Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?
@tetapetra to je velmi rozne. Ti ludia tam na oboch stranach ziju po vyse 75 rokov v istom vakuu. Gaza doslovne, Israel hlavne v informacnom. Israel cenzuruje mnohe udalosti v mediach, siria propagandu, a stale je vela ludi ktori I'm veria. Ale aj mnohi, ktori nie. Dlhodoba okupacia vytvorila hostilitu a strach na oboch stranach. Potom mas aj organizacie ako (tusim) breaking silence, byvali idf vojaci ktory vychadzaju zo svedectvami z casu ich posobenia v gaze alebo west bank. Mnohi tento konflikt ani nechcu a mnohi ani nechcu byt v idf, ale nemaju na vyber. Najvacsim nepriatelom Israela je Netanyahu a jeho vlada.
@lenkakravcova Ano zbytocne bu tu budeme spolu debatovat o danej teme.... Ty si proste vzajati pol.ideologie islamu..... a ziadna recionalna zmienka k tebe nomoze preniknut..... . To nie je moja pravda,to co pisem je poznatok z pravnej praxe ,kde eklietky podobne tene a bolo treba vytiahnuit pravnou aj inou cestou z obklucenie islanskeho prava .
@haley7897 akurat dnes rano v tv sa vyjadril nejaky spravodajca odtial, ze oni sa dohodnut nevedia a nechcu. To si myslim aj ja, je to zbytocne argumentovat kto co kedy a ako. Je to predovsetkym ich problem, hoci neriesitelny. Krv na rukach maju obidve strany.
@lenkakravcova Zaujima to aj mna,ja mam tri deti a vsetky budu dediť rovnako,dokonca dcery.
U teba teda bude dediť len syn a dcéram ostane len nejake zlato ,eura co mozno dostanu na svadbe?Ako pise @f333.
@haley7897 nevidela som na YT tie videa zo stavania tunelov. Prepáč, ale nebudem ich ani vyhľadávať. Neber to v zlom,ale podľa mna si zaujatá a ja možno tiež, ale iným smerom. Píšeš,že na západnom brehu zidia terorizujú moslimov. Veď moslimov tam žije viac ako židov a to o viac ako 2 milióny ľudí. Ako to že sa nechajú terorizovať. Mne to vôbec nedáva zmyslel. Ktoré bežne média o tom informujú? Rada si to prečítam.
@la_dolce_vita problem je, ze akykolvek navrh Israela je ako obojstranny mec. Pre gazu z dazda pod odkvap a vsetok progres a obete by boli zbytocne. A Israel odmieta akykolvek navrh ktory v sebe nesie suverenitu palestiny...
@tetapetra bezni ludia chcu svaty pokoj a mier. Jediny kto vonju chce a zufalo potrebuje je Netanyahu. Akonahle skonci bude zatknuty. Najskor kvoli korupcnym obvineniam ktore na neho cakaju este z pred oktobra a teraz uz az vojnove zlociny. Ten nikam len tak nepojde. Drzi sa tej vojny ako kliest, akurat co ju rozsiri o dalsie krajiny.
@lenkasarka dava to zmysel. Vo west bank hliadkuju ozbrojene idf zlozky ktore ochranuju zidovslych usadlikov. + v isreali kazdy prechadza povinne armadou. A momentalne pocas konfliktu sluzia ako "civilna zaloha" a tak mas zidovskych usadlikov, civilistov povehujuc po west bank so zbranami a v zasade im nikto v nicom nebrani. Situacia sa tam po oktobri neskutocne zhorsila.
@haley7897 ok to je tvoj pohľad. Pozrela si si nejaké video na ig od Palestínčana yosephhaddad ? Ak nie skús si pozrieť ak budeš mať čas. Možno mi aj vysvetlíš prečo hovori to co hovorí.
@lenkasarka Haddad nieje Palestinian ale Israeli. Je sice Arab, ale pas ma Israelsky a nikdy pokial viem nezil v gaze alebo west bank. Sam sa ako teenager rozhodol byt Israeli pet a pridat k armade a bojovat proti vlastnym. V kazdej skupine sa najde takyto token co bazi po uznani druhej strany. Taka pravidelna anomalia.
Videla som jamaicana skinheada kedysi boli ciernehy otrokari, tento syndrom nieje nic nove. A dnes z toho tazi. On nikdy nemusel celit comu by 100% celil keby sa narodil na opacnej strane muru. Namiesto toho aby bol hlasom pre tych ktorych boli roky umlcani. Kazdeho volba. A je uplne mozne, ze vyrastajuc v propagande uprimne veri tomu co hovori, inak neviem ako by vedel so sebou zit.
Preco si nevypocujes aj niekoho ineho na tuto temu. Z vonka. Owen Jones? Napriklad. Ten sa venuje Palestine (okrem iného) posledny rok intenzivne a ma kopec materialu na YouTube. Vypocuj si byvalych idf vojakov. Najdes spovede pod 'Breaking the silence' hnutim ktore zalozili. Tiez hoc na YouTube.
@lonely66 priznam sa,ze o jej pripade vela neviem, ale psychopati lutost necitia. Takze ak ma v sebe nejake tendencie tak sa tomu ze bola bez emocie necudujem.
Roooky roky do zadu som mala spoluziacku ktora u nas na intraku napadla nocnu vychovavatelku noznicami lebo v noci zamkla vchod a ona chcela ist von. A nie v afekte, pockala sama v tichosti kym zaspi a potom ju napadla. Nedocitas sa o tom nikde, lebo druhy den po nu prisli jej vplyvny rodicia a nejako sa to v tichosti utriaslo. Vychovavatelka bola nastastie "len" zranena. Ta baba, meno si uz nepamatam bola ale tiez uplne bez lutosti, usmev, ziadny stress. Bola udajne par dni na psychiatrii a potom ju pustili domov.
@haley7897 no presne viem o kom píšeš neskôr robila v školskom klube vychovávateľku🙈
@lenkasarka kto? Dufam, ze nie to dievca. Neviem si spomenut na jej meno... len ze bola povodom madarka.
@tetapetra hmm, v monentalnej situacii.. tazko...
To je prave problem, ze tam nikdy nebola normalna situacia. Predtym, pred okupaciou zili zidia, krestania, muslimovia vsetci normalne pokope. Nedzi palestincanmi v gaze aj west bank najdes aj potomkov zidov co tam zili. Po obsadeni uz vidas israelitov len so zbranami, vsade checkpointy, hostilita na oboch stranach. Urcite by tam neboli v bezpeci. Situacia je dlhodobo prilis vyhrotena a ludia si ine ani nepamataju. Len ze sa maju jedny druhych bat.
@lenkasarka tak to je este horsie. Lebo to znamena, ze sa to stava castejsie. Tato bola urcite niekde z juhu, viem, ze bola povodom madarka, mala prizvuk. Nieco sa mi mari, ze sa volala Veronika, ale pokojne sa mozem mylit, mohlo to byt aj ine meno. Ona bola vtedy prvacka, nebola v mojom rocniku, tak si ju nejako extra nepamatam. Len po tom co sa stalo sa zapisala do pamate. Psychopati na kazdom kroku. Niekde som citala vraj v priemere clovek prejde popri 36 vrahoch pocas zivota... nestudovala som presnost a povod statistiky, ale som si ista, ze do ludi nevidime akoby sme chceli a kazdy z nas nejakeho nevedomky stretne. Co je desive
@haley7897 tak nie táto je na M... Nepamätám si presne ale myslím,že dopichala buď vychovávateľku,alebo spolužiačku. Neskôr ako som už písala pracovala školskom klube ako vychovávateľka.
@vevesh skús mi napísať čo neviem. Furt melieš dokola to isté. Jaj a nezabudni mi spomenúť grécke a bulharske väzenie. A predsa sa im z väzenia podarilo ujsť a vykonať vraždy, znásilnenia.Inak vieš,že už 50prezivsich z októbra spáchalo samovrazdu lebo to čo zažili nedokázali prekonať?
@vevesh A kedy plánujú mier?To uz je nonsens ,ked ziadna strana sa nevie dohodnut.Takto budu zit dalsich par rokov lebo obe skupiny sa nevedia dohodnut.Uz keby to malo byt aj na ukor Palestincanov,stale lepsie ukončiť ako vraždiť sa dalsich 60r. A preco nie na ukor zidov?Lebo nemaju sancu vyhrat nad Izraelom.
@dobryden pozri, ved Netanyahu v prvom rade ani nechce mier. V momente ako vojna skonci, bude Netanyahu zatknuty. Najprv za korupciu a hned za tym za vojnove zlociny. A co sa tyka toho ze nemaju sancu. Cim dalej maju vacsiu sancu. Israel neskutocne zavisi na podpore a vyznrojovani z us a spol. Cim dalej tym menej su okolite krajiny menej ochotne ich sponzorovat. Zatiahnutim do konfliktu okolitych krajin si tiez nepomahaju. ICC ma na stole ziadost o vydanie zatykacu na Netanyahu za vojnove zlociny. ICJ vyhlasil ze Israel pacha genocidu. Ak cokolvek tak nikdy predtym nebola Palestine viac na ceste k dosiahnutiu ciela

@lenkakravcova obhajujes neobhajitelne.. Zi si ako chces, ale presviedcat ostatnych, ze prave islam je pre nas to spravne, je uplne chore..