icon

Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch

carodejnica
26. júl 2012

Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉

Strana
z14
boska79
12. aug 2012

to radsej nechcem ani zacat pozeravat.. lebo tak, zeby som si sadla a videla cely film - to fakt bolo doma tak pred 10timi rokmi. aj preto si kino uzivam 😀
A ak nebudem stihat pozerat casti lebo budem mat xy inej roboty a zaujmov, to uz by som bola potom nervozna a na prasky ze malo hodin ma den..ale raz snad pozriem

jfd
12. aug 2012

prací prášek ten modrej, já hlava vypitá si nepamatuju, jak se jmenuje, je z Polski. Zásadně nekupuju nic z Polski. Ale ten růžovej je z Rakovníka nebo odkud, tak kupuju ten. Neni to tak navoněný jak ty ostatní. Navíc mám atopika a nechci ho dráždit.

Momentálně su v Olomócu, zlatá babička mě pustila ven a hlidala malýho, tak jsem se trochu upravila. Ale řikala, že je an mě vidět, že jsem to potřebovala. Nevim, mi připadá, že jsem na tom eště hůř... Je mi blbje. Mám kocovinu.

Přišla jsem tu o něco mezitim?

@carodejnica
@u2jana
@vejula

boska79
12. aug 2012

@jfd ja Ta asi dobehnem, muz mi nalial pohar vina :D

katrinka8
12. aug 2012

Baby caute, ja k tym knizkam chcem pridat okrem Marqueza aj Isabel Allende - Dom duchov (uz tu vari bola spomenta) a este Paula. Je to krasna knizka podla mna. Ale narocna na citanie. Ale tak raz do roka ju vzdy precitam.
A este Carlos Ruiz Zafon - Tien vetra 😉 Tiez je zaujimavy aj Dennik Anny Frankovej - mna rozhodne knizka prekvapila. No a zaujimava je aj taka starsia knizka Princezna od Gunnara Mattssona. A ked som bola mladsia, tak ma vedela pobavit kniha Robin od Zdeny Frybovej. Naposledy som citala od Banasa Sezonu potkanov - uff, to bolo... A este sa mi pacila kniha rozhovorov s Paolom Coelhom (nespomeniem si na presny nazov musela by som ist pozriet) - ale mal teda riadne pohnuty zivot. Rada citam zivotopisy.
Milujem citat, aj ked teraz je obtiaznejsie citat knihy, lebo kedysi som knihu mala zmaknutu aj za 2 dni, alebo aj za noc, ale teraz mi to trvaaaaaaaa - ked nie je casu...
No a filmy su super od Almodovara - milujem film Volver, ale aj ine jeho filmy mam rada. Dalej Vicky, Cristina, Barcelona od Woodyho Allena, inak mam rada aj Penelope Cruz, a este mam rada filmy so Jean Renom, potom milujem Love actually a tiez Finding Neverland s Johnym Deppom ma dostal. No a isto zaujimavy bol aj Predcitac s Kate Winslet, Frida so Salmou Hayek, a totalne ma dostal dokument Home. Nadherne zabery, zaujimave pohlady a zaroven smutna pravda o nas... Ked som dopozerala, tak mi bolo nad nami ludmi do placu ☹ Naposledy som sa celkom pobavila aj na Libas jako Buh - uz je vraj aj pokracovanie Libas jako dabel - tak som zvedava, obvykle sa mi pokracovania filmov nepacia, ale toto si pozriem, som zvedava 🙂

vejula
13. aug 2012

čavte kočky...
Ako? -u nas fajn, len mm je chorý a to viete ako to je doma s chorym chlapom 😅
Inačk čo sa tyka knih priznavam sa, že ja moc na knihy niesom, ani som nikdy nebola, neviem no... nemam k tomu až taky vzťah. TEda aspon čo sa tyka tych pribehovych knih. Ja skôr len take veci či ma zaujimaju to si prečitam, ale talu že knihu s dejom, nejaky roman či poviedku, to ee.

a na koncerte som teda už nebola ani nepamatam... To su rokyyy. Ja som skôr n a nejaky festival zašla, to sa mi viac pačilo ako koncerty. Aj teraz by som šla, jooooj, chyba mi to. No ale čo už ked sa neda. Ale ja si vravim, že ked deturence trocha podrastu užijem si ešte trošku taketo veci 🙂

u2jana
13. aug 2012

@boska79 http://www.csfd.cz/film/291496-homeland/ dost dobry serial, nie taky ako http://www.csfd.cz/film/263138-hra-o-truny/ :D

inak potrebujem nake tipy na filmy, lebo v poslednom case, zas same blbosti pozerame :D

tak ja zas koncerty mozem, ale dobre - na elan by ma teda nik nedostal :D
ale na Stingovi som bola, aj na U2 - tych by som strasne rada, este raz videla na zivo

@lenosko a je to tam take zle? 🙂

lenosko
13. aug 2012

@u2jana dnes kolega zahlasil:
dpc ja budem odtialto odchadzat s takym usmevom, vsetky zuby mi uvidite!!!
Toto dnes presne vystihlo situaciu. A keby vedel ako som ja dopadla, aj by mi zavidel...

simonceli
14. aug 2012

Ahoj, tak se hlásím po delší pauze. práce je úmorná. Nějak se ne a ne odhodlat do ní pustit a mě se toho tolik kupí, že pak nevim z kterýho konce začnu. A proto pro jistotu teď čumím na dr house a jít čokošku. 😀

jfd
20. aug 2012

velký děkuji za schválení obrázku!! Máte nějaký drby, něco novýho? Já včera brečela u Titaniku a co jsem byla v Olmiku, chcíplo mi tu jedno kvitko. Sukulent. Takovej srandovní. Vypadá jak korálky navlečený na provázku. A to je tak asi všechno, co jsem vám chtěla napsat.

vejula
20. aug 2012

ozaj kočky, len vam oznamujem že čarodejnica už porodila synčeka .
@carodejnica všetko najlepšie ku chlapčisku, nech sa vam darí 🙂

jfd
21. aug 2012

@vejula HOUBY!!! Že gratulujeme a pozdravujeme a už se těšíme na komenty o plinečkách, dojčení a vůbec!

carodejnica
autor
22. aug 2012

Ahojte baby, je mi ľúto, že vás nestíham, ale mala som troška problémy. Trocha off topic - sorry.. Od soboty som doma s našim Matejom (50cm, 3580g). Žiaľ, zaradil sa medzi deti, ktorým stačí jedno podanie fľaše v pôrodnici a odmietol sa mi prisať, takže som to riešila s laktačnou poradkyňou malý už cucá, našťastie... Ja som stará dojka, som si to ani inak nevedela predstaviť.. 😕 Ale už som ticho na tému plínečky, kojení a vúbec ... 😅
Keď sa situácia stabilizuje, tak sa tu ukážem... 😎
@vejula dík, za echo.. 🙂

u2jana
22. aug 2012

ahojte zeny, totalne vas nestiham, teda vobec nestiham net

@carodejnica gratulujem k babatinku, ked vidim take malicke babo, este si poviem, ze jedno by som chcela, ale ked zas vidim svoju dceru, tak ma to rychlo prejde :D

ozaj, zeny, nemate niektora recept na krem z cukrikov marshmallow? taky, co sa nim zdobia mafiny.
Staci iba rozpustit tie cukriky?

jfd
23. aug 2012

@carodejnica Gratulujeme matko!!! Držte se kozy co to dá!!!

reanda
25. aug 2012

caute, spiace ruzenky!
neviete nahodou, cim by som odstranila skvrny od rajcin z plastovej stolicky? 😕

carodejnica
autor
26. aug 2012

@reanda skúsila by som Cif, alebo Domestos, a ak by ani to nezabralo, tak Savo? 😕

Tak troška ekológie. Toto je celkom strašidelné, čo vy na to?

"Nový hrôzostrašný scenár teda tvrdí, že doba ľadová nepríde o sto rokov, ale ak sa vytvoria podmienky, máme ju tu o pol roka. Skrátka, jedného dňa príde zima... A už neodíde."
Čítajte viac: http://veda.sme.sk/c/6506715/globalne-oteplovan...

Som si spomenula na seriál Hra o tróny a heslo rodiny Stark - "winter is coming".. 😕 😅

jfd
26. aug 2012

@reanda půl litra rumu to spraví
@carodejnica ty s tim nedáš pokoj, jo? Za čtvrt roku bude konec světa a ona tu řeší takový capiny!!! Mě trefí!!! Jináč se nám pjekne vykakinkalo pičasíčko.... Co se dá dělat s úplně malejma miminkama, když je venku takhle hnusně. asi toho moc nebude, co? Hledám v Nitre jógu. Zatim nic. Jo a baby, nejste některá odbornica přes sukulenty??? Sósedka mi je zalívala, co jsem byla v Olomoucu, až mi je přelila. Jeden milovanej už to balí ale ještě tam má trocha zelenyho, co by se dalo zachránit. Nevite jak? Mám to přesadit nebo co s tim?

u2jana
2. sep 2012

@carodejnica to s tou nahlou zimou bolo v nejakom filme, ale uz neviem v ktorom - mieste apokalipticke filmy spyvaju.

inak pozeram celkom fajn serial - http://www.csfd.cz/film/268339-ve-sluzbach-fbi/ taka oddychovka na vecer s modrookym fesakom 😉

a citam moc dobru knihu: http://www.martinus.sk/?uItem=130710 kto ma rad zivopisne knihy a sylviu plathovu - odporucam.

@jfd nie som odbornik na sukulenty, ale skusila by som ho presadit - bud mu pomozes alebo mu "pomozes" 😝

jfd
2. sep 2012

@u2jana 😀 Dobrá rada nad zlato!!! Dala jsem ho ven, vítr to trocha vyfoukal a to málo slunka co bylo vysušilo. Momentálně stahnuje. Což je dobře. Páč nechcípá....

jfd
2. sep 2012

@u2jana budu ho dál pozorovat a podávat hlášení

jfd
2. sep 2012

@jfd staGnuje sem chtěla napsat...

carodejnica
autor
6. sep 2012

Aj tu to nejak stagnuje - halooo, kde ste všetky! 🙂

simonceli
6. sep 2012

Ahoj dámy, u nás malá nastoupila do školky a tak teď furt putuju mezi pračkou a žehličkou a už z toho mám nervy. Mě to nebaví furt něco prát a žehlit.....
@carodejnica gratulace k mrňousovi

carodejnica
autor
22. sep 2012

Ahojte ženy, tak mne sa už doma situácia stabilizovala a ako pozerám po počiatočnom nadšení, je tu ako si zaspaté...

Dnes ma toto zaujalo, veľmi trefné a presne typický slovenský divák, len kadejaké farmy, martinky, modré z neba ale kvalitné seriály si človek musí sťahovať...
http://kultura.sme.sk/c/6539138/kvalitne-zahran...

lenosko
24. sep 2012

Cafte, aj ja prispejem niecim... V piatok vecer sme nase ctene zadky odviezli z BA do Skalice. Pobudli sme cely vikend, vy-Hodovali sme sa aj na rok dopredu, ale aj nervy boli. Manzel standardne vsade meska, lebo mu vzdy nieco odputa pozornost a plany su v pppp. Takze odchod z BA o 16-17h bol nakoniec presunuty na 19:40. Piatkovy ohnostroj sme pozorovali cestou autom, pekne pri vjazde do Skalice (aspon sme sa netlacili v dave, ze...) a ked sme zaparkovali, uz bolo po vsetkom. Samozrejme ze v tom zhone listky na Skalicke dni zostali krasne a spolahlivo pricapene magnetkami o chladnicku a tuto nemilu vec som zistlila az na mieste urcenia. Tak som si "zarobila" - v predpredaji stali 4,50 na osobu a na mieste 7,50 na osobu. Dalsia vec co mi pokazila naladu, bol hrozny lejak v sobotu podvecer. Aby to bolo este lepsie, tak najviac lialo v tej platenej zone. S dazdnikmi sme sa predierali davom, snazili sa ulovit lokse, cigansku a pod. a ked uz sme mali plne ruky zranice + flasku burcaku pod pazuchou, spustil sa dazd na styl poriadnej sprchy. Vykaslali sme sa na vsetky koncerty a isli sme sa domov napchat a napit. Ked sme opustili platenu zonu, dazd slabol. Cim dalej od nej, tym slabsie prsalo. Islo ma rozpucit od jedu. Jedine pozitivne veci sa udiali v nedelu, ked sa mi podarilo kupit dva teplucke rolaky s dlhymi (!!!) rukavmi a este par veci do bytu.
Tento rok to bolo fakt nejake nevydarene ☹

mmmonika
24. sep 2012

Dnes by som si pozrela nejaký dobrý film, niečo oddychové. Páčia sa mi "Smažené zelené rajčata", prípadne niečo podobné. Dajte tip!

carodejnica
autor
24. sep 2012

@mmmonika naposledy som videla veľmi dobrý film - toto http://www.csfd.cz/film/277770-cernobily-svet/ 😵

u2jana
24. sep 2012

@carodejnica zaujimavy clanok o tych serialoch. Ked si raz clovek zvykne stahovat filmy, serialy z netu, neviem, ci sa este niekedy k tv vrati. Tie reklamy su proste otravne, ked je zaciatok filmu napisany o 20,00 - nikdy nezacne 20,00...
Je to pohodli, pustim si to kedy chcem, stopne, ked sa maly zobudi, ked mam chut pozriem si dve casti za sebou.

A to ze ludia pozeraju martinky, farmy a potobne psychaciny - a co maju ine pozerat. Na vyber nic ine nie teda okrem ordinacii, sultana...
Keby dali peoplemeter k nam domov, tak by sa teda divili :D

Inak opakujem svoj najnovsi seralovy tip - http://www.csfd.cz/film/268339-ve-sluzbach-fbi/
a potom si pozrieme http://www.csfd.cz/film/298847-kravataci/

carodejnica
autor
25. sep 2012

@u2jana presne, aj som teraz v kuse nalepená na filmoch, super vec na spríjemnenie dlhej chvíle počas nočného dojčenia.. 😎 😀

Inak na STV idú veľmi dobré švédske kriminálky, tak pozerajte...
http://www.stv.sk/relacieaz/jednotka/johan-falk...

mmmonika
28. sep 2012

carodejnica, Ďakujem za tip, skúsim. Napíšem, ako sa mi páčil. Dnes som pozrela nejaký čo tu odporúčajú v téme o filmoch (myslím sa to volala fireproof), no ťažká romantika ...

Strana
z14