Deti a migračná kríza
Dobrý deň. Na Slovensku sa blíži začiatok nového školského roka 🙂 Rada by som zistila, či a ako vplýva migračná kríza a celková politická situácia v Európe a vo svete na myslenie detí a tínedžerov na Slovensku, poprípade v iných krajinách. Či máte skúsenosti, ako informácie z médií ovplyvňujú vzťah a správanie sa "bielych" detí k deťom inej farby pleti alebo iného vierovyznania v škole a mimo nej... a ako sa to prejavuje. Ďakujem za vaše názory, poznatky. Snáď táto téma trošku pomôže k zamysleniu sa, že migrácia sa týka nielen samotných migrantov a ich detí ale aj nás a našich detí. Ďakujem za každý príspevok. Prosím, aby aj ostré názory boli písané bez vulgarizmov, resp. osobných urážok, narážok. Vopred sa ospravedlňujem za to, že v téme nebudem nostop, ale budem ju priebežne sledovať a reagovať.
@eva8 mrkla som na toto foru.. ci uvidim nazory nejakych slovenskych rodicov na problematiku,co satu pytas.ale stale nic.😉
ale ako vidim,rozvyjate tu uz pol.temu..
a zarazilo ma nieco... deti neonacistov maju prednasky??? to na sk podla zakona tiez uz su ocajchovane deti, podla nejakeho registra polcajneho ci sudneho,koho to su deti a potom sa robi prednaska.any im dali pol.skolenia? ci ako toto mam chapat?
a tu sa potom niekto ohana rasizmom??
@adsumus no fuj, ako všetko prekrúcaš 🙂
Sťažuješ sa, opisuješ, riešenie nedáš a druhým návrhom sa vysmievaš....
Vráťme sa radšej k téme
Alebo daj adresu šenku do IP, čas, kedy sa tam schádzajú nacisti na pohárik, napíšem starostovi list, požiadam o preverenie, či je info od teba pravdivá (môžem sa na teba odvolať?) a nech si s tým už poradia. Alebo podniknime s tým niečo iné, navrhni čo. Samozrejme požiadam o zachovanie anonymity v mojom prípade zo strachu
Tu na fóre sa vráťme radšej k téme
@adsumus ja navrhujem, aby sme sa vrátili k téme.
P.S. S nápadom prednášať v šenku si prišla ty.
Navrhovala som list starostovi aby bol informovaný o tom, čo sa deje vo vašom šenku. Ja som sa s neonacostami osobne nestretla, teda o čom by som písala nášmu starostovi?
Ak máš pripomienky mimo tému, môžme sa dohodnúť prostredníctvom IP. Aj kritika bez riešenia je prospešná
@eva8 ty si idealistka a ani aj dost odtrhnuta od reality ... s neonacistami sa policia nevysporiada, pokym nerobia nieco nelegalne. pokial im nedokazes trestny cin. to, ze sedia niekde a vedu medzi sebou blbe reci nie je trestne ... urcite je v tvojom okoli ziopar ludi, co volili LSNS - netvrdim, ze su neonacisti, ale toleruju to. a ani o tom nemusis tusit ...
a určite sú tam aj ľudia čo volili smer, sns, hid, sas... na tých tiež veľký pozor!!!
😅 ten jej nazor ani kometovat nebudem... naco? ved vidis,ze je uplne mimo... chapem,ze uz si pouzila aj ironiu..
pretoze normalnym uvazovanim k takemu zaveru ako ona nemoze clovek prist...
takze presne ko pises, nedaj sa zatiahnut v tejto teme s nou do pol.debaty
ja som skutocne cakala,ze ci s atu ozvu rosdicia na sk,ktori by mali v tried e svojich deti deti aj inej mentality ,ci narosdnosti ,ci kultury. toto bola tvoja otazka..
ale ako vidis, na sk ich je malo tych aj miesanych deti aj z inej kultury a mentality.
teda ka neberieme do uvahy slovenskych ciganov..
a akniekto ma ako MAMINUSKA, tak ti napisal nazor s vlastnej skusenosti
to skor ak by si sa opytala v krajinach zape.europy,tam europski rodicia maju bohate skusenosti .a veru nie pozitivne v drvivej väcine...
ono to tak chodi,ze ak je tych deti viac, tak s askor maju tendenciu zgrupovat do skupin svoho druhu. cize ty farebnejsi spolu.. a to potom az je psycho v skole.....
ale vopacnom garde,. tie biele deti su mobovane tymi farebnymi..
fakt som s anestretla stym,zeby deri z holandska,rakuska ci savajcviarska ak chodia dos skoly s nemeckymi detmi im robili problemy ci naopak tie nemcke nejakym inym...
ale ak je v tried eviac tych ´juzanskych deti´,tak tie biele nemajus ancu na normalny vztah k tym farebnym.ak je v tried elen jedne taky ziak,tak si tolko nedovoli.... ale ak pribuden co len jeden jeho podbny,uz je problem.azial,aj na hymnaziu ... kd eby clovek cakal inu urovne spravania aj myselnia od tych deti..
tie nemecke deti nemju tendenciu ma tziadne narazky ani agresivtu voci tym ´juzanskym´ to je ina mentalita....
ale rodiciamaju obavy .. nie su nadseni,ak v ich dietatom chodi do triedy nejake z tych ´juzanskych´ v vies aj preco.. na zakladeneg. skusenosti . boja sa o svoje deti..
apreukazat, ze rpave to jedno dieta je o.k je tazke.... ked zije v spolcenstve ,kd evidi prkla dotca ci matky iny,ako je ten nemecky.a mentalita k tomu len napomaha..
takze rodicia v snahe ochrnit svoje deti preventivne nie su nadseni ani kamaratstvami s tymito detmi ... aked mozu,daju svoje deti do inych skol. kd epomer ´juzanskych ´deti nie je taky velky ci uplne absentuje..
na< sk je situacia ina.tu je malo takych ´juzanskych ´deti... ale na zaklad eskusenosti z vonka a aj z vnutra u cig. deti myslim,ze vela rodicoiv nie je, coby boli nadseni mat v triede svojich deti deti s ´juzanskymi korenmi ´..
toto je tiez realita .a nejde len o to,ze teraz vypukla ta ´kriza´ z tymi priselcami z orientu po celej europe.,.. ide aj o mentalitu tych deti.... ak sa s nou sk rodicia stretli ,casto ju negativne hodnotili..
takze tiez presvedcit rodicov, ze su aj vynimky je tazke...#
ale ty si saa pytala na ´neslovensk edeti.cize aj deti rakusanov, nemcov ci francuzov ci hoci aj madarov ci poliakov... tak tam uz skor mozu sk rodicia mat stym skusenosti. .ale nikdy som nepocula,zeby nejaky rodic mal problem s detmi tychto narodnosti.je to pod.mentalita aj zivotny styl..
s mojim dietatom chodi do skoly aj dieta so svajciarska.. nevidiet ziadny rozdiel v spravani . ja sam asom chodila a doskoly s ditetatom,madarskej narodnosti.a a tie nebol ziaden problema to na sk tiez boli napäte vztahy medzi tymito narodnostami..
takze som fakt trosku sklamana,ze tu nepise vlastne nikto z sk rodicov svoje skusenosti.
@eva8 alen poznamka k tym neonaciatom a riesnim to listom starostovi...to uz dufam nie je iropnia ako to stymi detmi..
pretoze to mi pripomina prktiky kom. rezimu,.ked statna bezpecnost ludi tlacila ci aj sami isli/z naivity, ci nenavisti / podpisovat rozne antidem.peticie ci listy ver.cinitelom o neonacistickej cinosti niekoho...
vies ,kto je neonacista? ten,co vyznava noc. ideologiu v sucasnosti... a ale ani podla zakona ani podla spravania ziadn apol.strana v parlamente to nie je napriklad. to by uz bola zakazana a vre,ze ask ti,co sedia za nu vparlamente by boli stihani.... a uz vobec nie volici. pozna snejakeho volica tebou spominanej strny,zeby bol neonacista? .
takze ze pozor na to,koho oznacujeme ako neonacistu...
adsumus to ma tiez pomylene s tym pojmom....
a prednasok sme si na sk v komunizme o fasistoch tie zuzili.... vdemokrcii neprednasame a evymyvame hlavy detom ani dospelym ..
takze som za to ako si pisala, vratit sa k teme...
pises, ze ty sis pokojna ,ako to v tvojom pripad evyriesili ucitelia..no, ono ked je rpblem s agresivitou deti v skole,.tak vzdy ide o POHOVOR s nim a rodicmi.ale nie ,aby dostaval prednasky pol.charakteru,co je pol.korektne.
takze na to pozor tiez.... to by som taku ucitelku velmi lahko zalovala hned....
ak by som mala hlavu v piesku, neotváram túto tému. Keby som si nevšímala čo sa deje vôkol mňa, netrápilo by ma to. Niektorých to netrápi, aj keď si všimnô. Tých nevšímavých som chcela upozorniť. A asi sa darí. Chronologické poradie:
- cca pred rokom, keď som spomenula na fóre v inej téme spozorovanú zmenu v reakciách detí na islam a tmavých cudzincov - odpoveď deti sa o politiku nezaujémajú
- neskôr: na správanie deti nevplývajú médiá, ale rodičia
- nevhodné poznámky? nič sa nedeje, šikana bola a bude
- ďalej: rasizmus sa stupňuje
- nakoniec po cca roku: deti visia na internete
Teda záver je taký, s ktorým som prišla pred rokom: situácia medzi deťmi na školách sa mení aj vďaka médiám - činy migrantov, utečenecká kríza vplýva na myslenie detí a na reakcie medzi sebou.
A k tomu zvyšujúcemu sa rasizmu. Samozrejme, že sa zvyšuje napätie - keby absentovali kriminálne činy, teroristické útoky, keby nebola napätá situácia aká je, ani rasizmus by nestúpal. A ten je obojstranný,
@f333
je pravda, že som sa pýtala na "neslovenské" deti na slovenských školách, ale najviac som sa chcela zamerať na "miešančekov" a deti z tých moslimských krajín, či sa tie deti stretávajú z nevhodnými poznámkami. Ja som to spozorovala prvýkrát pred rokom po zimných prázdninách po teroristických útokoch a po Kolíne. Máš pravdu, u nás na Slovensku je ich ešte stále pomenej. V našej škole sa vyskytlo viac, najprv v nižších ročníkoch, potom i vo vyšších. Nevšimla som si, že by sa nejak zgrupovali. Normálne zapadajú do kolektívu, niektoré majú samé jednotky aj na druhom stupni.
S tým listom a osvetou. Nebola to odomňa irónia. Vychádzala som z predpokladu - tam a tam sa zgrupujú neonacisti. Viem o tom, je to neprijateľná ideológia, čo mám robiť? Prizerať a hromžiť? Mojou povinnosťou je to oznámiť. A komu? Ak "sú v akcii", volať policajtom. Inak upovedomiť koho? Mne napadol starosta.
A ako prevenciu zorganizovať besedy pre školopovinné deti prispôsobené ich veku, aby nevpili tú nacistickú ideológiu vôkil nich - však sú tam vraj aj deti neonacistov. Besedy a komunikácia nie je podľa mňa vymývanie mozgov - hodiny dejepisu pravdepodobne nestačia.
Ja som taký obyčajný nevzdelaný obyvateľ v právnej oblasti, ktorý sa obráti na to, čo má k dispozícii.
Aké iné možnosti má obyčajný obyvateľ v danom štáte? Obrátiť sa na médiá a čakať, že ho niekto alebo jeho deti za rohom prepadne? To už bude neskoro pomocou právnika získať zadosťučinenie.
Naozaj som túto tému otvorila kvôli tomu, aby som zistila, či sa vyskytujú konflikty medzi "bielymi" a "nebielymi" deťmi v škole.
Aj keď som naivná a možno mnoho zbytočne rozprávam, vážim si každý názor a ďakujem za každý príspevok
@eva8 ja chapem,ze preco si otvorila tuto temu... len bola dost nejasna na zaciatku ako som to precitala, o co konkretne ide.... kedze formulacia´neslovesnske deti ´ je ina,akoby si napisala europske ci orientalne.. alebo .farebne verzus biele.
takze teraz si to jasne formulovala.
a hadam si len nemyslela vazne, ze deti maju byt ocajchovane podla pol.orientacie rodicov a davat im potom ´spravne´s kolenia..aby vedeli ,ze slnieckarske hippi zmyslanie je o.k ...? ja som si nevedela prdstavit,ze by to nebola ironia.
takze to myslis vazne
takze ty bojujes prti ras.utokom /ako si myslis ,ze su/ na tvoje deti,ale ine by si takto napadala? ze sud eti neonacistov?
taktoto je aj pravne nepripustne...
take skolenie by nemal ziadna skola urobit.... byt rodicom tych deti tak skola ma velke pravne prblemy.jej vedenie.... aj ten,kto by to navrhol....
a mimochodom a ako by si chcela zistovat pol. orientaciu rodicov? a ako by si to viobec mohol niekto okrem sudu dovolit vyrieknu takze ty ak mas podzrenie, hne by si informovala starostu.a ten co by ako mal urobit
ak ma obcasn podzrenie na nejaky tr.cin ci nasilie na ulici,ma zavolat policiu...je na to na sk urcene na akutne pripady 158..
nie starosta.....
to,ze ma niekto vyholene vlasy este nezaklada skutok neonacistickeho chovania...
vies, takymto chovanim by si sa dozila vela sudnych civilnych amozno aj trestnych procesov voci tebe...
ano,si naivna a aj dost ako tu musim suhlasit s jednou pisatelkou t tomto odtrhnuta od reality zivota v tomto... to nejd elen o prvny prblem .ale o tovje vnimanie reality zivota ako takej v tejto oblasti.,...
ale vies velmi dobre, ze ´inakost budi tzaujem.takze ty si musela byt pripravna na to,ze inakost tvojich deti bude aj napadana..,to riziko si prjala. teraz musis niest nasledky.. a rozmyslat, , ako deti pripravit na zivot v relnom svete,kd ludia sa boja podobnej inakosti ..
sebavedome dieta hlupe poznamky vie od rie sit svojim sebavedomym postojom... pretoze realita je taka,ze toto bude pokracovat aj v dospelosti... zivot je uz taky.... moze to pokracovat moznym neprijatim ,ked si budu hladat partnerov napriklad..
v de s a velmi nenosi napriklad miesanie ras v manzelstve.ani pri zmiesanych detoch..
takze to som ti chcela napisat.,ze treba uvazovat racionalne, a deti tej racionalite naucit
a riesit veci tak a,ko vznikli .cize decko ma poznamky, treba to riesit s jeho rodicmi.
nie skolit deti slnieckarskymi skoleniami v skolach ...
ty davas vinu za sprAvanie deti väcsiemu prilevu orientalcov do europy.kedze myslis,ze ich sprvanie podnietilo ludi a pootom aj vychovu deti vrodinach europanov k inemusprvaniu sa k detom z orientalnymi korenmi
pochopila som to spravne?
ale nie je to celkom tak.. to s alen tebe zda ,pretoze na sk migracia z orientu nexixtuje prakticky..
ale tento problem s inym chovanim orientalcov a nasledne odmietanie ich europanmi je v zap.europe uz mnohorocny proces. afaktom je,ze mnohi europski rodicia uz nechu ,aby ich deti sa stykali s detmi orientalnymi. ked vidia meno ahmed ci aisa,uz vedia,ze to znaci mozne problemy . anejd elen to terajsiu vlnu migracie.. ale o to,ze poznaju zmnohorocnych skusenosti ajmentalitu a vychovne pozadie tych deti. takze maju strach ,
ver mi,ze aj ty by si mala, byt v ich situacii. a riesila by si opacny problem
ja som utz neraz vyslovila nazor, ze naspane situiacia,ked s abud erubat les. atak aj triesky budu lietat.a ono to nastava . na sk sa to objavilo dnes, v zape.europe to bolo uz vcera..
takze nie pol. vymyvanie mozgov deti a,eka je prblem ,rodic ho ma riesit sam... s rodicmi toho dietata. su rozne gfoirmy,.aj pracvne,aj take tie uplne bezne... podla druhu problemu..
a tetom doma sa vysvetlit realnu sitiuaciu ,ze to budu ma tnielen vo veku detskom,.ale aj vdospelosti.a tak musia vediet na to adekvatne same reagovat
ak v nich vzbu dis dojem,ze su utlacane, tak ozaj budu. svojim myslenim.
.
@f333 tak, som veľmi rada, ťe si odpísala. Dúfam, že si to ptrečíta @adsumus
Vychádzala som z jej vypisovaní aj v iných témach o nacistoch v ich šenku. Napísala som postup, ktorý by som uskutočnila, keby som bola o tom presvedčená. Nemyslela som to ironicky, aký iný konkrétny postup by som mala uskutočniť?
V inom sme sa nepochopili. Poznámky určitého typu sa vyskytli AŹ po udalostiach spred roka, čiže tu na Slovensku tie poznámky pripisujem migračnej krúze. Nepovažujem ich za rasiszmus, skôr za pubertálne zviditeľnenie.
Ďalej - besedy budem považovať vždy za dobrú formu diskusie. Ale nie násilnou formou a lobovaním za niečo. A prečo tiež nie o holokauste v prípade, že sa pozoruje znevažovanie minulosti?
Inak súhlas s tvojim príspevkom, ja to tak neviem sformulovať
@eva8 som rada,ze sme sa pochopili.. ADSUMUS tiez ako som pisala nepochopila podstatu problemu podla mna
. ano,debata j vlastne vyjadrene roznych nazorov...
ale ja som mala dojem,ze ty skor si pisala o nie debate,ale akej si prednaske....akom si skoleni,kde by sa deti viedli tym ´spravnym ´smerom.. prweto som na to reagovala...
ano, demokracia znamena aj moznost volnej debata o udalostiach a problemoch bez sankcii.
ale uz tie prednasky ako ich ja poznam nie su debata.ale podsuvanie toho ´spravneho ´nazoru.
ci ty mas ine skusenosti z tych besiet v skolach na sk ?
a suhlasim stym tvojim vnimanim tych poznamok deti.. je to spravanie deti,ktore este nevedia formulovat svoje pocity do vhoddneho spravania. u dospelych by potom islo o ine spravanie zvycajne., vpodbnom zmyslani.. jednoducho by sa separovali od toho cloveka,ktoremu nedoveruju... ale v drvivej vzorke /ak id eo ztreleho dospeleho ejdjinca/ by nedali tak slovne najavo svoje vnimanie daneho cloveka... jednali by ´diplmaticky´
poznas to dobre...
takze fakt je dobre,ze vnimas veci v tomto realisticky. atym potom dosiahnes,ze taketo sprvanie inych deti tvoje nezasiahne,aj ked sa uskutocni.... budu vediet,ze je to nevyzretost...ina vec by bola,ak by utocili tie ine deti fyzicky .tak ako je to vde aj v zap.eu v opacnom garde
pozri a aj pre inych,ktori myslia , ze in ematky v opacnom garde na tom nie su este aj horsie....
http://www.hlavnespravy.sk/bieli-ludia-sa-nemal...
tato matka /atakych po europe je/ ma tiez problem.. a to uz aj s nasilim na dietati... a malom....a o to horsie je to,ze toto nerobili deti.ale dospely jedinec
@eva8 ja som si to prečítala a odhlásila sa z diskusie, je to pre mna neprijatelne a naozaj si daj pozor a nerieš nacistov, tuto ich napomínal chlapík na koncerte a skončil s nožom v bruchu, neviem či alicka napíše, že maju inu mentalitu ako to píše o orientálcoch ked vypisuje ako sa dopichali alebo to bude považovať za prejav odmietania korektnosti, to je jedno, už ma do diskusie, kde je alica nevolaj, nemám nato žaludok. to nie je diskusia, to je vymyyvanie mozgov
http://www.blabbermouth.net/news/the-exploited-...
ja zost´ávam na pozíciach politiky stredu ani nalavo ani napravo a odborne riešenie problémov, nie zavdázanie a strašenie.
@ukulela
@f333
@adsumus
@samo_blaho
ešte sa pokúsim uzavrieť politický nádych v tejto diskusii
V poslednej dobe sa aj na Slovensku šíria rôzne nezdravé ideológie. Nepáči sa mi pozadie napr. kotlebovcov, ale ignorácia Kisku nebola podľa mňa na mieste. Treba spoluprácu a naozaj ak pociťujeme nebezpečenstvo, že sa mladí začínajú prikláňať k nezdravým ideológiám, treba robiť osvetu - ako im inak otvoriť oči? V krajnom prípade aj v škole v rámci vyučovania (dá sa jedna hodina dobehnúť v každom predmete) možno hlúpy príklad - chceš uznávať hitlera, možno iba kvôli hlúpej póze alebo nevedomosti? Pozri, kam to v konečnom dôsledku všetko dospelo. Malé krôčiky na povtdvihnutie nem. hospodárstva, ale na úkor čoho? A keď dôjdem do krajností - v spúčasnosti vlastne nadnárodné spoločnosti sú tiež bezcitné...
Naozaj je doba, keď rodičia nemajú na deti čas, deti majú prístup k takmer všetkému na internete (existujú detské poistky), nevedia selektovať informácie, pridávajú sa k tomu, čo je "in".... Veľmi si vážim učiteľov, ktorí svoje zamestnanie berú ako povolanie. A každý pracovník zodpovedný za niekoho by mal dostávať aj podnety zvonka. Cieľom demokracie, keď sa tu už spomínala, by nemal byť chaos a súťaženie kto z koho, ale vyjadrenie názoru a ponechanie ľudí nech sa rozhodnú. Nikdy nebude jednotný názor na nič, a to poháňa vpred. Ja stále hovorím o spolupráci. Chce dať tím gól? Prihrávajú si. V individuálnych disciplínach hrám za seba, ale Slovensko má viac ako 5 mil. obyvateľov....
@eva8 ja som uz na tuto temiu povodne nechela reagovat.myslela som,ze sme si veci vysvetlili a uzavreli.ale ked si ma oslovila,stvojim dovolenim ,kedze sio ma tiez oslovila, budem reagovat... aby sa nas epostoje vyjasnili.
ty si prezentovala teraz tu svoj pol.postoj . a take iste prvo maju na sk aj ini ludiia.rodicia... atych by si chela ,ak nbesuhlasis sich myslenim amyslis,ze zastavaju ´skodlivu´ideologiu´ vychovata ci ´udoavat´pardon, informovat o nich statnu spravu
tak si to myslela v prispevku?
vies, kotlebovcov nevolili len ako ty ich nazyvas neonacisti...... poznam ludi,uspesnych v povolani aj ako rodicov, co vidia co sadeje v zapeurope... nemaju vymyty mozog len citanim istych platov. ale dokazu sami myslie t a vveci vidiwet v suvislostiach... a chcu pre svoje deti iny svet..bezpecny... ine ek.usporiadanie..
aj tym by si chcela davat pol.skolenia? ze su na nepravnejs trane nebodaj? ak napriklad volili kotlebovu stranu? amu svoj nazor na kiskua nie je pozitivny?
ty suhlasis s tym ´nahubkavym zakonom? citala si ho? vies domysleit dosledky takjhoto zakona na ludi a ich slobodu myslenia?
amimochodom , citala si ty niektore prog.vyhlasania stran ? videla si ficove, videla si sas, videla si kotelbovcov?
avidelasi,kolko z tych slubov za dlhe roky ´panovania'takeho fica stran,ktore s nim boli a su vkoalici su splnene?
a videla si ,aka je podobnost prog.vyhlasanie sas a kotlebovcov? velmi velka..
na prezidenta tie zmoze ma ako kazdy iny svoj nazor.ja ,co som videla a pocula od neho sa nozem stotoznit s tvojim videnim. ako sanemozem stotoznit s videnim kancelarky merkel.a ich postoje su rovnake...
<ze ty mas isty pol. postoj iny neznamena a ze teraz na sk nastupit ma doba spehovania au ´upozornovania´na tych ,ktori maju ine pol. nazory..- ches naspät autokraciu? preroze takto ako to tynavrhujes ona funguje...
toto ches pre svoje deti?
ve, ,ze ak by statna moc ,aj vykonna ,policia a justicia nasli len stipku naznaku nejakej skodlivej ideologie na pol.strane ako je kotlebova a jej clenoch,tak idu nemilosrdcne po ich. ale nemaju na ich nic.nedopustili sanic nezakonneho. len su nesystemove strany taketo polzoskupenia. konzervativne.. a ludia ich volili.. do krja.parlamentru aj narodnej rady..
ty si zelas tu mat hon na carodejnice?
ty myslis,ze ten ´nahubkovy zakona´ co po celej europe vastne prijali systemove strany je aby chranil obcanov? to si taka naivna?
pozri sa na maticu slovensku. jej video a inazor historikov ,ak je iny ako systemovy tak ten zakon nemilosrdne potlacil..
V DEMOKRCII AK NIEKTO NEPORUSUJE ZAKON, ma pravo na vyslovenie svojho nazoru..
ty ,aj ini,co maju ine zmyslanie.a ty by si ich cela dat skolit, ci ´udavat´,aby mali ten ´spravny´? aktory je ten spravny podla teba?
ktory bezny clovek tu uznava hitlera? mozno par ludi ... a keby aj, tak je to ich mienka.. amusia a su za nu byt zopdpovedni aj pred zakonom.. ... a kazdy,kto saciti dotknuty tymto ,moze ist na sud a domoct sa svojho prava... nemusi pisat listy starostom ani ´udavat.ale legalne sa obratit na sud, justiciu ,ak mysi,ze bol spachany tr,.cin
takze ake organizacie ma sna mysli,ked pises, ze by mali si vimat tie zle ideologie? hadam len nie tie neziskovky? ked uz piseme o zlych ideologiach.tak otec tvojich deti taku jednu vyznava... aj sa podla nej na sk choval a vrozpotre snasou morlakou aj zakonmi.ked zakazoval vlastnej cdere slobod e telfonovanie so spoluziakom..
tam by bolo treba nieco stym urobit.aj na poli poilitickom.aby nieco take si nemohol v nasej krjaine takyto cudzinec dovolit na svojom dietati pachat....
a co sa rodin a deti tyka, co je predmetom tejto debaty, tak prave sucasne systmove strany utvorili take podmienky ,ze rodicioa ak su zodpovedni tak sa musia velmi obracat,aby uzivili seba aj deti... nie kazdy rodic moze byt domal en... ,niekto musi pracovat,aby deti uzivil.a tak na menej casu na ne... . ale neznamenato,ze je zly rodic a deti nemaju dobru vychovu....a venovanie sa im sa neneria kvantitou,ale kvalitou....
ja nepocitujem tu ani na sk od svojich priatelov,zeby sa ich deti priklanali k nejakym ideologiam, ktore by poskodzovali spolocnost aj ich samych.nie su ani moslimovia atentatnici,ani antifasisti,coby behali so sbranami v ruke, snozmi po sk ci europe ,ani netlacia ziadne fasisticke materialy ci ich nepropaguju. vidia svojich rodicov normalne pracovat.
ale vnimaju citlivo ,co sadeje v europe,ze systemove strany nicia ich narodne korene, tak hadaju alternativnu v normalnych pol.strnach aj ked nesystemovych. ako je aj kotlebova,ci v de AFD.. tie strany su normalne vparlamente, v eu parmalente...takze co sa ti vlastne nevidi?
ich legalny priklon k tym storanam ches potlacat?
ci ake skodlive ideologie mas na myslis konkretne? nejak som to nepochopila.pretoze si menovala len tuto jednu stranu na sk ..co je vparlamente..
tu by si chela zakazat? ci ako?
a na zaver by som checla vastne este dodatk tejto debate povodnej,co si otvorila tu na fore..
ze nie slovenske deti su pret voje nebezpecne potencalne.alebo pre ine miesane deti.
ale prave tie orientalne, ci miesane,ak by ich bolo na sk a h viac. tie by boli pre tvoje deti nebezpecne najviac.... pretoze skusenosti zo zape.europy ukazuju,ze prave tie potom ked su vo väcsom poste zacinaju tie ´svoje´ ako si oni pred stavuju ze su,atakovat.
pamätas, pisla si to verejne a zazila si to u svojich deti v malom/nastastie/ uz .ked tie ´ferebne ci farebni dospeli ´ a takovali tvje deti.... pretoze tie boli podla nich chovanim ´velmi europske...
tohoto si ja zelam,aby tvoje deti boli na sk usetrene..mobingu deti rovnakeho vyzoru orientalneho.. pretoze az toto by bola potom velka katastrofa pre ne. takze si obe musime len zelat aaj pr eto nieco robit/svojimi postojmiu tiez/ aby na sk nedoslo k prlevu migrantov zineho prstredia tak,ako je to v zap.europe.a ani prirastu takeho obvyatelstva sobasmi sloveniek s nimi...
takze som rada,ze tymto sme si vyjasnili nase postoje a nazory.
ad kotlebovci - s predsedom sa pracovne stretavam od jeho zvolenia. sledujem aj to, co robi vo funkcii zupana, je to v priamom prepojeni s mojou pracou.
@f333 viec, co koleba kritizoval v kampani na predsedu BBSK? zacinal tym, ze manka sedi na dvoch stolickach. ze zaraba na dvoch moestach. a on robi teraz presne to iste - ako zupan aj poslanec NRSR. riaditel uradu BBSK detto, tusoim aj nejaki veduci odborov su poslanci v NRSR. pri mankovi to volicom prekazalo (manka sa aspon vzdal platu zupana) a kotlebovi to toleruju? rovnako ako to, ze na urade/BBRSC zamestnal bratov a zenu??? ze uradnici odvadzaju cast vyplaty pre stranu? kolko urobil pre kraj - hrdi sa lacnymi opravami ciest, na ktore uz ma reklamacie, lebo sa robilo lacno a rychlo .... stopol v kraji viacere rekonstrukcie, lebo vsak eufondy su len rozkradacka - ved preco nedozeral na transparentnu sutaz? radsej nevyuzijem ani euro? pardon - nevyuzijem, lebo som nacierno zamestnal SBSkara na rokovani zastupitelstva, tak ako statna institucia a cierny zamestnavatel mozem cerpat tak akurat trt makove ... balet a tanec povazuje za dekadentnu kulturu, jeho rozvjedcici chodia sediet do prveho radu na predstavenia divadiel a hodnotia ... nuz, mozeme si pustat aj slunce, seno a k tomu senzus a tozdame gulas. a kultura na urovni BBSK je hotova :(
tolko k volbe kotlebu. vela ludi ho volilo na protest. ale ak sa najde clovek s priemernym a vyssim IQ, co ho volil z presvedcenia, ze pomoze kraju/statu, tak mal bud zatmenie, alebo podstupil lobotomiu.
ale @f333 suhlasim s tebou, ze nejake prednasky a podobne nepomozu a ani nemaju vyznam. clovek neziska rozhlad prednaskou v skole ... dokonca si myslim, ze mladym ani nepomoze navsteka koncentrakov. ti, co uznavaju lsns a vidia romsky problem, tak to odignoruju. moj nazor je ze cela - radom cela politicka scena zlyhava pri riesenui korupcie aj romskej otazky, cast sa vezie na vlne nenavisti a antimigrantskych nalag. a tazi z toho najviac LSNSale bez toho, aby ponukala realnu alternativu a riesenia. nic nemaju, anio vysledky, ani navrhy. len plne huby nenavistnych reci.
napr. toto tu je podľa mňa nanič:
http://www.hlavnespravy.sk/francuzsko-centra-pr...
sk sa to našťastie priamo netýka
@ukulela rad s tebou o tychto evciach podebatuje..ale mali by sme to urobit v teme ktor aje na to vhodna.-.- uz sme tam debatovali.
ale kratko tu zareagujem,kedze myslim,ze autorka temy nema nic proti tomu,kedze zacala tuto pol.debatu sama.
takze Ak som to pochopila, spravne, ty pracujes v nejakej kontorlnej funkcii ,kde vidis vysledky prace celeho uradu bb kraja. vdis ,ze vysledky ,ktore su nie su v sulade estym,co sluboval pred volbami? ci sa vurad epacha aj korupcia? cierna praca?
su to realne vysledky kontroly ,co teraz opisujes?
pretoze ine je pracovne v kontorlnej cinnosti presne vediet ,ako si stoji na tom praca apomery an tom urade a v celej oblasti posbenia toho uradu predsedu a celeho bb kraja a ine je osobny dojem ..... nie overeny pracovny...
a ako popisjues ,nie je trestne ,ak niekto da svoj plat ci cast z neho na ucely ,ake chce.
ani to nie je nemoralne... to je kazdeho vec,ako nalozi z o svojim platom... to nie je dokaz zleho hospodarenia.
a zamestnal brata ci manzelku na urade na cierno,ci inak porusil zakon?
ja nezastavam nikoho,kto porusuje zakony. ak si mala poznatky,ze zamestnavali ludi na cierno,oznamila si tuto skutocnost prislusnym organom?
a ak nao,co zistila kontola objektivne?
takze tolko k tym argumetom...
ale na com sa obe zhodneme je, ze systemove strany zlyhali /pretoze chceli zlyhat/ pri riesini poblemov statu a teda aj ludi v nom..
a preto moho volicov sa dovracia od tych stran a hladaju aleternativu . a mimochodom.citala si program kotlebovcov?
ak by ano,tak vies, preco mohi ludia aj vzdelani a uspesni sa rozhodli dat svoj hlas prave im. nie preeto,zeby bolo naivni ci hlupi. ci nebodaj extremisti.ale vedia,ze ak ten program ta strana bude moct presadit, , tak moze to byt vyhra pre cele slovensko. precitaj si ten program
ja som v nom nevidela ziadne nenavistne reci. ty asi pises o niecom ,co si si ani neprestudovala.ale uz vies, ze je to zle....
videla si,zeby kotleba ci iny clen parlamentu bol podozrivy co i len z toho,ze ma nenavistne reci? a ze by justicne organy ziadali zbavenie jeho imunity pre riapadne dne tre,stihanie? preco myslis,ze to tak nie je? asi preto,ze na neho nic nemaju. ziadne nenavistne reci. ziadne neonaciasticke vyhlasenia..

@eva8 opeť si robíš srandu, ako sa ma polícia vysporiadať s nackami či ich detmi? či krčmár? ak im nenaleje on, naleju si sami, ty si vobec neuvedomuješ povahu problému.