Deti a migračná kríza
Dobrý deň. Na Slovensku sa blíži začiatok nového školského roka 🙂 Rada by som zistila, či a ako vplýva migračná kríza a celková politická situácia v Európe a vo svete na myslenie detí a tínedžerov na Slovensku, poprípade v iných krajinách. Či máte skúsenosti, ako informácie z médií ovplyvňujú vzťah a správanie sa "bielych" detí k deťom inej farby pleti alebo iného vierovyznania v škole a mimo nej... a ako sa to prejavuje. Ďakujem za vaše názory, poznatky. Snáď táto téma trošku pomôže k zamysleniu sa, že migrácia sa týka nielen samotných migrantov a ich detí ale aj nás a našich detí. Ďakujem za každý príspevok. Prosím, aby aj ostré názory boli písané bez vulgarizmov, resp. osobných urážok, narážok. Vopred sa ospravedlňujem za to, že v téme nebudem nostop, ale budem ju priebežne sledovať a reagovať.
@f333 ja som nadväzovala na "no,verim,ze v o vasej skole nemaju sk rodicia prblem s moslimami.akolkoze ich je v tej vasej skole tych moslimov? " Teda načo vyrábať tie problémy, keď nie sú
áno, som za prevenciu, ale nie spôsobom pozvania si rodičov a detí a ukázania im obrázok z danej školy a vyvolávať v nich nevôľu už pri tých pár deťoch, ktoré sú v škole. Potom by som sa nedivila, keby samé začali nosiť nože, sama vieš, že sa nebránia pusov ako my, ale skutkami.
Prevenciu vidím v nie púšťaní ich tu vo veľkom počte.
@eva8 no v de uz dokonca aj media maju iny nazor ako ty...uz to bolo aj dnes v pravach tv... a podla mienky skoly ti moslimski deti provokovali svojim chovanim na toaletach ostatnych studentov..
takze aj ked sa to tebe nepaci,tak taketo udalosti treba verejne uvadzat ako odstrasujuci prikladad preostatnych, ktori by mali tendenciu takto konat
, ty sa nedivis noseniu nozov u orientalkcov? tak k tomu fakt uz niet co dodat..ak ma jedna europanka takuto mienku..
europaniav drvivej väcsine/nepoznam ziadneho,co by to neodsudil/ a aj polcia sa tomu veru divi.. pretoze v kazdom civilizovanom svete je nosenie nozov ako zbrani nepripustne ... ado skol si to nechem ani predstavit....
ty myslis,ze oni tie noze zacali nosit v europe? ved je to ich barbarsky zvyk z ich orientalnych vlasti.a ucia ich to ich rodicia asrodina v komunitach.... a tu sa nimi zabijaju aj navzajom.aj v skolach.aco je horsie,aj auropanov..
necakala som,ze ty budes protipravne konanie tych deciek este nebodaj obhajoovat a chapat este aj nosenie nozov....
vies, ono ta to moze dobehnut.prave na sk alebo niekev zap.europe,.ked sa mozno tvoje deti ocitnu prave na ulici ci aj vskole medzi takymito detemi s nozmi..
vies, pisala som nedavno, ako bol v minulom tyzdni sud s jednou miesankou.marocko. nemeckou.. ta v 15!!! zabila policistku prave takym nozom.a prave laxny pristup matky k jej spravaniu, tolerovanie mosl.zvykov ut ej dievciny bolo aj dovodom , preco sachovala tak nepriatelsky k vlasti,kde sa narodila a ktorej mala byt sucastou..
prave takym nozom ako ty sa ani necudujes,ze ho maju utocila na polcistku,ked ju chcela nba ulici legitimovat..... to je vychovou v rosdine,taketo vykyvy spravania sa...
takze nemci aj ine europske narody maju fakt pravdu,ked sa boja takychto deti. ktore uz z materskym mliekom saju moslimske idei
co myslsi, preco europania odmietaju tieto deti pausdalne?
pretoze vedia,ze uz tie deti mozu byt nebezpecne.a bojha s a preventivne vsetkych.to je odozva na ich väcsinove chovanie sa....
a ked matky ako ty napriklad este ani ten noz neodsudia ako nieco uplne nemyslitelne,ake chapu,ze ho maju,tak co vyrastie z takych deti,co take myslenie potom preberaju od rodicov?
zamyslela si sa ty vobec nad tym ,co obhajujes?
vies, ja som tuto info dala sem v dobrej viere, aby som ti ukazala nazorne,ze nie slovenske deti su hrozba.ale prave tie orientalne mozu byt . aj pre tovje deti....
ja myslim, ze svoje postoje k veci sme si uz vyjasnili. tymto ja pokladam tuto debatu za skoncenu z mojej strany.
@f333 podmieňovací spôsob nie je konštatovanie. Protiprávne konanie detí tiež neobhajujem.
Neporozumenie myšlienok medzi nami nastalo preto, lebo situácia na slovenských školách je iná ako na nemeckých. Teda ak prídeš na slovenskú školu ukazovať ako sa majú správať slovenské mamičky bielych detí k deťom orientálnym, rwsp. ich biele deti k deťom orientálnym a ukazovať orientálnym deťom, že nosenie nožov je normálne, tak to v kľudnej triede medzi kamarátmi rôzneho pôvodu vyvolá jedine konflikty. Týmto prístupom aj pri maličkom počte orienzálnych detí môže začať nevôľa jeden k druhému.
A prečo so myslíš, že som proti zverejňovaniu v médiách čo sa deje? Ak so mnou médiá alebo ty nesúhlasíš, je to normálne.
Viem, že si mi písala, čoho sa moje deti majú obávať. Ja si to uvedomujem a som ti vďačná.
aby sme sa pochopili - vložka: že nosenie nožov pre orientálne deti je z ich pohľadu normálne
@eva8 len posledna poznamka k veci... mna ani drvivu väcinu nemcov nezaujima ,co je pree orientalne deti normalne v ich kulture. ked sa nachadzaju v europe. takze nech si tie ´normalne ´zvyky laskavo praktikuju v ich oriente.... nie v civilizovanej europe....
to mame nase deti vystavit nebezpecenstvu len preto, ze tie orientalne rodicia nevychovali civilizovane?
@eva8 myslim si ze s detmi sa da uplne vpohode hovorit o tom ake spravanie sa mi nepaci a preco namiesto toho aby som povedala ze nenavidim nejaku skupinu ludi a ze to co robia je zle. velmi dolezite je ake slova sa pouziju ale ja si to vlastne aj naozaj myslim tak ako som to teraz napisala.. asi sa mi o tom lahko hovori ked este neviem co ma caka ked budu deti vacsie, ze? 🙂
no dokelu. nedozili sme sa 1000-ej strany. uz som si zvykla kazdy den nieco precitat..
@trisssha ... Možno sme si mali naozaj dávať väčší pozor na vystupovanie....
a k predchádzajúcemu príspevku - kým boli deti malé, boli v pohode, teraz už treba viac argumentovať, aj nechať ich sa popáliť. Tento šk. rok som sa stretla s poznámkou "čierna huba"... Je veľmi dôležité ako si to chlapci medzi sebou vydiskutujú. Bitka nie je riešenie....

@eva8 ano, ti bohatsi problem nemaju..ale titi davaju deti prve do sukr.skol drahych preto,aby nemali ten prblem s orientalnymi moslimskymi detmi a ich nozmi
#ale tych rodicov je zla menej ako tych beznych .co nemaju penaize na drahe sukr.skoly apreto zial prblem maju.musia chodit sdos kol ich deti verejnych.. kd esa vhojnom pocte viac ci menje stretavaju s problemov menom nasilie moslimskych orientalnych deti a aj s tymi nozmi..
ja ti prioblizim,ako to vypada v takej skole pri prichode .. hlavne vproblöe,zonach väcich miest ,kd eje koncentacia moslmskych deti najväcsia..museli investovat do kont.ramov ,kadial deti idu cez vchod..a ucitel ako bachar musi aj tak skontolovat,ci nemaju zbrne.boze ci nieco ine.... po seerii utokov v d<ynych skolach to je nevyhnutne..
esxte sa tio zda, ze prblem nexistuje? a prave preto traba o tom ho vorit.aby na sk sa nestalo toi iste.... prevencia to isti.
ved taketo info pomahaju aj ochranit potencionalne tvoje deti .