Deti by mali mať priezvisko po mame, nie po priateľovi
Či som zatrpknutá? Samozrejme, že som. Pretože môj bývalý „priateľ“ sa stihol do pol roka od nášho rozchodu oženiť. Ona, tá druhá, sa nechcela iba „kamarátiť.“ Chcela mať deti, ale nie len tak bez papiera. Trvala na tom, že najprv bude svadba. Až potom môžu prísť deti. A on to z lásky k nej urobil.
@earlgrey problém je, že ak by ženy rodili deti len do manželstva, veľa žien by deti nemali. Muži si dnes oveľa viac rozmyslia, či ísť do manželstva s osobou, s ktorou nevidia budúcnosť na celý život. Dieťa pre muža nie je dôvod ostať s matkou dieťaťa. To dieťa bude vidieť raz za dva týždne, ak bude vôbec chcieť. Ale komplikovať si život manželstvom? A hlavne keď ženy hrajú tieto mužské hry a robia všetko ako manželky, len reálne je chlap free.
@h2 áno, drvivá väčšina slobodných matiek si za to môže... A vidíme to v súčasnosti, keď je už bežné že deti žijú iba s matkami. Kamarátka je školská psychologička, takmer všetky problémové deti majú spoločný menovateľ - nekompletný rodina, matky, čo si dieta spravili s frajerom. Skôr výnimka rozvedená rodina. Dnes sa už manželstvo podstatne viac zvažuje, aj ty si to dobre rozmyslia, či ísť do toho
@zmrzlinka2021 Ja nevidím rozdiel v tom, či je žena slobodná matka, ktorá sa rozišla s otcom dieťaťa, s ktorým neboli zosobášení a v tom, či je to rozvedená žena, ktorá bola zaňho predtým vydatá.
@zmrzlinka2021 ja si myslim, ze hlavnym menovatelom toho, ze deti maju problemy, su nezdrave vztahy - a tie mozu byt ako v rodinach s papierom, tak v rodinach bez papiera ci tam, kde dieta vychovava len matka, len otec.
@zmrzlinka2021 Tak ja zase poznám deti, ktoré sú problémové a všetky tie deti sú z rodiny, kde sú rodičia manželmi....v škôlke, v triede, kde chodí dcéra niekoľko problémových detí z úplných rodín...známa, vydatá za úplného magora, ktorý sa deťom nevenuje...deti problémové...veď len čítaj na MK...koľko žien sa sťažuje, žien, ktoré sú v manželstve, že im muži nepomáhajú, deťom sa nevenujú, hádajú sa rodičia medzi sebou, pred deťmi atď.
@lizatko1009 Presne tak, to veru ani ja nechápem... Moja kamarátka, ktorá má dve deti s partnerom, s ktorým nie sú zobratí, povedala, že jeho priezvisko deťom nechá zmeniť, až keď sa zoberú.
@zmrzlinka2021 čo? To si toho názoru, že problémovosť detí ovplyvňuje to, či sú ich rodičia zobratí alebo nie?
@zmrzlinka2021 to je blba štatistika. Lebo je to 50:50.

@h2 Nevšimla som si 🙂 tak som rada, že sa nemýlim.