Diskriminácia veľkých detí, čo sa týka finančnej podpory od štátu
Tak som sa minule zamyslela, preco sa podporuju tehotne zeny a prvaci a mladsi skolsky vek? Tehotna ma prispevky, ok. Doteraz prezili tehotne aj bez toho. Zena ide do prace po rodicovskej, a prvaci dostanu prispevok. Preco? Ved ta zena uz pracuje a na deti su dvaja rodicia. Preco nedostane prispevok aj stredoskolak-prvak? Ten nepotrebuje pomocky, ci si ma ist uz na pomocky zarobit? Ved pomocky pre prvaka stredoskolaka su drahsie. Kopa stredoskolakov potrebuje notebooky atd. Rekreacny prispevok sa preplaca len pre deti navstevujuce zakladnu skolu ak idu do tabora. Stredoskolak je uz velky, tomu na tabor nemozu prispiet? Ten na tabor nemoze ist? Ved su aj take teenagerske. To len mne sa zda nespravodlive? Ved rodicia stredoskolakov vedia, ze cim starsie dieta, tym viac vydavkov.
prispiet?
@maciatkolulu dôchodcovia majú podla výšky dôchodku príspevok na stravu , je to rozdelené ale majú a pekne pár rokov to tak je
Kasli na to 😂.Je tu milion tem ktore riesia aj muzi aj bezdetne.Je tu bazarik.Vobec to tu nie je len o dojceni a porodoch.Rozobera sa tu vsetko mozne a je to asi jedina stranka kde je viac dospelakov nez pubertiakov.
To, ze niektore maju problem pochopit, ze clovek nepotrebuje ich zvolenie na toto forum je len ich problem.Vhodne su len ich diskusie, ich komentare.
Oni utocia a nazvu ta tou, ktora je chora na hlavu.
Niekedy je dobre to ignorovat.
@maciatkolulu v uvodnom prispevku pisem, ze som si to povsimla a pytam sa, ci si to vsimol aj niekto iny. Dostala som odpovede, ze ano, vsimli si to mnohe. Brigadu si hladat nejdem, pisem ti to snad 10x, ze mna sa to uz netyka. Vsetko mame momentalne vyriesene. Moj zdravotny stav mi nedovoluje mat 5 brigad, zena po patdesiatke nema tolko energie ako 30rocna.
Pozri sa na svoj skvely prejav, v nicom nezaostavas🙄
@kristiii neviem kde som písala, že chcem na notebook alebo tlačiareň príspevky. Reagovala som len na to ako si písala, že notebook má každý, inak žije v dobe kamennej. Nie, ja notebook nepoužívam vôbec, word ani nemáme, len nejakú nahrážku, aby mohol syn robiť projekty, ktorých dostávajú naozaj dosť veľa. A keby si mal chodiť tlačiť každý papier čo im poslali cez dištancne niekam do papierníctva (ktoré boli mimochodom dosť dlho zavreté), tak tu tlačiareň aj preplatíme. Nám totiž nikto pracovné listy domov nenosil ako podaktorym. Ty si ideš stále svoje, úplne mimo toho, na čo autorka témy príspevkom poukázala..za mňa ma pravdu, príspevky sú nastavené úplne odveci, to ale neznamená, že ak s ňou niekto súhlasí, tak tým pádom natrca ruky a chce, aby mu niekto niečo dával či preplácal.
@sara07 myslíš, že je to dostačujúce pre starého človeka, co celý život poctivo pracoval? Nemá nikoho kto by mu pomohol? Ja si to zaručene nemyslím. Áno, makal na pandemicke ocr napríklad. A teraz si nevie lieky zaplatiť.... To mne viac "pije krv" ako to, či prvá dostane príspevok a stredoškolák nie. Asi som divná.
@littlebubble ano, mas pravdu. Hlavne je uzasne, ze poukazuju na moj nevhodny prejav ich este nevhodnejsim prejavom a urazkami. Uz som primitivna, zavistliva, jednoducha. Hlavne ze ja mam kopu casu a ony tu sedia stale, hoci maju male deti. Tam nech sa venuju im a nie vypisovat, ze ja mam kopu casu. Robia to iste a nevidia to.
Kon znesie...
@chrumka120 sorry, kopla som sa, tebe patril predošlý príspevok
@kristiii clovek na nieco poukaze a uz je obvineny zo zavisti a natrcania ruk. Absolutne to niektore nepochopili.
Tak, tak 😂.
@maciatkolulu a ako ja alebo ty nemakam poctivo od 18 ? to ako iny argument už nie je ?
existuju len dôchodcovia a tehotné , no ja mám niekedy taký pocit
dôchodca nemá hypoteku, a iné vydavky ako má rodina s detmi, neplatí pracovné zošity , školne, fondy atd
na stravu má prispevok, cestovanie zadarmo, na lieky oproti mne doplaca podstatne menej
nie nemám pocit že by sa mali nejak zle a ked pozriem na hmotnost nevyzeraju že by treli biedu každému jednomu by sa zišlo z 90% zhodit aspon 10 kg a možno by ich nebolelal chrbtica alebo klby
nemusím daleko ani chodit okolie + rodina z 20 ludi maju normálnu váhu 3
chudatko dôchodca žije sám v 3 izbovom byte ? tak asi nan má, nemám na 3 izbovy byt predám a kupim si menší ? nie však to vidím panelak oproti tam su len 3 izbaky kde je dôchodca väčšinou sám a v 2 su rodiny s detmi ..hm chudatka dôchodci ano
to nie je o važeni nevažení ale trochu nadhladu ja si myslím že sa maju velmi dobre
teraz kostoly pre babky hlavne že budu otovorené určite to už píšu dnes aspon 5x ale niekto niečo o škole ????? načo , hlavne že sa babka v kostole pomodlí čo tam po detoch
@maciatkolulu odkedy dôchodca makala na pandemicku očr a čo ako mali robit matky ked nemohli dat deti do škôlky / školy
vždy nejaké % vždy zneuživaju dávky
a ksč funkcionari, štb a posluhovači chudatka 1500-3000€ dôchodky ? čo myslíš je to fér nie je to fér , voči iným čo makali, konečne tento rok im ich okresali, nechali vily za niekolko mil ano toto nie je fer
vzdy bude niekto diskriminovany, ci uz ide o prispevky pre deti, starostlivost o starych/chorych/postihnutych. Nikdy ziadny system nebude fer. Treba byt vdacny za to ze vobec nejaky prispevok je. Zijem vo vyspelej zapadnej krajine ktora kazdorocne obsadi 1 az 3 priecku pre najlepsie krajiny na zivot na svete. Prispevky ako na SK nemame absolutne ziadne. Materska 14 tyzdnov, potom bud jasle alebo ostat nezamestnana bez akehokolvek prispevku. Rdickaj neexistuje, ani prispevok pre skolakov alebo pri narodeni. Teda mame aspon detske pridavky ktore su ekvivalente mozno 30 euram k slovenskej priemernej mzde. Takze nie je na SK az tak zle.
@kristiii keď na to nemáš bude chodiť pekne tlačiť, keď na to nemáš tak ma náhradu wordu, treba si nejako pomôcť to je ok, alebo chceš aj koláčik na raňajky doniesť od štátnych zamestnancov ?
@sara07 toto sa mi snáď zdá.... Dievča zlaté, to chce kľud a zamyslieť sa nad tým co napíšeš aspoň 3x si prečítať, čo píše ten, na čo chceš reagovať a až potom vypustiť do éteru niečo. 🤪
Nie je možné pokryť nejakým nariadením každého, vzdy bude skupina, ktorá sa cez sito nedostane.. Spomínam si, ako sa na dávalo, keď zvyšovali rodičak, že je nespravodlivé, že ho vyšší dostanú len pracujúce, prečo napr. nie aj vysokoškolácky, ktoré študujú a majú malé dieťa.. To by sa dalo písať na všetko, niekto tu spomínal presne dotáciu cestovania vlakmi, čo deti, ktoré musia dochádzať autobusom? Pri tých príspevkoch sú proste nastavene nejaké kritériá, môže sa nam to javiť ako nespravodlivé, pre niekoho to aj je, ale je to proste tak. Keby zrušili aj u nás príspevky, rodičak, materskú a mohli by sme síce zarobiť aj na opatrovateľku, ale neviem, či by sa nám páčilo nechať doma 6 týždňové dieťa s cudzou osobou, ktorej platíme za to, ze naše dieťa prakticky vychováva. Bolo by to ale spravodlivé, nikto by spravodlivo nemal nič, no ale ďakujem pekne..
@maciatkolulu nie trvám na tom
je to tak
treba sa triezvo pozrieť
tak ako su ludia čo maju minimálku a žiju z huby do huby , tak ja dôchodcovia maju malé dôchodky a ledva vyžiju potom je skupina čo sa má proste dobre a potom luxusne ale nebrat všetkých chudence dôchodcovia však vidím aké si vyberaju naraz dôchodky tu pod 700€ teda rozhodne nejdu ked si ich ešte na pošte prepočitavaju
my také nebudeme nikdy ja to beriem ako realitu a tiež makam a mala by som si zaslužit
ja im ich nezavidím ale fakt nemusím ked sa z nich robi chudobných chudačikov čo sa maju zle a trpia tu
netreba sa hrať že tu existuju len chudačikovia dôchodcovia , ano aj sa tak spravaju ruško pod nosom , plná taška ledva ju vlečie, paličku neviem prečo si zabudne na košíku ešte ti nada ked mu ju pobehneš vratit že zabudli ste si - a čo si zabudol lebo ju má len aby mal prispevok
ano vidím tých chudačikov čo chodia na kupalisko sa previest rano sa vyberu večer idu naspäť fakt chudatka
@sara07 fuha, to kde žiješ? Nejaké divne...
@chrumka120 🤦s tebou je škoda strácať čas. Absolútne nevieš čítať s porozumením, takže sa porúčam..kto chcel a mal dosť inteligencie, aby pochopil-pochopil
@kristiii tak nápis niečo zaujímavé keď chceš aby si to ľudia čítali :D
@ledgerka asi píšeš o Švajčiarsku, každopádne osobne by som vyvodila z toho iný záver. Je to práve na Slovensku dosť zle takto ako to je, prehlbuje to akurát rozdiely medzi mužmi a ženami. Kde žena nestravi milión rokov mimo pracovného života, je to v tomto ohľade lepšie. Úprimne povedané si myslím, že keby som bola s 2 deťmi 6 rokov doma, mala by som teraz menej zaujímavu a menej ohodnotenu prácu, celé tie roky potom a aj tomu zodpovedajúci dôchodok.
@bluka2 co sa tyka tej rodicovskej dovolenky do 3 rokov veku dietata, prave zeny si to vacsinou pochvaluju. Je tu pestovane povedomie, ze pre vyvoj dietata do 3 rokov je matka mimoriadne dolezita a dokonca aj odbornici (detski psychologovia) to odporucaju. Aj tu na koni su nazory, ze do dochodku sa narobime dost, treba si detstvo deti uzit. Karierny rast, vyska dochodku atd. je druha stranka veci.
Podla toho, co vidim, tak drviva vacsina zien si vyberie zostat doma s dietatom do 3 rokov.
Je to pestovany názor, áno, v tom máš pravdu. Tento pestovaný názor drží ženy trochu v šachu, veď kto by chcel niečo horšie pre svoje dieťa ako to naj? Avšak, prečo sa tento názor nepestuje v iných krajinách? Čo chcú mať pre deti niečo horšie?
Myslim, že nie. Úprimne povedané, ja to citam na tomto fore, ale kedze som v zahranici, nepoznam ani ženy, čo by tak dlho ostali doma s dieťaťom a vždy keď to spomeniem, je to taká kuriozitka. A môžem ti povedať, že fakt sú tie deti, ktoré išli skôr do jaslí a škôlok úplne ok. Moja išla presne v roku a ešte som ju do 2,5 roka dojčila, v troch rokoch bola spokojné, samostatné dieťa - vôbec si ju neviem predstaviť vtedy si zvykať na škôlku, nejaké plakanie či scény (ktore ani na tie jej 1. narodeniny neboli - učiteľky boli skvelé, chodila tam rada)
Vlastne som si práve spomenula na jednu Slovenku v Rakúsku, taká bez ambícií, tuším v živote dokopy asi 6 mesiacov pracovala v kuchyni. Jej muž rozhodoval o všetkom, nemohla povedať nič v tomu, kde budú bývať, kde bude jej dieťa chodiť do škôlky - bola s deťmi a varila jeho obľúbené jedlá v skratke (z môjho pohľadu)
@bluka2 je to naozaj velmi zaujimave, ze v zahranici je to inak vnimane. Mozno casom pridu zmeny aj tu na Slovensku. Ale minule tu bol preberany clanok odbornika, ktory tiez vysvetloval, ze jasle su pre deti vyslovene skodlive.
Cize toto je tu hlboko zakorenene.
@bluka2 pozri, tento clanok mam na mysli
https://najmama.aktuality.sk/clanok/257084/jasl...
@maciatkolulu uprimne sídlisko kde je viac štátnych bytov ako družstevných, viem presne ktoré su ktoré, a tiež podla toho ako beru že su chudatka tak mám pocit že asi je tu exkluzívna skupina dôchodcov ale klub má na nástenke prehlad výletov cca 3 na tyžden a chodia vo velkom

No, asi tak, máš pravdu, napísala som ti myslím dosť jasne otázku, prečo to riešiš. A žiadna odpoveď. Nemáš na to nárok už a ani to neexstuje. O čom toto potom vlastne je, má to zaujalo najskôr a potom tvoj skvelý prejav. Naozaj si treba nájsť brigádu a dieťaťu zabezpečiť lepší notebook, nech to 4 hodiny nevlaci na chrbte.