icon

Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?

24. aug 2024

Demonstracia sily, ci naco je dobre prevalcovat 9000 mestecko 50 000mi vyznavacmi koranu v 350 stanoch...?

Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?
f333
25. aug 2024

@vroni ma to spojitost s tym,ze to spolocenstvo ,co sa zislo v tom dalsom de meste vyznava ideologiu,ktorta porusuje ludske prava a zakony de. Cize vyznavaju pol.ideologiu,nepriatelsku voci danemu statu a zakonom. A aj z ich radov vzchadzaju teropristi a pachatelia vrazd a inych tr.cinov....... pretoze maju inu mentalotu aj vyznavaju ine hodnoty ake ma vyznavat obcan NSR::
A ako nabozenstvo nie je registovane...... takze oficialne namoze vyvijat ziadnu cinnost na uzemi de.....takze pod tlakom okolnosti im uz zamedzili ja hodbu na mesitevonku.... co je len odrobinka z toho,co by malo nasledovat....
A co maju splocne tie dve mesta? prave tu ideologiu nasilia,ktore sav tom druhom meste pretavilo do tr. cinu
Ale si mi neodpovedala na otazku,co ma Kuffa spolocne s tr.cinom v de.....On vyznava nejaku nasilnu ideologiu,a spachal tero. cin na tom zaklade? Alebo aku podobnost vidis s tym teroristom z de? .
Uplne suhlasim s tebou, ,ze de ma desivu vladu.Ale tu mala aj prewdtym. A prave vlada Merkel z CDU zapricinlila aj tento ter.utok...
Ako si s tym poradime? Tak,ze sa k moci bude dostavat vlada AFD.. 1 sep.su krajinske volby v 2 spol.krajinach. V oboch ma AFd vyse 30 % , teraz pocitam,ze bud emat viac..... V minimalne jednej volby vyhra ampel koalicia sa nedostane do parlamentu....
.... V duhej spol.krajine ma AFD a CDU skoro rovnako 30 % ako CDU ... takze to bud ezaujimave..A v trtej budu volby koncom sep..
A pokial do buduceho roku ,ked budu volby do fed.parlamentu ludia pochopiia/kedze bude stale horsie v ek. aj soc. a bezp.situaci/ ze so stranami,co vladli lepsie nebude, tak sa de posunie k uspesnemu rieseniu problemu..CDU je pramo ci nepriamo zodpovedna za dany stav de ,takze je na ludoch,aby pochopili,ci taku stranu chcu mat znovu vo vlade. Ak nie,tak sa CDU rozstiepi a je sanca ,ze sa ta cast vrati k tomu,co mala v korenoch. To znamena konzervativizmus a pravicovost vo vladnuti.... A tak moze vadnut s AFD.. ak nie,tak dalsie 4 roky budu kriticke a de padne nanos tak,ze uz dalsie volby AAFD vyhr aiste....... ale to bybolo neskor pr enemcov aslusnych obyvatelov de .
Tato vlad si neporadi stou plagou,co sme navacili..takto vladf ama na male /mozno apdne pre rozpocet/ akeby aj nie,tak ani neche /havne skodna vo vlade zeleni/ nechu nic menit... takze az zmena vlady nieco zmeni.....

lenkasarka
25. aug 2024

@f333 nepíšem to v zlom. Prosím skús písať normálne,rada by som si prečítala tvoje komentáre,len sa mi tie slova nechce lúštiť.

dobryden
25. aug 2024

@vroni Kto si robi srandu?Jasne pisem ze fanatizmus je zly ale rovnako zle je aj presvedčenie ze zena je menejcenna alebo ma ine prava ako muz.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
25. aug 2024

@dobryden myslím, že my tu pri prirodzenom ubudli nemusíme riešiť ak by malo pár ľudí aj 10 deti. 🙂
A východ (v zmysle Čína, Japonsko) má tiež problém s vymieranim.
Zase popierat to nemá zmysel.

lenkakravcova
25. aug 2024

@tetapetra mám kamarátku, čo má odtiaľ rodinu a cestuje tam. Len toľko že Je to trochu inak, než sa dozvies z médií.. 🙂

lenkakravcova
25. aug 2024

@f333 každá krajina má trochu iné právo, hlavne ak nejde úplne na 100% podľa šarie.
Postihované je vždy ten kto je v manželstve neverný. Čo je to muž alebo žena.

Čo sa týka dedenia, v islamskom práve žena dedí približne tretinu a pritom nepracuje. Čo podľa mňa nie je o nič horšie než dediť polovicu keď pracuješ. 😀

lenkasarka
25. aug 2024

@lenkakravcova áno Lenka papier (Koran,Biblia) znesie veľa. Len tá realita je úplne ina.

lenkakravcova
25. aug 2024

@lenkasarka to súhlasím. Keby ľudia žili podľa Koránu, bolo by všetko inak. 🙂

lenkasarka
25. aug 2024

@lenkakravcova to iste podľa Biblie, len voda sa káže víno sa pije. Koran tiez káže jedno a robí sa druhé.

dobryden
25. aug 2024

@lenkakravcova To znamena ze je irelevantné riesit vymieranie Europy,podla teba tu dovtedy obe nebudeme.

lenkakravcova
25. aug 2024

@dobryden Podľa môjho súkromného názoru budú mať moje deti o pár rokov ľahšie nájsť si islamského partnera/ku. Naopak nemuslimovia hľadajúci si nemuslima to budu mať z roka na rok ťažšie.
Ale čo bude o sto rokov neriešim. To budú riešiť až naše vnúčatá. 🙂

lenkakravcova
25. aug 2024

@lenkasarka ja sa snažím žiť podľa Koránu a mnoho ďalších ktorých poznám. Samozrejme vždy tu boli a budú ľudia, ktorí budú tieto veci ignorovať
Ja to zmeniť neviem. 😅 Uvidíme v nasledujúcich rokoch ako to bude. Vždy sa aj tak stane len to, čo je Božia vôľa. 🙂

lenkasarka
25. aug 2024

@lenkakravcova Lenka neblázni. Aj keď som ateista predsa toto je krestanska krajina a myslím,ze aj ostane. Ak myslíš Europu nie Slovensko tak áno,vďaka otvorenej náruči Merkel to budú mat tvoje deti jednoduchšie.

lenkasarka
25. aug 2024

@lenkakravcova to je v poriadku Lenka,že ty sa tak snažíš žiť. No realita je taká,že tak ako nežijú kresťania podľa Biblie( česť výnimkám) tak nežijú podľa Koranu ani tvoji bratia a sestry( česť výnimkám) Jedno je kázať druhé je robiť. Oháňať sa vedia oba tábory to áno, len no…

dobryden
25. aug 2024

@lenkakravcova Aby si sa necudovala ked budu moslimovia vplyvom západu skor ateisti alebo konvertovat na ine nabozenstva.To je moj osobný nazor.

lenkakravcova
25. aug 2024

@lenkasarka myslím Európu. 🙂
Mne osobne príde, že najväčšia skupina sa snaží. Ale tie bočné veci sú do oka bijúce, kriciace a o tých sa hovorí. Tak ako aj väčšina kresťanov sa snaží žiť podľa toho čomu verí (teraz myslím kresťanov ktorí poznajú Bibliu). Tak aj väčšina muslimov sa snaží žiť podľa Koránu. Ti, ktorí sa ale nesnažia sú tými, ktorých ateisti dávajú za príklad..
Neviem no, všeobecne si myslím, že by sme sa mali všetci snažiť žiť podľa našich hodnôt (teda ak nejaké máme). 🙂

lenkakravcova
25. aug 2024

@dobryden uvidíme. Čas ukáže. Mne je to viac menej jedno, nakoniec aj tak sa stane to, čo chce Boh - či to bude tak alebo onak. 🙂

lenkasarka
25. aug 2024

@lenkakravcova ak by sa tvoje deti v budúcnosti rozhodli konvertovať na kresťanstvo,alebo by si vybrali ateizmus bola by si s tým Okej? Bibliu som čítala aj ja naprik tomu neverím,že má spasí vyspovedanie sa farárovi. Častokrát má viac hriechov ako jeho samotná ovečka. Ale to je na inú debatu.

lenkakravcova
25. aug 2024

@lenkasarka nebola by som nadšená. Ale zase hlavu im kvôli tomu asi neodtrhnem. 😀
Ani ja neverím, že vyspovedanie sa človeku človeka spasí. Verím, že len ak človek oľutuje zlý skutok /že ho vykonal/ a pokúsi sa ho napraviť, tak len vtedy to má zmysel. A samozrejme sa zaviazať už ho dobuducna neurobiť (človek môže padnúť, ale ide o plán, úmysel aký má).
Možno skús prečítať aj papierový Korán. Uvidíš aspoň či je to rozdiel. 🙂

eva8
25. aug 2024

@f333 kedze maju traumu, vzdy starosta (alebo kto ma kompetencie na davanie povolenia/prenajatia plochy) odvolat stretnutie vzhladom na situaciu v inom meste.

Pri kazdom podujati si ludia nieco kupia ( minimalne vodu), cize zakonite to prinasa zisk

eva8
25. aug 2024

@dobryden popocuvam niekedy. Stretnutie ma byt konkretnej "novej" vetvy, ktora uprednostnuje rozhovory, nie nasilie.

tetapetra
25. aug 2024

@lenkakravcova máš kamošku, ktorá chodí do Afganistanu? A v pohode hej? Hmmmm fakt zaujímavé. Médiá o Afganistane moc nepíšu. Ale prinavratenim talibanu snáď všetci vedeli že to bude horšie ako zle. Sledujem travelistan a oni sú dosť realisticki. Takže pochybujem,z etvoja kamoška si tam chodí len tak hala bala

lenkakravcova
25. aug 2024

@tetapetra cestuje tam s manželom. Nie hala bála. 🙂 Afganistan je obrovský. 41 miliónová krajina nie je na juhu rovnaká ako na severe.

tetapetra
25. aug 2024

@lenkakravcova viem aký je veľký áno aj rozdiely sú, ale nie že žena si môže hoja ďuňďa behať.

lenkakravcova
25. aug 2024

@tetapetra ako je tam napr taký zákon, že žena nemôže cestovať bez mahram (to je jej manžel, brat alebo otec, prípadne vo väčšej skupine žien). Cestovanie je definované presunom nad 80km.
Popravde, ani na Slovensku nezvyknú ženy /väčšina/ cestovať viac než 80km samé. Keď cestujú do škôl, tak tiež idú poväčšine nejaké skupinky. Čiže neviem, mne toto nepríde nejako veľmi rozdielne.

vroni
25. aug 2024

@dobryden, a? Porovnávas hlúposť a fanatizmus. Fanatik je vždy hlupák, hlupák nemusí byť vždy fanatik.

minenkak
25. aug 2024

@lenkakravcova ty prosím ťa kde žiješ,čítala som len tvoj posledný komentár ,ale ženy cestujú tisícky km same,ja len na kontrolu k chirurgovi 150km

vroni
25. aug 2024

@f333, islam ako taký nebyznava terorizmus, rovnako ako ho nevyznava snáď žiadne náboženstvo. Že má momentálne islam vyšší podiel radikalizovanych členov je fakt, ale o tom momentálne nie je diskusia. Ja netvrdím, že je Kuffa terorista. Tvrdím, že je fanatik a v okamihu, keď by si cítil vo svojom (fanatickom) presvedčení ohrozený, kľudne by sa tym teroristom stal.

dobryden
25. aug 2024

@lenkakravcova Pisala si keby sa ludia riadia sariou bol by iny poriadok na svete,myslis ze Nigéria je bezpečná krajina?Tam si ani saria zda sa nevie rady.Ja som predvcerom dala sama s detmi bez muza 300km.