preto som sa radšej pýtala na názor ako to majú iní....

dankabg
22. dec 2024

Ja mám kozmetickú, pani ku ktorej chodím už pomaly dva roky. Keď som jej chcela dat tringelt, tak ma vždy odbila tým, že to nevezme( s to som ozaj dosť zly zákazník, často kvôli robote meškám a menim termíny) ale je pravda, že za to platím dost.a nedostanem bločky. Masérka je moja kamarátka a tiež mi nikdy nedovolila dať jej vyssiu sumu, skôr naopak, dáva mi zľavy.
V restikach/kaviarňach dávam tringelt podľa spokojnosti, taxikárovi zaokruhlujem sumu, lebo ma už poznajú a veľa ráz mi pomohli, keď som to fakt potrebovala.

svokrinjazykmonika
22. dec 2024

Dávam iba v kaviarni a reštike maximálne nejaké 2€. Občas

vanilkovazmrzka
23. dec 2024

Keby som mala opravu spotrebicu v ramci zaruky zdarma, tak nedam nic. Ved to ma byt zdarma.

duppka13
23. dec 2024

V restauracii nedavam ziadny tringelt ked idem iba na menu a zaplatim pri pokladni a oduta casnicka len jedlo objedna ale dohesie ho runner, nedavam tringelt a prestala som mat kvoli tomu vycitky. Ked idem niekam posediet ze ma hodinu obsluhuje ok dam tych 10%. Pedikerka si pyta bez blocku 18, dam 20 chodim k nej pravidelne som spokojna. Kadernicka si pyta 40, dam 40, tiez som spokojna len neviem ako tu sumu zaokruhlit tak uz som si tiez zvykla nemat kvoli tomu vycitky. Ved nech si vypytaju kolko za to chcu a tolko im dam. V gastre este chapem ze tringelty su sucastou mzdy ale sukromnicka zivnostnicka nech si pyta a tolko jej dam.

kavasmliekom
23. dec 2024

Hlásim sa, včera som nechala drobné za vianočný stromček na trhu. 😅 60centov.

sense
23. dec 2024

Niekedy v reštaurácii keď je servise ozaj dobrý, ak je jedlo ozaj vynikajúce tak kuchárom do kuchyne...ale inak nie.kazdy má plat. Ja tiež nedostávame tringelt

marca12
23. dec 2024

Ked som spokojna,necham tringelt. Vacsi tringelt nechavam ozaj len vynimocne. Nie som tak bohata,aby som mohla nechavat vysoke tringelty vsade,kade idem.

konikmodry111
23. dec 2024

Aj ja dávam trinkgeld keď som spokojná v reštaurácii, keď som neni spokojná nedám nič 😅

clementisa
24. dec 2024

@henka123123 zbytočne im dávaš pretože oni nesmu nič z kasy zobrať aj McDonald's mám známu a hovorí nedávaj nič lebo aj tak to je nadarmo na konci smeni to zoberie manažment a až potom sa to delí a majster živnostník ten to má v cene nikomu nič za hodinu roboty som zaplatila 150€ za nič majstrovi bez bloku takže nie ak niekto urobí robotu a nedá Blok tak v žiadnom prípade

princezna_bosorka
24. dec 2024

jj, tiez nedavam nic. a kebyze sa tvari, ze sprepitne caka, blocek si vypytam

henka123123
24. dec 2024

@clementisa z jakej kasy? Ja zaplatim kartou a tringelt mu dam v hotovosti do ruky 🙂

evansova
26. dec 2024

Ak som spokojna davam, ak nie nechám si vydat do centa. Pri dlhsich pobytoch necham tringelt v izbe pri odchode, tiez len vtedy ak boli sluzby bezchybne.
Na dovolenke v Egypte tringelt davam vsade, baksis je u nich zakoreneny dlhe roky a je vidiet, ze su vdacni a casto sa odvďačía malickostou navyse.

martin96321
27. dec 2024

@mimi3008 Urcite z toho netreba robit kauzy....kava,flasticka,obalocka mala.........ale kde to ma potom koniec? Auto,chata,apartman v chorvatsku?........Predtym to boli vajicka,sliepocka,prasiatko.........ludia ich takto naucili....lekarov,pravnikov, uradnikov.......a oni sa neradi s niecim takym lúčia. Potom to u nas tak vyzera

zeldia
27. dec 2024

To preto sú také mizerne služby a vysoké ceny, lebo kamaráti a kamarátky robia zadarmo a s výraznými zľavami a ja to musím za vás potom tým “vašim kamarátkam” zaplatiť😊
Tringelt dávam v reštaurácii, ako bolo spomenuté, čašník nema dosah na cenu jedla, obsluha je ale v jeho réžii a ak sa mi to paci tak nechám podľa sumy ktorú platíme od 2-10e. Kaderník taká cena že mi je zle takže nedávam, zubar platim u recepčnej tak nic a drobné opravy v domácnosti vzdy ma ti “majstri” skôr naštvú preto radšej objednávam firmu aj keď je tam niekoľko nádobne vyssia suma aspoň sa nemusim trápiť výškou tringeltu.

katka533
27. dec 2024

Vysoké som nikdy nedávala, max 2 eurá a teraz uz nedávam ani za kávu , keďže si pýtajú 3 eurá, uz je to nehorázne s tými cenami

Strana
z2