icon

Dcéra chce vlastnú izbu...ako jej to splniť?

19. máj 2020

Dobrý večer, mám 15 ročnú dcéru ktorá veľmi chce vlastnú izbu..bývame v rodinnom dome kuchyňa,obývačka (vlastne sú to dve obývačky prepojené klenbou)
Detská izba,spálňa...
Dcéra spáva v obývačke pri dverách ako sa ide do domu najprv je chodba a potom hneď obývačka kde má posteľ...hneď na začiatku pri dverách je z toho veľmi smutná citi sa vraj ako návšteva lebo má len jednu posteľ a jednu polícku nad posteľou chcela by viac súkromia a iné...mám ešte jedno dieťa chlapec 18 ročný on spáva v detskej ako to riešiť?
Veľmi by som dopriala dcére vlastnú izbu ale ako? ...
Ďakujem za všetky reakcie

bluka2
19. máj 2020

@miskooo1987 podľa mňa ten problém je mentálny, ale s dobou nič nemá

miskooo1987
19. máj 2020

@bluka2 doba je len spomenuta, ako kedy boli podobne podmienky napriklad na strednom slovensku na vidieku pomerne bezne...

mam1na
19. máj 2020

Je dobré, že to chcete riešiť, a je naozaj najvyšší čas. Veď každý teenager túži mať vlastnú izbu a dcéra ako návšteva spáva, až mi to fakt z pozície vašej dcéry príde smutné a nefér. Všetci, čo k vám prídu, ju očumujú, de facto nemá žiadne súkromie, ktoré vehementne potrebuje. Zrušte spálňu hneď ako sa bude dať a presuňte sa do obývačky. Už včera bolo neskoro. Joooj...
To ako keby v byte spávala hneď na chodbe pri dverách.
Držím palce, nech sa vám to podarí zrealizovať čím skôr.

daganov
19. máj 2020

možno by pomohlo dať im prečítať túto diskusiu, alebo keby im dohovoril niekto, na koho oni dajú. Šetri si, ale pre seba, o tri roky si dospelá.

lintu
19. máj 2020

@mam1na nechcú to riešiť.... nezaujíma ich to.... autorka je dcéra

mam1na
19. máj 2020

@lintu ach, až teraz čítam diskusiu, a už vidím, noo a je mi fakt z toho ťažko...

jaskolka
20. máj 2020

Nie som odborník, manžel je stavbár, tak len podľa toho, úplne v pohode to premurovat, osadiť zárubnu a dvere. To ti urobí aj šikovný domáci kutil, ani nepotrebuješ extra majstrov. Klenba som si predstavila niečo úplne iné, toto je len stena, kde nie sú dvere. Davno už mohla mať svoju izbicku.

autor
20. máj 2020

@jaskolka prosím vas môžem správu?

margaretka_
20. máj 2020

Smutno mi ostalo z tejto temy. Ale tiez mam obavy, ze aj keby to sama zaplatis a zorganizujes ci s tym budu suhlasit?

autor
20. máj 2020

@margaretka_ určite áno...
Ono by to nebolo tak ťažké na realizáciu ale finančné a my máme dosť problémy s peniažkami...a vlastne ono sú to tri prehodne izby lebo ako sa vchádza do domu tak je chodba a potom dvere a ,,a moja izba" potom obývačka kde je telka ale tá má vchod zase do kuchyne plus začínajúca klenba ktorú vidno na obrázku je bratova izba čiže cez moju izbu by šiel do kuchyne alebo von...takže by tam bolo veľa stavebných úprav ktore nebudu lacné...

katkami123
20. máj 2020

Takze na brata a jeho súkromie je zase pochopenie, jemu nie je problém tam dať dvere. A ešte som chcela zdrbat autorku článku, ze ako sa tam dcera môže učiť, lebo napríklad ja musím mat ticho, aby som sa sústredila. Rodicia to majú pekne vymyslene, aspoň im obývajú pekne upraces, keď chceš návštevu. Byť tebou, odchádzam preč čo najskôr. Si si istá, ze budú súhlasiť s prerabkou domu a tvojej izby, keď ťa vždy takto odbijú?

autor
20. máj 2020

@katkami123 autorka som ja len som sa bála hneď napísať lebo by tu boli komentáre že čí tu na tomto fóre ako 15 ročná hľadám...
Áno brat hneď dostal detskú a teraz aj usúdili že aj dvere uz treba tak aj to riešia tento mesiac len ja vždy ten jeden kút mám a naozaj ma to trápi otec do noci zvykne pozerať telku takze nespím ráno vstávam skoro lebo z každej strany ide nejaký zvuk...naucena som ucit sa na písacom stole pri telke a mnohých iných zvukov za tie roky je to už zvyk...skôr nezvyk by bol keby zrazu mám vlastnú izbu a úplne ticho a čítanie v klude a...občas mi všetko lezie na nervy a chcela by som sa schovať od všetkeho zlého(obrazne povedané lebo nikto mi nerobí zle) len mi proste chyba pokoj a samota....

rosabel
20. máj 2020

By ma zaujimalo, kde v tomto spletenci prechodnych miestnosti je ich spalna...ta bude mat urcite aj dvere, vsak? Ja neviem, kto dnes kupi takyto dom a vobec ho neupravi? Volakedy ludia setrili na chodbach, mali vela deti a potrebovali hlavne priestor na spanie, ok, ale v dnesnej dobe zit bez trosky sukromia, ved to je na slucku...ako sa tam ucis? Vsak ty mas postel, ak sa nemylim, v samom centre domu, cize ti tam ide kazdy, kto ide z kuchyne, z vonku, brat z izby...keby som kupovala dom, prvou podmienkou by boli nepriechodne izby...do tohto domu by som v tvojom veku neinvestovala ani cent...upravit by sa to dalo bez nejakeho velkeho vymyslania, ale bolo by to nakladne...rozmyslala som vcera, ze aspon nejaky zaves ti tam dat okolo postele, ale vsak ani na ten tam nie je priestor...najdi si brigadu, to je dobry napad, ale setri si do buducnosti, nech mozes co najskor vypadnut, lebo tam, kde si teraz, na teba neberu ziadne ohlady a to je dost smutne

autor
20. máj 2020

@rosabel ano presne spim akoby v strede nákupného centra kde nonstop niekde odniekaľ ide...a spálna je pri hneď pri bratovej...

luuubik
20. máj 2020

Ja by som tie fotky z vnutra domu vymazala... Vyzeras byt velmi inteligentne dievca - podla stylu pisania,vyjadrovania, uvazovania... Nakreslit plan domu, rozmiestnenie izieb je take jednoduche (ved tam nemusia byt presne rozmery, ide len o dispozicne usporiadanie), ze to nemoze byt v tvojom pripade problem... Ale tvoja vec samozrejme, len aby to nenapachalo skodu. Aj vcera vecer, si sem tie fotky pridavala, hoci potom zmazala... Stastie, ze tam prave vasi neboli a mohla si to nafotit (pisala si, ze je to narychlo aktualne odfotene). 😉

rosabel
20. máj 2020

Tvoja "izba" by mala byt kuchynou alebo obyvackou a ty by si mala mat izbu v terajsej kuchyni...lenze to mali vasi riesit hned po kupe...mala si tu smolu, ze si schytala izbu, ktora je najhorsia na premavku...ak nie su peniaze na prerabku, to je tazko...momentalne vidim ako jedinu moznost, ze ti vasi prenechaju svoju spalnu a oni pojdu do obyvacky...ak tvoj otec pozera do noci telku, tak ho to mohlo uz davno trknut...ani by mi nenapadlo rusit 6 rokov dieta pozeranim telky, ked viem, ze rano vstava do skoly...to je taky problem mat telku v spalni? pri vsetkej ucte, myslim, ze tvojim rodicom viac veci nedocvakava

kopytko03
20. máj 2020

Až mi je smutno z tej bezmoci. Pripomína mi to príbeh, čo mi rozprávala veľmi stará suseda- keď sa vydala, bývali u svokry v trojizbovom byte. Svokra mala veľkú spálňu a ešte väčšiu obývačku, a syn s nevestou a dvomi deťmi "bývali" v izbe 3,5 x 2m.
Kľudne brigáduj, a takisto ti schvaľujem odkladanie a šetrenie peňazí. Ale do prerábky rodičovskej obývačky by som ich neinvestovala. Nemyslím si, že u tvojich rodičov hrá hlavnú úlohu nedostatok peňazí, tam ide skôr o nevôľu to riešiť (inak si neviem predstaviť ten dôvod, prečo nejdú do obývačky oni a neprerobia spálňu na druhú detskú). Radšej si tie peniaze odlož na vlastné osamostatnenie keď budeš staršia.

autor
20. máj 2020

@kopytko03 tá spálna by bola parádna je to menšia izba a vedela by som si ju veľmi pekne zútulniť...

daganov
20. máj 2020

dôležité je, či tvoji rodičia chcú niečo meniť, inak tu píšeš bohužiaľ zbytočne, aj keď tvoje požiadavky sú úplne opodstatnené

margaretka_
20. máj 2020

Neskusala si im vymenu izieb navrhnut? Ja by som aj argumentovala tou telkou zapnutou do noci. Tak ved brat a mama kludne mozu spat, otec si robit co chce a ty sa iba prispôsobis?
A hlavne je predpoklad, ze o par rokov z domu odides, tolko by snad vydrzali, ked si mohla ty. A potom sa vratia do spalne

autor
20. máj 2020

@daganov ja vlastne neviem občas sa mi zdá že im je to tak ľúto keď mi o tom rozprávam a cítia sa bezmocní hoci možnosti je viac...
Inokedy ma zas odbíju že mam vlastne dve izby a mám byt spokojná...

autor
20. máj 2020

@margaretka_ nie neskúšala ako im to mám navrhnúť aby to neodmietli?

daganov
20. máj 2020

nemáš dve izby, mala by si ich, keby mali samostatný vchod z chodby, daj im prečítať túto diskusiu, už som ti to radila, alebo sa obráť na niekoho z rodiny, aby ťa v tom podporil - teta, babka...

margaretka_
20. máj 2020

Hlavne podla mna bez emócií a vycitiek. To podla automaticky ma clovek chut sa branit a odmietat. Asi len kludne predostriet ako navrh, nejake rozumne argumenty, pripadne aj spomenut prerabku. To by este aj mali moznost vyberu 😀
Neviem

rosabel
20. máj 2020

Argumenty, ktore mozes pouzit...do noci ta otec rusi telkou, v skole si nevyspata...nemozes sa poriadne sustredit na ucenie, lebo ti tam stale niekto chodi...nemas kusok sukromia, na ktory uz by si v tvojom veku mala mat narok...nemas sa ako normalne prezliect, co ak by si tvoj brat priviedol kamosa a ty by si zrovna bola iba v nohavickach? To by vasim nevadilo? Nemas si kam dat veci, nemas vobec ziadny ulozny priestor, vsetko mas vsade rozkuskovane a nic nemas len pre seba...tvoja "izba" ma na mile daleko od izby, je to spolocny priestor, ktory kazdy vyuziva akurat ako chodbu, lebo ono to je nieco ako predsien do zvysku domu...bolo by to len na kratsi cas, kym dospely brat neodide z domu...ak by toto nezabralo, tak uz fakt len zdekovat sa co najskor na intrak alebo do podnajmu

eliska13
20. máj 2020

S kým si lepšie rozumieš s mamou či otcom?za tým choď a povedz ako píše
@rosabel hlavne apeluj na to, že sa nevieš sústrediť na učenie, nevyspis sa, že skriňu máš u brata, takže aj toho rusis.Urcite to treba vyriešiť tak, že pôjdeš do spalne a rodičia namiesto teba môžu pozerať TV z postele....veď u Vás je to ako na korze.Drz sa!

eliska13
20. máj 2020

Kde ideš ďalej do skoly v mieste bydliska?či ešte máš rok pred sebou?na to, že pôjdeš do spalne netreba financie veď sa len postele vymenia a rodičia kde majú skrine?už dávno to tak malo byť je mi Ťa úprimne luto, keď to tvoju mamu napadne bojuj ty.Spalna má okno či je to len nejaká provizórne izba?

autor
20. máj 2020

@eliska13 ešte mám rok pred sebou u nás v dedine...rodičia v spálni majú skrine...spálne má okno všetky izby majú len tá jedna obývačka kde je telka tak tam nie je okno iba,,moja obývačka" má okno...

0silvia0
20. máj 2020

tak tá obývačka, kde je telka nemá okno? Tak to je úplne najhoršie, tak tam sa nedá urobiť nejaká menšia izba bez okna...

autor
20. máj 2020

@0silvia0 ta nemá okno...iba tá kde ja spím zrejme preto ich predchádzajúci majitelia nerozdelili lebo v jednej by bola tma...