Dcéra chce vlastnú izbu...ako jej to splniť?

19. máj 2020

Dobrý večer, mám 15 ročnú dcéru ktorá veľmi chce vlastnú izbu..bývame v rodinnom dome kuchyňa,obývačka (vlastne sú to dve obývačky prepojené klenbou)
Detská izba,spálňa...
Dcéra spáva v obývačke pri dverách ako sa ide do domu najprv je chodba a potom hneď obývačka kde má posteľ...hneď na začiatku pri dverách je z toho veľmi smutná citi sa vraj ako návšteva lebo má len jednu posteľ a jednu polícku nad posteľou chcela by viac súkromia a iné...mám ešte jedno dieťa chlapec 18 ročný on spáva v detskej ako to riešiť?
Veľmi by som dopriala dcére vlastnú izbu ale ako? ...
Ďakujem za všetky reakcie

nika_m
19. máj 2020

Pisete, ze je to ako keby dvojita obyvacka oddelena klenbou...neda sa to nejako sikovne zamurovat,aby vznikla plnohodnotna izba pre dceru?

autor
19. máj 2020

@nika_m áno obývačke je ako dve rôzne izby prepojené klenbou...

0silvia0
19. máj 2020

A je problem jednu obyvacku zrusit?

jaass
19. máj 2020

áno, dcéra má pravdu. Mala by mať sama izbu. Vlastnú. Ste v dome, nie v byte.....a v dome je oveľa viac možností ako urobiť izbu.

basullinka
19. máj 2020

Ja sa jej nečudujem...asi by som pouvažovala zamurovať tú klenbu, prípadne osadiť tam dvere....vznikla by jedná obývačka a jedna izba, ktorú si môže zútulniť podľa seba a mať tam svoj kútik...

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rik01lulaka
19. máj 2020

My sme bývali v byte, ale keď som mala asi 10rodicia zrušili spálňu, bývali tam bratia a ja sama...oni v obývačke...

dzulli1980
19. máj 2020

Aj mne by z toho bolo smutno ... že brat má vlastnú izbu a ja nie ... určite to treba riešiť, už je takmer "dospelá" potrebuje svoje súkromie ... tak ako píšu dievčatá vyššie buď zamurovať alebo osadiť dvere ... alebo vy s mužom do obývačky a ona do spálne ... prepáč, mne to príde dosť zvláštne ... že dieťa spí v obývačke.

autor
19. máj 2020

Dcéra po tom veľmi túži mať svoju izbu svoj kútik dať si čo chce a tak..ja jej to chcem splniť aj manzel ale ako to zariadiť viete poradiť? Prikladám foto klenby a obývačky z ktorej sa ide do kuchyne zajtra pridám foto druhej obývačky ktorá je pri vchode do vnútra

dori92
19. máj 2020

Vsak ti tu píšu ze zrušte jednu obývačku. Alebo chodte do obyvacky vy a dajte jej vašu spalnu. Vyriesene. Tiez sa mi zda cudne nechať synovi izbu a dceru nechať spat v obyvke, to jak keby cudzia bola.

dori92
19. máj 2020

A este pytat si rady ako spravit dcere izbu ked mate dve obyvacky... Trochu namna posobite ako tlci

basullinka
19. máj 2020

Ja nevidim problem toto dat zamurovat a osadit tam dvere.... ved ak to nedokaze tvoj chlap, zavolajte si nejakeho murara a uplne s prstom v nose to mate spravene 🤷‍♀️

ada309
19. máj 2020

Táto otázka nemôže byť pravda 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.. To co za idividuum sa zas nudi???

vamajka
19. máj 2020

Naco su vam 2 obyvacky a 1 detska izba pri 2 detoch? Si robis srandu?

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
19. máj 2020

Ja by som ju dala do Vašej spálne a vy choďte do prvej obývačky a medzitým spravte dvere do druhej obývačky nech máte súkromie.Do kuchyne sa ide cez obe?takže ak by ste si po niečo išli musíte ísť cez dcerinu izbu?

eliska13
19. máj 2020

@november1111 niekto to volá klenba😀už som to počula

cervenaruza123
19. máj 2020

Da sa izba obyvacka rozdelit, zamurovat ci inak docasne predelit a bude mat vlastny kutik. Moji rodicia tak stokrat prerabali kadeco v dome, kedze sa menili aj nase naroky, aj pocet nas, deti 😀 .
Znami v byte zase nechali deti v izbach a oni spavaju v obyvacke, skrine maju na chodbe. Aj moji rodicia tak planuju uz, darmo su v dome, ale pribudla mala sestra a uz pomaly tiez chce vlastnu izbu.
Treba sa s manzelom aj s dcerkou dohodnut co by vam viac vyhovalo, povymyslat a ak to neviete spravit vy, najat si niekoho, kto vam to zamuruje, prerobi, ci dokonca aj navrhne, ak nebudete vediet, nie kazdy ma taku predstavivost co sa tyka prerabania miestnosti. Urcite nieco vymyslite, ked sa do toho pustite. Drzim prsty

autor
19. máj 2020

@eliska13 do kuchyne sa ide cez tú čo som pridala foto...dcerína je ako sa ide do vnútra tak hneď do jej izby by sa vzáchadzalo a odtiaľ vlastne do obývačky druhej a do kuchyňe...

dzina007
19. máj 2020

Lepsie ako foto by bolo urobit nacrt dispozicie. Kde su okna kde je ktora miestnost a potom sa da viac vymyslat

autor
19. máj 2020

Prepáčte za tento príspevok ale naozaj sa v tomto nevyznáme že ako to celé vymyslieť a tak...
Hlavne ide o to že jedna obývačka je hneď ako sa vchádza dňu čiže vždy by návšteva cez dcerinu izbu chodila a cez druhú sa do kuchyne ide...my by sme to chceli tak aby sa nemuselo cez ňu prechádzať ani zvonka ani z kuchyne...

juliet86
19. máj 2020

ozvite sa do noveho byvania dizajn na jojke ;) a to dievca tam vyrasta odvzdy? ci byvala spolu v detksej s bratom? detska bratova alebo vasa spalma noe ke dost velka aby bola prerobena na dve mensie izby?

brezza
19. máj 2020

Nemas podorys domu? Ak to spravne chapem, tak obe obyvacky su priechodne. Pravdepodobne budete musiet spravit vacsi zasah, ale vacsinou sa to vzdy da. Nakresli podorys na papier, potom poradime

autor
19. máj 2020

@juliet86 nie predtým mala vlastnú izbu ale bývali sme vo väčšom...museli sme sa kvôli finacnim problemom presťahovať keď mala 9 rokov...

autor
19. máj 2020

Synova izba je malá aj naša spálna...a aj obe obývačky ona by niečo menšie chcela ako na jej brat...a hlavne neprehodne
@juliet86

sissy27
19. máj 2020

Mňa by zaujímalo, v čom je syn taký extra, že on má svoju izbu a dcéra si ju musí pýtať ako keby ste nemali miesto 🙈 dcéru ste našli pri kontajneroch pohodenú alebo čo že nemá nárok na rovnaký komfort ako brat?
Najjednoduchšie riešenie je dať dcére vašu spálňu a vy spite v obývačke. A myslím, že veľmi rýchlo prídete na riešenie ako to predeliť, aby ste mali súkromie a pohodlie, lebo už pôjde o vás.

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zdena1990
19. máj 2020

do spalne a vyriešene a vy do obyvačky mate dve môžte si vybrat

0silvia0
19. máj 2020

Pozri, teenageri travia vo svojich izbach viac casu ako dospeli v spalni. Vase dispozicne riesenie prechodnych izieb je fakt blbe, ale zvazila by som dat dievcatu vasu spalnu.

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz