icon

Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch

carodejnica
26. júl 2012

Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉

carodejnica
autor
26. júl 2012

@graceful9 @reanda
Rómovia pochádzajú zo severnej Indie - http://sk.wikipedia.org/wiki/Rómovia - teda aspoň tak hovorí wikipédia..

graceful9
26. júl 2012

@reanda jooooj keď budeš tú izbu robiť, zrob aj mne jednu 🙂

graceful9
26. júl 2012

@carodejnica nejdem sa pýtať, prečo tam neostali, lebo mi to už lezie hore krkom 😀

zdraviezprirody
26. júl 2012

@jfd aj ja som obhajovala rómov a vravela som, že oni sú tak krásne spojení s prírodou....veselí a bezstarostní. Až jedna kamoška mi poukázala na to, že kde prídu, zdevastujú prírodu. 😠 Pravda!
Ale na druhej strane sú veľmi muzikální.

https://www.youtube.com/watch?v=epPVIIArJ0s

😀

reanda
26. júl 2012

@graceful9 ano, vytvorit cigansky stat, to je stara myslienka... moj tatko to mal vymyslene tak, ze od rusov vymamime ten kus ukrajiny, co nam slohli, nastahujeme tam vsetkych ciganov a potom to rusom vratime 🙂 ..
ale aby ste si nemysleli, ze som rasistka 🙂 .. ja len tak teoreticky, kedze prakticky ma ziadny takyto problem netrapi

adriana7
26. júl 2012

@carodejnica , aj ja v lete čítam, inak nemám čas, ale teraz je v telke veľké hoho, tak aj kuknem do knižnice, či tam na mňa niečo nežmurkne...
teraz ale čítam dobu jedovú 2, takže žiadnu beletriu....ale minulý týždeň som už druhý krát začala čítať evitu, svet mi je dlžný...a zas som to pustila...nejak ma to nevie chytiť...a pritom evitu čítam rada
lagerlofová bola moja naj...ešte na strednej...tieto severské x-lógie, tajomno, hory, lesy, naturálnosť...to sa mi strašne páči....

carodejnica
autor
26. júl 2012

@zdraviezprirody To sa podľa mňa nedá zovšeobecňovať, veď ani my "bieli" nejak zrovna tú prírodu neuctievame... 😖 ☹ Späté s prírodou sú len kultúry, ktoré nepoznajú civilizáciu... 😵

didus85
26. júl 2012

@reanda ja ked mám depku čítam Annu zo zeleneho domu všetky časky je to fajn ešte super oddychovka je aj Evita (aj ked mám na to svoj nazor niekedy) alebo Tána Keleová Vasilková alebo klasika je fajn ale na to musí byť čistá hlava mám celkom rada aj Rusku literatúru

stardust
26. júl 2012

@didus85 ktorych ruskych autorov mas rada? Mne sa strasne pacia diela od Tolstoja.

didus85
26. júl 2012

juuuj tak ty si moj človek Dostojevskij mam tiež rada a od Tolstoja mam Annu Kareninu prečitanu od zadu do predu tie slovenske nečitaš?

carodejnica
autor
26. júl 2012

@adriana7 Ja telku nemám, teda myslím programy, na vnútornú anténu chytám len STV1 a STV2, vyzerá to smiešne pri 107čke plazme 😅 (inak dedičstvo po starkých - tá plazma, dlho som mala malinkú starú Oravu), ale DVDčko žhavím neustále.. ako správna "cinemaniačka"... 😀
A pod tým príručná knižnička... 😵

stardust
26. júl 2012

@didus85 zo slovenskych autorov sa mi paci Jan Kollar, samozrejme texty pisane po slovensky podla moderneho slovenskeho pravopisu, lebo na tu slovakizovanu cestinu nemam trpezlivost. Velmi blizke su mi jeho pamate, hlavne z obdobia jeho studii v Nemecku. Z novsich sa mi pacia knihy od Mila Urbana, ale tie si tu v DE neviem zohnat.

graceful9
26. júl 2012

@didus85 karenina aj mňa láka, len nejak nestíham zabehnúť do knižnice,,,,,,inak chcem si sofiinu voľbu prečítať, len neviem, či je to dobrý nápad,,,

reanda
26. júl 2012

@didus85 jaaaj, annu by som si tusim veru zas precitala 🙂 , ale to som mala z kniznice a tam uz nechodim.. tiez som dokola citavala janu eyrovu a burlive vysiny, ale musim sa posunut niekam aj dalej 😀 .. nejak si neviem najst nic , co by ma chytilo... no ale ti forsytovci neboli na zahodenie 🙂

adriana7
26. júl 2012

@graceful9 , vieš, že aj ja ju mám od kamaráta tiež sa neviem donútiť...vždy si poviem, aký mám krásny život, že takéto hrôzy nemusím reálne riešiť..
...a eše...kamarát mi ju požičal a zomrel...mám ju takú pamiatku na neho 😔

reanda
26. júl 2012

@carodejnica tak! a neznasam civilizaciu a to, ako som na nej zavisla 😠

stardust
26. júl 2012

@reanda netreba chodit do kniznice, staci zadat svoju emailovu adresu a nastavit si, kedy ti ma chodit posta s textami z knihy:
http://www.dailylit.com/books/anna-karenina

adriana7
26. júl 2012

@graceful9 , ale nedávno som si ju pozrela na stv2

adriana7
26. júl 2012

@stardust , keď karenina, tak jedine v origináli 😀 😀 ..inak trochgu oprašujem ruštinu, lebo malá fičí na míša i medveď, a staršej sa tá ruština tiež zapáčila

graceful9
26. júl 2012

@adriana7 veru, mne ju známa ani nechcela požičať čo robí v knižnici, že nech také radšej ani nečítam 😕

graceful9
26. júl 2012

@stardust a to bude chodiť po slovensky? 😉

stardust
26. júl 2012

@adriana7 oh, keby som mala vsetko citat v originali, tak si asi ani nic neprecitam 😀

didus85
26. júl 2012

@graceful9 juuj to je nadherne prekrasna kniha krajsia ale aj film je fajn knihu človek viac preživa odporučam film plakala som pri nom

graceful9
26. júl 2012

inak žiadna ste nečítali od hvoreckého eskortu? pomýšľam nad kúpou 😉

stardust
26. júl 2012

@graceful9 v anglictine 😉 Da sa este prekladat na googli translator, ale tie preklady su na dve veci: na figu a na nic 😀

reanda
26. júl 2012

@stardust dik.. myslela som annu zo zeleneho domu 😀 .. kareninova mi stacila raz... aj dostojevskeho som precitala mrte, ale prisambohu si nic nepamatam 😀
internetove knizky ma nejak unavuje citat, niet nad staru vonavu klasiku... ja ked si nieco stiahnem a chcem precitat, tak si to radsej vsetko vytlacim na papiere a potom skladujem stohy 🙂

zdraviezprirody
26. júl 2012

Čo sa týka čítania, trošku som si zvolila pre mňa cudziu tému, román o dejinách filozofie. Kniha sa volá Sofiin svet a je pre mládež. Takže sa číta ľahko.... A chystám sa na svetové náboženstva.

adriana7
26. júl 2012

@stardust , som rada, že si tu dala tieto linky...na takých cigánov sa nikto snáď nehnevá...ja mám takú kamošku, schopná baba, teraz robí pre jedny sk noviny, kočica, 3 decká, šikovné, dobre sa učia...a jesť u nej môžeš z dlážky...keď sme ešte bývali vedľa seba, vždy sme si v noci volali...lebo sme videli, že svietime...ja som väčšinou čítala, alebo pozerala telku,ona vešala záclony, umývala dlážku, varila na ďalší deň...tak tak

stardust
26. júl 2012

@reanda tiez nerada citam z monitoru. Ale tieto online knihy maju vyhodu, ze si precitam ukazky a potom objednavam tlacene verzie.

graceful9
26. júl 2012

@didus85 juj riadne si ma nažhavila, idem stiahnuť, len mi vyhodilo viac filmov, jeden zo sedemdesiateho siedmeho, aj nejaký z r. 2012 a aj bez roku výroby tak teraz neviem 😕