Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch
Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉
@reanda Tos mě pobavila... Mám úplně opačné cíle než ty 😀
- zhubnout (již téměř splněno) a zůstat štíhlá
- pořídit si dům (ale hlavně ne někde na samotě bez sousedů, max v nějaké civilizované vesnici blízko města)
- přestat myslet materiálně, užívat si toho, co mám
- a přidávám náročný cíl pro příštích 12 měsíců: úspěšně dostudovat.
...a baby,čo si myslíte o tom konci sveta čo nás čaká teraz v decembri? :o)
@miskakyska samozrejme, ze sa nan uplne seriozne pripravujeme ... a potom sa tesim na prve vianoce mojej dcery 😅
....teraz sa mi budete všetky smiaaaať za takú pribrzdenú otázku :o))
@u2jana http://www.csfd.cz/film/223800-v-retezech/- až tak moc tam toho Timberlaka nebolo, ale fajný film
@jfd jáj , to mi čosi hovorí - som zachytila že princezná Catherine nosí stále rovnaké topánky telovej farby, tiež som sa smiala 😀
@magdusv @reanda @jfd takže gamblerky? 😀 ja som frčala na stratégiách - Age of empires, Railroad Tycoon de luxe (vláčiky - to som vydržala do rána), Stronghold , a kedysi dááááááávno aj na Princ of Persia a Comander Keen, no a celkom sa mi páčili aj vojnové strieľačky - napríklad Medal of honor..... teraz ešte občas gamblujem tak, že som si stiahla do mobilu nejaké hry - stratégie a podobne, tak sem tam si večer v posteli pohrám, keď nemôžem zaspať 😉
Inak, ktosi tu spomínal Agathu Christie, presne aj tú veľmi rada čítam - aj pozerám filmy, paráda... 🙂
@miskakyska koniec sveta? podľa mňa aj náš kalendár končí 31.12, každý rok si dáme nový 😅 ak niekedy bude koniec sveta, tak kvôli ľuďom a likvidácii našej planéty... 😖
@miskakyska já už se na jeden konec sveta chystala. Bylo to 31, decembra 1999. Ožrali jsme se, kolem pulnoci nalozili do spacáků pred chatu a čučeli na nebe. Ve čtyry ráno jsme se probudili zmrzlí a s kocovinou. Nějak podobně plánuju prežit i tenhle konec sveta
@jfd no veď ich tu už bolo tých koncov...ja sa akože nad tymi rečami,keď tomu niekto verí len pousmejem,ale keď si prečítam tie hrôzy na nete mi veru nie je všetko jedno
@carodejnica dik, za tip - pozriem, uvidim
inak este http://www.csfd.cz/film/227771-princ-z-persie-p... bol velmi prijemny film
@miskakyska tak ja som citala, ze maju prist Annunaki a ti nas zotrocia, tak si vyber 😀
ale nie, nemyslim, ze sa nieco stane, skor pojde vsetko pomaly svojim tempom, ku zmene, ktora je zrejme nevyhnuta. Niekde som citala,ze ludstvo este nie je zrele na demokraciu, tak aby bola prospesna vsetkym, nielen vyvolenym.
@jfd no podľa mňa je to výborný film..dialógy..kamera...Kusturica sa v ňom nezaprie - ale je to podľa mňa veľmi vyzretý film. Čierna mačka, biely kocúr bol fajn - ale taký trošku občas , neviem, ako to nazvať? Pubertiacky?
Ale Život je čudo...a zamilovaný oslík...a matka, ktorej nakukali, že má alergiu na divadelný prach ... vojna...ja som náhodou videla tento film, keď ešte v KE fungoval Cinefil...
Pokiaľ preferuješ aj takéto nekomerčné filmy - je to doják v takom inom duchu.
@u2jana necháme sa prekvapiť :o) že?
jeeemine, že Prince of Persia...to som aj ja hrala 😀
Aj Civilizáciu, či ako sa to volalo a the best of u mňa - Heroes of the Might and Magic III 😀 to hrávam dodnes 😀
@u2jana Kto sú Annunaky?
@minewka Na Kusturicu si už dávno brúsim zuby, kedysi som inak chodievala do filmového klubu (už počas výšky vo Zvolene a potom aj neskôr u nás v ZA) na každé predstavenie, v Projekte 100 sa dali vidieť pekné kúsky, ale aj neviem, v poslednej dobe (presnejšie odkedy mám dieťa) mám radšej akosi mainstream 😀 Moc sa mi nechce rozmýšľať, či čo... 😀 😎
Ja inak mám rada severských režisérov (Trier, Bergman), ale keď si tak spomínam na to chodenie do filmového klubu, tak obrovské prekvapenie bol maďarský film Revízori http://www.csfd.cz/film/143811-revizori/
@reanda no jasneeee, simcity a sims 😀 😀 mna na tom nereálnom živote bavilo že ked sa ti tam niečo nepodarilo tak si mohla loadnúť savenutú 😀 a ísť kde sa ti páči....to mi na reálnom živote velmi chýba aj teraz 😀 😀 😀 ale ten zoznam máš divný 😝 😝 😀 to presne ako @llluckaaa ja mám všetko naopak, krajšie sa mi potom žije ked myslím že bude ešte niečo krajšie 🙂
@miskakyska nerozmýšlam nad koncom sveta, nevysmievam ani ludi za to v čo veria 😅 alebo čo sa opýtajú 😅 takže ti na to neviem odpovedať. možno niekde v hlbke mojho ja je taký maličký strach že sa možno niečo stane a pomaličky sa zmierujem s tým že niečo príde určite ale pomalším tempom....
@carodejnica no jasneeee ešte AoE - aj to som rada hrala 😀
@u2jana tiež by ma zaujímalo čo su Annunaki 😕
Taká perlička z ekológie a ochrany prírody - http://www.sme.sk/c/6473591/rastliny-utocia.html
😕
Ahoj holky, tak jsem se dneska vrátila z chaty. Bylo to super. JAko ale teda ta proměna počasí je hnus. U nás lilo jako blázen. Zatažený je celý den. No ale nemůžeme chtít nemožné, že?
Jo a jako neodolala jsem a stáhla jsem si 4. díl z twilight ságy, tak se aspoň pobavím 😀 😀
@carodejnica velmi pekne rastlinky, hlavne ta slnecnica hluznata 🙂
@carodejnica No na to se podívej, takový oddech k žehlení bych to nazvala. Já se teda dosti pobavila 😀
@simonceli k žehleniu? tak to si viem predstaviť 😎 inak ja tiež pri žehlení musím pozerať telku, inak ma to nebaví.. 😅 myslím to žehlenie.. 😉
@carodejnica já nenávidím žehlení, takže taky jen u televize a to se k tomu ještě dokopávám násilím pomalu. Někomu se twilight líbí, mě to přišlo dosti uhozené. Ale jak říkám k tomu žehlení je to fajn.
@carodejnica k invazii rastlín...každá burina je v podstate liečivá rastlina. Len ešte nevieme čo lieči 😉
Treba len zistiť na čo pomáha...
Stále lepšie ak nás ohrozujú rastliny ako hmyz alebo mimozemšťania 😀
@zdraviezprirody
No neviem, či by som chcela byť popŕhlená od bolševníka... pokiaľ viem, bolí to ako fras a sú z toho jazvy, ale nejde len o to, ale aj o iné.
Ak to neberieme z antropocentrického hľadiska, tak problém s týmito rastlinami je ten, že svojím inváznym správaním vážne ohrozujú naše pôvodné druhy rastlín a ich spoločenstvá, pretože ich vytláčajú zo svojich stanovíšť. Osobitne je to zlé, ak ide o ich výskyt v chránených územiach.
@carodejnica samozrejme, pochopila som a viem, že je to problém ☹ To isté platí pre hmyz a zvieratá....
Ja ale dôverujem prírode a po krátkom ( alebo dlhšom) čase by znovu bola rovnováha.
caute... no k tomu mojmu zoznamu - aj ja som mala kedysi take tuzby a plany, ako budem stihla 😀 a sama sebe panou vo svojom dome 🙂 ... a nevravim, ze to stale nie su moje tuzby.. ale nechcem, aby mi ovladali cely zivot a aby som - kym to nedosiahnem, ani nezila, ako tomu bolo doteraz, chcem si uzivat zivota aj ako moletka zijuca s otcom v jednom baraku 😉 😀 a nie len stale na nieco cakat, co viem, ze ani nikdy nemusi prist... zhodujem sa teda s tym tretim bodom v llluckinom zozname, ze chce byt spokojna s tym, co ma 🙂
asi tak nejak
ale inac by som chcela:
vymenit okna
zateplit barak
upravit zahradu
postavit altan
vykopat bazen 😀
ist kazdy rok k moru
chodit aspon kazdy druhy tyzden na vylety
najst si pracu, co ma bude naplnat 😀
byt stale motivovana a plna energie a nemat depky
mat dobre vztahy s rodinou... alebo aspon s muzom 🙂
rozumiet si s detmi
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
a este chcem aspon dve deti... a nepiste o zehleni, lebo vas nabonzujem!!! 😀
@carodejnica jeej teraz som sa vrátila k svojej diplomovke pri tom článku 😀
@simonceli ja sa snažím žehleniu vyhýbať ako to len ide. každý kúsok čo nepotrebuje žehličku len zložím a hotovo. a nakoniec mi ostane asi zo 6práčiek 10vecí čo musím ožehliť 😝
@reanda super zoznam! 😀 prečo nie o žehlení. ved aj ženy ktoré nemajú deti, rodinu, manžela....žehlievajú 😀 😀 to sa neráta 😀
@magdusv teda taky bych to chtěla umět, já teda žehlím i chlapovi trenky a malé kalhotky, prý se žehlením i částečně desinfikuje. Kája má dosti citlivou pokožku a často jí naskáče nějaká vyrážka,takže žehlím v podstatě všechno. Máme spéci prášky na praní a i kosmetiku, tak jsem si už zvykla v podstatě žehlit všechno. No ale raději bych někoho, kdo by to za mě dělal.
@reanda dobrý seznam.... já vlastně ani žádný nemám.... nějak nevim co bude zítra, tak žiju ze dne na den, ale samozřejmě, že taky mám nějaký touhy, to bych zas kecala 😀 😀 kdybych řekla že ne, ale jak ty neupínám se an ně.
@magdusv
@carodejnica
annunaki su http://tajomstva.org/zahady-paranormalne-javy/a... ospravedlnujem sa, kedysi som citavala Dannikena 😀
@simonceli s twiglightom su hlasim... knihy som necitala, ale film mi prisiel trhnuty 😀
@carodejnica co hovoris na geneticky modifikovane rastliny? s muzom sme pozerli dokument o monsante - sila. http://nezavisli.blogspot.sk/2011/01/teraz-ide-...

baby, moj "zivotny zoznam"
- prestat sa furt snazit schudnut 😀
- zmierit sa s tym, ze nikdy nebudej mat "pokoj".. a vlastny dom so zahradou pod lesom pri rieke, aspon kilometer od najblizsich susedov 🙂
- skoncovat s idealizmom a davat si realne ciele 😀