icon

Diskriminácia veľkých detí, čo sa týka finančnej podpory od štátu

23. júl 2021

Tak som sa minule zamyslela, preco sa podporuju tehotne zeny a prvaci a mladsi skolsky vek? Tehotna ma prispevky, ok. Doteraz prezili tehotne aj bez toho. Zena ide do prace po rodicovskej, a prvaci dostanu prispevok. Preco? Ved ta zena uz pracuje a na deti su dvaja rodicia. Preco nedostane prispevok aj stredoskolak-prvak? Ten nepotrebuje pomocky, ci si ma ist uz na pomocky zarobit? Ved pomocky pre prvaka stredoskolaka su drahsie. Kopa stredoskolakov potrebuje notebooky atd. Rekreacny prispevok sa preplaca len pre deti navstevujuce zakladnu skolu ak idu do tabora. Stredoskolak je uz velky, tomu na tabor nemozu prispiet? Ten na tabor nemoze ist? Ved su aj take teenagerske. To len mne sa zda nespravodlive? Ved rodicia stredoskolakov vedia, ze cim starsie dieta, tym viac vydavkov.

prispiet?

veronice
23. júl 2021

Kto tu chce rusit prispevky? Ved aj ty 😁👇

nikyball
23. júl 2021

@sara07 aha to som nevedela 🤣 takže aj to málo im vezmú

sara07
23. júl 2021

@littlebubble to tu nikdy nebude daju ti všade len to ti musia dat max par šupov navyše a vyšši plat len ked nevedia niekoho zohnat alebo momentálne radšej si dotrepu z vonka len aby nemuseli nič
takže slušny plat fikcia
škôlka pre všetky deti sci fi

ktochytavzite
23. júl 2021

a stredoskolak si nevie najst brigadku?

leuchtturm
23. júl 2021

keby si mala dostatok penazi, neskreli by ta pridavky pre tehotne a malych skolakov. Na konovi kazda zaraba nadstandardne, ale ked pride na par fukov od statu, nevyzera to tak

sticker
sara07
23. júl 2021

@nikyball no moje dieta staršie tak fungujeme , normálne surovo si ho naspät vypytali že sme ho nevratili a ja ešte že som čas nemala chcela som knižnicu zaplatit členské alebo ist do divadla
a sranda je 2% škola škôlka pyta , a ja neviem prečo by som ich nemohla dat inde, masaž na rodičovskom letačiky , email že treba dat treba dat a potom a komu dali rodičia vypytovanie , nonsens

hettinka
23. júl 2021

@nikyball kultúrne poukazy od štátu sú 4€ na školský rok, to len aby sme vedeli, o akú sumu ide. A použiť sa nedajú všade, len na niektoré kultúrne predstavenia, do hradov, zámkov. Nám ich škola ani nedáva, rovno z toho zaplatia nejaké predstavenia v škole a domov pošlú v júni zvyšné, ak sa neminuli.
To už sa viac oplatí kúpiť si ISIC.

autor
23. júl 2021

@veronice v podstate to bolo myslene ako spravodlivost pre vsetky deti. Tak ako novorodenec potrebuje kocik a postel, tak prvak potrebuje tasku a pomocky, tak isto druhostupniar potrebuje dalsiu tasku, tak isto potrebuje stredoskolak notebook.
Bud prispiet spravodlivo pri vsetkych zivotnych milnikoch alebo sa na to vykaslime.

autor
23. júl 2021

@leuchtturm zamyslam sa, porovnavam, netrpim a nezeleniem zavistou. Este raz ti to napisem ci pojdes dokola to svoje? 🙄

matabb73
23. júl 2021

Mne sa tiež zdajú nezmyselné tie príspevky. Hlavne rodinné prídavky po novom. Čím menšie dieťa, tým vyššie. Pritom výdavky na dieťa sú vyššie, keď je staršie. Už len strava, oblečenie a obuv. Ja mám dve deti, 22 a 13 ročné a tiež som mala to šťastie, že ma všetky príspevky obišli. Keď som bola na materskej so synom, nedostávali sme ani rodinne prídavky, tak blbo to bolo nastavené. Potom, keď sa narodila dcéra, nemala som nárok na zvýšený príspevok, lebo bol len na prvé dieťa a na druhé zaviedli po polroku. Mňa najviac nahnevalo, že som mala ako živnostníčka tak nízku materskú ako tie čo nikdy nepracovali. Pritom som poctivo odvádzala všetky odvody. Už som si zvykla na to, že tu sa zavádzajú príspevky podľa politických rozhodnutí a nie podľa logiky.

veronice
23. júl 2021

A ja stale vravim ze spravodlivost v tomto state nikdy nebola a nebude a som rada ze myslia aspon na nejake vekove kategorie. Nezisiel sa ti prispevok pri narodeni? Nezislo by sa ti tehotenske? Nezisiel by sa ti prispevok pre prvaka? Nevrav mi prosim ze nie.

Ja to naozaj chapem ze cim starsie dieta tym vacsie vydavky ale opakujem, brat rodinam aj to malo co dostavaju teraz mi pride totalne sialene a prave keby sa aj tieto prispevky zrusili prislo by mi to naozaj nespravodlive, brat ludom aj to malo co dostavaju...

matabb73
23. júl 2021

@veronice z čoho myslíš, že platia tie príspevky? Z odvodov nás všetkých, okrem iného. Preto to ľudí rozčuľuje. Lebo niekto robí cely život s platí dane, odvody a od štátu dostane minimum.

autor
23. júl 2021

@veronice ja som si musela s muzom decka vychovat bez prispevkov. Moje decko v poslednom rocniku ss muselo vlacit 3 kg notebook a cestovat s nim, lebo sme nemali na drahsi, mali sme len na 500 eurovy s potrebnymi parametrami. Velmi by jej pomohol kvalitnejsi a drahsi, a aj prispevok na notebook by sa hodil.

hettinka
23. júl 2021

Ja nemám nič proti prispevkom pre mlade rodiny (hoci my sme take nedostali, bola ina doba), ak by rovnomerne zvyšovali príspevky aj pre staršie deti.
Sľubovali napríklad 300€ príspevok pre staršie deti kvôli distancnemu vzdelávaniu, nakoniec ľudia, ktorí sa starajú, pracujú, nedostali nič. Tak radšej keby dali každému po 100€, ako jedným 300 a iným 0€.

natalienka12
23. júl 2021

Zeny, vy ste uplne strelene 😂😂😂 toto by ma v zivote nenapadlo riesit.

leuchtturm
Odpoveď bola odstránená
luccija
23. júl 2021

Ja som rodila 2006 a nebolo kocikove až pár rokov po nas

natalienka12
23. júl 2021

…stat bude prispievat od narodenia…novorodencovi na kocik, prvacikom na vybavu do skoly, stredoskolakom na notebooky a po absolvovani vysokej skoly rovno byt kupit nie? 😂😂😂 Tie prispevky su tak smiesne a trapne a este to stoji za zavist? Tehotenske je aspon davka socialneho poistenia a maju na nu narok len tehotne, ktore do systemu odvadzali. A statne socialne davky su skutocne smiesne. Ozaj za komunistov boli nenavratne mladomanzelske pozicky a teraz nie su. Je to nespravodlive 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 mna z vas porazi

autor
Odpoveď bola odstránená
autor
23. júl 2021

@natalienka12 jezis aka si vtipna, zacneme radsej tocit o ockovani? 🙄

autor
23. júl 2021

@leuchtturm ty si zatazuj svojich skolkarov ked vyrastu. Aj ked je to stredoskolak, je to tvoje decko..

veronice
23. júl 2021

@matabb73 viem velmi dobre z coho sa platia vsetky vlaky a obedy "ZADARMO", dochodky (starobne aj invalidne), prispevky... A ake minimum myslis? Lebo ak niekto poctivo plati dane (nerobi "uctovnictvo hrou" a nema pracu kde dostane minimalku na papier a ostatne "na ruku" tak dostane od statu to co donho odvedie...

lienka.7
23. júl 2021

Prepac, ale kazdy frfle na to, co aktualne nema, nepotrebuje, nevyuziva... zial, tak to chodi.
Priklady davat nebudem nech tu nie su zbytocne skriepky...

leuchtturm
23. júl 2021

namiesto nadavania na stat a zavidenia tehotnym, radsej rozmyslaj nad tym, ako viac zarobis. Tvoje decko notas malo, vec vybavena. Ked bude zarabat, moze si kupit ten najdrahsi a najlahsi. Nie vzdy vsetko dostaneme, co chceme. Treba byt spokojny s tym, co mame alebo nieco urobit pre to, aby sme si to mohli dovolit.

lienka.7
23. júl 2021

@natalienka12 mylis sa, na tehotenske maju narok aj studentky, ktore nepracovali a teda do SP neodviedli este ani €.

zuziiiii
23. júl 2021

@lienka.7 ale musia pracovať nie? Ináč nemajú nárok ci?

zuziiiii
23. júl 2021

@lienka.7 mňa to obislo, pracovala som 7rokov a na materskú som išla v januári 2021 tak smola žiadne tehotenské som nedostala..... Nevadí prežila som

natalienka12
23. júl 2021

@zuziiiii Nestracaj s nou cas, ona ma v tom hokej. 😂😂😂😂

zuziiiii
23. júl 2021

@natalienka12 aj ja si myslím ze ma v tom guľáš

natalienka12
23. júl 2021

@zuziiiii No uplne evidentne 😂 ale nevadi, vselijaki sme na svete.